Disconnectanje adsl

poruka: 20
|
čitano: 3.783
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Disconnectanje adsl
pitanje

Imam t-comov max adsl i router thomson  st780 speed touch

Zadnjih tjedan dana samo od sebe svakih pol sata do sat vremena mi se internet disconnecta i ponovno sam za minutu dvije connecta a nekada mi se ne connecta.

Zašto???

Zvao sam i službu za korisnike pa su oni čistili liniju i ništa nije pomoglo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Disconnectanje adsl

Jel mozda vrtis torrente pa uploadas nesto ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Disconnectanje adsl
kc-kb kaže...

Zadnjih tjedan dana samo od sebe svakih pol sata do sat vremena mi se internet disconnecta i ponovno sam za minutu dvije connecta a nekada mi se ne connecta.

Zašto???

Jel ti router radi na "Dial on demand" ili "Always on"
16 godina
kc-kb kaže...

Zašto???

Evo isti problem imam i ja te isti router.
Zva sam službu za korisnike i rekli su mi da će to rješit i nazvat kao tako nešto ali naravno nisu.
Još mi je brzina pala opet na 2mbit/s. Ma nek se gone naš di...
To je uredu!!!
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Kezo kaže...

Jel mozda vrtis torrente pa uploadas nesto ?

NE
vistma kaže...
kc-kb kaže...

Zašto???

Jel ti router radi na "Dial on demand" ili "Always on"
 A gdje to mogu videti?
16 godina
neaktivan

meni se svakih jedno 3-4 sta diskonekta i brzina mi je pala na 3mbit, vjerovatno oni nesto cackaju jer je prije bilo normalno

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 12:08 (AmD).
17 godina

Kod mene su jos povecali!

imam 4mbit vezu imam 4mbit vezu
eci peci pec Ti si mali zec!
16 godina
neaktivan
Disconnectanje adsl

Evo, kod mene je problem da neće povezati nikad od prve, već u drugom...desetom pokušaju. Jučer je brzina downloada bila besram-

nih 5,55 kBs, a danas je ovo: 1,73 MBps. - (usput, ne znam zašto mi nikako ne želi prebaciti sliku)

poletarac u duši i još sasvim zelen
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 13:06 (žeto).

0 0 hvala 0
17 godina
Disconnectanje adsl

Kod mene je doslo do sad nevidjene situacije. Naime USB D-link mi se sam od sebe disablira i enablira (ovisno kad mu dodje-oko 2 puta na dan obavezno), reinstalirao sam drivere, promjenio stick, reinstalirao windowse i uvijek ista prica. USB portovi sa drugim uredjajima rade sasvim normalno. Spajam se preko thomsonovg speetoucha i kaj da velim-bedastoca od routera, tek tolko da radi. Nema druge nego da je stos u njemu, a router nije moj nego susjedov ;) ,a nesmijem mu rec da mu router i nije u najboljem stanju... ;)

0 0 hvala 0
17 godina
Disconnectanje adsl

thomson-i su prilično svojeglavi i osjetljivi na promjene (brzina, software itd. ali uz malo pažljivijeg traženja po onoj "traaažilici" i strpljenja može se puno naučiti i vrlo lako u najviše 1 sat srediti sve). Eh da većina vas nije navela dali imate i maxTV jer trenutno upravo ta usluga stvara najveće probleme zbog update-a STB-a

U besptičju i krava zvuči kao slavuj!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Azr43l kaže...

thomson-i su prilično svojeglavi i osjetljivi na promjene (brzina, software itd. ali uz malo pažljivijeg traženja po onoj "traaažilici" i strpljenja može se puno naučiti i vrlo lako u najviše 1 sat srediti sve). Eh da većina vas nije navela dali imate i maxTV jer trenutno upravo ta usluga stvara najveće probleme zbog update-a STB-a

Nemam maxTV, a kako se može to srediti za 1 sat????
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 17:14 (kc-kb).
16 godina
protjeran
Disconnectanje adsl

ako vec kaze da se moze,nek kaze kako,i ja sam poludijo vise stalno se disconecta

"tko nedobije dobitak,dobije gubitak"...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Azr43l kaže...

Kako se može srediti??????????
16 godina
neaktivan
Disconnectanje adsl
autorov komentar

Evo problem je bio u tome što sam imao brzinu od 4mb/s a propusnost kablova je bila 5mb/s   i   onda dok puno ljudi koriste max brzinu dolazilo   je do preopterečenja pa do pucanja veze.

Sad mi je smanjio brzinu na 2mb/s (grr...) i sve radi normalno.

0 0 hvala 0
16 godina
Disconnectanje adsl

ja imam isti problem, samo što meni pukne veza svaki put kada telefon zazvoni...

imam d-link, žični. Ako nek može pomoć...

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
LUNAT1C kaže...

ja imam isti problem, samo što meni pukne veza svaki put kada telefon zazvoni...

imam d-link, žični. Ako nek može pomoć...

Taj problem sam imao i ja neko vrijeme znači dok bi mi zazvoni telefon dsl lampica bi počel žmigati i naravno internet nebi radio....
Zvao sam tehničare i oni su me prekopčali na drugi stup gdje je drugi "odašiljač".
Problem ti je možda da si previše udaljen od centrale gdje si spojen i još k tome slabi su kablovi....

16 godina
neaktivan

Ja sam imao isti problem, jer imam nekoliko telefona u stanu. Stvar je u DSL splitteru(filteru). Ako imaš više telefona, svi moraju biti priključeni na spliter!Ili za svaki nabaviti poseban filter.  Drugo, provjeri čvrstoču kontakata na utičnici za telef.u zidu.Moji su bili slabo "zašraufani" pa je pucala veza. (Napomena: imam samo prastari Kasda žični router i radi besprijekorno)

poletarac u duši i još sasvim zelen
17 godina
neaktivan
Disconnectanje adsl

ja sam također imao isti problem sa istim routerom... dakle, pucanje veze dosta često, a i pucanje kad bi telefon zazvonio..

pa sam zvao neznam kolko puta SZK, pa sam na kraju odlučio napravit prijavu kvara..

idući dan došo striček sa nekim svojim instrumentom i kaže da je propusnost linije najviše oko 3 Mbps.. pa je najprije smanjio na 2..

veza je bila nešto stabilnija, al je još uvijek pucala kad je telefon zvrndao...

onda je striček otišo do centrale i valjda malo pomrdao kablove, jer kako je rekao, kablovi su bili "labavo" uštekani i sad radi super... ali samo na 2 mbps

ma meni je i to dosta s obzirom da sam prije 4 mjeseca cmugao na 56k modemu Smijeh

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 11:48 (HBomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
kc-kb kaže...

Evo problem je bio u tome što sam imao brzinu od 4mb/s a propusnost kablova je bila 5mb/s   i   onda dok puno ljudi koriste max brzinu dolazilo   je do preopterečenja pa do pucanja veze.

Sad mi je smanjio brzinu na 2mb/s (grr...) i sve radi normalno.

uuuu,ja sam takodjer iz koprivnice i imam isti problem,mislio sam da su "prefilani"zato prekida,bas sam ih mislil zvat al sam odustal,radje ja skidam sa 4mb pa nek i prekine 5-6puta dnevno,nego opet trljat sa 2mb
"tko nedobije dobitak,dobije gubitak"...
16 godina
neaktivan
Disconnectanje adsl

Stvar je u tome što su parice(kablovi) iz doba jugoslavije i nisu adekvatne da bi izdržale veči broj korisnika ADSL-a.

Znači korisnika je sve više,a kablovi su isti.A ovim povečanjem brzine na 4Mb/s su napravili još veče sranje.I tako dok god oni neče mijenjat kable bit če sve više korisnika kojima puca veza ili imaju lošu brzinu.

Infrastruktura im je u kurˇu i tome nema pomoči.

Ja sam koji jesam.
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice