Bnet problem sa brzinom

poruka: 44
|
čitano: 10.454
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Bnet problem sa brzinom

Pa ako skidaš torrent koji ima puno leechera onda te upload brzina usporava. Ograniči upload na 10 ako ti je unlimited.

Također me zanima da li ti svi torrenti rade tako bez obzira koliki je s/l omjer?

0 2 hvala 0
17 godina
Bnet problem sa brzinom

Kazes ti isto ti je i 30. i 1. u mjesecu. Dobro kad je tako. Uglavnom najvaznije je da ni u kom slucaju ne zoves sluzbu za korisnike jer je ipak puno bolje i lakse rijesavati probleme sa internet brzinom preko foruma {#}

1 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bnet problem sa brzinom

Da, u pravu si.

Ako mu nije ograničen promet, ako je ograničena upload brzina u utorrentu, ako skida dobro seedan torrent i nemože otvarati stranice velikom brzinom mjesec dana a speedtest mu pokazuje normalne brzine, logično bi bilo da prijavi to sve tehničkoj podršci.

Osim ako, kao u većini slučajeva, predvidi glavni izvor problema pa prema tome mu i naša pomoć i savjeti nisu od velike pomoći jer mi zapravo niti neznamo što on točno tamo izvodi.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Bnet problem sa brzinom
Fox Mulder kaže...
..

to san i ja mislija; bnet mi nekako ograničava brzinu svega kad mi je torrent upaljen. kad ih zoven, neznaju ništa o tome...

-loše podešen torrent client, vjerojatno upload (0), stavi na 10-20.. upload može zagušiti komunikaciju (daleko je manji od downa).

-sve ostalo što imaš može također utjecati, npr antivirus i sl. ali 97% je upload. Naravno, mora biti dovoljno seedera, noviji izvor itd.

za test, pokreni win u safe modu s mrežom, pokreni torrent, vidi down speed.

btw, ako nisi natukao koji terabayt oni te neće throtlati, tj ostali korisnici skidaju... i nemaju takav problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

btw, ako nisi natukao koji terabayt oni te neće throtlati, tj ostali korisnici skidaju... i nemaju takav problem.

Not true, bnet ima speed step down limit mislim na 500GB. Nazovi tehničku podršku pa provjeri s njima, ne smiju ti davat lažne informacije. To stoji na 25. strani ugovora vjerojatno sitnim slovima. To je flat paket sa fiar usage limitom.

Live and let live.
16 godina
cecenac kaže...
ihush kaže...

Not true, bnet ima speed step down limit mislim na 500GB. Nazovi tehničku podršku pa provjeri s njima, ne smiju ti davat lažne informacije. To stoji na 25. strani ugovora vjerojatno sitnim slovima. To je flat paket sa fiar usage limitom.

- uopće ne razumiješ ništa. Da je throtlanje tad bi njegova brzina KONSTANTNO bila jednaka, speedtest kao i datumi.

- btw, unazad godinu dana nema ograničenog flata, ili je flat ili nije, bez obzira na 'sitna slova'. Problem je nešto drugo..

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-  Problem je nešto drugo..

Što god da je problem mi mu to ovako ne možemo riješiti

iz iskustva znam da može bit 1001 problem

od samih kablova, UTP konektora (koji su ili krivo zakrimpani ili ne drže kako treba kontakt), rutera (sa svim mušicama), neispravnog OS-a (pun smeća), te neispravnog hradveraja

Problem može biti i u Bnetu a da toga nitko nije ni svjestan

jedini način da se to riješi je da netko tko zna dođe do njega i vidi u čemu je problem

ono što je u 99% slučajeva problem - je da korisnik ne zna objasniti kvar, te ne zna postaviti prava pitanja tehničkoj podršci ISP-a

nije mi se desilo jednom da sam sa lokacije zvao t-com podršku i kad sam ja objasnio kvar - sve je riješeno u 5 minuta (a prije toga su se natezali sa tom istom podrškom nekoliko mjeseci jel nešto radi ili ne kako treba)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 19:58 (Darky).
17 godina
Bnet problem sa brzinom

imam identican problem, 99% da ovisi o postavkama routera.

Prije 2 tjedna sam zamijenio modem, bezicni za zicni i onda se to pocelo dogadjati. Na starom modemu nikada nisam imao takvih problema. Novi modem je neki cisco..

Upalim torrent i stavim limit na download i upload na nesto sitno, i browser je uzasno spor, kada ugasim torrente, brzina je 5-5 Mbit/s. Mozda ovisi o broju otvorenih konekcija ili necemu, ali siguran sam da brzina nije ogranicena sa strane bnet-a i da browser nije spor zbog bandwitha od torrenta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
cecenac kaže...
ihush kaže...

- uopće ne razumiješ ništa. Da je throtlanje tad bi njegova brzina KONSTANTNO bila jednaka, speedtest kao i datumi.

- btw, unazad godinu dana nema ograničenog flata, ili je flat ili nije, bez obzira na 'sitna slova'. Problem je nešto drugo..

Ne razumiješ ti ništa. Pogledaj koji dio sam ti odrezao i komentirao. Bnet ima SSD limit na 320GB i spušta ti vezu na 2mbita. Znam da to nije kod njega problem, al nazovi njihovu tehničku podršku i slobodno ih pitaj ovu informaciju. Ja sam ga prva dva posta zezao jer su mi bili presmješni glupasti odgovori pa sam ih iz sprda ponovio. 

Može mu bit problem i u ruteru dotrajalom. Meni se veza spuštala na žalosne brzine na t-comu, pa bi resetirao ruter pa sve 5. Sve dok to nisam počeo radit dvaput dnevno pa sam prijavio kvar i dobio novi ruter.

Imaš ovdje u "njihovom kodeksu" LIMIT 1, dakle kad dosegneš 320GB, dl ti je 2mbita, ul 384kbit.: http://goo.gl/oGBeCz

Live and let live.
16 godina
cecenac kaže...
..

Ne razumiješ ti ništa. Pogledaj koji dio sam ti odrezao i komentirao. Bnet ima SSD limit na 320GB i spušta ti vezu na 2mbita. Znam da to nije kod njega problem, al nazovi njihovu tehničku podršku i slobodno ih pitaj ovu informaciju. Ja sam ga prva dva posta zezao jer su mi bili presmješni glupasti odgovori pa sam ih iz sprda ponovio. 

...

- dosadan si, trollanje. Tema ne služi našem prepucavanju, nego ako imaš ideju, rješenju problema. Laprdanje o Bnetovom kodeksu je laprdanje... jer u ovom slučaju nema baš nikakve veze, OK?

13 godina
neaktivan
ihush kaže...

- dosadan si, trollanje. Tema ne služi našem prepucavanju, nego ako imaš ideju, rješenju problema. Laprdanje o Bnetovom kodeksu je laprdanje... jer u ovom slučaju nema baš nikakve veze, OK?

Postavio si se s visoka sa krivom informacijom jer si ti dugo na forumu i imaš kao neki status. Dao si krivu informaciju kad si rekao ovo: "btw, ako nisi natukao koji terabayt oni te neće throtlati, tj ostali korisnici skidaju... i nemaju takav problem."

Nije istina. 320GB SSD limit na 2mbit činjenica i dao sam ti i link. Jel tako teško reć, hvala bio sam u krivu, hvala na informaciji. Samo sam te to ispravio da ne širiš dezinformacije. Moj zadnji post, u off topicu smo. Lijep pozdrav.

Live and let live.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 10:08 (cecenac).
16 godina
cecenac kaže...
ihush kaže...

Postavio si se s visoka sa krivom informacijom jer si ti dugo na forumu i imaš kao neki status. Dao si krivu informaciju kad si rekao ovo: "btw, ako nisi natukao koji terabayt oni te neće throtlati, tj ostali korisnici skidaju... i nemaju takav problem."

Nije istina. 320GB SSD limit na 2mbit činjenica i dao sam ti i link. Jel tako teško reć, hvala bio sam u krivu, hvala na informaciji. Samo sam te to ispravio da ne širiš dezinformacije. Moj zadnji post, u off topicu smo. Lijep pozdrav.

OP Here.

@cecenac - nisan nikad bija blizu 320GB ali znan da tad primjenjuju SSD; prvo dobiješ mail upozorenja.

@samprotivnikoga i @sint - nisan je beni kre10, prvo šta san napravija je zva bnet i pita u čemu je problem. DA STE ČITALI CIJELI RAZGOVOR VIDILI BISTE DA SAN TO SPOMENIJA.

Isto tako, mogli ste to zaključit i iz onog dijela kad kažen da mi je brzina browsanja ok ako izgasin torrent, stavija san i sliku sa speedtesta. NEMOGU NIŠTA ŽUGAT BNETU AKO MI JE BRZINA OK. Jedino šta san ih moga pitat (i pita san) je - imaju li kakvo smeće kojim mi nadgledaju skidanje sadržaja preko torrenta i usporavanje cile brzine kad je torrent upaljen.

Na kraju svega ovoga, mogu zaključit da mi je torrent klijent nepravilno podešen i da bi triba uzet malo vrimena i sredit ga.

Opet, to mi je čudno, jer nekad je to sve super radilo a nisan nikad minja te postavke...

lol
17 godina
Bnet problem sa brzinom

Moguce zbilja da imas previse konekcija pa da ti to gusi. Pokusaj posteliti manje konekcija u klijentu.

Ja uredno torrentajem, imam 1.2MB/s DL.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fox Mulder kaže...

Na kraju svega ovoga, mogu zaključit da mi je torrent klijent nepravilno podešen i da bi triba uzet malo vrimena i sredit ga.

Opet, to mi je čudno, jer nekad je to sve super radilo a nisan nikad minja te postavke...

ali ne mora ti biti problem ni u torent klijentu ni u Bnetu

možda je problem na međunarodnim linkovima (zadnjih dana se opet grdo ratuje u siriji i egiptu i libanonu) a tuda idu velike međunarodne trase prema USA

i kad ekipa sa kalašnjikovima počne gasit centrale i krast gorivo iz agregata tranzicijskim centralama....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice