Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.760.394
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Bnet - iskustva općenito ?

Ja sam bio vezan do 7 mjeseca, imao isti paket. Zvao sam ih i žalio se da su mi ukinuli Eurosport i Discovery. Ponudili su mi potpis novog ugovora na 2 godine po novim uvjetima (199 kn). Uglavnom, dogovorili smo se (uzeo sam Carnet paket za 180 kn). Požuri, imaš još 3 dana uvrh glave, jer su ovi kanali ukinuti 3.1. (imaš mjesec dana roka).

15 godina
Discovery odlazi i sa MaxTV-a od 01.02. Mi smo vjerovatno jedina zemlja u EU koja nema Dicovery kanale u ponudi kabelskih i IPTV operatera.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stipest kaže...
Discovery odlazi i sa MaxTV-a od 01.02. Mi smo vjerovatno jedina zemlja u EU koja nema Dicovery kanale u ponudi kabelskih i IPTV operatera.

Bitno da nema diskriminacije, svi smo isti :D 

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
16 godina
stipest kaže...

Mislim da ima jos na EVO-tv i na pojedinim sat tv kucama...neznam jel terakom ima takoder jos u ponudi

battletag:MasnaKrvavic#2275
8 godina
neaktivan

Upravo mi je istekao ugovor sa B.Net-om, pa me zanima što mi je dobro napraviti? Korisnik sam Super+ 3D paketa kojeg plaćam 279 kn/mj.

Hoću li kao postojeći korisnik dobiti popust na mjesečnu naknadu ako odaberem Turbo 3D uz produljenje ugovora na 24 mjeseca?

Također sam primjetio da se u threadu spominje uvođenje DOCSIS 3.1 za što se navodi da bi poprilično povisilo brzine u B.net-ovoj ponudi. Ima li onda smisla pričekati sa produljenjem ugovora?

Ako odaberem povišenje brzine Turbobrzi 120 za +10 kn/mj znači li to da sklapam novi ugovor?

Hoće li se nakon isteka 24 mjeseca naplaćivati punih +100 kn/mj i da li je moguće prije tog roka odustati od opcije?

Koliko im treba da povise brzinu (dan, tjedan, ili mjesec)?

Trebaju li doći zamijeniti ruter (imam Technicolor TC7200)?

Hvala!

1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

DOCSIS 3.1  uvode 100% ove godine e sad točno kad neznam ali imam info iz visokog izvora iz Vipneta (ne iz Bnet-a) da uvode ove godine pretpostavljam da bi to moglo bit u zadnjem kvartalu 2018 godine. A brzine bi ti zasad bile prije nego uvedu FULL DUPLEX DOCSIS npr. 250/25 Mbps ili 300/30 Mbps znači upload ide otprilike 10% od downloada.A sa full duplex-om bi to moglo i trebalo bit simetrično nešto slično kao kod optike npr. 100/100 Mbps 200/200Mbps ... itd. sve do 1Gbps.

Napad je najbolja obrana :)
15 godina

boljenemoze

1. Hočeš. Minimum 199 kn mjesečno za 3D paket, a možda i više. Uvjek se možeš s njima cjenkati i pokušati izvuči nešto više.
2. DOCSIS 3.1 se spominje jako dugo. Problem su routeri koji su skupi, tako da tko zna kad će to biti. Iako ne znam što bi ti trebalo uz ovih 120 Mbit/s.
3. Turbobrzi 120 je bez ugovorne obveze. Znači možeš ga otkazati kad god hočeš.
4. Da. Nakon 24 mjeseca teoretski kreće naplata 100 kn za 120 Mbit/s, ali do onda tko zna što će biti, a i svi ćemo u tom slučaju otkazati ga prije.
5. Oni kažu 12 radnih dana( bez subota i nedjelja).
6. Ne trrebaju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.2.2018 20:20 (stipest).

2 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
@Seki001 Full duplex mi se čini super jer mi je sadašnjih 10 Mbps uploada nešto sporo, ali ako kažeš da će DOCSIS 3.1 pred kraj ove godine onda će full duplex valjda oko 2020...

@stipest Hvala na odgovorima, budem onda uzeo 120 Mbps uz produljenje. To mi se čini okej dok ne srede novu tehnologiju.

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Čuj nevjerujam da će taj full duplex docsis 3.1 prije 2022 daj bože da se varam pa dođe prije ali docsis 3.1 bi mogao krajem 2018 a najkasnije u prvom kvartalu 2019 točno da su routeri trenutno skupi ali koliko pratim na stranim portalima i tu se stanje pomalo mjenja na bolje bit će niže cijene sigurno.Tako da bi vip mogao kao što i najavljuju njemački i austrijski kabelski operateri koji planiraju uvodit postepeno docsis 3.1  krajem 2018g. mogli i naši krenut tu negdje.

Nemogu se složit da nam ne trebaju veće brzine što se tiče download-a to je sad dobro i bit će još bolje ali se mora pomalo mislit u budućnosti dizanju upload-a preko kabela to je po mnogima puno bitnije.Malo je u današnjem dobu 10-15Mbps imat upload to treba dizat pod hitno!

Napad je najbolja obrana :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.2.2018 22:50 (Seki001).
15 godina
neaktivan

Razmisljam uzeti Bnet na 24 mjeseca, prvih 6 mj bez naknade i za 10 kn onu opciju 120 Mbita.

Jeste zadovoljni njima?
Imao sam Bnet u Osijeku dok sam studirao i bio je vise manje ok, nismo imali nekih vecih problema...

xFire: rebelsy | steam: rebelsy | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796

0 0 hvala 0
13 godina
rebelsy kaže...

Razmisljam uzeti Bnet na 24 mjeseca, prvih 6 mj bez naknade i za 10 kn onu opciju 120 Mbita.

Jeste zadovoljni njima?
Imao sam Bnet u Osijeku dok sam studirao i bio je vise manje ok, nismo imali nekih vecih problema...

Ja sam super zadovoljan, prije par mjeseci produžio na još dvije godine. Nikakvih problema s internetom, tu i tamo televizija se zblesira možda jednom u dva mjeseca, pa treba restartati receiver, od 120/10 mbita imam 116/10 i sve zasad radi kako treba. Još i Liga prvaka dolazi ovog ljeta. 

15 godina
neaktivan

Također super zadovoljan uslugom od bneta   Prošli tjedan je HT postavio svoju optičku infrastrukturu po zgradi i po novome dostupna mi je optika ali mislim da ne budem prelazio na HT.

Bnet mi je puno jeftinija a jednako dobra usluga, mjesečni račun 106kn 

You are /dev/null to me.
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Q-Tip kaže...
rebelsy kaže...

Jeste zadovoljni njima?

Ja sam super zadovoljan, prije par mjeseci produžio na još dvije godine. Nikakvih problema s internetom, tu i tamo televizija se zblesira možda jednom u dva mjeseca, pa treba restartati receiver, od 120/10 mbita imam 116/10 i sve zasad radi kako treba. Još i Liga prvaka dolazi ovog ljeta. 

Nije 120/10Mbit/s , nego 120/15 Mbit/s . A Liga prvaka će se sigurno dodatno plaćati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.2.2018 15:30 (stipest).
15 godina
rebelsy kaže...

Jeste zadovoljni njima?

Ja sam u Splitu super zadovoljan. Imam 2D, TV ( sportski HD) i net ( 120/15 Mbit/s ) i sve radi savršeno. Još imam i ugovor na 50 % . Ali, inaće kod ovakvih pitanja, najbitnije je da navedeš lokaciju, pa da ti se javi netko iz toga grada ili čak kvarta. Ovako ti ništa ne znaći što je recimo meni u Splitu sve ok.

13 godina
stipest kaže...

Nije 120/10Mbit/s , nego 120/15 Mbit/s . A Liga prvaka će se sigurno dodatno plaćati.

Lapsus, ali uglavnom imam maksimalni upload. 

Što se Lige prvaka tiče ako će mi pored proširenog i sportskog HD paketa koje uredno plaćam izmisliti neki novi paket i htjeti naplatiti još nešto, onda od mene novac neće dobiti jer će po tom pitanju biti isti kao HT. Iz građanskog inata i prosvjeda novac ću onda dati nekom piratskom streaming paketu. 

15 godina
neaktivan

Je li stvarno moguće da im je već nestalo Ubee routera (EVW32C)?

Napokon sam dogovorio produljenje ugovora, ali kad sam na kraju razgovora za svaki slučaj htio potvrditi koji router dolazi, žena kaže da koliko ona zna Ubee više nemaju i da standardno ide Technicolor.

Nadam se da nije istina i da će tehničar reći drugačije, jer mogućnost concurrent dual-banda je jedan od glavnih razloga zašto ostajem na Bnetu, čak važnije od internet/TV ponude.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzeo sam Bnet kad ga toliko hvalite :P 

Turbobrzi 120, nadam se da ce biti ok sve...

1 0 hvala 0
15 godina

0 0 hvala 0
15 godina
Imam problem već duže vrijeme, pa ako netko može pomoć. Uzeo sam bratu ovo https://www.links.hr/hr/wireless-ran...icni-053509221. Ima inaće 2D paket od B-neta. Router je Tehnicolor TC 7200. Sve radi ok, ali skoro svaki dan extender izgubi vezu sa routerom i treba ga izvuć iz struje i ponovo vratit. Nakon toga opet sve radi OK. Probao sam sa svim naćinom spajanja ( WPS, app D-link), a kako sam ja stan do, spojio sam se na svoj router( isto tehnicolor) i ista stvar se dešava. Nakon toga sam reklamirao extender u Linksa, išao je na servis i poslali su mi novi, ali stvar je opet ista . Ima li tko kakvu ideju što bi moglo biti tj. još bolje , kako riješiti problem ?
Hvala

0 0 hvala 0
11 godina

ja nemam istu situaciju, ali imam sličnu sa xiaomi wifi extenderom 2...nakon nekog vremena (mozda par dana) se extender zblesira i moram ga fizicki ukopčati/iskopčati ili preko njegove app idem mijenjati neke postavke od extendirane mreže, pa onda proradi...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.2.2018 12:38 (Dan1234567890).
11 godina

Isto i kod mene. Xiaomijev extender, svako nekoliko dana ga moram ištekati iz struje i vratim i onda radi. Nisam pokušavao riješit problem.

Isto Bnet .

HZV

0 0 hvala 0
14 godina

Isto ali sa Cisco ruterom i Dlink extenderom. Moram resetirat ruter i onda proradi, inace extender blinka crveno, a wifi s rutera jedva daje 3mib.

Bas gledam da uzmem jedan pravi ruter u linksa i stavim ovaj cisco u bridge mod.

Ima koji prijedlog do 700 kn ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sad vip i bnet emitiraju ligu prvaka, zanima me na kojem programu ili paketu? Jesu otkupili i hnl i ostale stvari koje su mogli gledat samo maxtv-ovci ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
fanaticni gejmer kaže...

Sad vip i bnet emitiraju ligu prvaka, zanima me na kojem programu ili paketu? Jesu otkupili i hnl i ostale stvari koje su mogli gledat samo maxtv-ovci ?

Ne sad, zar nije najava bila za jesen.

PS. tocnije prenosim iz medija:

"od srpnja cemo imati nove sportske kanale koji ce ekskluzivno emitirati prijenos utakmica UEFA Lige prvaka"

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.2.2018 11:33 (Bugov moljac).
15 godina

Sve će se znati u treći mjesec . Oni imaju prava od nove sezone. Ova do kraja ide još na max-TV-u.Navodno će biti 5 kanala u HD-u. Iako ne znam što će emitirati na njima. Paket će sigurno biti uz dodatno plačanja. Koliko? Ne zna se još. HNL ostaje na max-TV-u

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.2.2018 11:30 (stipest).

0 0 hvala 0
11 godina

Poznavajući Bnet, osjećam da će se iživljavat na cijeni tog paketa sa Ligom prvaka.

HZV

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako ce emitirat od jeseni a tada mi taman istjece ugovor, mozda da trazim neke pogodnosti i slicno. Ipak sam osobno ima 2 ugovora s njima do sada, otac prije toga isto toliko i nikad nam nisu dali neki popust ili pogodnost. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stipest kaže...

Sve će se znati u treći mjesec . Oni imaju prava od nove sezone. Ova do kraja ide još na max-TV-u.Navodno će biti 5 kanala u HD-u. Iako ne znam što će emitirati na njima. Paket će sigurno biti uz dodatno plačanja. Koliko? Ne zna se još. HNL ostaje na max-TV-u

Mislim da će to biti žešći promašaj. Pat kanala za što? Za šest utakmica svaka dva tjedna? Što će prikazivati sve ostale dane? Tih par utakmica po nekoliko puta dnevno. Arena je imala smisla jer je prenosila talijansku, francusku i još neke lige, pa druge sportove i tako popunjavali program. Što ovi mogu prenositi da popune tolike programe kada je već sve bitno podijeljeno izmeću arene i sport kluba? Da bih im platio dodatno kako bih svaka dva tjedna pogledao jednu utakmicu? Svašta.

15 godina
neaktivan

Zanuma me ako sam uzeo sad ovaj Turbobrzi 120 za 10 kn, hocu stalno toliko placati ili? Jel ima neko ogranicenje do kad im to traje?

0 0 hvala 0
13 godina
movie kaže...

Mislim da će to biti žešći promašaj. Pat kanala za što? Za šest utakmica svaka dva tjedna? Što će prikazivati sve ostale dane? Tih par utakmica po nekoliko puta dnevno. Arena je imala smisla jer je prenosila talijansku, francusku i još neke lige, pa druge sportove i tako popunjavali program. Što ovi mogu prenositi da popune tolike programe kada je već sve bitno podijeljeno izmeću arene i sport kluba? Da bih im platio dodatno kako bih svaka dva tjedna pogledao jednu utakmicu? Svašta.

Zasad je sve još uvijek nepoznato. Definitivno je da će na početku imati manjak materijala za popuniti program, jer su sve najpopularnije lige i sportovi na Areni ili Sportklubu, ugovoreni često na višegodišnje razdoblje. Meni se čini da oni planiraju ući žešće na teritorij koji drže Arena i Sportklub, ali tko zna kad i s koliko uspjeha. Uz sve nepoznanice sigurno je samo jedno: apsolutno ne namjeravam dati ni kunu više nego što dajem sada za prošireni i sportski HD paket. Ako mi misle naplatiti neki dodatni paket da bih svaka dva tjedna pogledao dvije utakmice, neka se vrate za stol i ponovno si izračunaju neke stvari. Radije ću onda novac dati za xstreaming i imati Sky Sports, BTsports i desetke drugih sportskih programa koji imaju program ispunjen sportom, a ne jednim natjecanjem svaka dva tjedna. S T-Coma sam otišao upravo zato što su mijenjali pakete kako su htjeli i što su za nove kanale izmišljali nove pakete (i još par drugih razloga, jer su lopovska stoka). Ne znam zašto Vip misli da će imati više uspjeha po tom pitanju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice