Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.761.883
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Hvala. Ipak se nisu pojavili novi kanali u ponoć. Samo su ovi Discovery zasivljeni i prilikom mijenjanja programa, automatski se preskaču.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 2:06 (stipest).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Bnet - iskustva općenito ?
stipest kaže...

Hvala za info, ali i nije baš da ćemo se usrečit sa tim kanalima. Ekipa sa SZK svima tko zove pričaju da su u pregovorima za neke nove sportke kanale ( jer svi zovu radi izbacivanja ES) i da bi se to trebalo znati do kraja 1 mjeseca. Samo ne znam koje i s kim.

I mene najvise pati sto su Eurosport izbacili. Cak sam gledao kolika je pretplata na Eurosport player. 29,99 eura godisnja mi ne zvuci puno. A TV cu definitivno izbaciti kada mi istekne ugovor na ljeto i ostati samo na internetu. Da nisu izbacili ove kanale jos bi i razmislio.

16 godina

Na postojecim TV programskim mjestima umjesto - pojavili se sad:

umjesto: - Discovery channel - sad: Docu Box TV
umjesto: - Eurosport 1 - sad: pretpostavljam - Travel channel
umjesto: - Eurosport 2 - sad: wness TV
umjesto: - Eurosport 1 HD - sad: Viasat Epic drama

Na mjestima gdje su bili Animal Planet HD; Discovery Showcase HD i TLC, samo crni ekran i poruka na ekranu "Usluga nije dostupna", drugih najavljenih TV programa nemam.

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Jadno je to sve.

Bojim se da VIC i Bnet sad neće ni UEFA liga prvaka spasit od masovnijeg napuštanja i nesklapanja novih ugovora nezadovoljnih korisnika.

Jer npr. kod MAXtv-ea su ukinuli Eurosport kanale(možda ih sad vrate u ponudu ponovo) ali su barem zadržali ove sve druge iz Discovery grupe. I k tome još imaju sve Arene HD i Sve Sport Klubove HD u svojoj ponudi meni su trenutno primamljivija opcija nakon ovog bez obzira na ligu prvaka. Čak mi je i novi FTTC ormar izgrađen odmah uz zgradu manje od 50m sam od njega a tu je ubrzo i Vectoring preko njega.

Ozbiljno razmišljam da nakon više od 10 godina sa Bnet-om da se razvedem od njih ugovor mi istječe krajem drugog mjeseca.

Napad je najbolja obrana :)
16 godina
Seki001 kaže...

Jadno je to sve.

Bojim se da VIC i Bnet sad neće ni UEFA liga prvaka spasit od masovnijeg napuštanja i nesklapanja novih ugovora nezadovoljnih korisnika.

Jer npr. kod MAXtv-ea su ukinuli Eurosport kanale(možda ih sad vrate u ponudu ponovo) ali su barem zadržali ove sve druge iz Discovery grupe. I k tome još imaju sve Arene HD i Sve Sport Klubove HD u svojoj ponudi meni su trenutno primamljivija opcija nakon ovog bez obzira na ligu prvaka. Čak mi je i novi FTTC ormar izgrađen odmah uz zgradu manje od 50m sam od njega a tu je ubrzo i Vectoring preko njega.

Ozbiljno razmišljam da nakon više od 10 godina sa Bnet-om da se razvedem od njih ugovor mi istječe krajem drugog mjeseca.

U t-comu nema ni discovery kanala od 9 mj....tak da 8 mj jos imaju i onda je isto ko i kod nas

battletag:MasnaKrvavic#2275
9 godina
protjeran
dado16 kaže...
Seki001 kaže...

Jadno je to sve.

U t-comu nema ni discovery kanala od 9 mj....tak da 8 mj jos imaju i onda je isto ko i kod nas

Potrudio sam se malo na net-u naći malo podataka o tome što govoriš i čini se da si upravu ako je tome tako kako kažeš onda je problem u vlasnicima Discovery grupacije ili kako se već zovu očito traže za obnavljanje ugovora pozamašne novce. Maxtv ih je već otpilio i svi provideri koji su pod t-comom  a sad to radi i ViP. hmm to onda mjenja priču pa po toj logici i Total Tv i evo Tv bi isto onda mogli ostat bez toga.Ubrzo

13 godina
neaktivan

..uglavnom cutam, rijetko pisem no na valu zadnjih negodovanja stvarno se ima sto za reci...

vidim dosta je rijeci o ponudi, ali realno to je samo kap u moru njihovih gluposti u moru u zadnje vrijeme

u mom slucaju spletom dosta okolnosti vratio sam "staru"(neprežaljenu) opremu i dobio novi, dakle byebye kartica

razlika u kvaliteti i SD i HD signala je OGROMNA, čak su i SD signali bili neusporedivo prihvatljiviji(da ne kazem oku ugodniji)

sad se pokusavam priviknuti na nekakvu preljevastu masu koja se trkelja po ekranu, tragedija

sreca u nesreci da TV pamti settings za svaki ulaz posebno pa za ostale ne moram nista mjenjati

ne želim ni spominjati da sada imam EXTRA crna kutija x1, daljnski x1, HDMI x1, audio HD x1, napajanje x1 = kartica(u modulu) NE VIDIS JE

za mene to je problem NUMERO 1, o cemu mi ovdje govorimo pa oni nisu kadri ni osnovno isporuciti kako treba...

sto se tice ponude TV programa to se vec odavno strmopizdilo, kako izborom tako i sadržajem ponuđenog

osobno korisnik sam kabelske jos od 80ih kad su eksperimentalno švercali signal, ovo danas je dno dna, mislim pritom na uslugu i ponudu

u zadnjih godinu dana 2 puta su napravili MAJOR pizdariju i oba puta priznali i ono JEBIGA desi se(prijetnje ovrhom na nepostojeci trosak, kriva migracija..)

zakljucno, oni su svoje završili to je evidentno

...

ako je predugo SKIP

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

ajd probajte kada dodete na taj kanal koji su izbacili (ugasili) stisnuti OK na daljinskom i stisnuti pogledaj otpocetka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lange kaže...

ajd probajte kada dodete na taj kanal koji su izbacili (ugasili) stisnuti OK na daljinskom i stisnuti pogledaj otpocetka.

Ja nemogu, imam B.net karticu + CAM modul (koju sa sjetom spominje kolega corto04maltese10 ) sve utaknuto otraga u TV, tako da na njoj nema mogucnosti " pogledaj ispocetka".

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 22:22 (Bugov moljac).
16 godina
Bugov moljac kaže...
lange kaže...

Ja nemogu, imam B.net karticu + CAM modul (koju sa sjetom spominje kolega corto04maltese10 ) sve utaknuto otraga u TV, tako da na njoj nema mogucnosti " pogledaj ispocetka".

analogni nacin nema tu mogucnost da

15 godina
dado16 kaže...
Bugov moljac kaže...
lange kaže...

Preko kartice i CAM-a nije analogni naćin, nego digitalni preko dvb-c tunera u TV-u.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.1.2018 22:51 (stipest).
16 godina
stipest kaže...
dado16 kaže...
Bugov moljac kaže...
lange kaže...

Preko kartice i CAM-a nije analogni naćin, nego digitalni preko dvb-c tunera u TV-u.

Vjerojatno je kolega dado16 nesto krivo skuzio.

16 godina
Bugov moljac kaže...
stipest kaže...
dado16 kaže...
Bugov moljac kaže...
lange kaže...

Vjerojatno je kolega dado16 nesto krivo skuzio.

Pardon, nesto sam si zabrijao u glavi,bitno je da prijamnik ima, oni imaju jedino tu mogucnost

11 godina
Pokušao sam na ruteru tc7200 upaliti firewall... Stavio sam opciju na low. Odmah mi je TV počeo štekat. Kad je na low i mid opciji, ne mogu promijeniti kanale, a kad je na high TV kaže da opće nije spojen na Internet... Ima u opcijama da dodam mac adresu uređaja za koje želim da idu mimo FW postavki, ali ne vidim nigdje na ruteru mac adresu od TVa... Niti da je igdje spojen. Jel ima tko upaljen FW i da ima TV koji radi?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

napokon neko pametan, daleko je to od anoalogije...

11 godina

Pa što stvarno nitko nema upaljem firewall??

9 godina
protjeran

A kaj če nam to.

13 godina
neaktivan
Dan1234567890 kaže...

Pa što stvarno nitko nema upaljem firewall??

Ja imam upaljen firewall na low i nisam primjetio nikakve probleme. Low opcija je i preporučena i nebi trebala raditi smjetnje jer je na minimalnoj-osnovnoj razini.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
11 godina
Dan1234567890 kaže...
Pokušao sam na ruteru tc7200 upaliti firewall... Stavio sam opciju na low. Odmah mi je TV počeo štekat. Kad je na low i mid opciji, ne mogu promijeniti kanale, a kad je na high TV kaže da opće nije spojen na Internet... Ima u opcijama da dodam mac adresu uređaja za koje želim da idu mimo FW postavki, ali ne vidim nigdje na ruteru mac adresu od TVa... Niti da je igdje spojen. Jel ima tko upaljen FW i da ima TV koji radi?

Imam Iskonov Zyxel sa uključenim firewall na"mid" i android philips tv (ubačen kodi) .... i sve radi ok.

Na "high" mi sin neda jer nemože tada na igru LoL itd. :)

17 godina
kikijv97 kaže...
Cromaki kaže...

Koliko vam je trebalo da vas spoje na Bnet?

Ja sam podneo zahtjev još početkom mjeseca, bio prodajni predstavnik kod mene ali nikakvu obavijest niti poziv još nisam dobio od tada. 

24 sata.

zvao ih i napravio telefonski ugovor i drugi dan me zvao tehničar.

Interesantno. Mene nitko nije zvao a ugovor sklopio 22.12.. U međuvremenu došao poštom ugovor ali tehničara niti nema niti zovu. Baš ću ih nazvati sutra. Odhebao sam t-com a u startu vidim da se puno ne razlikuju. Koliko čitam za njihov iptv trebaju do stb dva kabela ili sam krivo shvatio? Lijepo mi je sve u zidu posloženo bilo za max tv i kuda sada s još jednim kabelom? Loš početak..

11 godina
Probat cu još jednom, ne znam zasto meni na tv (bnet, kablovska) nije htjelo onda prebacivanje programa raditi na low postavci... Ako se ne trola s pitanjem zašto fw upaliti, kratak odgovor samo;da zastitim sve s druge strane sto imam, ako stvarno kog zanimaju detalji, mogu objesniti...
9 godina
protjeran

Pa ako ti nije problem bilo bi dobro da nam objasniš evo ja sam sad upalio fw na low ali meni normalno sve radi nisam probao na medium i high to ču kasnije ali nemam pojma zašto bi to trebalo bit upaljeno. Objasni malo.

15 godina
movie kaže...

Interesantno. Mene nitko nije zvao a ugovor sklopio 22.12.. U međuvremenu došao poštom ugovor ali tehničara niti nema niti zovu. Baš ću ih nazvati sutra. Odhebao sam t-com a u startu vidim da se puno ne razlikuju. Koliko čitam za njihov iptv trebaju do stb dva kabela ili sam krivo shvatio? Lijepo mi je sve u zidu posloženo bilo za max tv i kuda sada s još jednim kabelom? Loš početak..

Da, i meni je tako rekao pa sam lagano otpilio tv uslugu. Ne mislim vući dodatni kabel pored lan kabela...

16 godina
spiderhr kaže...
movie kaže...

Da, i meni je tako rekao pa sam lagano otpilio tv uslugu. Ne mislim vući dodatni kabel pored lan kabela...

kabelski i lan kabel....Htjeli bi uslugu al ne zelite da vam se instalacija napravi...onda najbolje niste trebali nista ni mijenjati...Jer t-com je parica/bakar, a bnet je kabelska infrastruktura, normalno da ce trebati promijeniti kablove ili dodati nove..

15 godina
movie kaže...
kikijv97 kaže...
Cromaki kaže...

Koliko vam je trebalo da vas spoje na Bnet?

Ja sam podneo zahtjev još početkom mjeseca, bio prodajni predstavnik kod mene ali nikakvu obavijest niti poziv još nisam dobio od tada. 

24 sata.

zvao ih i napravio telefonski ugovor i drugi dan me zvao tehničar.

B-net ima kabelsku TV , a ne IPTV i zbog toga im treba koaksijalni kabel u STB. Kompletna usluga TV programa ide preko njega. Čak i kad dodaješ ili izbacuješ pojedine pakete to ide preko njega, a ne preko mreže. LAN kabel služi samo za ažuriranje softwera i za multimedijalne usluge (videoteka,snimalica,PPW...).

11 godina
Ukratko, firewall štiti samu mrežu i uređaje koji su spojeni na nju od neautoriziranog pristupa. Znaci da netko ne bi imao pristup tvojoj mreži ili uređajima i podacima na njima, koji su spojeni na mrežu. Npr. bez FW na mreži, lako se dođe do mobitela na wifi, kompa na LANu ili bilo kojeg drugog uređaja koji je spojen na tu mrežu i onda cijela sigurnost podataka na tim uređajima leži na sigurnosti koja postoji na samom uređaju (ako postoji, antivirus, antimalware, lokalni firewall na tom uređaju). Laicki, ako ne želiš da tvoje poruke, mailovi, slike i slično dođu u ruke nekom drugom kome bi to bilo zanimljivo, preporučljivo je zaštiti se. Takoder osim krađe podataka, moguće je lakse dobiti i neki virus, malware iki nešto slično s čime možeš izgubiti kontrolu nad uređajem ili mrežom.
Evo malo osnovnog i tu:
https://www.lifewire.com/definition-of-firewall-817568
17 godina
dado16 kaže...

kabelski i lan kabel....Htjeli bi uslugu al ne zelite da vam se instalacija napravi...onda najbolje niste trebali nista ni mijenjati...Jer t-com je parica/bakar, a bnet je kabelska infrastruktura, normalno da ce trebati promijeniti kablove ili dodati nove..

To mi je jasno no nije mi jasno da do stb trebaju dva kabla da bih imao lošiju kvalitetu slike nego na max tv, bar tako svi kažu. Sve sam si lijepo posložio u zid s jednim kablom i sada mi je ovaj drugi problem. Meni je max tv radio savršeno. Slika odlična, bez trzaja ili zastajkivanja. Nikada nisam imao problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.1.2018 17:49 (movie).
15 godina
movie kaže...
dado16 kaže...

To mi je jasno no nije mi jasno da do stb trebaju dva kabla da bih imao lošiju kvalitetu slike nego na max tv, bar tako svi kažu. Sve sam si lijepo posložio u zid s jednim kablom i sada mi je ovaj drugi problem. Meni je max tv radio savršeno. Slika odlična, bez trzaja ili zastajkivanja. Nikada nisam imao problema.

Zašto dva kabela, opisao sam poviše, a ovo sigurno nije istina. O B-netu se može svašta pričati, ali sigurno ima najkvalitetniju sliku od svih operatera. Tako je od uvijek.

16 godina
stipest kaže...
movie kaže...
dado16 kaže...

Zašto dva kabela, opisao sam poviše, a ovo sigurno nije istina. O B-netu se može svašta pričati, ali sigurno ima najkvalitetniju sliku od svih operatera. Tako je od uvijek.

Ovi koji pricaju da imaju losiju sliku jedino mogu biti na analognom pa zato losija, inace je ok slika...maxtv nije bolji po kvaliteti slike

13 godina
neaktivan

Maxtv (vrijedi i za usluge drugih operatera) jedino na optici možda može konkurirati što se tiće kvalitete slike, no na xDSL tehnologiji nema šta tražiti. 

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice