Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.750.059
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Bnet - iskustva općenito ?
mislav kaže...
sandokan111 kaže...
dado16 kaže...
Jasno je ko suza da optika više poteže... al za korisnike koji ce koristiti do 120 mbps vjeruj mi nema razlike
dado16 kaže...

Hajde pokazi mi razliku... Isti ces posao obavit i na optici i na kabelu...

Jel hoces razliku ili "isti ces posao obavit i na optici i na kabelu"? Jer ako je ovo drugo, obavit ces isti posao i na 14400 baud modemu kao na optici i kabelu, pa ta referenca nema smisla. Poanta je da je razlika ogromna, od samog nacina tehnologije i skalabilnosti. Nije zaludu da ti taj tvoj kabel do centralne tocke dovlaci internet optikom.

A razlika? Pa razlika nema veze s 120mbps ili brojku koju si vec naveo. To je trenutno samo ogranicenje koje ISP radi, al mozes ti na kabelu imat i 1 gbps. Kad uvedu docsis 3.1 i ta brojka od 120mbps ce narast, a nikakve kabele oni mjenjat nece putem do tebe.

Osnovna i najbitnija razlika je da svi korisnici do cvorista putuju jednom te istom rutom, odnosno kabelom. Taj kabel ima svoj kapacitet koji je oversellan toliko da kabeli u iole napucenijim podrucjima (citaj, naselje gdje je vise nebodera) u peak satima imaju totalno zagusenje, pa tvojih 120mbps postane 10mbps s pingom od 500. Ovakve probleme optika nema, kao ni bakar, jer ti imas svoju paricu/opticki kabel do centrale i totalno te ne zanima dal je u to doba kad ti surfas peak ili nije peak. Naravno, oversellaju oni i optiku i parice na centralama, ali je puno teze zagusit centralu (a i njima je lakse povecat kapacitete centrale) nego sto je zagusit kabel.

Fanu kaže...
kako se optika nosi sa zagusenjem veze? tj kad ti je upload na max vrijednostima hoce li se download brzina drasticno smanjiti + povecati latencija (bufferbloat) kao sto je to slucaj sa kablovskom?

Bufferbloat .

To sto ti se povecava latencija nema veze s uploadom na maximumu vec je problem kako radi kabel, odnosno hfc kao tehnologija, i ujedno je i jedan od razloga zasto ga ne preferiram.

Napokon je netko napisao glavno ograničenje kabelskog interneta barem onog koje nudi bnet. Sve je točno napisao od strane sandokan-a111

Prvi puta sam bio u situaciji da koristim kabelski internet od 01/2017 i frustrira me što nemam ujednačene performanse i to se odnosi upravo na peak trenutke kada u stvari i sam najčešće korisitm internet putem nekog od uređaja. Plaćam brzinu 60/15 i na trenutke je brzina bila sramotnih 25 Mbit-a sa osjetno visokim pingom. Youtube mi je znao prebacivati na 360p rezoluciju koliko je sporo radilo otvaranje nekih stranica. U takvom ustrojsvu mi nije jasno kako imaju obraza reklamirati brzinu 120 Mbit-a, a zna se da su dužni isporučivati 70% reklamirane brzine.

Prije toga sam koristio VDSL 50/10 (živio sam odmah uz centralu) i moram reći da je kvaliteta veze (ping pogotovo) bila bolja u odnosu na ovo što sada imam kod bneta preko kabelske. Bilo bi sjajno kada bi novi EuroDOCSIS 3.1 standard popravio stvari...

Godinu dana koristim Bnet i još nisam primjetio usporavanja i probleme, otkad sam prešao s VDSL-a na kabelski net preporodio sam se. A docsis 3.1 će dosta smanjiti ili u potpunosti eliminirati te problemete koje imate, ali tek nakon što u potpunosti migriraju na njega tj i downstream i upstream.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 15:56 (Shockwave).
14 godina

Lijep pozdrav svima.

Odnedavno sam se preselio u Zagreb i na adresi na koju ću se kasnije preseliti imam dostupno, kako kaže provjera po adresi T-Coma Ultra pakete optike.

Isto tako mi kaže Bnet da imam dostupne Bnet pakete i da mi je dostupna opcija 120 Mb/s.

Zadovoljio bih se u potpunosti s tom brzinom 120/15 jer bi mi to bilo gotovo 6x brže nego što sam do sada imao na VDSL-u kući.

Zanima me ukratko koliko ste zadovoljni Bnetom.
Izuzev jasno, cijene, jer mi je dosta prihvatljivo pa se na to ne morate osvrtati.
Kakva je kvaliteta linije? Ima li pucanja? Zagušenja? Koji se modem dobije?

Ako postoji što drugo, možete li preporučiti?
Možda AMIS?

Za one lijene pisanja, evo kratak pool:

Koliko ste zadovoljni Bnet uslugom?

22 Izuzetno zadovoljan. Preporuka
2 Zadovoljan, no ima nešto...
0 Nisam uopće zadovoljan
0 Ostalo.. (molim napišite)
Batllelog: sudy_freak
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2017 12:02 (sudy_freak).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Evo vec tri godine sam na bnetu i prezadovoljan sam, linija je pukla svega par puta u te tri godine, jednom mi je malo jace zastekala televizija, nazvao sam sluzbu za korisnike i rijesili su problem u 10 min. Sto se brzine tice stvarno je konstantna, evo sad sam nedavno uzeo ovu promociju za 120 Mbit, spojio sam PC kabelom, svaki dan provjeravam brzinu par puta i uvijek je download 115-117, a upload 15. Prosle godine kad sam isao produziti ugovor su mi dali popust 50% na sljedecih godinu dana. Od mene imas jednu debelu preporuku.

17 godina

Meni nikako ne prelazi 95 Mbps (kabel), to je dosta bolje nego dosadašnjih 30 Mbps, ali svejedno bi volio da je bliže 120 Mbps. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Eyekool kaže...

Meni nikako ne prelazi 95 Mbps (kabel), to je dosta bolje nego dosadašnjih 30 Mbps, ali svejedno bi volio da je bliže 120 Mbps. 

Promjeni mrežnu karticu ili mrežni kabel, najvjerojatnije ti podržavaju samo do 100 mbps.

17 godina

Kartica je gigabitna, a za kabel mi nije palo na pamet 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Isto preporuke, vec sam kojih 4-5 god na njemu, i par puta pukla veza (nije do njih bilo nego do zica u samoj zgradi), brzina je 70/10, ali vecinom dobivam 69/11 (nemam pojma zasto 11). Ping u igrama mi je odlican, u csgou vecinom od 5 pa do 40 (ovisno o serveru)

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Eyekool kaže...

Provjeri da li ti je mrežna kartica stavljena na maksimalnu brzinu: desni klik na ikonu za internet, open network and sharing center, change adapter settings, na properties svoje mrežne kartice odaberi configure, advanced i tamo ces naci speed & duplex, neka ti value bude na gigabitnoj brzini.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2017 23:16 (Shockwave).
17 godina
Shockwave kaže...
Eyekool kaže...

Provjeri da li ti je mrežna kartica stavljena na maksimalnu brzinu: desni klik na ikonu za internet, open network and sharing center, change adapter settings, na properties svoje mrežne kartice odaberi configure, advanced i tamo ces naci speed & duplex, neka ti value bude na gigabitnoj brzini.

Nakon 2 dana isprobavanja svega i svačega skužim da je "krivac" switch 

Sad je OK.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.7.2017 18:07 (Eyekool).
7 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima!

Nedavno sam prešao na Bnet i nakon stock brzine od oko 70Mpbs nadoplaćeno je za dodatnih 120Mbps,
mislio sam da će to biti aktivirano sljedeći mjesec pa ajd...nisam im dosađivao i ispitivao oko te brzine.
Visim na speedtestu i svaki puta pokazuje oko 68-69Mpbs ,a ja sav nabrijan čekam preko stotke. Kažu 
likovi iz podrške da je opcija aktivirana,ali da je "ovisno o načinu na koji se spajaš", e sad...watafak?

Ako netko uhvati vremena da objasni to čudo bio bih mu zahvalan! Pozdrav :)

0 0 hvala 0
16 godina
ValovitaLjepenka kaže...

Lijep pozdrav svima!

Nedavno sam prešao na Bnet i nakon stock brzine od oko 70Mpbs nadoplaćeno je za dodatnih 120Mbps,
mislio sam da će to biti aktivirano sljedeći mjesec pa ajd...nisam im dosađivao i ispitivao oko te brzine.
Visim na speedtestu i svaki puta pokazuje oko 68-69Mpbs ,a ja sav nabrijan čekam preko stotke. Kažu 
likovi iz podrške da je opcija aktivirana,ali da je "ovisno o načinu na koji se spajaš", e sad...watafak?

zicno, bezicno?

battletag:MasnaKrvavic#2275
12 godina
ValovitaLjepenka kaže...

Lijep pozdrav svima!

mozda misle na kabal, da li se spajas bezicno ili zicno ? 

Battleog - 191silvinjo
7 godina
neaktivan

Spajam se žično. Dečki su došli postaviti optički kabel,resiver,ruter i sve ostalo normalno/općenito kako to već biva tako da sam ja na žičnom,a ostali u kući se koriste wifi-em

EDIT: Kažu mi da probam resetirati ruter (što stvarno nisam pokušavao do sada kako bih dobio željenu nadoplaćenu brzinu) i neće...Sada kažu da zovem taj i taj broj da će mi oni probati pomoći...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.7.2017 12:59 (ValovitaLjepenka).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ValovitaLjepenka kaže...

Spajam se žično. Dečki su došli postaviti optički kabel,resiver,ruter i sve ostalo normalno/općenito kako to već biva tako da sam ja na žičnom,a ostali u kući se koriste wifi-em

EDIT: Kažu mi da probam resetirati ruter (što stvarno nisam pokušavao do sada kako bih dobio željenu nadoplaćenu brzinu) i neće...Sada kažu da zovem taj i taj broj da će mi oni probati pomoći...

Jesi dobio ugovor? 

14 godina

Jedno pitanje za korisnika Bneta.
Ako vam je dostupna optika u zgradi (od nekog drugog operatera), koristi li Bnet onda optiku ili koaksijalni kabel?

Jer nigdje ne pronalazim informaciju da Bnet doista ima optiku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ValovitaLjepenka kaže...

Lijep pozdrav svima!

Ne kužim zašto pitaš tu kad imaš bnet i podršku. Meni su poslali isto tako poruku da su mi digli brzinu na 120 ali ništa par dana nije bilo. Lijepo nazvao i uključili odma sve kako treba. Ukoliko si dobio od njih poruku da je brzina aktivirana zovi.

7 godina
neaktivan

Koriste optiku od susjednih korisnika...prikače na hodniku (ako imaju gdje) i mirna Bosna ponosna!

Brada,ok nazvat ću te kriple u bnet podršku! Hvala svima!

i btw brada ja sam zvao te likove i koliko imam sreće potrefi se na telefon lik koji pojma nema! Zvao sam ih i 10-15 puta pisao na facebook(znam da nije neki izvor rješenja fb,ali sam pokušavao)

RIJEŠENO: Nekakav panj pri aktivaciji brzine u Portanovi(Osijek) nije zapisao sve kako treba i eto,nije aktivirano sve do sada(nekakvih 30-tak dana čekanja) do moga poziva bnet podrške. Zvao sam,provjerili su probleme aktivacije i biti će aktivirano kroz 15 min. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.7.2017 16:09 (ValovitaLjepenka).
10 godina
sudy_freak kaže...

Zato jer nema...

14 godina
sandokan111 kaže...
sudy_freak kaže...

Zato jer nema...

Pa zato me i zbunilo što je kolega gore napisao da mu postavljaju optiku.

I zato sam i pitao hoće li korsititi Optiku ako je dostupna od drugih operatera.
Al' to je najbolje da provjerim kod njih baš

10 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
sandokan111 kaže...
sudy_freak kaže...

Zato jer nema...

Pa zato me i zbunilo što je kolega gore napisao da mu postavljaju optiku.

I zato sam i pitao hoće li korsititi Optiku ako je dostupna od drugih operatera.
Al' to je najbolje da provjerim kod njih baš

Ne postavljaju mu optiku nego one kutije da provedu kabel. 

14 godina

...long story short...

Bnet ni u kom slučaju ne koristi (atm) optiku za pružanje usluga?! 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 11:47 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

poz, trenutno sam u t-com-u, maxtv, net i fiksni.
ugovor mi istice u 3.mjeseci, rekli su mi da mogu iskljuciti uslugu do 6mjeseci, kad bi to napravio ostalo bi mi jos 2 mjeseca do isteka ugovora ?!
iskreno vise s njima ne zelim imati posla,svako malo nema signala, net uzasno spor, a racun gotovo preko 400kn svaki mjesec...
vidim ovaj bnet-ov paket za 200kn+10kn mi se cini vrlo povoljan, citam zadnjih 10ak stranica i vidim da je signal odlican..
sad me zanima, znaci ja placam 200kn 2 godine bnet (naravno ako uspijem s ovim ciganima prekinuti ugovor) bez dodatnih placanja i iznenađenja kao sto je bilo u t-comu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Jopaslav kaže...

ugovor mi istice u 3.mjeseci, rekli su mi da mogu iskljuciti uslugu do 6mjeseci, kad bi to napravio ostalo bi mi jos 2 mjeseca do isteka ugovora ?!
iskreno vise s njima ne zelim imati posla,svako malo nema signala, net uzasno spor, a racun gotovo preko 400kn svaki mjesec...
vidim ovaj bnet-ov paket za 200kn+10kn mi se cini vrlo povoljan, citam zadnjih 10ak stranica i vidim da je signal odlican..
sad me zanima, znaci ja placam 200kn 2 godine bnet (naravno ako uspijem s ovim ciganima prekinuti ugovor) bez dodatnih placanja i iznenađenja kao sto je bilo u t-comu..

S ciganima vjerojatno neces uspjet tako lako raskinut ugovor. Da tako znaci i uzmes za 10 kuna 120mb i to je to. 

13 godina

Kad kod HT-a privremeno iskljucis uslugu produzuje ti se ugovor za onolko mjeseci kolko si bio iskljucen i jos se naplacuje naknada za ukljucenje usluge

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

da, evo sad sam dobio i od njih istu tu poruku, j***ga nije islo onako kako sam ja planirao....

10 godina
neaktivan
Jopaslav kaže...

Poptisao si ugovor. Ako nisi pročitao tvoj problem, nije HT odgovoran za to, tamo imaju podaci o usluzi koju ti trebaju isporučiti i ako ti to ne isporučuju onda imaš osnove za raskid ugovora. Imam HT zadnjih deset godina i nikad nisam imao ni jedan problem koji nisu riješili. Recimo, kad sam uzeo Magentu onda nisu aktivirali dodatni popust jedan mjesec, nazvao i još su drugi mjesec umanjili cijenu za ovo što sam preplatio. Ako želiš raskinuti ugovor s bilo kojim operaterom prijevremeno onda moraš platiti ono što si dužan po ugovoru.

Kakvog signala nema? Pa ako je internet spor onda nazoveš i pitaš može li se povećati brzina, nekad automatika zezne i ne poveća brzine. Mogao si pitati kakva brzina ti je dostupna kad si sklapao ugovor. Inače osnovna brzina u HT-u je 20 mbps onima kojima je VDSL dostupan. Trebaš vidjeti kakve usluge imaš aktivne, ja imam jedan mobitel s tarifom od 130kn, internet, dva MaxTV-a, telefon i MAX sportski paket sa svim kanalima za nekih 400 kuna mjesečno.

A i pitanje je je li ti B.net dostupan jer se oni bave samo većim stambenim zgradama.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
11 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...
Jopaslav kaže...

Poptisao si ugovor. Ako nisi pročitao tvoj problem, nije HT odgovoran za to, tamo imaju podaci o usluzi koju ti trebaju isporučiti i ako ti to ne isporučuju onda imaš osnove za raskid ugovora. Imam HT zadnjih deset godina i nikad nisam imao ni jedan problem koji nisu riješili. Recimo, kad sam uzeo Magentu onda nisu aktivirali dodatni popust jedan mjesec, nazvao i još su drugi mjesec umanjili cijenu za ovo što sam preplatio. Ako želiš raskinuti ugovor s bilo kojim operaterom prijevremeno onda moraš platiti ono što si dužan po ugovoru.

Kakvog signala nema? Pa ako je internet spor onda nazoveš i pitaš može li se povećati brzina, nekad automatika zezne i ne poveća brzine. Mogao si pitati kakva brzina ti je dostupna kad si sklapao ugovor. Inače osnovna brzina u HT-u je 20 mbps onima kojima je VDSL dostupan. Trebaš vidjeti kakve usluge imaš aktivne, ja imam jedan mobitel s tarifom od 130kn, internet, dva MaxTV-a, telefon i MAX sportski paket sa svim kanalima za nekih 400 kuna mjesečno.

A i pitanje je je li ti B.net dostupan jer se oni bave samo većim stambenim zgradama.

ne soli mi pamet molim te, e da sam e sta nisam e ovo e ono...
cekanje po mjesec dana da dođu promijeniti modem nakon udara groma, gore na tavanu su mi nekakve instalacije sj***li, ne kazem ja da su ovi najgori ili ne znam sta, jednostvano kod njih sam vec 4 godine, u te 4 godine ja sam njima dao blizu 20 000kn, sto je moja krivica (tj tatina, on je sve dogovaro s njima, ja sam tek sad shvatio sta je to i uzeo stvar u svoje ruke)
hvala i bez ljutnje

9 godina
neaktivan

Postaviš pitanje i onda se ljutiš kad ti netko da konkretan odgovor? Uopce ti nitko ne soli pamet, nego ti je covijek dao konstruktivan odgovor na postavljeno pitanje. Ako imas problem, nazovi, prijavi kvar. Riješit će se, a i siguran sam da nisi modem novi čekao mjesec dana, jedino ako nisi prijavljivao da ovaj ne radi. Kad ti istekne ugovor koji si potpisao, pređi na bnet.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bok,

Zna netko o ponudi dodatnih TV paketa za 10kn bez ugovorne obveze?

Zvao sam ih na tel radi prigovora i onda mi je teta preko telefona rekla da imam opciju povecanja brzine neta za 10kn (do kada ovo traje uopce?) i dodatnih tv paketa za 10kn (npr glazbeni, djeciji, prosireni je 69) bez ugovorne obveze.

Pokusavam naci na njihovim stranicama no bez uspjeha a htio bih biti siguran prije aktivacije.

Hvala

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@simeparanoja

Gle, ovak stoje stvari...Ti si već postojeći korisnik, pa možeš za male pare dobiti dodatne pogodnosti. Tako ako uključiš net bez ugovorne obaveze u bilo kojem trenutku možeš odustati...Tako i za ove programe. Brijem da su mi rekli da ova ponuda programa, traje do 31.08. Osobno, sam uzeo prošireni sa ugovornom obavezom, kao i super brzi internet, te me sve dodje oko 260 kuna, te ću još dodatno plaćati jedan STB priključak za telku doma, da svi moji ukućani mogu gledati taj prošireni paket.

Planiram uzeti još dva-tri tematska paketa za te male pare(po 10,12, 15 kuna)

Osobno mi kableska ne treba, jerbo ne gledam televiziju, al' radi mojih uzeo sam to kaj sam gore naveo. Meni je dosta to kaj imam komp, te brzi net. Meni dovoljno.

Na njihovom webu pogledaš ponudu, te ih uvijek možeš nazvati da pitaš za cijenu...

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice