Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.759.229
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Prije mijesec dana sam prikljucio B.net. U samom startu sam primjetio da nesto nije uredu sa internetom. Download je ok,ali me zivcira PING. Posto odigram tu i tamo neku borbu na WOT-u,nista drugo mi ne preostaje nego izaci van i ne gubiti zivce. Zanimljivo ping je 40-50 ali cijelo vrijeme prekida. Indikator za ping cijelo vrijeme mijenja boju,crveno-zeleno.Nije moguce igrati.Oni koji igraju MP igre znaju koliko je stabilan ping vazan.Ovim putem zahvaljujem B.netu na srot internetu,a onima koji si jos nisu izbili novce iz dzepa porucujem probajte sa drugim operaterom.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Bnet - iskustva općenito ?
tadic kaže...
Prije mijesec dana sam prikljucio B.net. U samom startu sam primjetio da nesto nije uredu sa internetom. Download je ok,ali me zivcira PING. Posto odigram tu i tamo neku borbu na WOT-u,nista drugo mi ne preostaje nego izaci van i ne gubiti zivce. Zanimljivo ping je 40-50 ali cijelo vrijeme prekida. Indikator za ping cijelo vrijeme mijenja boju,crveno-zeleno.Nije moguce igrati.Oni koji igraju MP igre znaju koliko je stabilan ping vazan.Ovim putem zahvaljujem B.netu na srot internetu,a onima koji si jos nisu izbili novce iz dzepa porucujem probajte sa drugim operaterom.

Zovi 0800 12 13 pa vidi u čemu je problem. U krajnjoj liniji, možda ti sam treba pojačati signal na razvodnom čvorištu.

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
14 godina
pbandov kaže...
tadic kaže...

Zovi 0800 12 13 pa vidi u čemu je problem. U krajnjoj liniji, možda ti sam treba pojačati signal na razvodnom čvorištu.

Zvao sam,prijavio problem. Nakon tjedan dana su me nazvali i rekli da je sa njihovom opremom sve uredu. Vjerovatno je problem u kompu. Sta da kazem na to. Kad na mobitelu napravim hotspot (tele2 mreza na bonove) i povezem se wlanom,imam dobar ping.

10 godina
neaktivan

neznam da li kome treba.

kako odlazim iz hr idući tjedan i jedino kaj još moram riješiti je bnet.

kako ugovor imam do 12mj.2015. ako ima netko ko zeli bnet uslugu može je prepisati od mene na sebe. Osim kaj će ugovorna obveza onda biti samo godinu dana. Ja još platim racune za 1,2,3 mjesec2015. Ako ima netko ko bi htio da preuzme bnet od mene neka se javi.

usluga je samo flat internet i ništa osim toga. Naravno svako si moze prosiriti paket ako želi. Mjesečni iznos računa prema bnet-u je 100kn.

ako ima zainteresiranih  nazovite me na broj 095 550 6950

1 0 hvala 0
12 godina
tadic kaže...
pbandov kaže...
tadic kaže...

Zvao sam,prijavio problem. Nakon tjedan dana su me nazvali i rekli da je sa njihovom opremom sve uredu. Vjerovatno je problem u kompu. Sta da kazem na to. Kad na mobitelu napravim hotspot (tele2 mreza na bonove) i povezem se wlanom,imam dobar ping.

Provaj instalirat neki drugi driver za lan na kompu, ili pobriši windowse snimi se nanovo.

youtube.com/summercroatia
14 godina
Neznalica121212 kaže...
tadic kaže...
pbandov kaže...
tadic kaže...

Provaj instalirat neki drugi driver za lan na kompu, ili pobriši windowse snimi se nanovo.

O cemu ti pricas?u ovih mijesec dana sam sastavio 4 konfiguracije,na svakoj novi win,driveri... i na svakoj isti problem sa pingom u WOT-u.Mjereno sa hakomovim programom ping je u prosjeku 80,a najvise 108.

Niti to mi nebi toliko smetalo da ne prekida.

15 godina
neaktivan

jel postoji neki operater koji nudi flat a  da nema ovog smanjivanja brzine ako puno skinete kao sta bnet radi

švšvš

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kristijan-Kiko kaže...

jel postoji neki operater koji nudi flat a  da nema ovog smanjivanja brzine ako puno skinete kao sta bnet radi

Ja po 300GB mjesečno znam pa ne spuste. No imaš zakon o Fair Usage-u koji ti sve operatere ograničava na neku količinu prema rezidencijalnim strankama.

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
12 godina

Kanim se prebacit sa tcoma na bnet. Zelim si uzet internet i telefon. Za telefon me zanima kakva je to opcija flat na njihovom webu ako pise da paket ukljucuje neograničeno telefoniranje prema svim nacionalnim fiksnim mrežama?
Za internet bi uzeo 30 mbps. Kolko vidim izgleda da ljudi imaju problema za pingom , zanima me jel su neki na optici il imaju bakrene zice? I kakav je to zakon o Fair Usage? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
matecro007 kaže...

Kanim se prebacit sa tcoma na bnet. Zelim si uzet internet i telefon. Za telefon me zanima kakva je to opcija flat na njihovom webu ako pise da paket ukljucuje neograničeno telefoniranje prema svim nacionalnim fiksnim mrežama?
Za internet bi uzeo 30 mbps. Kolko vidim izgleda da ljudi imaju problema za pingom , zanima me jel su neki na optici il imaju bakrene zice? I kakav je to zakon o Fair Usage? 

B.net je kablovski operater. Drugim riječima, niti je optika niti je bakar, što se bakra tiče, ne onaj kakav trenutno imaš. Ovaj bakar je u izvedbi koaksialnog kabla veće debljine, bolje izolacije što omogućava protok jačeg signala. Također, optička mreža je spojena do razvodne centrale (inače ona mala zelena kutija) gdje se od nje onda šire koaksijalni kabeli do TKI ormarića koji su u većini u prizemlju zgrada ili na stupu, i od njega za svakog korisnika ide odvojeni klasični koax. kabel gdje prema njihovoj ponudi može ići do 120mbps no cijena je dost veća oko takvih opcija.

A fair usage ti je inače pojam gdje ti se riječ "Flat" ipak ograničava. Takoreći, nije doslovno neograničeno već, ovisno o operateru/državi itd. će ti se brzina ograničiti ukoliko na dnevnoj/tjednoj/mjesečnoj bazi potrošiš više od propisane norme. Npr. što se HT-a tiče, dok je optika bila na pilot projektu (do 31.12.13), imao si pravo na 250GB prometa, gdje se onda omogućilo da 80kn platiš još dodatno 250GB, a sada je opet FLAT bez dodatne naplate. Iako jesam zaposlen u istoj firmi, iskreno, ni sam ne znam da li postoji na istome definirani pravni limit tj. fair usage na istom.

Ako ti išta pomaže, nekoliko mojih kolega/prijatelja pegla i Boga i vraga preko neta i nisu imali nikakve prigovore na brzine. A neki su na b.netu a neki na HT-u. Sad ako ti misliš održavati servere, konstantni protok podataka i neprosječan omjer upload/download-a...topli savjet je optika (Amis, HT). Ako je riječ o igrama i torentima, tj. "prosječni korisnik", onda ti je zaista svejedno. Na HT-u je isplativije ako imaš VDSL centralu, jer po cijeni 10mbps dobiješ 30mbps., SnR margina je puno veća, manja atenuacija signala i sl.

Nadam se da sam ti pomogao malo proširiti sliku oko svega

Ako imaš dodatnih pitanja, slobodno šalji, bilu tu ili u p.m.

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 3:14 (pbandov).
13 godina
neaktivan

Kako pristupiti postavkama routera? odem na 192.168.0.1 i traži me korisničko ime i lozinku. Na njihovim stranicama piše da se to ostavlja prazno, ali ja ne mogu ući nikako. Koje korisničko ime se treba upisati?

0 0 hvala 0
12 godina
zvone9489 kaže...

Kako pristupiti postavkama routera? odem na 192.168.0.1 i traži me korisničko ime i lozinku. Na njihovim stranicama piše da se to ostavlja prazno, ali ja ne mogu ući nikako. Koje korisničko ime se treba upisati?

Meni je ovo pomoglo...ne znam di si ti gledo, al ovdje sve fino piše :)

http://www.bnet.hr/podrska/cesta_pitanja_i_odgovori/internet/imam_thompsom_uredaj_i_zaboravio_sam_parametre_za_bezicno_spajanje_kako_mogu_doci_do_podataka

BF3 nick : jabooka_KAOS (singing Derp Derp Derpidy)
13 godina
neaktivan

Nasao sam negdje na njihovoj stranici, ovo nisam nasao, hvala 

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tadic kaže...
Neznalica121212 kaže...
tadic kaže...
pbandov kaže...
tadic kaže...

O cemu ti pricas?u ovih mijesec dana sam sastavio 4 konfiguracije,na svakoj novi win,driveri... i na svakoj isti problem sa pingom u WOT-u.Mjereno sa hakomovim programom ping je u prosjeku 80,a najvise 108.

Niti to mi nebi toliko smetalo da ne prekida.

Bivši sam korisnik B.Neta, također sam pasionirani igrač WOT-a i ping se vrtio između 40-60, relativno rijetko skočio na 100 ali to se rješavalo prelaskom na drugi server.

Sada imam Amis optiku i ping je također 40-60. Probano na WiFiju, žici, Powerline adapteru. Na dva kompa - stolnom i lapu, uvijek isto.

U COD2 ping mi je nikad veći od 20.

Znači, stvar je do WOT-a i njihovom geografskom smještaju servera, broju igrača i slično.

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 21:48 (CrnaBitanga).
10 godina
protjeran

Vrlo bitno je naglasiti ovoj temi da bnet uopce nema flat internet .....

Dugogodisnji sam korisnik interneta ( skoro 20 godina ) ali jos nikad nisam dozivio nesto tako bedasto kao sto sam sa bnet-om.

Mi svi u kući, oko šest sati navečer, normalno, sve upaljeno, par kompjutera, tablet od male, svi mobiteli, televizija, sve lipo i uredno spojeno na novi, super brzi, B.net-ov internet. U 18,00, sve staje.

-CUT-

Ljuti smo i ogorčeni, i eto, opet se ja sitim cure sa početka priče, koja je rekla da ćemo još plakat za T-com-om. Jest da su lopovi najveći (imam ja i o njima priču, neće ni oni proć lišo) al brate mili, da nam se ograničava brzina i određuje koliko ćemo prometa radit na inernetu, to se kod njih nikad nije desilo.
Sad, kad sam istresla ovo iz sebe, nekako mi je lakše, nadam se da će ovo ipak doć do nekog i pomoći onome ko poželi ikad sklopit ugovor sa B.net-om.
 Nemojte!!!

Lp,

EDIT by Mod.

Pobrisana većina posta zbog velike količine psovki i vulgarizama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 12:59 (XXX-Man).

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
guru22 kaže...

Nemojte!!!

Lp,

Prijatelju, bez ljutnje ali mislim da trolaš. 

B.net nema nikakvo ograničenje potrošnje, ima - kao i svaki drugi provider!! - odredbu od fer korištenju interneta ali ja zaista ne znam koje su ti to dica crtiće gledali ako ste spržili 50-60 GB prometa.

Ja sam znao natući 50-tak GB prometa mjesečno pa mi se nikad nije desio pad brzine. Dva kompa, tri mobitela, tablet, TV, sve je uredno bilo okačeno na WiFi.

A i ovo:

''Aha, da, aha, štaaaaaa??? Pa dobro jeste vi normalni?!? Koja potrošnja, koje ograničenje, majku vam jebem lopovsku, da ste mi odma vratili brzinu za koju sam platija!!! Govna prevarantska lažljiva!!" Itd, itd...trajalo je to neko vrime, onda spuštanje slušalice, te pogled šoka i nevjerice...''

te

''Ok, napravi odma novi ugovor, šalji račun račun i vrati nam našu brzinu!!" derem se ja u slušalicu.'' - sry buraz, da mi se tako obraćaš preko telefona (a sve se snima!) ja bi ti ekstra zatvorio pipu.

Ostaj dobro,

CB

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
10 godina
protjeran

Nazalost nisi u pravu , bnet ima ogranicenje brzine kad predjes odredjeni prag , odnosno kad potrosis vise nego sta pise u kodeksu ponasanja.

Na brzini od 10 megabita ogranicenje je 220 GB , na brzini od 30 megabita je ogranicenje 800 GB prometa.

T-com nema to ogranicenje jer ja sam bio njihov korisnik 15 godina i nikad to nisam dozivio mada sam u prosjeku trosio oko 1 teru prometa ...

Mozemo se okladiti u sta kod hoces da t-com nema ogranicenje prometa , nazovi ih pa provjeri .......

"ti bi extra zatvorio pipu" mislis da to ide tek tako , da neki laik koji radi u szk i btw. nema pojma o kodeksu ponasanja u svojoj firmi za koju radi  meni moze zatvoriti pipu kako njemu prdne ,......

ne ide to tako kolega

Sta se tice prometa moj kolega toliko koliko ti potrosis u mjesec dana ja potrosim u jedan dan , 50-60 giga mjesecno meni zvuci smjesno kad ja recimo danas skinem igricu od dvadeset giga , dva HD filma oko 10+ giga , gledam tv , igram online igrice i ostale stvari , eto ti 50 giga za tren....

Cetiri takva dana i eto ti ogranicenja ako si na brzini od 10 megabita

Ponavljam T-com nema ogranicenje brzine i prometa

Moja poruka bnet-u bi bila sljedeca:

J.....se vi i vaš neograničeni internet sa ograničenjem brzine!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 11:28 (guru22).
14 godina
guru22 kaže...

Moja poruka bnet-u bi bila sljedeca:

J.....se vi i vaš neograničeni internet sa ograničenjem brzine!!

Daj si odi popi nešto za smirenje jer te bude nešto maznulo.

17 godina

Gle ovak... ja sam otišao iz T-coma jer su neprofesinalni također znam da tema nije za t-com ali svako ima svoje nešto..

Npr meni su odbili 4 puta zahtjev za el.energiju a da mi nisu poslali obavijest niti išta već sam ja njih morao zvati da vidim gdje je problem i nisu mi rekli nego su rekli da nazovem hep. Zatim kad sam to sve sredio i posalo potpis prije cca mjesec dana kažu da nisu zaprimili moj potpis. E sad ti meni reci ko je tu normalan? 

Također oni nemaju informaciju da više ne korisitm njihovu fiksnu telfoniju i internet već sam prešao na ViP, upitom na pitanje kada će se raskinuti maxtv dobivam info da sam ja njihov korisnik i da nema zahtjeva sa moje strane, da bi sutradan sve bilo na ViP

Meni iskreno T-com također nije dobar ali eto idemo godinu po godinu pa možda nađem nekog ko mi paše sada ćemo vidjeti što je sa ViP om

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

citat od kolege crna bitanga

"B.net nema nikakvo ograničenje potrošnje, ima - kao i svaki drugi provider!!"

Nemoj pisati gluposti ovdje kolega , procitaj si sta si napisao povise ....

Prvo provjeri svoje tvrdnje prije nego ih napises ovdje na ovom forumu , otidji u t-coma i pitaj imaju li oni ogranicenje prometa i brzine i ne zaboravi da sam ja bio korisnik t-coma preko 15 godina i vrlo dobro znam o cemu pisem.

0 0 hvala 0
17 godina
guru22 kaže...

citat od kolege crna bitanga

"B.net nema nikakvo ograničenje potrošnje, ima - kao i svaki drugi provider!!"

Nemoj pisati gluposti ovdje kolega , procitaj si sta si napisao povise ....

Prvo provjeri svoje tvrdnje prije nego ih napises ovdje na ovom forumu , otidji u t-coma i pitaj imaju li oni ogranicenje prometa i brzine i ne zaboravi da sam ja bio korisnik t-coma preko 15 godina i vrlo dobro znam o cemu pisem.

Ja sam ovo također načuo da neki imaju ograničenje prometa i zatim smanje brzinu no nigdje nisam došao do informacije o kojoj količini prometa se radi, ja sam na t-comu radio nekad i preko 300gb mjesečno pa nisam imao probleme.

17 godina
toxic kaže...

Ja sam ovo također načuo da neki imaju ograničenje prometa i zatim smanje brzinu no nigdje nisam došao do informacije o kojoj količini prometa se radi

Priznaj, nisi se niti potrudio...

http://www.bnet.hr/podrska/opci_uvjeti_poslovanja_i_cjenici

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
17 godina
Elles D. kaže...
toxic kaže...

Ja sam ovo također načuo da neki imaju ograničenje prometa i zatim smanje brzinu no nigdje nisam došao do informacije o kojoj količini prometa se radi

Priznaj, nisi se niti potrudio...

http://www.bnet.hr/podrska/opci_uvjeti_poslovanja_i_cjenici

:)

16 godina

Vidi vraga

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 11:52 (MENIT).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
MENIT kaže...

Vidi vraga

ma ovo je skoro nepotrošivo, kod ViP je do na brzini 10mbita do 220gb prometa mjesečno a kod t-coma cca 3300

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 12:06 (toxic).
16 godina

Ne tvrdim da je potrošivo ili  nepotrošivo. Samo da se zna: APSOLUTNO svaki pružatelj usluga ima klauzulu o fair potrošnji.

Neki više, neki manje, ali uvijek je tu.

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 12:09 (MENIT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MENIT kaže...

Ne tvrdim da je potrošivo ili  nepotrošivo. Samo da se zna: APSOLUTNO svaki pružatelj usluga ima klauzulu o fair potrošnji.

Neki više, neki manje, ali uvijek je tu.

je ne stvaram problem oko toga :) meni je to sve jasno no nisam nikad obračao pozornost koliko smijem kod ViP-a njihov sam korisnik svega 2 dana. meni je okey do 220gb mjesecno nemam što skidat tolko

10 godina
protjeran

procitajte na ovom linku kako bnet dozivljava flat rate i da se uvjerite da na T-comu nema ogranicenja brzine

http://www.mrcine.org/boards/topic/15422-b-net-i-njihovo-vienje-flat-rate-a/

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 12:12 (guru22).
17 godina
guru22 kaže...

procitajte na ovom linku kako bnet dozivljava flat rate i da se uvjerite da na T-comu nema ogranicenja brzine

http://www.mrcine.org/boards/topic/15422-b-net-i-njihovo-vienje-flat-rate-a/

ok. meni je jasno da si ljut i razočaran uslugom jer nisi znao za te klauzule no one očito svugdje pišu.

Sad ne znam kako si potrošio tih 220gb u pol mjeseca no jesi, slijedeći puta ne skidaj tolko nedopuštenog sadržaja i sve 5 :)

jbga t-com je očito najjaci po tom pitanju.

meni osobno je do 220gb prometa pri 10mbit vezi sasvim dovoljno

edit: što nisi dobio obavijest da si blizu ?

u kodesku piše da dobiš obavijest na 170gb a na 220gb smanjuju brzinu na cca 1.25mbit

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 12:20 (toxic).
17 godina
toxic kaže...

ma ovo je skoro nepotrošivo, kod ViP je do na brzini 10mbita do 220gb prometa mjesečno a kod t-coma cca 3300

Vip nema ograničenja ;)

Samo njegov štićenik - ie. bnet.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice