Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.756.038
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

hm, na speedtestu ping mi je kao 25ms (donwload oko 2, upl oko 0,6), al na serverima od MW-a ping mi je preko 300 i to na serverima gdje mi je prije (prije mjesec dva) uredno bio oko 30 :S

A valjda ce to poboljšanje doči i kod mene

isto tako s vremena na vrijeme mi se dogodi da mi se na serveru javlja "connection interrupted" 

sh*ttttttttttttttttttt

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidim neki se ljudi zale kako imaju brzine uploda 0.5 i tako to pa da ce zvat sluzbu za korisnike LOL. Ja bi ubio da imam takvi upload a na bnetu sam

Inace download imam uvik full nikada mi nije bio manji od 800KB/s je pad al jbg sta cu, a upload mi je prosjek 0.10-0.15 tako da tisina. Vidim zale se nemogu tuc bf3 laga trokira a ja sam na cs 1.6  uspio imat ping 500    uz nemoguci lag ono trokiranje do boli. A kroz 10 misec je bilo vrimena da se DOSLOVNO web stranice nisu mogle otvarat.
LOKACIJA SPLIT xD

Sada su se stvari popravile cak sam upload dobio na 0.2 KONSTANTNO NEMA OSCILACIJA I PADOVA kao sta mi je prije znalo past ajme da i nemam uploda i ja vise nego happy mogu tuc cs bez laga. Uz ovo sve sto me up jebe DOWNLOAD nikad nije patio. Eto toliko od mene.

EDIIIIT :P

Da provjerite kvalitetu veze speedtestu nista ne virujem. zna mi pokazat 1MBit a upalim torrent za 5 sec vec tuce blokadu sa brzinom nekih 900KB/s i konstantno je. Ping test je dobar i kvalitetan njemu virujem al najbolje kako testirat kvalitetu veze. Resetirajte modem. Znaci iskljucit napajanje sa modema na nekih 5sec i ukljucit. Inace KOrisnik sam DCM od njegova pocetka vec od brzine 512Kbita znaci od samih pocetaka kada od bneta nije bilo ni B. Tada u to doba resetirat ovako modem da se upale sve lampice da radi normalno nije trebalo 10sec al doslovno. Od kada je bnet preuzeo tek dosa to se popelo na minutu ono jos ok nema laga sve jos pici dok su brzine bile 4Mbita. OD 2011 konkretno od kada su brzine kresile na 8Mbita sve je otislo dolje hrpa korisnika dosla pa mi resetiranje modema mi je prosjek 4-5 minuti a zna bit i po 15minuti. Najbolji nacin za testirat kvalitetu veze. Sto imate brze ukljucenje imate veci respond time samim time stabilniju vezu i mali ping.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2011 23:26 (Duje00).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

4-5 min, meni se evo za 46 sekundi ponovo upali sve kak treba bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dugave, Novi Zagreb. Petak popodne- nedjelja navečer, jedva za mail otvoriti uz redovito resetiranje modema da probam poprvaiti situaciju. Speedtest net pokazuje ping 5 i ostalo sve 5 a ja nemogu otvoriti stranicu 5 minuta.

Netko je citirao Bnet i njihove pakete, sa "flat rate" -om?

Evo maila koji sam ja primio neki dan od njih, citiram:

"Poštovani xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

Sukladno Kodeksu ponašanja na internetu obavještavamo Vas da ste tijekom
tekućeg mjeseca ostvarili 263 GB prometa na Vašem internet priključku
i time se približili mjesečnom limitu od 320 GB definiranom Kodeksom.
Ukoliko do kraja mjeseca prijeđete limit, brzinu na Vašem internet priključku ćemo
ograničiti, svaki dan u satima najvećeg opterećenja mreže, na 2,048 kbit/s.
Ograničenje brzine interneta će se primjenjivati do kraja mjeseca nakon čega
se automatski aktivira Vaša zahtijevana brzina.

Ostvareni promet na pristupnom uređaju:
Proizvođač: Thomson
Tip modema: TWG850
MAC adresa: 00189b687860

Obzirom na Vaše dosadašnje navike korištenja mrežnih resursa preporučamo Vam
prelazak na internet plus opciju, koja uključuje stalnu IP adresu i izuzeće primjene
mjera zaštite mrežnog integriteta. Detaljni uvid u ostvareni internet promet na Vašem
priključku moguć je putem korisničkih stranica Moj B.net na http://moj.bnet.hr.

Za dodatna pitanja molimo kontaktirajte B.net Službu za korisnike na 062 100 101
(cijena lokalnog impulsa) ili na mail: podrska@bnet.hr

Vaš B.net"

Ovaj mjesec sam kupio BF 3, igrao SW tor betu , kupio na jesenskoj rasprodaji preko 10 tak naslova, samo na steam mi je otpalo skoro 200 giga, imao sam reinstal svega na kompovima doma (preslagivao konfiguracije), i bla bla bla bla.

Eto Vam gore stvarno objašnjenje njihovog "flat rate" a. A o brzini interneta ne želim pričati. Kod mene u klanu nemožemo imati trenige i war ove od petka do nedjelje jer mi sa Bnet a u Zgb pa sve i do Osijeka nemožemo učestvovati, again, zbog Bneta.

A o brzini korisničke službe? Otkazao sam sve njihove dodatne opcije koje sam imao ljetos, vratio dig recivere, ukinuo prošireni paket, ukinuo paket interneta od 20 mb jer nisam imao razlike vikendom, i nakon 3 mjeseca dobivam račun od preko 2 k kuna. Žena dobila infarkt skoro . Gledam što je, a m oron čine mi zaračunali 2x reciver, daljinske, scart kablove, smart kartice i ostalo. Ja sam nazvao dobio nekog studenta sa skriptom ispred sebe , i on je htio početi filozofirati, našto sam ja samo odbrusio. "da Vas zaustavim. Ne dolazi u obzir da išta skeniram, faksiram, mailiram, šaljem zamolbe, dokazujem da sam to vratio, ja ispred sebe imam potvrde da sam sve vlastoručno vratio , a kakve mi vi to idiot ske raćune šaljete "? Muk sa druge strane, i odgovor samo malo. Prošlo je 8 minuta , javlja se lik "da sve je razduženo (nema isprike nene, nema niti sry niti ništa) ali Vi ste dužni platiti toliko i toliko" ja rekao "Vaša nesposobnost nema granica. Sve je uredno plačeno, a nedao Vam bog da me itko kontaktira ponovno u svez ičega, i izvolite mi poslati novi račun jer ja neču pokušavati shvatiti koliko ja stvarno trebam platiti ". Odgovor " ma samo trebate platiti što Vam piše tamo dolje...", prekidam ga i govorim "Vi ste napravili grešku Vi čete snositi novi trošak slanja računa koji neče biti plačen dok ga ne dobijem ", uslijedili je zamuckivanje sa druge strane jer je izgleda problem im potrošiti 1 kn za tiskanicu da pošalju i sklapanje slušalice sa moje strane.  

Dok sam bio kod T scuma, imao sam problema sa Korisničkom službom ali Bnet ima jedinstvenu taktiku. kada im određeno područje padne mreža, dignu slušalicu i dobijaš zauzeti signal.

P.S. Ja sam kod njih još uvijek jer je u Travnome preko puta moje zgrade Amis i čekam njihovu optiku. U stvari čekam neke promjene u paketima bilo koga osim Bneta. A što je najgore , došlo je vrijeme da mi se ekipa sa T scuma smije sa njihovim osnovnim paketima jer oni se igraju normalno , a ja se samo igram sa živcima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hm... prije tjedan dana prešao na b.net, i osim što me instalater iznervirao jer mi nije ostavio koaksijalac do njihovog risivera, nego je iskoristio moj koji je našao zamotan na podu (naravoučenje: ne ostavljaj curu/ženu da kontrolira majstore) na što sam se odmah žalio ali nikako da mi dotični koaksijalac stigne {#} nekakvih drugih prigovora nemam

Promet ide preko Carneta i nema nikakvih problema sa brzinom (7,55/0,7 tokom cijelog dana, ping 7-9 ms) osim što sam se izje*** da nađem wlan ruter koji dobro radi sa Carnetom (i našao -  Asus RT-10N)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Bnet - iskustva općenito ?
hazz kaže...

4-5 min, meni se evo za 46 sekundi ponovo upali sve kak treba bit

Davno su prosla ta vrimena kada se je i meni roku min resetira.   ono luda kuca al nebitno. Pod ugovorim vise nisam vec godinima la ne skidam se jer mi pase radi televizija sve ide preko antenskog kabela ko bi sada vuka telefon. A da pocmem igrat ono izivcira bi se samo tako pa neigram nista online premda kada bi upalio ono ljudi bi me poslali u rodno misto sa pingom i lagom na cs 1.6 a kamoli na modern wanfare 2. Ono nadam se boljem al ako stranice pocmu trokirat onda cu ih sve po spiku i raskiniti internet. H1 vam je sada cijenom isti ka bnet i sta brzina isto sve pa ako vam je dostupan way to go jer nemaju nista korisnika a izgradili su svoju infrakstrukturu.

16 godina
odjavljen

Prednost Bneta je u koaksijalcu, mnogim televizijama s različitim programom. Što se Interneta tiče, gadno je ako živite u zgradi pa ne žele svi platiti uvođenje optike...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moze li netko reci kakva je situacijama s bnetom u ulicama?znaci bez zgrada, kuce..

Jel je bandwidth jos vise dijeljen, ili je stvar ipak gora u zgradama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam ti u zgradi, di svako ima skoro bnetov net, i več si vidio kakve brzine imam. Nego jel još neko nema net i telefon, dns od 12 sati niš ne dela, izgleda da nekaj na infrastrukturi rade, mislim da bi uskoro mogli mi vidjet tih 12 Mbps

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pitanje u vezi cijena!!!

pozdrav ekipi sa foruma!!!

Eto moje pitanje u vezi B.net-a je slijedece: zelio bih uzeti 2D paket (TV+internet); vec sam postojeci B.net korisnik analogne televizije (osnovni paket), te bi dakle uz to uzeo i net te stoga presao u 2D…

prema cijeniku bih mjesecno placao 2D(net+TV)-160,30kn, uz to bih uzeo i zicni modem za koji je mjesecna naknada 14,11 kn, a to sveukupno bi iznosilo 174,41 kn, no muku mucim sa jednom stavkom na kraju cijenika koju ne razumijem i u vezi toga je moje pitanje (citiram: "U cijenu pretplate za privatne korisnike analogne i digitalne TV usluge, telefona i XCARNet interneta te pretplate na sve 2D i 3D pakete, ukljucena je mjesecna naknada za pristup elektronickoj komunikacijskoj mrezi u iznosu od 61,50 kn.")

dali to znaci da uz onih 174,41 kn treba jos mjesecno pridodati i 61,50 kn (sveukupno bi to onda bilo 235,91 mj.) ili ne?

totalna sam zbunjola, znam…no molim da mi odgovore stvarni korisnici jednog od B.net paketa….

Unaprijed hvala

btw…vec sam se nacitao kako svugdje varira kvaliteta neta, pa ako ima neki korisnik koji je s podrucja Crnomerca u Zgu, neka slobodno podijeli iskustvo o stabilnosti (brzina itd.) istog….

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa jel ljepo piše da je to uključeno u postoječu cijenu, nebi ti niš dodatno plačao, plačao bi tih 174 kn mjesečno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo i novih brzina :)))

11.88/1.23 Mbps

Pingtest

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
hazz kaže...

evo i novih brzina :)))

11.88/1.23 Mbps

Pingtest

koji si kvart?

kako ti se ponaša nova brzina oko 8 navečer? 

nadam se da će i meni uskoro povećati (jarun) :) 

15 godina
neaktivan

gajnice, zagreb zapad, pa serviser par puta testirao, a bio 2 sata tu, neko kablove u zgradi spreje**** i speedtest je išao od 11.76 do 11.92, upload konstantno 1.26, brzina je stabilna, na torentima imam 1.38-1.41 MB/s a dolje piše 1498 kB/s mogu ti u osam speedtest nabacit

15 godina
neaktivan

evo testirano, DL 11.71 mbps UL 0.82 mbps (buraz na drugom kompu igra neke igrice)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo sad na jarunu speedtest

Ako ništa barem je ping manji i brzina se stabilizirala koliko-toliko

CARPE DIEM
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@hazz

Dali su ti ugasili internet na recimo 10min dok su podesili vecu brzinu ili nisi ni skontao da je veca dok nisi otisao na speedtest? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja od subote net nisam imo jer je moj susjed glumo sam svoj majstor pa mi je kabel oštetio na ulazu u stan, dns došo serviser to sredit i kad je išao na speedtest bilo je 12 mbps :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kakva su iskustva sa Bnetom u Rijeci ako mi neko može reći? I kakve su brzine? Dal ja mogu koji sam jedno 5-6km izvan centra imati npr max brzinu 12mb/s ili manje?   Trenutno sam na t-comu, al su oni mučka đubrad, a pošto mi je istekao ugovor prebacio bi se na Bnet tako da me zanima Vaše mišljenje i iskustva. Koliko vremenski treba da se operateri dogovore međusobno i da mi ovi to dodju spojit?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 3:06 (Baldurion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Baldurion kaže...

Kakva su iskustva sa Bnetom u Rijeci ako mi neko može reći? I kakve su brzine? Dal ja mogu koji sam jedno 5-6km izvan centra imati npr max brzinu 12mb/s ili manje?   Trenutno sam na t-comu, al su oni mučka đubrad, a pošto mi je istekao ugovor prebacio bi se na Bnet tako da me zanima Vaše mišljenje i iskustva. Koliko vremenski treba da se operateri dogovore međusobno i da mi ovi to dodju spojit?

Hvala.

Ne znam kako je u Rijeci, ali je u Zg išlo relativno brzo. 

Čekao sam 15tak dana da mučko đubre T-Com odjavi. 

Kada su javili (Bnetu) da će biti odjavljeno, nazvao me njihov operater i rekao: sutra od 10 sati više niste na TComu, jel vam ok da dođemo u 11. 

Tako da je to išlo stvarno ekspresno. 

Koliko sam skužio, Bnet stavlja svoju infrastrukturu. 

Tako da ti nebi trebao imati problema. 

Ovdje u Zg ljudi imaju problema jer su počeli pretrpavati broj korisnika na postojeću mrežu. 

Ali to je samo moje teoretiziranje. 

Evo moje brzine od jutros. 

Samo na tren je doseglo tu brzinu od 12 mbps, ali je upload ostao isti,,,

http://www.speedtest.net/result/1638426614.png 

17 godina
Baldurion kaže...

Hvala.

Prije nekih 5 mjeseci sam prešao sa T-Coma na B.net i za sada ne mogu ništa loše reći o njima, dapače, čista petica za dosadašnje iskustvo... Prebacivanje ti traje do mjesec dana i to najviše ovisi o T-Comu koliko brzo će biti, i ja sam htio što prije otkantat mučku đubrad (B.net je prvi provider koji je došao do mene vlastitom infrastrukturom, navodno T-Com odjebava druge providere iz svoje centrale na Vežici pa godinama nisam imao izbor) tako da sam ubio broj i uzeo novi kod B.neta, u tom slučaju dođu ranije, do 7 dana i tako je i bilo... Brzina mi je stalna i to ona koju plaćam (20mbit dok ne dignu na 26), dobijem čak i malo preko 20mbit

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 9:18 (Cele303).
14 godina
neaktivan

Nakon 4 godine Metroneta i B-net  kabelske TV,uzeo sam B-net 3D paket i mogu vam reći da nisam zadovoljan.

Sve neke Mickey Benetti brzine,a u stvari teška katastrofa za fluidno surfanje.

Lakše mi je bilo surfati uz Metronetovu 3 puta manju brzinu,nego ovo b-netovo smeće od interneta.

Kabelska je uvijek bila besprijekorna i zakon za TV,ali internet im je ajme majko....

Davit ću ih malo,u nadi da vide u čemu je ustvari problem,a ako ne...{#}

2 0 hvala 0
16 godina

Ja sam sa T-Com-a prešao na B-Net još dok je ISDN bio „must have“ za iole kvalitetnije surfanje.

Sad sam na 3D-u (osnovni paket - analogna TV) – kvart Staglišće/Hrgovići.

Brzine su uvijek bile blizu deklariranih (kod 4mbit imao konstantno oko 3,7-3,8mbit,

od kad su povećali brzinu na 8mbit – imam oko 7,7-7,8mbit).

Pad brzine na večer i vikendima, koje neki spominju, nisam primjećivao, a utorrent mi je uvijek upaljen (24/7).

Ping mi zna varirati ovisno koji server i koju državu preko Speedtest.net-a odaberem,

ali mi to i nije previše bitno, jer ne igram mrežne igre (dok klinci za koju godinu ne počnu {#}).

Do sada nisam imao većih poteškoća, imao sam par prekida ovih godina, ali bi se brzo riješili

(pad cijelog kvarta/nadogradnja sustava – riješeno u kratkom roku [10-30min], jednom su me greškom isključili umjesto susjeda

koji nije podmirivao račune, po mom pozivu odmah dojurili, spojili mrežu i ispričali se na grešci).

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 9:57 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja zasad godinu i par mjeseci na B-netu, imam 2D paket telefon i internet. S telefonom sve ok, internet je nekad znao zezat ali bi se to brzo popravilo. Evo zadnje vrijeme su brzine bile nešto lošije, ali ovaj tjedan je sve ok , samo što još kod mene nije došla ta brzina od 12mb/s. Inače radi se o Zadru.

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja mislim da čak nije problem u propusnosti B.net linka prema Tier-2 mreži nego o internom mrežnom problemu kada u jednom haustoru zakače sve stanove (a veće zgrade imaju i po 50-tak stanova, a dešava se da svi živi u zgradi imaju internet) na samo jedan kabel. DOCSIS ima ograničeni broj kanala za data link i kad se on nampuni veza se jednostavno shera (kao u onom starom Ethernetu na koaksijalcu). Rješenje je da im se visi na glavi i ne da mira dok ne provuku dodatni kabel :)

0 0 hvala 0
13 godina

Bok ekipa. Imam priliku uvesti Bnet 3D (Osijek, Vatrogasna ulica). Frendovi na Sjenjaku, Jugu2 i VBK nemaju probleme s Bnet internetom pa ne znam šta će ispasti u mom kvartu. Ovaj frend s VBK ima 3D i ne žali se, dok ovi na Sjenjaku i Jugu2 imaju TV+INTERNET i nemaju probleme. Ako netko zna nešto detaljnije o uvođenju Bnet-a u Vatrogasnoj ulici u Osijeku, bio bih mu zahvalan da mi javi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 23:45 (Spiridon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spiridon kaže...

Bok ekipa. Imam priliku uvesti Bnet 3D (Osijek, Vatrogasna ulica). Frendovi na Sjenjaku, Jugu2 i VBK nemaju probleme s Bnet internetom pa ne znam šta će ispasti u mom kvartu. Ovaj frend s VBK ima 3D i ne žali se, dok ovi na Sjenjaku i Jugu2 imaju TV+INTERNET i nemaju probleme. Ako netko zna nešto detaljnije o uvođenju Bnet-a u Vatrogasnoj ulici u Osijeku, bio bih mu zahvalan da mi javi.

Same here..I mene zanima, ista situacija..vidim, sad su prestali kopati..Ne planiraju nastaviti do iza Nove godine?

15 godina

Pozz,

treba mi uskoro doci monter iz bneta. uvodim samo internet. cuo sam da ako stavim spliter, moze se uhvatiti nekih 15ak TV kanala, iako nemam 2D paket. To istina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Dali je bnet povecao brzine ili je ovo neka greška?

Beatus non est,qui habet,quae cupit,sed qui non cupit,quae non habet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zmeikishi kaže...

Dali je bnet povecao brzine ili je ovo neka greška?

Do kraja godine postupno po kvartovima dižu brzinu sa 8 na 12 Mbps.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 11:45 (Matozan).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice