Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj

poruka: 521
|
čitano: 198.390
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.3.2017 16:25 (Marko :D).
15 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.3.2017 16:24 (Marko :D).
13 godina
neaktivan

Trebali bi naslov preimenovat u: Amis 100/100Mbps optika u Zagrebu 

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

5 0 hvala 0
16 godina

Koliko vam je trebalo da vam uvedu optiku od potpisa ugovora?

meni danas 15 dana.....deset sam ceko da dodu kablirat,provuc nit....i evo vec 5 da dode neko s ruterom...

a ona crnka u utrinama kaze max 10 dana...i jos kaze kad drugi put tehnicari dodu treba samo 5 minuta....

i zovem vec 3 dana, prvi put kad sam nazvo oupce me nisu prijavili da je provedeno kabliranje...i kaze lik evo sutra odma se javljaju...nazovem i sutra i opet stave me na cekanje ok provjeravaju i sad danas zovem i zenska neka kao vidi da sam zvao vec 2 puta ona je poslala mail opet bla bla bla.... nemos vjerovat al t-sljam je prije njih rijesavao ovake stvari....

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma ko zna sta ce bit sad kad ih je Vip preuzeo...ocito jos nisu ni sredili sve unutar firme oko preuzmanja

Music for life!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 0:43 (malij).
16 godina
kolko sam ja cuo ko uzme optiku do nove godine uzeo je, poslje sve ide na kabelsku...
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel imate problema sa netom ?

Meni ne radi od jučer pa ne znam jel imaju problema sa mrežom il da zovem i galamim ;)

0 0 hvala 0
17 godina

Sinoc je radilo sve OK, jutros nisam gledao.

Object reference not set to an instance of an object
15 godina
neaktivan
Nisam imao nikakvih problema.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nazvao i riješili sve za 5 min

0 0 hvala 0
15 godina

Ja imam optiku od 2009 u Novom jelkovcu preko operatera Bt net, zanima me da li na njihovu postojuću optičku infrastrukturu mogu preći na Amisovu optiku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ne možeš samo preko  t comove mreže

0 0 hvala 1
16 godina
srco1978 kaže...

Ja imam optiku od 2009 u Novom jelkovcu preko operatera Bt net, zanima me da li na njihovu postojuću optičku infrastrukturu mogu preći na Amisovu optiku?

Sad sam im pogledo ponudu... nemogu vjerovat da vec 5+ godina imaju potpuno iste pakete... (10/10, 24/24)

15 godina

Imam Amis od početka ali u zadnje vrijeme mi se internet "čudno" ponaša. Dakle prvi početak surfanja, Chrome javlja "Downloading proxy script..." i to traje nekih 30 sekundi i nakon toga normalno otvara stranice. Također otvaranje YouTubea preko mobitela / laptopa, često bufferira, a sjećam se da prije nije. Jel stvarno Amis uključio proxy? Jel ima netko slične probleme.

Speedtest.net daje uredno cca 95/95 tako da ne vjerujem da bi išta pomoglo prijavljivanje kvara.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cro0707 kaže...

Imam Amis od početka ali u zadnje vrijeme mi se internet "čudno" ponaša. Dakle prvi početak surfanja, Chrome javlja "Downloading proxy script..." i to traje nekih 30 sekundi i nakon toga normalno otvara stranice. Također otvaranje YouTubea preko mobitela / laptopa, često bufferira, a sjećam se da prije nije. Jel stvarno Amis uključio proxy? Jel ima netko slične probleme.

Speedtest.net daje uredno cca 95/95 tako da ne vjerujem da bi išta pomoglo prijavljivanje kvara.

Otvori Chrome i u omnibox upiši chrome://net-internals/#proxy.

Vjerojatno imaš aktiviran neki proxy. Gore navedena stranica će ti prikazati proxy koji se trenutno koristi. Isto imam Amis optiku i nemam takvih problema.

13 godina
neaktivan

Uskoro selim u Zg i tražim si po njuškalu stan i paralelno provjeravam na HT-ovim stranicama je li dostupna optika na adresi.

Koji god stan da sam našao, a našao sam ih 20ak koji mi odgovaraju cijenom (niti jedan van grada nije), testirao sam adresu na HT-ovom alatu za provjeru dostupnosti optike, i uvijek sam dobivao negativne rezultate, odnosno da optika nije dostupna.

Jesam ja nesposoban za koristiti tako jednostavan alat, je li slaba pokrivenost ili nešto treće?

PS: tko još fura optiku u stambene zgrade po Zagrebu? Amis? Vidim da imaju super povoljne cijene, pa me zanima je li ima neka kvaka ili? Jer na jednoj adresi koji sam testirao su čak bili dostupni (a HT nije) :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kokum20 kaže...

Uskoro selim u Zg i tražim si po njuškalu stan i paralelno provjeravam na HT-ovim stranicama je li dostupna optika na adresi.

Koji god stan da sam našao, a našao sam ih 20ak koji mi odgovaraju cijenom (niti jedan van grada nije), testirao sam adresu na HT-ovom alatu za provjeru dostupnosti optike, i uvijek sam dobivao negativne rezultate, odnosno da optika nije dostupna.

Jesam ja nesposoban za koristiti tako jednostavan alat, je li slaba pokrivenost ili nešto treće?

PS: tko još fura optiku u stambene zgrade po Zagrebu? Amis? Vidim da imaju super povoljne cijene, pa me zanima je li ima neka kvaka ili? Jer na jednoj adresi koji sam testirao su čak bili dostupni (a HT nije) :)

Stanove traži u Novom Zagrebu jer 'stari' Zagreb nije baš pokriven optikom.

Optiku u stambene zgrade u Zagrebu više ne fura nitko. Do sada je to radio Amis, a od kad je Vipnet preuzeo poslovanje sve je stalo. Navodno Vipnet u drugoj polovici godine gasi Amis. 

Što se trenutno tiče Amisa, nema nikakvih kvaka. Internet je skroz neograničen, nema fair use.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2016 20:32 (Marko :D).
13 godina
neaktivan
Puno ti hvala za brzi odgovor.

Zašto se ne fura optika više u stambene zgrade u Zagrebu?

Nije mi jasno zašto mi onda HT-ov alat za provjeru dostupnosti daje negativan odgovor za adresu na kojoj Amis vraća pozitivan odgovor. Hmm...
15 godina
neaktivan
kokum20 kaže...
Puno ti hvala za brzi odgovor.

Zašto se ne fura optika više u stambene zgrade u Zagrebu?

Nije mi jasno zašto mi onda HT-ov alat za provjeru dostupnosti daje negativan odgovor za adresu na kojoj Amis vraća pozitivan odgovor. Hmm...

Do sada je to sve radio Amis, ali krajem 2015. godine Austria Telekom kupuje Amis Slovenija i Amis Hrvatska. Slovenski Amis vodi Si.mobil, a Hrvatski Vipnet i otkad su preuzeli poslovanje, radovi na optici su stali. 

Iz Vipneta su rekli kako nešto moraju ugasiti u drugoj polovici godine tako da je vjerojatno Amis na tapeti.

Alat za provjeru dostupnosti od HT-a je loš pa si radije napravi popis adresa, nazovi ih i pitaj.

13 godina
neaktivan
Još jednom, puno ti hvala.
Amis zvuči kao san snova onda. Doduše maksimalna brzina je 100/100 trenutno koliko sam mogao skužiti, ali to mi je sasvim ok s obzirom koliko su jeftini.

Što se događa s nama korisnicima ako Vipnet fakat ugasi Amis?

Što se tiče HT-ovog alata za provjeru dostupnosti: kontaktirao sam SZK i već su rekli da je alat jako precizan pa ako mi kaže da nisu pokriveni, da stvarno nisu... kvragu.

15 godina
neaktivan

Nema na čemu.

Da, 100/100 je kod Amisa maksimalna brzina.

Ako Vipnet ugasi Amis, svi korisnici prelaze u Vipnet/B.net. Čak su već B.net-ovci počeli zvati s Amisovog broja korisnike bakrene parice da pređu kod njih. Na Vipnet/B.net ne idi nikako jer imaju fair use.

Ovaj alat od HT-a je jako precizan pa se znalo događati da ljudima piše da je optika dostupna, krenu riješavat papire i na kraju ono optika nedostupna. LOL!

13 godina
neaktivan
Hm, ali ako potpišem kod Amisa sljedeći mjesec na 24 mjeseca (gdje nema fair usea), što mi mogu napraviti jednom kad Amis ugase?

btw kakav je točno fair use kod Vipneta/Bneta?
15 godina
neaktivan

Vipnet bi ti onda trebao omogućiti besplatan raskid ugovora.

Ovdje ti je opisan fair use - http://www.bnet.hr/content/download/2969/26672/file/Kodeks%20ponasanja%20na%20internetu%2001.04.2015.pdf

Imaš PP.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2016 20:59 (Marko :D).
10 godina
neaktivan

Dao si čovjeku stari kodeks, to je za stare pakete.

Ovo je fair use politika za nove pakete koje sad vidiš na njihovoj stranici. http://www.bnet.hr/content/download/5537/52168/file/Kodeks%20ponasanja%20na%20internetu_Super+%20paketi.pdf

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
15 godina
neaktivan

Taj sam jedini pronašao. 

13 godina
neaktivan
Uzeo bih optiku na 24 mj. Koji su mi inicijalni troškovi? Gledam cjenik i nije mi jasno ovo "instalacija kućne mreze" koja košta 450kn? Može netko pojasniti?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
To ti je uvođenje optičkog kabela od vanjske infrastrukture do mjesta gdje će ti stajati ruter.
10 godina
neaktivan

Pricekaj malo s time jer su se kroz prošli tjedan počeli ljudi jako žaliti na amis i korisnička se jako slabo javlja. Pogledaj teme Vipnet gasi Amis i takve pa je ljudima na optici brzina po par Mbps.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
13 godina
neaktivan
Antoniio22 kaže...
To ti je uvođenje optičkog kabela od vanjske infrastrukture do mjesta gdje će ti stajati ruter.

Dakle to moram platiti? Je li ista stvar i sa HT-om?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice