ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 933.224
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: ADSL u BiH
Black3005 kaže...

crko sam od smjeha i plako ood tuge kad sam ovo vidio

http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/tarife/ugovori/mobilni-internet/mobilni-internet-flat

možete li vjerovat da je mobilni flat internet jeftiniji od ht mostara? komjuter i mobitel. kablo i antena. mislim to je nebo i zemlja

OMG

17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Pa to nije FLAT, samo 10 GB prometa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CikaSpaso kaže...

Najvjerovatnije i nažalost, ovo su jedine promjene HT paketa koje nas očekuju.

-.-    Čistim dobošara, čistim, samo čistim... za sada   >:/

Jad čemer i očaj, šta drugo reć.  :(

17 godina

Evo napravio. Kao sto vidis Download mi je koliki i treba biti, a upload je malo manji, jer mi radi torrent, uglavnom brzina je ona koju i placam.

17 godina

Ma slab download pravo - upload nam je skoro isti ali download u mene puno puno bolji... sad ne znam sta da radim - da predjem na flat na 3 puta nizi upload ili da ostanem na ovome ali ograničen na 5 GB.... sta ostali misle?

The blue screen of death is the best game I've ever played.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 1:02 (kemal_r).
17 godina
kemal_r kaže...

Ma slab download pravo - upload nam je skoro isti ali download u mene puno puno bolji... sad ne znam sta da radim - da predjem na flat na 3 puta nizi upload ili da ostanem na ovome ali ograničen na 5 GB.... sta ostali misle?

Pa ovisi sta ti trazis. Koliki ti je prosjecno mjesecni promet? Ja ne bih s tih 5 GB ni tjedan dana mogao. Imam 2 laptopa spojena na net, a na mom je torrent upaljen prakticki 24/7. Drugi laptop koristi zena, manje nego ja, ali i ona sama napravi preko 5 GB mjesecno. Dakle moras odluciti jel ti vaznija brzina ili kolicina. A imas i wic, takodjer flat, a brzina je kao kod tebe. Ja sam ga prije koristio, ali nisam bio zadovoljan, ali mozda je u Mostaru bolja situacija nego kod mene (pretpostavljam da si iz Mostara)...

17 godina

ne znam sta da ti kazem sta mi je vaznije - sa 5 GB sam i previše ograničen jer to potrošim svaki mjesec i malo mi je to. A sad i brzina mi je važna jer ne bih volio neki film ili igru skidati 2-3 dana. Za koliko vremena ti skineš 1GB npr. sa rapidshare sa tom brzinom? A zašto nisi bio zadovoljan sa wic - koja im je stranica da vidim dostupnost (nisam u Mostaru)?

17 godina

Pa iskreno, rapidshare ne koristim, uglavnom torrent. A posto skidam sve sa privatnih torrent siteova, ide u biti maximalno, ili malo manje. Recimo prosjek 60 KB/s. Izidje mi 1 GB znaci za otprilike 5 sati, malo manje. Ja sam u sirokom, i stalno je bilo nekih problema, kao sto sam naveo u svom postu prije u ovoj temi. Brat mi koristi wic u posusju i njemu je dobar. Njihova stranica je wic.ba.

EDIT: Wic je, dok je dobro radio bio super, takodjer je torrent skidao uvijek maximalno, medjutim ne znam kakva je sad situacija, jesu se popravili ili ne. I kod njih je takodjer fair use klauzula, mene su zvali dosta puta, da ce mi smanjiti brzinu ako nastavim non stop skidati :-) A u mrezi tog nema, flat je flat, bez ikakvih fair use ili ovog ili onog...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 11:42 (Ramo).
17 godina
ADSL u BiH

Evo male usporedbe:

HT.ba      "Flat Extra"  3.072/256  Flat*  (149KM+1KM) x 117% = 175,50KM (s PDV-om)

WIC.ba   "Midi WIC"   3.072/256  Flat*  39KM (s PDV-om)

Razlika 136,50KM mjesečno.

Zar ovi iz HT-a misle da smo mi ludi.

Uglavnom ugovor isteka, WIC isporoban kod frenda (susjed mi, na istom katu) i sve šljaka super a i on ga hvali.

Odo na Pincom (WIC) a ovi iz HT-a nek nađu neku drugu "budalu" pa na njemu zarađuju.

PS. Oboje je fair use klauzula. Za ljude iz HR, 1KM = 3.85 kuna (približno), samo da se svi mogu orijentirat oko cijena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ne da mi se izrezivati, ali kod mene je download 1,46 mb/s a upload posve slabo: 0,17 mb/s

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

adsl-kvaliteta i visoka cijena velika brzina mali promet brzina je konstatna

vic-nekvalitetan niska cijena velika brzina(tehnički) ,neograničen promet,brzina u praksi mala i veza puca

u vicu je problem serisko vezanje. ako ode jedna stanica sve pada. pronalaženje greške je daleko duže. govore da će nabavit novu opremu i da će bit paralelno vezanje a to će znači stalnu brzinu manje pucanje veze i jako brzo otklanjanje problema

a s druge strane ht najavljuje pad cijena i povećanje prometa. e ko prije od ova dva provajdera ispuni svoje obečanje prebacujem se na njega a zasad ostajem na adsl-u jer mi je bitnija kvaliteta nego promet

0 0 hvala 0
17 godina
4ucker kaže...

Ne da mi se izrezivati, ali kod mene je download 1,46 mb/s a upload posve slabo: 0,17 mb/s

Izvini , nisam upratio kod kojeg ISP si preplaćen i koji paket?

17 godina
Black3005 kaže...

adsl-kvaliteta i visoka cijena velika brzina mali promet brzina je konstatna

vic-nekvalitetan niska cijena velika brzina(tehnički) ,neograničen promet,brzina u praksi mala i veza puca

u vicu je problem serisko vezanje. ako ode jedna stanica sve pada. pronalaženje greške je daleko duže. govore da će nabavit novu opremu i da će bit paralelno vezanje a to će znači stalnu brzinu manje pucanje veze i jako brzo otklanjanje problema

a s druge strane ht najavljuje pad cijena i povećanje prometa. e ko prije od ova dva provajdera ispuni svoje obečanje prebacujem se na njega a zasad ostajem na adsl-u jer mi je bitnija kvaliteta nego promet

Kao što sam gore naveo, isprobano kod frenda koji mi je susjed, on ima već mjesec dana wic i nikakve pritužbe na njega. Gore sam naveo cijene HT adsl-a sa promjenama znači to namjeravaju promjenit. Malo povećali brzine a cijene nisu mijenjali. Tako da im je ponuda katastrofa, ako imaš izbora biraj sve samo nemoj HT jer su bezobrazno skupi.

16 godina
neaktivan

Koristim paket 30Km sa 5G prostora i brzinom koja nikad nije ista ustvari ni dovoljna za normalan download,

koristio sam wireless na Usk-mrezi sranje još gore,čovjek kod kojeg je omnica i prijamnik ode na put par dana a ti šekaš internet :)

Imam opremu wirless kompletnu do nekih 5 kilometara za dobar prijam pa kontam još što se zone tiče da se prebacim.

17 godina
ADSL u BiH
HT Mostar obavještava korisnike o promjenama u ponudi za ADSL i DUET pakete koje će se primjenjivati od 1.3.2010. godine:

• ADSL START sa uključenih 10 GB prometa po cijeni mjesečne pretplate od 29 KM i povećanim brzinama prijenosa podataka do 4096/256 kbit/s.
  • ADSL EKSPERT* sa uključenih 20 GB prometa po cijeni od 49 KM/mjesečno i brzinama prijenosa podataka do 8192/512 kbit/s.
  • DUET ekspert* koji se sastoji od paketa ADSL EKSPERT i SUPER 50 plus po cijeni mjesečne pretplate od 55 KM.

*HT Mostar zadržava pravo izmjene naziva paketa do početka komercijalizacije usluge.

Karma is a funny thing.
Moj PC  
3 0 hvala 4
17 godina
neaktivan

Za sve nevjerne Tome - link

Diže se promet i brzina, i to poprilično, mogu reći da sam jako zadovoljan... sad imam 3mbps i 10gb, a od 1.3. bih trebao imati 8mbps i 20 gb Bogataš

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
neaktivan

debilana. 8 mb/s i 20 gb prometa. Jesi li racunao za koliko to mozes potrositi?

Oko 5 i pol sati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 16:24 (logic).
17 godina
CikaSpaso kaže...
HT Mostar obavještava korisnike o promjenama u ponudi za ADSL i DUET pakete koje će se primjenjivati od 1.3.2010. godine:

• ADSL START sa uključenih 10 GB prometa po cijeni mjesečne pretplate od 29 KM i povećanim brzinama prijenosa podataka do 4096/256 kbit/s.
  • ADSL EKSPERT* sa uključenih 20 GB prometa po cijeni od 49 KM/mjesečno i brzinama prijenosa podataka do 8192/512 kbit/s.
  • DUET ekspert* koji se sastoji od paketa ADSL EKSPERT i SUPER 50 plus po cijeni mjesečne pretplate od 55 KM.

*HT Mostar zadržava pravo izmjene naziva paketa do početka komercijalizacije usluge.

AAALEEELUUUJAAA!!!

Spaso legendo!

Evo za legendu jedan TU! Evo za legendu jedan TU!
It's good to be smart - It's smarter to be good
15 godina
neaktivan
srdjan3 kaže...

Evo meni je sad 1024/128 na mtel-u. Smijeh

i meni bi trebao toliko da bude,ali mi je negdje oko 850/80...

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
17 godina
neaktivan

A sto stevo meni td? Ti imas flat. Zar bi ti radje 20 gb na 8mbps ili 1 mbps i flat?

16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Meni je vijest o povećanju paketa vijest dana.

orks is made for two thing' fightin and winnning we are going smash hummies who listen to folk When in deadly danger, when beset by doubt, run in little circles, wave your arms and shout.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

kao i što sma rekao od trećeg mjeseca se diže promet i brzina a u šestom mjesecu cijene idu dolje. uglavnom do ljeta mislim da bi trebali imat pristojan internet u neku ruku. iako je ovo jadno 8 mbs a 20GB, ipak je neki pomak i ko zna koliko će još trebat čekat do novih promjena. ah jadna smo država i to je to

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Black3005 kaže...

kao i što sma rekao od trećeg mjeseca se diže promet i brzina a u šestom mjesecu cijene idu dolje. uglavnom do ljeta mislim da bi trebali imat pristojan internet u neku ruku. iako je ovo jadno 8 mbs a 20GB, ipak je neki pomak i ko zna koliko će još trebat čekat do novih promjena. ah jadna smo država i to je to

Ja mislim da će mo za "koju" godinu uz malo sreće imati pristojan flat.

orks is made for two thing' fightin and winnning we are going smash hummies who listen to folk When in deadly danger, when beset by doubt, run in little circles, wave your arms and shout.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 19:05 (I.Kk).
17 godina
ADSL u BiH

sporo idu ove promjene paketa i cijena.

prešao sam na wic, prva dva mjeseca sam bio vrlo zadovoljan ali zadnjih tjedan dana imaju nekih problema sa mrežom i zna se dogoditi da internet radi pola sata pa ne radi sat,što zna ići na živce.

u svakom slučaju usluga je vrlo dobra,ukupno sam potrošio oko 150Gb i samo jednom su me zvali i rekli da malo smanjim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...

A sto stevo meni td? Ti imas flat. Zar bi ti radje 20 gb na 8mbps ili 1 mbps i flat?

ja nikada ne potrosim 20gb...to je vjerovatno jer nemam brzinu da nesto skinem,npr hocu da skinem sa torenta igricu od 4-5gb...treba mi 24h,i kada mi skida igricu net mi je katastrofa tako da ja nemam zivaca za to....kada bih imao brzinu od 8mb/s 20gb bi mi bilo malo ali bih se nekako snasao.

Kolika je tebi brzina??

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 19:24 (stevan94).
16 godina
neaktivan
stevan94 kaže...
srdjan3 kaže...

Evo meni je sad 1024/128 na mtel-u. Smijeh

i meni bi trebao toliko da bude,ali mi je negdje oko 850/80...

Evo kako je kod mene.

Speedtest Speedtest
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

ne znam kako je kod tebe preko 1mb/s ali evo kako je kod mene....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

debilana. 8 mb/s i 20 gb prometa. Jesi li racunao za koliko to mozes potrositi?

Oko 5 i pol sati.

Nisam nikad u životu imao priliku skinuti 20gb mjesečno. Meni je to prilično velika stvar. To što tih 20gb mogu potrošiti za 5ipol sati ne znači da hoću. Jer što ću onda raditi ostalih 738ipol sati taj mjesec? 

Ako ti misliš da je 3mbps i 10gb bolje od 8mbps i 20gb onda ti nick logic definitivno ne pristaje. 

Ne kažem da je situacija bajna, ali nije realno niti očekivati da ću odjednom dobiti 8mbps FLAT za 200kn. Ali ovo je definitivno velik korak (koliko velik? Malo više od +100%) prema tome. 

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
neaktivan

Vjeruj mi kako brzina raste apetiti rastu ;)

Prosao sam sve. Od modema preko isdn-a, wifi i sad sam wadsl. Imam kuci 1mbps/a192 a na poslu 1,5/392

I skidam ogromne kolicine i meni je 20 gb noralno skinuti za 5 dana ;)

17 godina
logic kaže...

Vjeruj mi kako brzina raste apetiti rastu ;)

Prosao sam sve. Od modema preko isdn-a, wifi i sad sam wadsl. Imam kuci 1mbps/a192 a na poslu 1,5/392

I skidam ogromne kolicine i meni je 20 gb noralno skinuti za 5 dana ;)

Gledaj logic, komentar ti je na mjestu ako se uzme u obzir da si mislio na čitavu ponudu ovog providera.

Međutim, mogu oni dati i 20mbit brzinu, a promet 20 gb i opet bi bilo super (za korisnike HT Mostar).

Ti razmišljaš kao flat korisnik i tebi samo fali brzina da skineš šta ti treba bez puno čekanja, tako da kad imaš obratnu situaciju gdje ti dadnu brzinu,  a oduzmu promet onda ti i izgleda debilno, jer ti to izgleda besmisleno - neiskorištena brzina. 

Ti si flat korisnik i to je to.

Mi nismo i nama bilo kakav pomak naprijed/nabolje je odlična stvar.

Pokrivaš se onoliko koliki ti je pokrivač, jbg.

Meni kao nekom prosječnom korisniku, ovih 5 gb je bilo na jedvite jade knap. Uglavnom sam prekoračivao do 1 gb kad prekardašim na youtubeu.

Od marta ću se malo ležernije koristiti netom, i mislim da će mi možda u početku nestajati ideja u što da potrošim, al već ću se snaći. Namigiva

Imao sam jedan mjesec flat i iz inata sam napravio 150 gb prometa, a još dan danas nisam odigrao sve igre  i pogledao sve filmove i serije koje sam skinuo prije 8 mjeseci.

I da imam sada flat kao prosječni korisnik bi možda mjesečno maksimalno napravio 30-40 gb prometa.

Eto raja ovim tempom ako nastavimo možemo očekivati možda za 2 godine pristupačne flat pakete, koji su sada u HR.

It's good to be smart - It's smarter to be good
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice