Imaš ovdje: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=34&t=38816 temu o ELOBcatv. Koliko sam ukratko pogledao korisnici se ne hvale baš previše.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Ja sam CoD 4 igrao sasvim pristojno sa 512/64.
adsl u BiH ne valja.bolje preci na kablovski internet.brzina 2048/1204 kbps 20gb download i upload + odlicna freezona = 30 KM
ima i bolji paketa.ovaj je solidan
adsl u BiH ne valja.bolje preci na kablovski internet.brzina 2048/1204 kbps 20gb download i upload + odlicna freezona = 30 KM
A koji je to provider?
ja koristim zona internet paket 12 g download 770 kbps upload 192, meni dosta ne skidam nesto extra da mi treba veca brzina, a i za counter je dobar. Cijena sitnica 12g 25 KM=100 kn ,kod bh telecoma 25 km 5 giga jest brzina veca ali meni je bolji zona.
Ne kontam što kod vas u Federaciji ne pređu na flat...barem telekom da pređe...
I tih 20 GB spiskas za manje od 20 sati. Glupost je daati tolike brzine a ograniciti promet.
Ma m:tel je najbolji.
Nije al nije ni los. Tehnicka podrska im je ocajna. Nemaju pojma o cemu pricaju, nekulturni su i arogantni. Neka se ugledaju na BLic da vide kako tehnicka podrska radi.
Ne kontam što kod vas u Federaciji ne pređu na flat...barem telekom da pređe...
Mislim da je to prije pitanje monopolskog ponašanja, a ne tehničkih mogućnosti. BH Telecom i HT Mostar su sa ADSL-om počeli bar godinu dana prije mtel-a i malo su šta promijenili od tada. Pitanje je i da li bi mtel išta uradio da nije prodat. To im je sa jedne strane donijelo uvezivanje sa matičnom firmom u Srbiji i njenim kapacitetima po pitanju Interneta, a sa druge strane nisu više državna firma (barem u BiH) pa ih ne "kači" Zakon o javnim nabavkama (ili kako se već tačno zove).
Konkretno, recimo ako mtel hoće da kupi neku opremu od milion EUR, on ako ima pare na računu može to odmah i da uradi. Sa druge strane BH Telekom i HT Mostar kao većinski državne firme moraju na Upravnim odborima da donesu odluku da raspišu tender, pa čekaju 15-30 dana od dana objavljivanja tendera da pristignu ponude. Kad stignu ponude zasjedaju i odlučuju koja je bolja. Nakon odluke moraju čekati 15 dana ako se neko bude žalio, pa ako takvih bude moraju sačekati da se žalba riješi što sve zna da se otegne na pola godine. Za to vrijeme mtel je već ugradio opremu i radi.
Neko je ovdje pominjao provajdera Zona.ba. Oni su se u zadnjoj godini skoro isključivo orijentisali na zakupe uplink-ova za firme i banke na 5Ghz, a zanemarili su male korisnike. U Trebinju im je Internet očajan i skoro svi su prešli na nekog drugog provajdera kojih ne nedostaje (mtel ADSL, ELTA kabel ko ima kablovsku i Paleol na WLAN 2.4GHz).
Nema to veze sa zakonom o javnim nabavkama i on ne moze biti izgoro. On te moze usporiti do 3 mjeseca max a BH telekom operateri zaostaju malo vise od toga.
Upravo tako, sreća Mtelovih korisnika što imaju dobar net leži u tome što je PRIJE privatizacije neko oprao debele pare polaganjem brda optike između gradova u RS i tako napravio mrežu koju sadašnjih cca 50000 korisnika nemože ni u ludilu opteretiti.
I tih 20 GB spiskas za manje od 20 sati. Glupost je daati tolike brzine a ograniciti promet.
evo sad kraj mjeseca a meni ostalo jos 9 gb downloada.imamo freezonu.na freezoni imas sve filmove i igrice i tu se ne trosi download kad skidas.ako ti treba neki film ili igra trazis od ljudi i oni ce staviti na freezonu i onda ti skines.znaci neces potrositi 20gb ;)
mogu svi korisnici ovog interneta stavljati i skidati sa freezone sta pozele.freezona je kao neka stranica samo za korisnike
Upravo tako, sreća Mtelovih korisnika što imaju dobar net leži u tome što je PRIJE privatizacije neko oprao debele pare polaganjem brda optike između gradova u RS i tako napravio mrežu koju sadašnjih cca 50000 korisnika nemože ni u ludilu opteretiti.
Jeste, optika je položena prije privatizacije. Oko pranja para si vjerovatno u pravu, ipak je ovo Balkan, država je najbolja muzara.
Ali optiku su mnogo prije razvukli i ostali telekom operatori i više spojne veze nisu problem. Ima ih toliko da su znatno pale i cijene zakupljenih vodova.
Ja sam danas nešto navratio do firme i vidim da su nam pustili 6Mb, tj. po speedtest-u oko 5.17Mb. Trebalo je od ponedeljka, a već puštaju. Pohvalno.
Koristi li iko Mrežu??
Ne kazem ni da nije oprao ni da jeste oprao ali cinjenica je da ona postoji.
Evo jedne dobre vijesti za korisnike neta u BiH.
http://www.blic.net/index.php?id=62&vijest=520
Ja sam korisnik blica i sve pohvale.
Koristi li iko Mrežu??
Ja koristim mrezu vec 4 mjeseca (38 km mjesecno, flat, 512/192 brzina). I iskreno dosta sam zadovoljan. Prije sam koristio wic, ali sam s njim imao probleme non stop, koji su me dovodili do ludila. Pucanje veze, spor do bola, pa ne radi uopce, katastrofa. Sad na mrezi stvarno nemam problema, i za razliku od wica ovdje mi je brzina 90% vremena onolika kolika i treba biti (512 kb/s) Na wicu je trebala biti 2 Mb/s, medjutim to bi postigao rijetko, ili nikako. I nemam problema s fair use, stvarno su ok. Jos da malo smanje cijenu ili povecaju brzinu bili bi definitivno najbolji.
dobre vijesti za mtel korisnike......upravo su povecali brzinu inteneta sa 768/64 na 1024/128 ,neograniceno naravno............cijena je 25KM,OPTIMA PAKET :))))))))))
Pozdrav društvo!!!
Moj kolega i ja smo se dosjetili za korisnike HT ADSL-a mrvicu olakšati provjeravanje potrošenog prometa pa smo napravili jednu malu aplikaciju koja će to raditi za nas.
Aplikaciju možete preuzeti s OVOG linka, a pošto je ona trenutno u BETA fazi razvoja primjetiti ćete da nedostaje instalacija i još par sitnica.
Također, ne bi bilo loše da mi na PP šaljete njene nedostatke ukoliko ih primjetite.
Za kraj, evo vam koji screenshot da vidite kako to izgleda.
dobre vijesti za mtel korisnike......upravo su povecali brzinu inteneta sa 768/64 na 1024/128 ,neograniceno naravno............cijena je 25KM,OPTIMA PAKET :))))))))))
Uvode i OPTIMA+ 2048/192 35 KM mjesečno.
koliko ce biti para ovaj OPTIMA+.....vidim 35km jel to sa PDV-om
koliko ce biti para ovaj OPTIMA+.....vidim 35km jel to sa PDV-om
"*U cijenu nije uračunat PDV."
meni su rekli da će u 2 mjesecu doći do promjene paketa...u kojem smislu neznam..vjerovatno će dići promet
1. 2. je i nema nikakvih vijesti na ht.ba što znači da nema ništa od promjena. Standardno...
Koristi li iko Mrežu??
Ja koristim mrezu vec 4 mjeseca (38 km mjesecno, flat, 512/192 brzina). I iskreno dosta sam zadovoljan. Prije sam koristio wic, ali sam s njim imao probleme non stop, koji su me dovodili do ludila. Pucanje veze, spor do bola, pa ne radi uopce, katastrofa. Sad na mrezi stvarno nemam problema, i za razliku od wica ovdje mi je brzina 90% vremena onolika kolika i treba biti (512 kb/s) Na wicu je trebala biti 2 Mb/s, medjutim to bi postigao rijetko, ili nikako. I nemam problema s fair use, stvarno su ok. Jos da malo smanje cijenu ili povecaju brzinu bili bi definitivno najbolji.
Hajde molim te na http://www.speedtest.net/ izmjeri brzinu i stavi sliku ili link da uporedim sa ovom svojom od HT MOSTAR
ne u drugom nego u trećem. vidim da pitate u brojkama. e to vam nebi znao reć
Najvjerovatnije i nažalost, ovo su jedine promjene HT paketa koje nas očekuju.
Ako je to to onda im čestitam! Zbilja su najodvratniji ISP u ovom dijelu svijeta. Vjerujem da je gore samo u Sierra Leoneu!
...hvala Ti Bože pa imam alternativu!
crko sam od smjeha i plako ood tuge kad sam ovo vidio
http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/tarife/ugovori/mobilni-internet/mobilni-internet-flat
možete li vjerovat da je mobilni flat internet jeftiniji od ht mostara? komjuter i mobitel. kablo i antena. mislim to je nebo i zemlja