ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 931.658
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
ADSL u BiH

Novo povecanje brzine danas za istu cijenu . Malo su se sjetili i nas starih korisnika , zadnje povecanje  je bilo prije 19 mjeseci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 1:55 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ADSL u BiH

šta je s eronetom? Oće li oni išta povećat brzinu u skorije vrijeme?

0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Koji paket koristis?

Pa mogli su upload malo dignuti, jbt ne treba mi 40 mb downloada i 2 uplaoda.kad bi bilo 30/10 to bi bilo odlicno

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: ADSL u BiH
goodye kaže...

Koji paket koristis?

Pa mogli su upload malo dignuti, jbt ne treba mi 40 mb downloada i 2 uplaoda.kad bi bilo 30/10 to bi bilo odlicno

Paket Trio Grande Family 40/2.5

Da , mogli su ,ali neki takav paket kao sto si naveo nazalost nema u ponudi  . Kod najjaceg paketa od 100 Mbita , upload je 5 zbog ogranicenja kablovskog interneta . Tako je kod vecine ISPova u BiH , i nisam nigdje vidio da daju vecu brzinu UPa od 5 -6 Mbita. Nista od uploada 10 + Mbita dok  optika ne dodje .

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 18:54 (error_666).
17 godina
error_666 kaže...
goodye kaže...

Koji paket koristis?

Da , mogli su ,ali neki takav paket kao sto si naveo nazalost nema u ponudi  . Kod najjaceg paketa od 100 Mbita , upload je 5 zbog ogranicenja kablovskog interneta . Tako je kod vecine ISPova u BiH , i nisam nigdje vidio da daju vecu brzinu UPa od 5 -6 Mbita. Nista od uploada 10 + Mbita dok  optika ne dodje .

Je, hvala, bio sam danas, vec sam potpisao ugovor :D

Samo moram ih dusiti, i sada mi download 10, a treba biti 15, koje ce to biti veselje za vikend kada bude 40 :D

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 19:24 (goodye).
13 godina
goodye kaže...
error_666 kaže...
goodye kaže...

Koji paket koristis?

Je, hvala, bio sam danas, vec sam potpisao ugovor :D

Samo moram ih dusiti, i sada mi download 10, a treba biti 15, koje ce to biti veselje za vikend kada bude 40 :D

Koji si paket odabrao ?

Ako budes imao neke probleme , registriraj se ovdje , ako nisi dosad . Aktivni su i Telemach agenti i  korisnici ,  samo im se javis u pp sa brojem ugovora i opisom problema , dobit ces odgovor brzo  i problem ces najbrze rijesiti ovim putem .  Iskljucivo samo ovim putem rjesavam probleme kad se pojave   . Sretno {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 0:04 (error_666).
17 godina
error_666 kaže...

Koji si paket odabrao ?

Ako budes imao neke probleme , registriraj se ovdje , ako nisi dosad . Aktivni su i Telemach agenti i  korisnici ,  samo im se javis u pp sa brojem ugovora i opisom problema , dobit ces odgovor brzo  i problem ces najbrze rijesiti ovim putem .  Iskljucivo samo ovim putem rjesavam probleme kad se pojave   . Sretno {#}

Uzeo sam Trio grande Family, jer sam do sada koristio Trio paket, ali onaj stari za 50 KM (15 mbps, osnovna digitalna i free tel) I jos sam 5 Km plaćao 1 paket radi crtanih djeci. i to me izade 55 + uspostave poziva, cca 58-59.

A sada ovaj ima 50 programa više i 40 mbps i placat cu 1,9 km vise :D

btw nije ti link dobar.

Nisam do sada imao nekih losih iskustava, jednom mi se reciver pokvario, dosao lik odmah sutra, probao i vidio da ne radi i odmah mi dao novi.

13 godina
goodye kaže...
error_666 kaže...

Koji si paket odabrao ?

Uzeo sam Trio grande Family, jer sam do sada koristio Trio paket, ali onaj stari za 50 KM (15 mbps, osnovna digitalna i free tel) I jos sam 5 Km plaćao 1 paket radi crtanih djeci. i to me izade 55 + uspostave poziva, cca 58-59.

A sada ovaj ima 50 programa više i 40 mbps i placat cu 1,9 km vise :D

btw nije ti link dobar.

Nisam do sada imao nekih losih iskustava, jednom mi se reciver pokvario, dosao lik odmah sutra, probao i vidio da ne radi i odmah mi dao novi.

izvini za link , ispravljeno je. ja sam imao onaj obicni Trio od 49.90 i prebacio se na ovaj  . Za 7 km vise , dobije se puno .

13 godina
neaktivan
error_666 kaže...

izvini za link , ispravljeno je. ja sam imao onaj obicni Trio od 49.90 i prebacio se na ovaj  . Za 7 km vise , dobije se puno .

Oko 700 KM godišnje samo na TV i Internet.

To je jedna cijela mjesečna plaća. Drago mi je da je netko u BiH dovoljno sretan da si to može priuštiti.

15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Sta je sa BHTelecomom? Misle li oni povecavati brzine? Upload sam otpisao, znaci kao da ga nemam. I download je cista nula.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Onjegin kaže...
error_666 kaže...

To je jedna cijela mjesečna plaća. Drago mi je da je netko u BiH dovoljno sretan da si to može priuštiti.

Ne , nego na TV , internet i fiksnu  telefoniju koja  je besplatna na drzavnom nivou . Donekle se mogu sloziti s tobom , to jest mnogo novca  , ali prije nego sam uveo ovo  dok sam koristio usluge BH Telecoma za telefoniju i drugog operatera za net i TV , placao sam vise od ove cijene koju sam naveo , a imao manje i slabije . Sad sam sve usluge objedinio u zajednicki paket , dobio svjetlosnu godinu bolju uslugu i prosjecno ustedio oko  25 -30 km mjesecno , sto je na godisnjem nivou vise od 300 km . Ali kao sto kazu , svak zna svoje i svako ima svoje potrebe i racunicu  .

PRIJE :                                                                                                 

Telefon 10.30 pretplata + razgovori oko 35-40 km 

analogna catv 50 programa  15 km

internet 30 km 

Sto izadje oko 80 - 85 km , a ovamo 65 plafon , i racunica je jasna . lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 1:04 (error_666).
13 godina
ADSL u BiH

Telemach je u procesu kupovine mog lokalnog kablovskog operatora ( bh cable - Lukavac). Uh, ako dođu do moje zgrade naredne godine sigurno ću uzet ovaj trio grande paket od 70KM + nadoplata za hbo premium. Da mi je samo pobjeć od bh telekoma, ja im nudim pare za brži net međutim linija mi ne može to podnijet -.- (i da, nemaju planova za poboljšanje infrastrukture iako cijela moja zgrada ima probleme sa internetom)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
kenan.M kaže...

Telemach je u procesu kupovine mog lokalnog kablovskog operatora ( bh cable - Lukavac). Uh, ako dođu do moje zgrade naredne godine sigurno ću uzet ovaj trio grande paket od 70KM + nadoplata za hbo premium. Da mi je samo pobjeć od bh telekoma, ja im nudim pare za brži net međutim linija mi ne može to podnijet -.- (i da, nemaju planova za poboljšanje infrastrukture iako cijela moja zgrada ima probleme sa internetom)

Jel ti dostupan u zgradi taj BH cable ? Ako jeste nema sta dolazit Telemach do zgrade  ,jer ce koristiti njihovu infrastrukturu , eventualno ce  odradit neke popravke i uklonit nedostatke  .Kad bude kupljen treba dvadesetak dana da obave tranziciju , ( naravno ako ne bude nekih vecih problema ) prebace na svoje servere , uvezu se u mrezu  i to je to . Tako je bilo kad su kupili mog prijasnjeg providera , sve su zavrsili za dvadesetak dana , i korisnici su odmah nakon toga mogli uzeti TMachove pakete .

13 godina
error_666 kaže...

Jel ti dostupan u zgradi taj BH cable ? Ako jeste nema sta dolazit Telemach do zgrade  ,jer ce koristiti njihovu infrastrukturu , eventualno ce  odradit neke popravke i uklonit nedostatke  .Kad bude kupljen treba dvadesetak dana da obave tranziciju , ( naravno ako ne bude nekih vecih problema ) prebace na svoje servere , uvezu se u mrezu  i to je to . Tako je bilo kad su kupili mog prijasnjeg providera , sve su zavrsili za dvadesetak dana , i korisnici su odmah nakon toga mogli uzeti TMachove pakete .

Koristim njihovu kablovsku, također nude internet međutim iz nepoznatnih razloga je nedostupan za grad Lukavac već je dostupan samo za okolna sela (what?), a naravno na webu uredno reklamiraju da je i internet dostupan.

17 godina
error_666 kaže...

Ah klix, da znam ,registriran sam tamo, odavno, samo nisam aktivan, ali citam :D

dada i ja sam na tome bio samo sam imao jos i + osnovni tj 5 km.

Onjegin kaže...
error_666 kaže...

Kada tako kazes, stvarno je istina, ali ja na to pogladam malo druagcije.

Telefon koji sam koristio od HT-eroneta je bio dobar, ali skup, zadnji racun prije 2 godine koji sam dobio je bio 24 km, 6 km tv pretplate i 18 km telefona, ukupna potrosnja, ono sto sam ja pricao, je 2.5 KM, znaci ja njima dam 15.5 KM za poreze i gluposti.

Tv sam placao 15 KM, i razloga sto ne mogu uhvatiti nista osim BHT i FTV. Bez uvrede bilo kome, nemojte me pogresno shvatiti, ali ja sam Hrvat i zelim da moje djete sutra prica hrvatski i da vise zna o hrvatima nego turcima, sto ne moze na BHT i FTV a i sto se programa tice, sranje je, jedino dobro je sto prenose ligu prvaka.

Internet mi treba, treba zeni, treba djeci i placao sam 20-25 km kako gdje, za brzinu 2mbp.

Kada sve to zbrojis dobijes cifru 55KM (minimalno) mjesecno.

A sada placam 56,9 KM (+ 0,03 po uspostavi poziva, sto je nekih 3-4 Km mjesecno), znaci 60 KM mjesecno, imam 150 programa, besplatno telefoniranje, mislim na to da mi ne naplacuju po minuti razgovora, i internet brzine 40/2,5.

Jos jedna stvar, kako moji roditelji nemaju mogucnost uvodenja telemacha praksa je takva da mi zazvone na telefon i ja njih zovnem i opet pricamo besplatno, sto je u jednu ruku i njima usteda, supruzini imaju isto telemach sto znaci kada njih zovemo ne naplacuje nam se cak ni uspostava poziva.

E sada ti racunaj koliko tko plati. Iskreno se nadam da ce i mobitel brzo uvesti da se popisam na ugovor od HT-a jer su tako bezobrazni da to nisu istine.

17 godina
ADSL u BiH

Reci cu samo blago onima koji imaju alternativu Eronetu.

7 0 hvala 1
17 godina
ADSL u BiH

stiglo povecanje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
goodye kaže...

..koja je procedura za izmjenu paketa,ja sam sad na običnom trio grande...

15 godina
neaktivan
goodye kaže...

Bez uvrede bilo kome, nemojte me pogresno shvatiti, ali ja sam Hrvat i zelim da moje djete sutra prica hrvatski i da vise zna o hrvatima nego turcima, sto ne moze na BHT i FTV a i sto se programa tice, sranje je, jedino dobro je sto prenose ligu prvaka.

Takodjer ni mene nemojte pogresno shvatit al nadam se da ti nece bit kao kod moje rodbine koji su se tako na brzaka hrvatili pa je kasnije bilo: ''Prosli tjedan cijele sedmice nije bilo struje.'' Ili ''Daj sine taj tlakomijer da mi izmjeris pritisak.''

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 22:26 (esko).
17 godina
lion002 kaže...
goodye kaže...

..koja je procedura za izmjenu paketa,ja sam sad na običnom trio grande...

Ja sam otisao u Telemach centar ( u Mostaru je kod novog trznog) i samo potpisao novi ugovor, produzio za godinu dana. Danas dosli monteri stavili novi modem i to je to.

esko kaže...
goodye kaže...

Bez uvrede bilo kome, nemojte me pogresno shvatiti, ali ja sam Hrvat i zelim da moje djete sutra prica hrvatski i da vise zna o hrvatima nego turcima, sto ne moze na BHT i FTV a i sto se programa tice, sranje je, jedino dobro je sto prenose ligu prvaka.

Takodjer ni mene nemojte pogresno shvatit al nadam se da ti nece bit kao kod moje rodbine koji su se tako na brzaka hrvatili pa je kasnije bilo: ''Prosli tjedan cijele sedmice nije bilo struje.'' Ili ''Daj sine taj tlakomijer da mi izmjeris pritisak.''

???

Mislim da si u pogresnoj temi momce

12 godina
neaktivan
ADSL u BiH

može li mi itko reći postoji li na području ljubuškog IKAKAVA alternativa eronetu? najviše bi volio ako je moguće za svo troje (tv, net, tel), al ako ima i samo nesto od toga, molio bih da navedete. Hvala puno

0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Mislim da imas nekih wireless opcija dole, a od earthnet nema nista nazalost.

Nedavno sam pricao sa jednim radnikom Telemacha, rekao je da je bilo price da se misle siriti, kao cekaju suglasnosti da dodu u Siroki, pa vjerovatno ce se onda ici i dalje. Njima je problem infrastruktura, jer oni nece da nanovo grade, nego kupuju lokalne tvrkte i koriste njihovu mrezu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ADSL u BiH

osobno bih najviše njih volio, al mislim da su dosli s jedne strane do mostara, s druge strane do Čapljine. Govorili su da će se širiti u Međugorje i Čitluk, al koliko vidim ništa od toga. Opet sam primoran uzimat seronet na 2 godine...

0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Ako netko ima iskustva sa Zona bežičnim provaiderom, nek se javi.

Vidim dostupni su na području Gruda i cijena im je niža od HTa. Trenutno jedina alternativa HTu u Grudama.

Ovo im je mapa pokrivenosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Imao sam ja, što privatno što poslovno, iskustva sa skoro svim bitnijim wireless providerima u BiH, tako i sa Zonom. Jedinstveni zaključak je -  nema do žice, ne može wireless nikako konkurirati tu.

Jedino ako želiš uštedjeti koju marku na račun kvalitete i postojanosti veze, ako imaš viška živaca na bacanje.... onda preporučam wireless providera.

Zafrkana je stvar što si se ti već naučio na puno bolje i znaš da je svaki prelazak sa konja na magarca vrlo bolan, pogotovo kada ti treba kointinuira brza veza cijeli dan, bez pucanja iste (ne radim u Eronetu :), štoviše i ja sam jedan u nizu onih koji bi ih odmah napustio kad bi se ukazala prilika, jer to je gamad monopolistička. Kada se još sjetim šta su radili unazad par godina, kada smo gigu prijeđenog prometa plaćali 10km (a sve zemlje regije su tada imale flat) onda ti dođe da ih miniraš...i to više puta uzastopno :))

Ako ti internet između ostalog treba i za online igranje, onda se bome pripremi na spominjanje svih svetaca i rodbine im bliže i dalje, uključujući i one kod kojih si uzeo uslugu i one koji su ti preporučili istu.

Pogotovo je problem kada taj provider ima skrpanu baznu stanicu u malom gradiću, kvaliteta je lošija, pucanje signala učestalije, podrška nikakva, treba ih čekati pun k.... da poprave kvar jer im se nikada ne žuri za mjesto gdje imaju 10-tak korisnika, to je uvijek zadnja rupa na svirali.

Telemach je jedina dostojna (i jeftinija) konkurencija HT-u, al nažalost ništa bliže Mostara.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2014 3:21 (Noir).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Zna li iko hoće li bh telecom " moja tv " povećati brzine interneta ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ADSL u BiH

Sad ce u 3mj 2godine kako sam potpisao trio paket od 55KM, gledam na njihovim stranicama(hteronet) u nadi da je tokom 2 godine brzina porasla sa 4mb/s na vise ili da se cijena promjenila kad ono nista, sve isto.. 

Zalosno... Sta sad moram ponovno ici na isti paket i istu cijenu na sramotni 4mb/s i 55KM sto izadje 73 marke na kraju ukoliko se i tv pretplata placa...

Nema covjek alternative jbg

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 18:45 (Jeti).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Samo mi nije jasno kako ne kontaju da je 2015 godina, tehnologija napreduje, uredaji svi trebaju internet, i sto je najsramotnije kod nas kod bh telecoma (moja tv premi plačam 100km) download speed je 600 kbps. Jadno da ne može jadnije biti

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
anthraxsec kaže...

Samo mi nije jasno kako ne kontaju da je 2015 godina, tehnologija napreduje, uredaji svi trebaju internet, i sto je najsramotnije kod nas kod bh telecoma (moja tv premi plačam 100km) download speed je 600 kbps. Jadno da ne može jadnije biti

BH Telecom ima stabilan internet sa dobrom podrškom i brzinom od 5 MBit/s što je za prosječnog korisnika i više nego dovoljno. Istina je da plačaš 100KM ali je nekorektno sa tvoje strane što spominješ samo internet. Za tih 100KM ti imaš flat fiksni saobraćaj, 15KM besplatnog mobilnog saobraćaja sa fixne mreže, 30 KM mobilnog saobraćaja prema svim mrežama, 500MB brzog mobilnog interneta, preko 180 digitalnih IPTV kanala, preko 90% mobitela i terminalne opreme po cijeni od 1KM kao i već spomenuti xDSL u paketu. Kad se sve sabere i oduzme, taj paket je i više nego povoljan.

17 godina
ZXV10 kaže...
anthraxsec kaže...

BH Telecom ima stabilan internet sa dobrom podrškom i brzinom od 5 MBit/s što je za prosječnog korisnika i više nego dovoljno. Istina je da plačaš 100KM ali je nekorektno sa tvoje strane što spominješ samo internet. Za tih 100KM ti imaš flat fiksni saobraćaj, 15KM besplatnog mobilnog saobraćaja sa fixne mreže, 30 KM mobilnog saobraćaja prema svim mrežama, 500MB brzog mobilnog interneta, preko 180 digitalnih IPTV kanala, preko 90% mobitela i terminalne opreme po cijeni od 1KM kao i već spomenuti xDSL u paketu. Kad se sve sabere i oduzme, taj paket je i više nego povoljan.

Ali kada pogledas da ja u Telemachu za 55 KM imam 40 MB/s, preko 170 TV programa i besplatne pozive za fiksne linije u BiH, onda se to u BH telekomu nekako ucini preskupo... zar ne?

BH Telecom i HT Eronet su lopovi koji imaju monopol pa mogu kako hoce. Pogledaj malo statistiku po vecim gradovima koliko su izgubili korisnika od kada je Telemach dosao.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice