ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 929.979
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: ADSL u BiH
Matty kaže...

Bit ce zanimljivo vidjeti da li ce Pincom poduzeti sta glede pojeftinjenja cijene kod HT-a. Sad je kod HT-a vecina paketa jeftinija ili tu negdje u odnosu na WIC pakete.

Sumnjam jer su već sad u problemima, prilikom plaćanja računa dio računa bez PDVa plaćaš Pincomu a ostatak, znači PDV, plaćaš upravi za neizravno oporezivanje.

Zbog neplaćanja obaveza su upali u probleme sa PDV upravom i sad su u posebnoj šemi dužnika, odnosno primjenjuje se gore spomenuti način plaćanja.

Pored svih problema sumnjam da će nać vremena/novaca da ponude bolju uslugu, odnosno da ulože nešto i u poboljšanje svoje ponude.

15 godina
ADSL u BiH

Dakle, i oni rade kao vecina firmi u BiH: Obaveze koje ne moras platiti danas (a trebao bi) ostavi za sutra ili, jos bolje, za nikad.

Katastrofa...

sig

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Koliko se plaća zamjena obicnog modema za bezicni u HT-u i treba li cekati istek ugovora da bi se modem mogao zamijeniti??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
scenesports kaže...

Koliko se plaća zamjena obicnog modema za bezicni u HT-u i treba li cekati istek ugovora da bi se modem mogao zamijeniti??

U BHTelecom-u u roku od jedne godine je besplatno, ja lično sam mjenjao dva rutera.

Life is Computers, Tobacos, Women, Trucks, you live better?
17 godina
ADSL u BiH

Koji je tjedni limit potrosnje prometa kod HTneta?

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
D3ViL kaže...

Koji je tjedni limit potrosnje prometa kod HTneta?

Opa! Tek počeo koristiti flat a već se raspituje za tjedni limit! {#}

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
boxer kaže...
Opa! Tek počeo koristiti flat a već se raspituje za tjedni limit! {#}

Oslo 20 Giga a jos nisam ni poceo Svedske akcione skidat {#}

16 godina
neaktivan

(Brzina downloada * tjedan)*50%=...

14 godina
neaktivan
Gh0sT kaže...

(Brzina downloada * tjedan)*50%=...

Reci to jezikom koji i ja razumijem  {#}

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc
16 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Reci to jezikom koji i ja razumijem {#}

Evo probat cu primjerom pokazati pa mozda i pogrijesim, ako grijesim nek me netko ispravi:
Npr paket od 4mb/s (megabita) download:
4mb=4096kb=512kB (kiloBajta)    Znaci toliko mozes skinuti maxsimalno u jednoj sekundi (0,5MB)
E sada posto je 7 dana u tjednu, svaki ima 24 sata, svaki sat ima 60 minuta, a svaka minuta 60 sekunda treba izracunati

koliko tjedan ima sekunda. (kad to sve izmnozis) Tjedan ima 604800sekunda.

Pošto je tvoja max propusnost 512KB/s a tjedan ima 604800s, ti tjedno mozes maksimalno skinuti 309657600KB => 302400MB => 295,3125GB.

Nadalje posto "fair use" klauzula kaze da je, fair use 50% maksimalne tjedne propusnosti ispada:
295,3125GB * 50% => 147,65625GB tjedno.

Iz ove racunice, nekako je logicno ako je za 4mb/s fair use toliki, da ce onome paketu od 1Mb fair use biti to podijeljeno sa 4 sto ispada 39,914GB tjedno, itd, itd... (ove ostale samo mnozi sa ovim od 1Mb/s)

Napomena: 1GB=1024MB (ne 1000)

1MB=1024KB

Nadam se da sam bio od pomoći {#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 18:30 (Gh0sT).
17 godina
Gh0sT kaže...
Ivan_hacker kaže...

Reci to jezikom koji i ja razumijem {#}

Evo probat cu primjerom pokazati pa mozda i pogrijesim, ako grijesim nek me netko ispravi:
Npr paket od 4mb/s (megabita) download:
4mb=4096kb=512kB (kiloBajta)    Znaci toliko mozes skinuti maxsimalno u jednoj sekundi (0,5MB)
E sada posto je 7 dana u tjednu, svaki ima 24 sata, svaki sat ima 60 minuta, a svaka minuta 60 sekunda treba izracunati

koliko tjedan ima sekunda. (kad to sve izmnozis) Tjedan ima 604800sekunda.

Pošto je tvoja max propusnost 512KB/s a tjedan ima 604800s, ti tjedno mozes maksimalno skinuti 309657600KB => 302400MB => 295,3125GB.

Nadalje posto "fair use" klauzula kaze da je, fair use 50% maksimalne tjedne propusnosti ispada:
295,3125GB * 50% => 147,65625GB tjedno.

Iz ove racunice, nekako je logicno ako je za 4mb/s fair use toliki, da ce onome paketu od 1Mb fair use biti to podijeljeno sa 4 sto ispada 39,914GB tjedno, itd, itd... (ove ostale samo mnozi sa ovim od 1Mb/s)

Napomena: 1GB=1024MB (ne 1000)

1MB=1024KB

Nadam se da sam bio od pomoći {#}{#}

E sta ti je matematika, gledam i cudim se {#} svaka cast care, odo ja naturit sljedeci torrent steta da propada hehe. . .

15 godina
ADSL u BiH

Naravno sad je pitanje da li je to 50% teoretske propusnosti (4mbit = 512KB) ili 50% maksimalnog download prometa na brzini koju mi imamo, a koja nije punih 4Mbita (dsl overhead) nego 100tinjak KB manje. Kladim se da je ovo drugo, čifuti su čifuti ! {#}

sig

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matty kaže...

Naravno sad je pitanje da li je to 50% teoretske propusnosti (4mbit = 512KB) ili 50% maksimalnog download prometa na brzini koju mi imamo, a koja nije punih 4Mbita (dsl overhead) nego 100tinjak KB manje. Kladim se da je ovo drugo, čifuti su čifuti ! {#}

Zanimljivo! {#} 

Mislim da se ipak ne treba puno obazirat na to ograničenje ukoliko se normalno koristi računalo (internet), jedino ako netko ostavi upaljen komp cijelu noć i non-stop nešto skida ali mislim da je to besmisleno jer se sav taj skinuti sadržaj nema vremena pogledat, odigrat ili što već a zbog tog nepotrebnog sadržaja će oni smanjit brzinu, stvarno besmisleno.

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Prošle godine na ovaj dan potpisao sam ugovor na 12 mjeseci,za paket ADSL Start.Sada me zanima jeli meni ovaj paket vrijedi još danas ili cijeli mjesec?

0 0 hvala 0
17 godina
Ivan_hacker kaže...

Prošle godine na ovaj dan potpisao sam ugovor na 12 mjeseci,za paket ADSL Start.Sada me zanima jeli meni ovaj paket vrijedi još danas ili cijeli mjesec?

Vrjedi ti cjeli mjesec naravno.

14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Hvala na informaciji,hoću uzeti flat ali još imam mjesec dana ovih 20 gb

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Hvala na informaciji,hoću uzeti flat ali još imam mjesec dana ovih 20 gb

Hmm...Nije mi jasno zašto si čekao da istekne ugovor ako ionako planiraš potpisat novi sa HT-om, mogao si to puno prije napravit jer kad prelaziš na veći paket stari ugovor je nebitan. Možda zvuči čudno ali ja sam takođe prešao na flat a imao sam još oko godinu i pol do isteka starog ugovora. :)

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
16 godina
neaktivan
Matty kaže...

50% teoretske propusnosti (100% tocno, znaci ono prvo, a ne drugo {#})!  Nazovi korisnicku sluzbu, pa ces vidjeti da je tako! ;) ;) 

Slazem se sa ovim sto je kolega Champollion rekao, u potpunisti...! Sasvim dovoljno tko nece "kretenski" skidati nepotrebne stvari.

Imam ovaj flat od 4Mb/s vec nekoliko mjeseci i niti jedan mjesec nisam napravio vise od 120GB prometa, naskidao sam svega sto mi treba, da ne nabrajam cega, da ne bi "fasovao" karton kakav radi "gusarskih sadrzaja".

Mislim da je sve preko nekih 150GB, max 200GB, mjesecno stvaaarno nepotrebno....

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 2:27 (Gh0sT).
14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Naplaćuje li se 3G na mobitelu u eronet mreži???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Naravno, "nema džabe ni u stare babe", a ne kod njih. {#}{#}

15 godina
ADSL u BiH

Ovako:

Ja skidam meni i mojim bliznjima najzanimljivije serije koje idu od ponedjeljka do nedjelje (u HD-u, 12-15 serija), plus filmove koje smatram da cu pogledati ali u minimalno 720p formatu. Osim toga igram WoW. Desilo mi se vec par puta da u tjednu dosegnem limit i da mi snize D/L brzinu na 20KB/s. Paket je 2Mbit, tako da je moguce dosegnuti limit bez nekog prevelikog napora (bar na navedenom paketu). Iskreno se nadam da ce, nekad u buducnosti, konkurencija iznjedriti pravi flat rate i kod HT-a. Ne zato sto mi je to prijeko potrebno nego zato sto ovako imam osjecaj da me varaju. Flat je flat ako je bez uvjeta. Ako postoje ogranicenja onda nije flat. Da nismo u banana drzavi cak bi se mogla sloziti i jedna tuzbica radi "laznog oglasavanja".

Ako jedan operater daje bezuvjetni flat onda i drugi nemaju isprike ne nuditi isto tako. Njih razlog za fair use flat je njesra. Pravi razlog je potreba da gule korisnike kako im drago.

BTW,

http://www.ht.ba/hr/Vijesti-i-press/Najave/Najavljujemo-promjene-u-ponudi4

Od 01.12. se uvode dva nova flat paketa:

- 6144 / 384 . Cijena na neodredjeno ili na 12 mjeseci je 69 + PDV, na 24 mjeseca 49 + PDV.

- 8192 / 512 . Cijena na neodredjeno ili na 12 mjeseci je 99 + PDV, na 24 mjeseca 69 + PDV.

Kao sto vidite, HT-ov "menađment" na djelu. Cijena za neodredjeno i za 12 mjeseci ista, WTF ??? Iskoristavaju neznanje i nezainteresiranost korisnika i obavezuju iste dugackim ugovorima za nista. Milijun slucajeva ljudi oko mene koji potpisu na dvije godine zato je im je teta na salteru dala takav ugovor na potpis bez da im je objasnila sta im to znaci. Potpisu pocetkom desetog mjeseca dvije godine ugovor da bi 01.11. svi dobili iste cijene na koje su se oni obavezali placati 24 mjeseca, bez obzira sto ce se cijene tijekom trajanja ugovora promijeniti 12 puta, nanize naravno.

Nesluzbeno saznajem (a osim toga to je i potvrdio direktor HT-a u intervjuu dnevnim novinama) da ce IPTV krenuti u testiranje pocetkom godine, da bi komercijalna upotreba otpocela pocetkom drugog mjeseca.

Zato ne dajte se preveslati i ne potpisujte nista u ovoj godini jer ce cijene sigurno opet ici dolje (ili ce bar brzine ici gore).

sig

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Matty kaže...

Ovako:

Ja skidam meni i mojim bliznjima najzanimljivije serije koje idu od ponedjeljka do nedjelje (u HD-u, 12-15 serija), plus filmove koje smatram da cu pogledati ali u minimalno 720p formatu. Osim toga igram WoW....

Necu ispasti dezurno prigovaralo i slazem se sa tvrdnjom "AKO JE FLAT, ONDA JE FLAT" (nema nikakav fair use), al svati jednu stvar da je ipak ovo "malo" specificna (kvazi) drzav(n)a (tvorevina) u kojoj zivomo. A i paket od 2Mb pa skidati i sebi i bližnjima, pa još i pokoji film koji smatraš da ces pogledati... Sve OK, ali onda to nije za paketa od 2Mb. To mi se ipak cini malo suvise bespotrebnih stvari "koje cu mozda, ili mozda i necu pogledati", jer mi lici na onu taktiku "ma 'ko ga *ebe, skinut cu, nek ima, nek se nesto skida, pa ako pogledam pogledam, lako mi je izbrisati ako mi se ne dadne gledati.

Naravno, svaki "limit" se moze probiti, to nije upitno, ali cinjenica je da uz normalnu upotrebu (onoga sto platis, a ti placas 2Mb) ne bi trebao (ne kazem da neces) preci preko toga limita. A kako meni izgleda, ti si i nadprosjecan korisnik, pa je mozda to i razlog za preci na veci paket. Ne znam kakva ti je financijska situacija, i jesi li u mogucnosti (iskreno i ne zanima me, no hard feelings, nije moja stvar da znam) ali svati da je uvijek bilo "koliko para toliko muzike" i da nije nitko lud placati neki veci paket kad bi i sa 2Mb mogao sto zeli. (zakaci torrent preko noci i nek' skida) ali nije to to. Nisu ni oni "travu pasli", imaju i oni nesto u glavi, isto kao sto je nama cilj nih sto bolje iskoristiti, tako je i njima cilj nas sto bolje iskoristiti, osnova kapitalizma. Svaka tvrtka je takva, samo sto to neka pokazuje manje, neka vise, ali svakoj je cilj izvuci sto vise love od ljudi. Necemo se praviti glupi pa govoriti "svaki korisnik je vazan" nego "svaka marka je vazna"...

To svi rade, samo sto ovi "nasi" mogu tako jer nemaju konkurencije pa to i rade.

Nek se ljuti koliko god tko hoce, ali i ja prvi kad bi imao takvu tvrtku, vodio bi se tim pravilom da izvucem sto je moguce vise love, kad vec mogu. Slobodno nek se javi netko tko misli za sebe da bi se on lomio, i radio za 0KM, ali samo zato da svima ostalima, koji ce ti prije ili kasnije i onako nesto zamjeriti, bude dobro. Mislim da takvih nema, a i ako ima nek' slobodno odmah gase PC, prodaju ga i sve ostalo sto imaju, pa nek daju u dobrotvorne svrhe i bave se dobrotvornim radom. Vidjet cemo koliko ce biti zadovoljni zivotom, pogotovo u ovoj nasoj "vuko*ebini" gdje svak gleda samo kako ce iskoristiti onoga drugoga. Nema ovdje ljudi postenja, nego "kupi" koliko mozes, i dok mozes. Zalosno ali istinito.

EDIT: sorry na offtopic-u :(

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 1:48 (Gh0sT).
15 godina
Gh0sT kaže...
Matty kaže...

Ovako:

Ja skidam meni i mojim bliznjima najzanimljivije serije koje idu od ponedjeljka do nedjelje (u HD-u, 12-15 serija), plus filmove koje smatram da cu pogledati ali u minimalno 720p formatu. Osim toga igram WoW....

Necu ispasti dezurno prigovaralo i slazem se sa tvrdnjom "AKO JE FLAT, ONDA JE FLAT" (nema nikakav fair use), al svati jednu stvar da je ipak ovo "malo" specificna (kvazi) drzav(n)a (tvorevina) u kojoj zivomo. A i paket od 2Mb pa skidati i sebi i bližnjima, pa još i pokoji film koji smatraš da ces pogledati... Sve OK, ali onda to nije za paketa od 2Mb. To mi se ipak cini malo suvise bespotrebnih stvari "koje cu mozda, ili mozda i necu pogledati", jer mi lici na onu taktiku "ma 'ko ga *ebe, skinut cu, nek ima, nek se nesto skida, pa ako pogledam pogledam, lako mi je izbrisati ako mi se ne dadne gledati.

Naravno, svaki "limit" se moze probiti, to nije upitno, ali cinjenica je da uz normalnu upotrebu (onoga sto platis, a ti placas 2Mb) ne bi trebao (ne kazem da neces) preci preko toga limita. A kako meni izgleda, ti si i nadprosjecan korisnik, pa je mozda to i razlog za preci na veci paket. Ne znam kakva ti je financijska situacija, i jesi li u mogucnosti (iskreno i ne zanima me, no hard feelings, nije moja stvar da znam) ali svati da je uvijek bilo "koliko para toliko muzike" i da nije nitko lud placati neki veci paket kad bi i sa 2Mb mogao sto zeli. (zakaci torrent preko noci i nek' skida) ali nije to to. Nisu ni oni "travu pasli", imaju i oni nesto u glavi, isto kao sto je nama cilj nih sto bolje iskoristiti, tako je i njima cilj nas sto bolje iskoristiti, osnova kapitalizma. Svaka tvrtka je takva, samo sto to neka pokazuje manje, neka vise, ali svakoj je cilj izvuci sto vise love od ljudi. Necemo se praviti glupi pa govoriti "svaki korisnik je vazan" nego "svaka marka je vazna"...

To svi rade, samo sto ovi "nasi" mogu tako jer nemaju konkurencije pa to i rade.

Nek se ljuti koliko god tko hoce, ali i ja prvi kad bi imao takvu tvrtku, vodio bi se tim pravilom da izvucem sto je moguce vise love, kad vec mogu. Slobodno nek se javi netko tko misli za sebe da bi se on lomio, i radio za 0KM, ali samo zato da svima ostalima, koji ce ti prije ili kasnije i onako nesto zamjeriti, bude dobro. Mislim da takvih nema, a i ako ima nek' slobodno odmah gase PC, prodaju ga i sve ostalo sto imaju, pa nek daju u dobrotvorne svrhe i bave se dobrotvornim radom. Vidjet cemo koliko ce biti zadovoljni zivotom, pogotovo u ovoj nasoj "vuko*ebini" gdje svak gleda samo kako ce iskoristiti onoga drugoga. Nema ovdje ljudi postenja, nego "kupi" koliko mozes, i dok mozes. Zalosno ali istinito.

EDIT: sorry na offtopic-u :(

90% vremena ne probijam limit ali da mi se desilo - desilo se. Smanje mi D/L brzinu na jedan dan, obicno nedjeljom, i ponedjeljak je opet puna.

I kako mislis, nije to skidanje za paket od 2Mbit ? Kakve veze ima brzina s kolicinom kojom skidam ? Ako meni pase cijena od paketa od 2 Mbita i ukupni promet koji mogu prenijeti tijekom mjeseca , zasto bih isao na brze (i skuplje) ? Teoretski govorim, naravno.

Imao sam jedno vrijeme paket od 8Mbit i limitom od 20 giga. Bez ikakvih skidanja, samo YouTube, WoW i svakodnevno casual surfanje bi posrkalo tih 20giga u mjesec dana k'o nista. Opet napominjem, BEZ IKAKVOG skidanja sadrzaja, tako da je jako dvojbeno sta je tocna definicija "normalne" upotrebe. Za HT znam sta je normalna upotreba - to je kad neka baka uzme DSL i ide online svakih 5 dana i to tako da fizicki usteka modem u struju. :)

Sto se tice zgrtanja love, tu se slazem s tobom. Ali ne "ljutim" se ja na HT radi toga, nego na institucije kao RAK, koje bi trebali sprjecavati bilo kakvu pojavu prenaglasenog monopolizma. Ako su svi provideri u priliku tu negdje, onda OK, postujem da cijene i brzine nisu kao u susjeda (a mogle bi biti). Ali ako dva providera mogu ponuditi BITNO nize cijene onda bi i treci provider trebao biti natjeran nuditi isto ili priblizno. Zasto ? Zato sto u BiH na tom polju nije prava konkurencija, kornisnici nemaju mogucnost izbora i radi toga mehanizmi zastite moraju postojati i biti aktivni. Na zalost, RAK je sam sebi svrha postojanja a ne radi korisnika.

No, s obzirom kako je bilo prije sada je ok. :) Nadam se da ce slijedeca godina donijeti jos bolje opcije, mogucnosti i brzine za sto bolju cijenu. :)

sig
16 godina
neaktivan

Sto se skidanja tice, i "normalne upotrebe"... rekao sam i gore, ako je flat onda treba biti flat, nikakvih "fair use" ili slicnih klauzula, ne da ne treba, nego nesmije biti. Po mojoj mjeri (a Boze moj, naravno nismo svi isti i svi nemamo istu mjeru) do nekih 200GB mjesecno je sasvim OK, normalno koristenje ne bi trebalo iziskivati vise prometa. Ko sto reko i ja skidam "sve i svasta" pa ne dodjem ni do 150GB. Za one koji ce "gaziti" preko 200GB mjesecno mislim da su to ipak "malo napredniji" (mozda bolje reci zahtjevniji korisnici) pa bi mozda trebali razmisliti o nekim drugim paketima.

Sa drugim djelom se slazem u potpunosti, RAK je tu najvise kriv jer to dopusta, oni "grabe" koliko im dopusta RAK i to je to. Ne znam kakve su cijene kod M:tel-a i BHtelecoma ali pretpostavljam da su nize. Onda se pocnem(o) pitati zasto HT ima tako visoke cijene, a odgovor je jednostavan: "Zato sto moze!"
K'o sto si i sam rekao, RAK ne radi posao. Oni su samo jos jedna drzavna institucija, koja naravno sisa novce iz drzavnog proracuna, i ako se mene pita i njima je bolje da HT "dere fukaru" jer ce i oni onda imati vise para, koje ce kroz porez zaraditi.

Na kraju, sta nam ostaje? Nista, kao sto si i sam rekao samo nadati se da ce biti bolje i to je to.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 15:04 (Gh0sT).
14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Evo ja na pincom wicu onom od 29KM i skinem ja 29Gb i nemores vise nista ponekad otvori nesto ali nakom 5-10 min samo nestane konekcije, nez sta im je, kad udjem u bilo koju igricu laga nemores smista...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Evo ja na pincom wicu onom miniWic 2048/256 od 29KM i skinem ja 29Gb i nemores vise nista ponekad otvori nesto ali nakom 5-10 min samo nestane konekcije, nez sta im je, kad udjem u bilo koju igricu laga nemores smista... Prije sam skida i po 60GB i bez problema igra wow ili cs 1.6.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Jeste li primijetili da je HT NET napravio facelifting njihove stranice, dodane su nove usluge kao pregled računa za internet, preuzimanje u PDF formatu i slične stvari.

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
boxer kaže...

Jeste li primijetili da je HT NET napravio facelifting njihove stranice, dodane su nove usluge kao pregled računa za internet, preuzimanje u PDF formatu i slične stvari.

Da, da, vidio sam to, jesi gledao onaj plus klub?

Ako se uclanis, mozes ADSL, telefon i mob staviti pod istog korisnika, pa skupljati bodove i iskoristiti za neke pogodnosti. Nije losa stvar. 

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Zanima me kako mogu provjeriti koji ADSL paket se koristi, u pitanju je HT mostar.

osoba je izgubila ugovor a ne zna koji paket ima, pa tko zna neka napise, kako se moze provjeriti.

nisam bas upoznat sa HT-om i njihovim stranicama.

hvala unaprijed na odgovoru!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Zanima me kako mogu provjeriti koji ADSL paket se koristi, u pitanju je HT mostar.

Ako znas korisnicko ime (nekada ce biti dovoljan i samo broj telefona) nazoves na 0800 88888 i pitas ih da ti provjere koji je ugovor na "tom i tom broju, korisnicko ime to i to.."

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice