ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 929.396
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
ADSL u BiH

Možda je još rano za ovo pitanje,ali...Imam njihov paket(20 gb prometa) i ugovor mi istječe u 11. mjesecu.Zna li tko hoće li biti ikakvih akcija u to vrijeme ili da uzimam flat?

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc

0 0 hvala 0
17 godina
Re: ADSL u BiH
Denaylo kaže...

U mene je paket "MOJA-TV", telefon, flat internet, oko 90 programa za 50KM, tako da nemam problema {#}

Koja je brzina internta?

14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Kako pregledat promet u Monet- u , i imaju li sada svi korisnici Moneta flat rate pakete?

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 16:46 (scenesports).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Ovdje upreš na pregled prometa, međutim sada mi ne radi.

http://mocable.ba/internet

Bio mi danas čovjek iz Moneta (Telemacha?) da mi neke kablove provuče, kaže strka okolo, nitko ne zna gdje udara, još im je netko danas negdje kod Konjica prerezao kablove...

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Za sve koji koriste HT, a znam da vas ima dosta, nije bitno koliko vam je preostalo do isteka ugovora, dok ste pod ugovorom možete bez problema promijeniti paket (ne može se samo prelazit na jeftiniji paket) uz potpis novog ugovora.

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Nisam bio ovdje jedno godinu dana, nedavno sam razgovarao sa kolegom koji radi u M:telu pa kad je sad i službeno, iako možda ste i znali ali eto paćenicima je možda spasenje. 

Od 1. septembra 2011. godine prenos telefonskih brojeva u fiksnoj mreži

http://mtel.ba/preview_story/23043/?s=e1uqufgjrl4hd5q9vbhdaph7e7

Od 1.septembra 2011.godine svi operatori koji pružaju telefonske usluge u fiksnoj telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine omogućiće pretplatnicima korišćenje usluge prenosivosti telefonskih brojeva. To znači da će svi korisnici moći da koriste usluge drugog telekom operatora, uz zadržavanje svog starog pretplatničkog broja. Pretplatnici tako mogu iskoristiti prednosti m:tel fiksne mreže bilo gdje u Bosni i Hercegovini unutar iste mrežne grupe, uz nesmetano zadržavanje i korištenje starog broja svog fiksnog telefona.

ergo...

http://mtel.ba/menu/2138/adsl_tarifni_paketi/?s=e1uqufgjrl4hd5q9vbhdaph7e7

Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2011 23:52 (xxtoni).

0 0 hvala 0
17 godina
xxtoni kaže...

Nisam bio ovdje jedno godinu dana, nedavno sam razgovarao sa kolegom koji radi u M:telu pa kad je sad i službeno, iako možda ste i znali ali eto paćenicima je možda spasenje. 

Od 1.septembra 2011.godine svi operatori koji pružaju telefonske usluge u fiksnoj telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine omogućiće pretplatnicima korišćenje usluge prenosivosti telefonskih brojeva. To znači da će svi korisnici moći da koriste usluge drugog telekom operatora, uz zadržavanje svog starog pretplatničkog broja. Pretplatnici tako mogu iskoristiti prednosti m:tel fiksne mreže bilo gdje u Bosni i Hercegovini unutar iste mrežne grupe, uz nesmetano zadržavanje i korištenje starog broja svog fiksnog telefona.

ergo...

Ako sam te dobro razumio osim što ćemo moći zadržati postojeće telefonske brojeve nakon što pređemo na mtel, moći ćemo preuzeti i njihove internet pakete?

Šta se događa kada dođe do tehničkih problema kod korisnika ili na bližoj infrastrukturi? Tko je zadužen da rješava te probleme?

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Tako je, sto se tice tvog pitanja i ja sam razmisljao o tome ali posto imam drugu, lokalniju flat opciju a i ne treba mi bas flat kriticno (u uredu sam 16 sati dnevno) tako da su mi filmovi i serije na dnu liste prioriteta. Kako god da se vratim na tvoje pitanje, da ovo bi znacilo gdje postoji mogucnost da bi mogao koristiti njihove usluge, govorim gdje postoji mogucnost zato sto nisam bas siguran da li bakrena zica nosi kvalitetno odredjene brzine, ali do sad nisam imao problema do 8mbit tako da mislim da do jedno 16 ne bi trebao biti problem. Nisam bio toliko zainteresiran da se raspitujem a ni sa kolegom se nisam vidio od tad tako da...

Više informacija o usluzi putem korisničkog servisa na broju 0800 50 000 (broj je besplatan ukoliko zovete iz m:tel mreže).

Pa bujrum kao sto to vole bosančerosi reći, uhm o da, kad sam ovo spomenuo jednom kolegi nedavno rekao mi je da djelatnici iz HT-a rade PUNOM PAROM da (one)moguce realizaciju ovog projekta, kao nemaju oni kapacitete i ljudske resurse da oni to sve uspiju pa zato bi to moglo biti mnogo sporo, a ako to bude tako sporo mogla bi im se napisati fina kazna, koju bi mozda rado platili da zadrze jos korisnike. Oko ovog zadnje statementa me nemojte uzimati za rijec. 

Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."

1 0 hvala 0
17 godina
xxtoni kaže...

ergo...

A da li mogu uvesti još jednu fiksnu liniju - trenutno imam HT fisknu tel.liniju i njihov internet paket. postoji li mogućnost da uvedem još jedan telefonski priključak - mtel i njihov internet recimo na sprat kuće?

17 godina
ADSL u BiH

Po nekoj logici bi mogao, jer te ništa ne sprečava sada da uzmeš još jedan fiksni broj od HT-a pa da ga prebaciš na mtel kada dođe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ADSL u BiH

Na zalost, u ovoj nasoj usranoj vukojebini od nazovi-drzave, ni jedan od zakona nije donesen da bi istinski pogodovao covjeku koji zivi u njoj, pa tako ni ovaj.

Ja sam jos pocetkom godine (kada je ovaj zakon stupio na snagu ali je bio ignoriran od sva tri operatera) slao upite na adrese sva tri operatera plus RAK-u. Dva se nisu udostojila ni odgovoriti, a MTel i RAK su odgovorili poslije mjesec dana, nakon treceg maila. Da ne trazim sta sam tocno pisao, ukratko - pitao sam da li mogu osim telefonskog broja prebaciti i DSL vezu koju imam na postojecem broju. Uglavnom, RAK nema pojma (naravno, posto se u zakonu uopce ne spominju prijenos bilo kakvih podatkovnih konekcija) a MTel me uljudno moli da probam poslati upit ponovo nekad u buducnosti posto sada nemaju nikakvih saznanja.

Mudre, sijede, prepametne glave sto su donosile zakon uopce nisu spomenuli bilo sta drugo osim prenosivosti telefonskog broja tako da operateri nemaju ama bas nikakvih obaveza da ponude prenosivost bilo cemu drugom osim spomenutih tel. brojeva. Nadalje, pitanje telefonske infrastrukture nije rijeseno kao u Hrvatskoj (a trebalo je, jer su i nasi ocevi i djedovi radili na polaganju vodova po svojim selima/mjestima i placali masne pare za prikljucak) i svaki operater polaze pravo na svoje vodove, koje ne moze koristiti drugi operater (s naknadom ili bez). To je nepremostiva prepreka bez da se donese slovo zakona.

Trece, sve kad bi prvi i drugi problem ignorirali, je pitanje implementacije i daljnjeg odrzavanja prenesenih konekcija. Da li MTelov tehnicar ima pravo dolaziti u HTovu centralu i prckati po DSLAMovima ? Ako ode vasa zica k vragu, tko je mijenja ?  Itd, itd.

Ukratko: bez savrseno jasnog zakona, od prijenosa DSL konekcija 99% NEMA NISTA !

S obzirom koliko im je trebalo vremena da implementiraju prijenos broja, i s obzirom da su svjesno krsili zakon na snazi ne pruzajuci prijenos broja na vrijeme i s obzirom na SMIJESNE kazne koje im je drzava propisala, svaka nada da ce u skoroj buducnosti stanovnik BiH vidjeti konkurentniji, jeftiniji i bolji ADSL je skoro ravna NULI.

sig

4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Bok, Žao mi je śto nisi uspio dobiti konkretan odgovor ili barem nisi naišao na profesionalniju osobu zaduženu za kontakt s korisnicima, ali to se zna dogoditi kod bilo kojeg operatera u bilo kojoj zemlji (o.p.a. istina u nekim zemljama to je rijetkost ;) ).  Ukratko odgovor na tvoje pitanje o prenosivosti DSL-a jest da od toga nema ništa. Naime, za primjer ako kod jednog operatera imaš ugovor na usluge POTS-a (telefonija) i DSL-a i želiš prijeći u drugog operatera tada možeš zadržati numeraciju (telefonski broj/eve) - number portability- ali ti se ujedno i gasi DSL usluga kod prvog operatera.  Jedno s drugim nema veze, sam prijenos broja je prvenstveno (ali ne i isključivo) namjenjen/pogodan poslovnim korisnicima koji žele zadržati svoje već 'prepoznatljive' kontakt numeracije. Eventualno možeš očekivati u skorijoj budućnosti da operateri startaju s uslugom 'golog' DSL-a odnosno bez preduvjeta da kod njih imaš i telefonski priključak. Usluga DSL nije tehnički povezana s POTS-om (telefonija) već je to do sad bilo isključivo poslovno pravilo većine operatera. Nadam se da je to ono što si želio saznati. Nadam se da će i za korisnike stvari što prije biti bolje. Lijepi pozdrav
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 17:21 (tonci77).
15 godina

Meni nije zao i potpuno razumijem da korisnicka sluzba ne zna za konkretno ovaj podatak o DSL konekciji. Ali da nitko ne zna bilo kakav podatak o prijenosu broja ili da nista ne pise na webu operatera o tome, a zakon vec odavno bio stupio na snagu, e to je katastrofa i potpuno ignoriranje zakona. Naravno, plansko ignoriranje jer znaju da ce sankcije biti ultra smijesne.

Znam da te dvije usluge nisu povezane, znam da i MTel vec nudi goli DSL, zato sam i bio formulirao pitanje korisnickim sluzbama i RAKu u stilu "ako prebacim tel. broj kod drugog operatera, sta se desava sa mojom DSL konekcijom" a ne "da li mogu prebaciti dsl konekciju sa telefonom". Zalosno je da nitko to nije explicitno naveo u svojim FAQovima, cesto postavljanim pitanjima, itd.

Za korisnike stvari nece doci na bolje sve dok se ne rijesi zakonska regulativa, odnosno dok RAK i ostale agencije uistinu ne pocnu raditi za potrosace a ne samo da postoje zato sto je, eto, zgodno da postoje. Pogledaj cirkus sa implementacijom digitalne TV. Na RAKovim stranicama se ponosno kocoperi banner koji naglasava da je ostalo cirka 100tinjak dana do gasenja analogne TV (naravno, po preporuci EU). Ne da se nece analogna ugasiti tada nego nece se ni donijeti zakon koji to regulira.

Najvaznije je da su oni stavili obavijest kojom kaznjavaju HT i BH Telecom sa po 30 000 maraka zato sto nisu omogucili prijenos brojeva u mobilnoj mrezi do 01.06.2011. Toliko operateri zarade u sat vremena. Sto je najsmjesnije, produljili su im rok za implementaciju do 31.12.2011. !!! Mislim stvarno... Ne bi da su operateri humanitarna organizacija pa im se smiluju, eto, da ovi ne bi prekinuli svoj besplatni humanitarni rad. Ako je mogao jedan operater rjesiti sve na vrijeme onda nema isprike za druga dva.

S obzirom da vec je proslo skoro godinu dana od izbora a jos nemamo uspostavljenu vlast onda je bespredmetno govoriti o tome kada ce biti bolje sto se tice ovih stvari, kad rudimentarne stvari ne funkcioniraju. Džamahirija je mila majka naspram nas...

Malo prosipam zuč ali eto, nekad stvarno poludim na puževe korake i kočenje razvoja ITa i tehnologije opcenito zbog monopola par tvrtki. Vezan sam i privatno i poslovno za Hrvatsku pa, naviknut na neke bolje stvari, jednostavno ne mogu provariti ovaj jad ovamo. Govorim o IT jadu, naravno. {#}

sig
14 godina
neaktivan
ADSL u BiH

http://www.ht.ba/hr/Vijesti-i-press/Najave/Najavljujemo-promjene-u-ponudi3

Smanjuju cjene flat paketa,ja sam na paketu Flat Plus 1024 / 128 kbit/s koji plaćam 46 KM s pdv-om,zanima me oće li sad me prebaciti na brži paketi ili samo smanjiti cjenu postojećeg?

0 0 hvala 1
14 godina
ADSL u BiH

Dobra je ova ponuda.Taman mi u 11 mjesecu ističe ugovor.

Što mislite:dali se više isplati uzet ugovor na neodređeno ili na godinu?

1 0 hvala 0
14 godina
Ivan_hacker kaže...

Dobra je ova ponuda.Taman mi u 11 mjesecu ističe ugovor.

Što mislite:dali se više isplati uzet ugovor na neodređeno ili na godinu?

I meni isto istječe ugovor u 11., fala bogu napokon nešto bolje, definitivno uzimam flat 2048kbits za 29KM.

17 godina
Ranko Kukumar kaže...

I meni isto istječe ugovor u 11., fala bogu napokon nešto bolje, definitivno uzimam flat 2048kbits za 29KM.

Isto i meni, mada koliko vidim (ispravite me ako grjesim) jedina pogodnost je snizenje cjene FLAT paketa pri potpisivanju ugovora na neodredjeno vrjeme na cjenu koja je bila prije godinu dana s ugovorom na 12/24. Ako se produzi/potpise novi ugovor dobijemo prvi mjesec za 1 KM sto je cista komedija od "akcije" al opet bolje ista (nego ko inace od njih) NISTA.

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
14 godina

Kolko ja vidim ovo su cijene za stalno snižene za potpisivanje ugovora 12/24 mjeseca.

17 godina
Ranko Kukumar kaže...

Kolko ja vidim ovo su cijene za stalno snižene za potpisivanje ugovora 12/24 mjeseca.

Jedina razlika izmedju ugovora na neodredjeno vrjeme i 12/24 mjeseca je u prva dva paketa ADSL 10/Junior i to ne u cjeni nego kolicini prometa, ostalo je sve isto samo sto uz ugovor dobijes prvi mjesec za 1 KM.

14 godina
ADSL u BiH

Danas uz račun poštar donio i promotivni letak.I postojeći korisnici imaju nižu cijenu

Postojeći korisnici FLAT Plus,FLAT Super,Flat Extra,DUET FLAT plus i DUET FLAT super paketa očekuju nove,niže cjene mjesečne pretplate,bez obzira o kojoj vrsti ugovora je riječ.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Danas uz račun poštar donio i promotivni letak.I postojeći korisnici imaju nižu cijenu

Postojeći korisnici FLAT Plus,FLAT Super,Flat Extra,DUET FLAT plus i DUET FLAT super paketa očekuju nove,niže cjene mjesečne pretplate,bez obzira o kojoj vrsti ugovora je riječ.

Ja sam na FLAT Plus-u oce li mi smanjti cjenu na 21 KM ili cu placati isto ali samo s ovom brzinom od 4mbts ili kako ce vec biti ? :S

14 godina
ADSL u BiH

Niža cijena će biti,no pitanje je koliko niža

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Niža cijena će biti,no pitanje je koliko niža

Placam Plus paket 46KM s pdv-om nek me sad prebace na ovaj od 35 s 4 brzinom i ja zadovoljan ne moraju mi spustati na 21 KM :D

16 godina
ADSL u BiH

budemo vidjeli, no ja nešto ne vjerujem tim lihvarima

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ADSL u BiH

U zadnjih nekoliko mjeseci sam jako nezadovoljan pincomom. Umjesto da nastoje postati bolji, oni postaju gori.

Skoro svaki dan na satak mi ne radi net, preko vikenda mi nikako nije radio (bilo nevrijeme u petak), naravno zato što ne rade subotom i nedjeljom (nikome nije radilo, a 10 minuta je potrebno da se popravi), te mi nekada brzina padne apsurdno nisko (stranice se ne mogu normalno učitavati).

Sve više razmišljam da se čak vratim na ht. Koliko god bio loš bar je imao stabilnu vezu.

Ovo mi je stvarno dopiz*ilo više....

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Danas sam uletio u HT centar, i razgovarao s oglupim radnikom, uglavnom cjela "akcija" je smanjenje FLAT paketa na cjenu koju su korisnici u ovo vrjeme prosle godine, placali s ugovorom na 2 godine ali sada neovisno od ugovora moze biti neodredjeno/godina/dvije.

Potpisivanjem ugovora na godinu modem ostaje 1KM, a s dvije godine dobit cete CAK MJESEC DANA ZA 1KM, DA DRAGI KORISNICI CAK MJEEEEEEEEEEEEEESEC DANA ZA 1 KM ako se vezete s tim bibanima na 2 godine.

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
D3ViL kaže...

Danas sam uletio u HT centar, i razgovarao s oglupim radnikom, uglavnom cjela "akcija" je smanjenje FLAT paketa na cjenu koju su korisnici u ovo vrjeme prosle godine, placali s ugovorom na 2 godine ali sada neovisno od ugovora moze biti neodredjeno/godina/dvije.

Potpisivanjem ugovora na godinu modem ostaje 1KM, a s dvije godine dobit cete CAK MJESEC DANA ZA 1KM, DA DRAGI KORISNICI CAK MJEEEEEEEEEEEEEESEC DANA ZA 1 KM ako se vezete s tim bibanima na 2 godine.

Ja kada dođem u HT Centar u nas u gradu moram liku 3 sata objašnjavati da želim samo produženje ugovora. Prošle godine sam to radio, rekao mi lik da dođem sutra samo potpisati ugovor.

Ja došao, on napravio neki ugovor za promjenu neke ERONET Tarife, pitaj boga, lol.

17 godina
ADSL u BiH

Pošto nemam alternative, potpisao sam ugovor za ADSL (paket od 20 GB) na godinu dana, ali mi je na računu i dalje ostalo najam modema 5 KM (2-3 zadnja računa stalno tako).... da li tako treba ili je neka njihova greška..

Ima li neko iskustva sa Mrežom - gledao sam ovaj paket od 25 GB ali ne znam kakva je brzina...

0 0 hvala 0
17 godina
kemal_r kaže...

Pošto nemam alternative, potpisao sam ugovor za ADSL (paket od 20 GB) na godinu dana, ali mi je na računu i dalje ostalo najam modema 5 KM (2-3 zadnja računa stalno tako).... da li tako treba ili je neka njihova greška..

Ima li neko iskustva sa Mrežom - gledao sam ovaj paket od 25 GB ali ne znam kakva je brzina...

Ako koristiš bežični modem onda je pretplata na modem 5 KM na ugovor od 12 mjeseci, a 3KM na 24 mjeseca. 

Ako koristiš obični žični modem na ugovor od 12 ili 24 mjeseci onda je pretplata za modem 1 KM. 

http://www.ht.ba/hr/Privatni/Internet/HT-ADSL-paketi-super-brzi-internet/ADSL-START

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 9:54 (boxer).
15 godina
ADSL u BiH

Bit ce zanimljivo vidjeti da li ce Pincom poduzeti sta glede pojeftinjenja cijene kod HT-a. Sad je kod HT-a vecina paketa jeftinija ili tu negdje u odnosu na WIC pakete.

sig

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice