Testirao sam Cutuk wireless, koji je jedini uz HT na podrucju Posavine, pa kad mi se slika svakih 20-30 sec mrzla dok igram CoD 4 na 1 sec rekao sam hvala lijepa i dovidjenja (sace neko rec pih sta je jedna sec, al kad igras war, S&D to znaci Kill or Death) s cak vecom brzinom od trenutnog paketa Max 10 ja sam imao veci ping za 20-30Ms, prilican lagg etc etc
Testirao Ćutuk Wireless i našao grešku slika mu mrzne svakih 20-30 sec.Neko je gore pomenuo da je iz Orašja i da ne može koristiti CS na Wirelessu,trebao bi se raspitati kod svog ponuđača usluge CS-a čiji Internet koristi,ako mu je ponuđač CS-a iz Orašja.Svi oni koji imaju servere u Orašju koriste Ćutuk Wireless i koliko znam prezadovoljni su,spasili su se kako kažu velikih troškova i takođe dobili su nešto što na ADSL-u nisu mogli dobiti.Ovakvih kao D3ViL ima nekolicina koji su pola godine koristili Internet besplatno,imali su 2 Mbps Flat čitavih 6 mjeseci,priključak dobili besplatno i kada su nakon pola godine trebali da počnu plaćati mjesec za mjesec uslugu onda su osuli drvlje i kamenje po usluzi.Zbog ovakvih kao što je D3ViL više niko nikada nemože dobiti test u Orašju.Svi koji su htjeli da probaju dobijali su test i mahom su ostajali i počeli plaćati,uopšte nije bio problem da se da ljudima test jer se zna kakva se usluga nudi.Takođe ping kroz ADSL i Wireless u Orašju je ured pa identičan u nekim trenutcima je Wireless bolji,ovo su testirali ljudi koji znaju šta je konekcija i šta je Internet i ljudi koji nisu pristrasni ni jednoj strani.Dokaz kvalitete Wirelessa u Orašju govore antene koje niču po krovovima kao pečurke,takođe ljudi Wireless vuku i dublje u sela,više nije potrebno da tražiš lokacije,samo kažeš gdje ti odgovara lokacija da postaviš predaju i ljudi sami sređuju tu lokaciju samo da dobiju uslugu i da se riješe abnormalnih računa.Inače uvijek ima 5% onih koje ne možeš zadovoljiti na bilo koji način,takvi ostaju ADSL-u i smaraju njihove službenike kopirajući telefonske razgovore ili elektronsku poštu po raznoraznim forumima,takvi ne trebaju nikome pa čak ni ADSL-u.