ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 931.729
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: ADSL u BiH
D3ViL kaže...

Testirao sam Cutuk wireless, koji je jedini uz HT na podrucju Posavine, pa kad mi se slika svakih 20-30 sec mrzla dok igram CoD 4 na 1 sec rekao sam hvala lijepa i dovidjenja (sace neko rec pih sta je jedna sec, al kad igras war, S&D to znaci Kill or Death) s cak vecom brzinom od trenutnog paketa Max 10 ja sam imao veci ping za 20-30Ms, prilican lagg etc etc

Testirao Ćutuk Wireless i našao grešku slika mu mrzne svakih 20-30 sec.Neko je gore pomenuo da je iz Orašja i da ne može koristiti CS na Wirelessu,trebao bi se raspitati kod svog ponuđača usluge CS-a čiji Internet koristi,ako mu je ponuđač CS-a iz Orašja.Svi oni koji imaju servere u Orašju koriste Ćutuk Wireless i koliko znam prezadovoljni su,spasili su se kako kažu velikih troškova i takođe dobili su nešto što na ADSL-u nisu mogli dobiti.Ovakvih kao D3ViL ima nekolicina koji su pola godine koristili Internet besplatno,imali su 2 Mbps Flat čitavih 6 mjeseci,priključak dobili besplatno i kada su nakon pola godine trebali da počnu plaćati mjesec za mjesec uslugu onda su osuli drvlje i kamenje po usluzi.Zbog ovakvih kao što je D3ViL više niko nikada nemože dobiti test u Orašju.Svi koji su htjeli da probaju dobijali su test i mahom su ostajali i počeli plaćati,uopšte nije bio problem da se da ljudima test jer se zna kakva se usluga nudi.Takođe ping kroz ADSL i Wireless u Orašju je ured pa identičan u nekim trenutcima je Wireless bolji,ovo su testirali ljudi koji znaju šta je konekcija i šta je Internet i ljudi koji nisu pristrasni ni jednoj strani.Dokaz kvalitete Wirelessa u Orašju govore antene koje niču po krovovima kao pečurke,takođe ljudi Wireless vuku i dublje u sela,više nije potrebno da tražiš lokacije,samo kažeš gdje ti odgovara lokacija da postaviš predaju i ljudi sami sređuju tu lokaciju samo da dobiju uslugu i da se riješe abnormalnih računa.Inače uvijek ima 5% onih koje ne možeš zadovoljiti na bilo koji način,takvi ostaju ADSL-u i smaraju njihove službenike kopirajući telefonske razgovore ili elektronsku poštu po raznoraznim forumima,takvi ne trebaju nikome pa čak ni ADSL-u.

17 godina
sms kaže...

Ovakvih kao D3ViL ima nekolicina koji su pola godine koristili Internet besplatno,imali su 2 Mbps Flat čitavih 6 mjeseci,priključak dobili besplatno i kada su nakon pola godine trebali da počnu plaćati mjesec za mjesec uslugu onda su osuli drvlje i kamenje po usluzi.Zbog ovakvih kao što je D3ViL više niko nikada nemože dobiti test u Orašju.

Gospodine nepoznati prije nego ti krenes bacati "drvlje i kamenje po meni" bilo bi mudro da se raspitas prije nego krenes s optuzbama i pametovanjem!

Ja sam testirao Cutuk u sedmom mjesecu, a ta sestomjesecna nirvana je bila mnogo ranije, kontaktirao sam osobu koja uvodi wire za Cutuk na nasem terenu i uz dogovor da mi donese opremu na 10 DESET dana s limitom od 10 Gb kako bih se sam uvjerio u kvalitetu njihove usluge o kojoj su opjevavali hvalospjeve i ukoliko bi mi odgovarala potpisao bih ugovor na dvije godine.

Nakon manje od 5 dana koristenja Wire sam ga iskopcao, spakovao i vratio se vratio na HTnet nezadovoljan uslugom, osobno meni zamrzavanje na svakih 25-30 sekundi dok igram CoD znaci mnogo, internet iskljucivo koristim za igranje i u svom slucaju sam odlucio da cu radije ostati uz HTnet dok nedodje do poboljsanja ili drugog providera koji ce moci zadovoljiti moje potrebe!

Cutuk nudi dosta jeftiniju ponudu od HTnet-a, necu grjesit duse nisam imao pucanja konekcije ali isto tako ne preporucujem ga za gaming. To je moje misljenje SMS, mozes ga zanemarit ili podrzat ali svakako mi neces solit pamet i prosipat ovdje svoje poluprazne i suplje price kada nisi upravu!

Ovo sto govoris za PING da je identican ili ponekad cak i bolji je cisti bullshit a to moze potvrdit i Boxer, kad smo testirali ja s Cutuka on na HT uvjek sam imao veci za 20-30Ms, njemu je na istom serveru lagometar bio ravan dok je kod mene bio konstantno bilo zutih spikeova i povremenog zamrzavanja na 1-2 sec.

Za ostale koji su imali 6 mjeseci FLAT me boli moja cjenjena pozadina i njihov je problem ali i pravo da odustanu od usuge ako se osjecaju nezadovoljnim.

Dumb ppl rush smart ppl camp.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 14:20 (D3ViL).
17 godina
ADSL u BiH

Šta se sada dešava sa Ćutukom, jel' još rade, imaju ponudu, jer mi se učinilo da je netko napisao da su propali?

Nadam se da nije tako. 

Aktuelni politički moto: "Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio."
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
boxer kaže...

Šta se sada dešava sa Ćutukom, jel' još rade, imaju ponudu, jer mi se učinilo da je netko napisao da su propali?

Nadam se da nije tako. 

Nisu propali čak naprotiv,prema informacijama koje sam savim slučajno baš juče čuo ubrzo će optikom da dovedu Internet iz Hrvatske znači putem kabla pa će i brzine biti dosta veće,pošto oprema kojom se radi ima veoma dobre karakteristike.Takođe što se tiče Orašja ubrzo će da rade poboljšanje za veću količinu Interneta pošto im je link kako se kaže prema Orašju već dobro popunjen.Imaju zbog cijene paketa konstantan priliv korisnika,takođe šire mrežu na većinu mjesta na opštini,trenutno pokrivaju signalom samo grad i bliža mjesta Ugljara i bliži dio Mahale prema gradu.Klijentsku opremu će proširiti Motorolom,tako da će u Orašju raditi sa dvije klijentske opreme Proxim i Motorola.Svakako kvaliteta interneta će u Orašju što se tiče njih ići na još veću razinu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 16:08 (sms).
17 godina
ADSL u BiH

Ovo što je Devil napisao podebljano je istina, na istom serveru je mjeren ping i lagg.

Neću dalje da ulazim u te komplikacije ko' šta i kako jer nisam testirao niti koristio zbog potpisivanja ugovora na 2 godine. To mi se nije sviđalo.

Bilo kako bilo, mene raduje samo što HT Mostar nije više JEDINI provider. {#}

Aktuelni politički moto: "Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Da se nadovezem na pricu o Cutuk wire i mom testiranju od 10 dana, nakon dogovora preko telefona dosla su dva covjeka koji izgledaju sve samo ne profesionalno da ugrade opremu, sad netko ce reci da izgled i kombinenzon nisu vazni, ali kada nakon 10 dana zovete 5 puta covjeka da dodje po svoju opremu i on je nedostupan i ili neodgovara zapitate se kako bi bilo da vam je nesto u kvaru a njega nema.

Ali to nije sve, cak tri mjeseca nakon sto sam ja testirao navedenu uslugu, covjek mi je pokucao na vrata uz kratak komentar kako je "zaboravio na mene i da je dosao po opremu bez ikakve prethodne najave etc etc" to stvarno daje osjecaj profesionalnosti i kvalitete . . ., ali ne {#}

Dumb ppl rush smart ppl camp.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

pozzz Raja... da li neko koristi bežični ADSL konkretno ZONA provajder...jer planiram preći na tu mrežu, pa me zanima kakav je....vozdra

0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

m:tel sa fiksnom linijom i ADSL djeluje samo u RS (tako sam prije čuo) . Neki dan saznam da je tip uveo m:telov broj (fiksni). Da li to znači da može uvesti i ADSL? Radi se o Hercegovni...

0 0 hvala 0
15 godina
ADSL u BiH
ADSL pristup Internetu sadrži:

- pristupna brzina 1024/384 kbps

- neograničen (flat) ADSL pristup na „fer osnovi“

- G -hosting

- 5 e-mail adresa kapaciteta od 200 MB

* Korištenje ADSL-a na “fer osnovi” podrazumijeva da korisnik u toku obračunskog perioda ne prekorači ukupni limit od 50% teoretski mogućeg.

znali neko sta im ovo znaci na " fer osnovi"
zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
kemal_r kaže...

m:tel sa fiksnom linijom i ADSL djeluje samo u RS (tako sam prije čuo) . Neki dan saznam da je tip uveo m:telov broj (fiksni). Da li to znači da može uvesti i ADSL? Radi se o Hercegovni...

Jesi ti siguran da taj tip zna sta prica ? On moze uvesti m:telov fiksni broj jedino i iskljucivo ako mu je m:tel ozicenje fizicko dostupno kod njega. Koliko znam, m:tel je dostupan jedino u dijelu Hercegovine koja pripada Republici Srpskoj.

tpg kaže...
ADSL pristup Internetu sadrži:

- pristupna brzina 1024/384 kbps

- neograničen (flat) ADSL pristup na „fer osnovi“

- G -hosting

- 5 e-mail adresa kapaciteta od 200 MB

* Korištenje ADSL-a na “fer osnovi” podrazumijeva da korisnik u toku obračunskog perioda ne prekorači ukupni limit od 50% teoretski mogućeg.

znali neko sta im ovo znaci na " fer osnovi"

Pa vec si sam odgovorio na to pitanje: (* Korištenje ADSL-a na “fer osnovi” podrazumijeva da korisnik u toku obračunskog perioda ne prekorači ukupni limit od 50% teoretski mogućeg.) Dakle, ugrubo racunajuci, tom brzinom teoretski mozes skinuti oko 330GB mjesecno (a mjesec je obracunski period), sto nam daje 165GB mjesecno "neogranicenog skidanja". Mnogo da, ali sigurno ne neograniceno i flat kako oni kazu.

sig
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 23:39 (Matty).
15 godina
ADSL u BiH

kakav im je to flat

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 12:50 (tpg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tpg kaže...

kakav im je to flat

fušerski.

"Oh, yeah, it was sooo easy, I can't believe it... No, it wasn't" (Mika)
15 godina
ADSL u BiH
ma smradovi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

meni se čini da što se tiče i mene ovom ht-u je odzvonilo

nije još ali kraj je sve bliže

đubrad su ukinuli ht zaposlenicima paket u pola cijene, tako da je neizvjesno kada će ova brzina od 8 mb i promet od 20 gb skočit sa 27 km na 50 km

to je jedino što me držalo njihovim korisnikom, je bilo nedovoljno ali ipak u pola cijene je bilo u nekim granicama normale

onda počeli krast promet-prežalio sam to

onda im počela pucat veza-ljut sam ko ris

plaćat prekoračenje 1 gb 10 km(i uploada i downloada)-pravo me udarilo po džepu

ali sada kada počnem plaćat pravu cijenu-to će bit kap koja će prelit čašu

majko isusova šta bi dao da ovaj provajder ima u mom gradu

http://telemach.ba/Internet/112/Paketi+i+cijene.shtml/nav_start=0

no sad imam izbor

mreža d.o.o

512/192 33 km  bez ikakvih grešaka na mreži prekidanja ili slično problem mala brzina

pincom 

2048/256 29 km  nečujem baš dobre stvari što se tiče konstatne brzine

koji izbor majko mila da se ubiješ zna li iko ima li još koji provajder u širokom brijegu?

joj da je uzet ovaj telemach od 50 mbita i 240 km skupim 10 ljudi svi plaćamo po 24 km a brzina nam 5 mbita a flat, nemore bolje da ga jebeš

stvaranje takve mreže bi koštalo nekih 700-800 km sveukupno ali bi se brzo isplatilo

problem je što mi prijatelje veže ugovor s htom i na mom prostoru nepostoji telemach

0 0 hvala 0
17 godina
Black3005 kaže...

koji izbor majko mila da se ubiješ zna li iko ima li još koji provajder u širokom brijegu?

Jos sirokobrijezana na forumu ;) e i nas ima svugdje.

Imas li WIC gore? koliko ja znam ima i moze u gradu, sada, ako si okolo nisam siguran trebao bi provjeriti. Ja sam korisnik i prezadovoljan sam, brzina je 2048/256, jest da je upload kriticno mali, ali to mu je jedina mana. brzina je solidna nema previse varijacija, kada torrent radi po danu ide 180-230 a iza 23 sata obicno skoci na 250 i do ujutro tako ide.

Flat je, sto je najveca prednost i cijena je 29 km.

Di ces bolje :D

Flat je isto fair use, ali kad sam pitao kako, rekli su mi samo nemoj torrent pustati punom brzinom po danu, da ne zagusava promet drugima. Evo vec 4 mjeseca pravim preko 200 gb prometa i nitko ne zove niti pita.  Sve me sram, netko ne moze ni 10 GB {#}

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Izgleda da polako dolaze bolji dani (za neke dijelove BiH) što se tiče BiH! Ako se gamad u parlamentu slože, trebalo bi od početka nove godine na snagu stupiti zakon kao što funkcioniše u Hrvatskoj, telefonska infrastruktura neće biti u vlasništvu BiH Telecoma niti bilo kojeg drugog "tiranina", prelazi u državno vlasništvo, i samim tim svi će imati mogućnost da biraju čije usluge da koriste, bilo telefonske ili internet usluge!

Ja lično taj dan ne mogu dočekati, da uživam u rušenju i koprcanju BH Telecoma, a svakim danom im je sve lošije i lošije, u Bihaću trenutno postoje 4 Wireless providera internet usluga, peti dolazi, a samo pogledajte usluge i cijene m-tel-a!

Šta se bijeli u gori zelenoj...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tpg kaže...

kakav im je to flat

Koliko znam svi provideri koji daju flat imaju tu klauzulu samo sto ne znam nikoga ko je kaznjen po osnovu nje. I bas me zanima ko ce skinuti 330 GB mjesecno nekoliko mjeseci uzastopno. Meni torenti rade uvijek i nikad niko mi nista nije prigovorio na bilo koji nacin.

:)
15 godina
neaktivan
goodye kaže...
Black3005 kaže...

Jos sirokobrijezana na forumu ;) e i nas ima svugdje.

Imas li WIC gore? koliko ja znam ima i moze u gradu, sada, ako si okolo nisam siguran trebao bi provjeriti. Ja sam korisnik i prezadovoljan sam, brzina je 2048/256, jest da je upload kriticno mali, ali to mu je jedina mana. brzina je solidna nema previse varijacija, kada torrent radi po danu ide 180-230 a iza 23 sata obicno skoci na 250 i do ujutro tako ide.

Flat je, sto je najveca prednost i cijena je 29 km.

Di ces bolje :D

Flat je isto fair use, ali kad sam pitao kako, rekli su mi samo nemoj torrent pustati punom brzinom po danu, da ne zagusava promet drugima. Evo vec 4 mjeseca pravim preko 200 gb prometa i nitko ne zove niti pita.  Sve me sram, netko ne moze ni 10 GB {#}

živim u centru grada, mobitel mi hvata njihov signal kroz zid kuće a di neće antena od nekoliko db na krovu, nije meni problem signal napravit da bude 100% čak i po snjegu samo da je s njihove strane sve u redu, nek se brzina smanji i na 1 kb samo da mi ne isključuje, meni je bitno da interneta ima konstanto, jer za rapid share ioanko ima limit downloada 100 kb po sec,ali ako prekine onda fajl moram ponovo skidat a što se tiče torenta u njega mi je nebitan brzina i to što isključuje, upalim i samo goni

17 godina
Black3005 kaže...

živim u centru grada, mobitel mi hvata njihov signal kroz zid kuće a di neće antena od nekoliko db na krovu, nije meni problem signal napravit da bude 100% čak i po snjegu samo da je s njihove strane sve u redu, nek se brzina smanji i na 1 kb samo da mi ne isključuje, meni je bitno da interneta ima konstanto, jer za rapid share ioanko ima limit downloada 100 kb po sec,ali ako prekine onda fajl moram ponovo skidat a što se tiče torenta u njega mi je nebitan brzina i to što isključuje, upalim i samo goni

Rijetko puca, nekad ako bas imaju problema s opremom, ali to je ako i bude pola dana i rijeseno. Iako to je rijetko da ne primjetis.

Veza se prekine oko ponoc do 1, ali je u mene namjesteno na ruteru da se automatski spaja, pa me to i ne ometa previse.

Meni su odlicni, vjerovatno netko ima probelma, ali moje iskustvo u skoro godinu dana je vise nego dobro.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina
neaktivan

ok uzimam na probu sad pincom

ali brzina i nije tako mala mogu mjesečno uploadat 30-40 gb bez jxxxmti, stim da mi upload nije stalno upaljen i da brzina nije konstanta

a odakle si ti?

kako ide to spajanje i to

kolko im treba da dođu

17 godina
Black3005 kaže...

ok uzimam na probu sad pincom

ali brzina i nije tako mala mogu mjesečno uploadat 30-40 gb bez jxxxmti, stim da mi upload nije stalno upaljen i da brzina nije konstanta

a odakle si ti?

kako ide to spajanje i to

kolko im treba da dođu

Od prije 2 godine sam u Mostaru, ali sam s Blata i tamo mi je par prijatelja uvelo wic i nemaju nikakvih problema.

ma meni je up uvijek upaljen, samo down smanjujem ili gasim. Ma donesu ti antenu stave na kucu i spuste kabel do kompa  i to je to. Ili ako imas svoju antenu onda ih mozes zovnuti da dodu samo postimati to.

Ne znam kako je u sirokom, ali meni su u MO dosli za 2 dana ;)

15 godina
neaktivan

ček jel svaku večer puca veza posle ponoći ili si mislio na nešto drugo?

i kako to da je uplaod kritično mali zar je tebi 256 kb malo?

17 godina
Black3005 kaže...

ček jel svaku večer puca veza posle ponoći ili si mislio na nešto drugo?

i kako to da je uplaod kritično mali zar je tebi 256 kb malo?

Koliko sam ja skuzio svaku vecer u 00.00 iako nisam siguran, nemoj me za rijec.

Pa, sada, kako kome, meni je malo, da je bar 512 bilo bi doboljno. Sto se mene tice ja bih malo vise :)

17 godina
neaktivan

Tako funkcionise ADSL svagdje : jednom dnevno pukne veza tj. uradi reconnect radi dobijanja nove IP adrese.

:)
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Sve je to ok, ali nek bude HT-a sramota za statičke IP adrese, koje plaćaju kao suho zlato mjesečno.

http://www.ht.ba/hr/Poslovni/Internet/Stalni-pristup-internetu/Veliki-korisnik

I na to nadodajte PDV. Za usporedbu, mi plaćamo u HR, Optimi 4Mbit vezu, 400kn mjesečno. ovdje je to 2100Km+PDV

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
17 godina
ADSL u BiH

Nova vijest za HT  korisnike

E sad, da nije i ovo neki prljavi trik kao prošli put. ja kao pretplatnik prošli put otišao da produžim ugovor i dobijem dupli promet i kažu mi ''Ne možeš ti dobiti dupli promet, ovo je samo za korisnike koji nisu vezani ugovorom i nove korisnike''...

na koga se odnosi onda ova vijest??

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 13:36 (kemal_r).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kemal_r kaže...

E sad, da nije i ovo neki prljavi trik kao prošli put. ja kao pretplatnik prošli put otišao da produžim ugovor i dobijem dupli promet i kažu mi ''Ne možeš ti dobiti dupli promet, ovo je samo za korisnike koji nisu vezani ugovorom i nove korisnike''...

Nije trik!

prosli mjesec sam produzio ugovor dobio duplo prometa i lik sto radi vec tad mi je rekao da ce od 12mjeseca svi koji produze ugovor na 24mj. dobiti LG za 29km.

a to se odnosi na sve korisnike bez ugovora i one sto im istice ugovor u toku ove ponude.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 13:43 (mario1990).
17 godina
mario1990 kaže...
kemal_r kaže...

Nije trik!

prosli mjesec sam produzio ugovor dobio duplo prometa i lik sto radi vec tad mi je rekao da ce od 12mjeseca svi koji produze ugovor na 24mj. dobiti LG za 29km.

a to se odnosi na sve korisnike bez ugovora i one sto im istice ugovor u toku ove ponude.

Onda si ti prošli mjesec bio ili novi korisnik ili nisi prije bio pod ugovorom?

Je li moguće da je sada i 20 i 40 GB po istoj cijeni ili je greška na stranici (slika)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 21:00 (kemal_r).
15 godina
neaktivan
kemal_r kaže...
mario1990 kaže...
kemal_r kaže...

Nije trik!

Onda si ti prošli mjesec bio ili novi korisnik ili nisi prije bio pod ugovorom?

Je li moguće da je sada i 20 i 40 GB po istoj cijeni ili je greška na stranici (slika)?

Bio sam pod ugovorom i prije, samo sam otisao produziti ugovor da dobijem duplo prometa.

mislim da je to neka greska, nemoguce da je 20 i 40 GB ista cijena 

17 godina
ADSL u BiH

Pa bio sam i ja pod ugovorom a meni rekli: ti ne možeš, samo oni koji tek prvi put potpisuju ugovor - bilo da se radi o novim korisnicima bilo da se radi o korisnicima koji su bili bez ugvora (na neodređeno vrijeme). a je li ti istekao u prošlom mjesecu?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice