Ad hoc konekcija na internet

poruka: 3
|
čitano: 4.006
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam slijedeći problem.

Ne mogu spojiti u mrežu netbook(XP) i PC(WIN7) preko wireless-a.

Dva računala ostvare konekciju ali ne uspijeva mi ping naredba. Spajanje Wlanom mi služi za dijeljenje konekcije sa internet VIP sticka.

Konkretno, kako ih staviti u isti workgroup i kako napraviti "bridge connection".

Idealan bi bio step by step vodič za spajanje ispočetka

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
RE: Ad hoc konekcija na internet

Da, ja sam spajao dva notebooka u ad hoc mrezu, spojim se, dodijelim im ip adrese (192.168.0.1 a drugom 192.168.0.2), stavim isti subnet i povezem se.. Ali kad ih pingam: "request timed out". Dakle za pocetak da bih pomogli i spocku kako spojiti dva notebooka(ili pc-a) u ad hoc ili peer to peer(p2p) mrezu?

Google is your friend!!!
17 godina
neaktivan

Nema baš puno stručnjaka za mreže na forumu :)

Nije ih problem spojiti i za to imaš puno tutoriala na internetu=google-u, ali je problem ih spojiti na način da dijele internet konekciju.

Najbolje riješenje za ovo je router; postoje i 3g routeri koji koriste npr. vip internet stick za konekciju a ne klasični adsl (ova opcija ima smisla jedino ako nemate telefonski  priključak).

2. najbolje riješenje je third party program koji od jednog računala napravi hotspot pa se može bez problema bilo tko (ili onaj koji samo zna šifru spojiti).

Ja koristim program conectify i vrlo sam zadovoljan. Preporuka.

USB stickovi su najlošije riješenje za stvari poput interneta ili tv mpeg dekodera, puno bolje je imati komponentu utaknutu na matičnu.

Evo bit će mi drago ako ti nešto od ovoga pomogne.

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
2 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice