I sad, bar po meni, glupo je kupiti neki Wi-Fi 5 (AC) router kad svi novi uređaji imaju praktički Wi-Fi 6. Ovako uložiš novac u najnoviji standard i onda si miran jako, jako dugo. Kad se nudi nešto najnovije, sigurno ću uzet to najnovije, a ne nešto staro šest, sedam godina. Ni ti kad kupuješ mobitel ne kupuješ stari model, nego novi.
Možda je futureproof ali realno, malo ljudi ima potrebu za takvim brzinama. Nema tog sadržaja u kućnim uvjetima koji bi uvjetovao ax, pa ni ac. I ja sam pobornik žice, pa spajam žicom što god mogu.
Ljudi kupe prošlogodišnji model mobitela ako je cijenom povoljan. Nadalje, neki prošlogodišnji modeli su kvalitetniji od nekih ovogodišnjihi modela (Xiaomi).
Ja imam uređaje za AX i AC (koji ne idu/ne mogu trenutno na žicu), plus što se ne namjeravam baviti često sa tako bazičnom uslugom danas, router mi izdrži cca 5-7 godina, sasvim pristojan interval, pa zato i futureproofing. Dolazak WiFi 7 znači da definitivno neću uzimati WiFi 5... možda na kraju uzmem i neki AX1800+ pošto mi više treba interno nego za izjednačavanje sa brzinom interneta trenutno.
Npr. Asus RT-AX55 (AX1800, 2.4GHz AX: 2x2 + 5GHz AX: 2x2)