Već sam pisao prije 2 tjedna u raznim globalnim temama da bi obnovio dio periferije. Trenutno imam 600kn u novčaniku, i trebao bi prodati periferiju i dobiti za to cca 300-350kn, ovisno kakve sam sreće. I još neka ušteđevina. Ugl. 3 artikla bi kupio sad, a ostala 2 početkom 12. mjeseca. Trebam redom:
- In Ear slušalice sa onom zaštitom preko uha.
Izbor mi je pao na: Panasonic RP HS 34.
2 godine garancije, jeftine. Panasonic je u pitanju, pa bi trebala biti ok kvaliteta. Ima Sonyevih za 160kn, ali su neudobnije koliko sam čuo. Gledao sam i neke skuplje, tipa Audio Technica Sport 1, ali 200kn i 1 godina garancije. Zato Panasonic.
- Web kamera. Imam trenutno nekih problema sa svojom web kamerom, vjerojatno je kabel precvikan negdje. Zato tražim zamjenu.
Logitech C170 mi je prvi odabir.
Imam istu, super je sve, ne smeta mi što nije 16:9. Ok je fakat kamera.
- Gaming headset. Tu već imam podosta problema, no odlučio sam umiroviti svoj Logitech G230. Static noise mikrofona je ne podnošljiv. Meni osobno nisu uopće udobne. Kabel se plete kao blesav, no moj začudo ne uopće. Brat ima iste i kabel mu je živi užas. Zvuk muzike je fakat doj**ni, 3 godine garancije. Ali to ne pokriva ove mane. Tu je redom konkurencija:
Sharkoon Rush ER1 i ER2, H10 te SGH1. Te Plantronics Gamecom 388 i Speed Link Medusa. Nekako mi se najviše sviđa SGH1, po izgledu. Makar o svim od tih headseta nemam pojma. Prijatelj je imao neki Speed Link, kabel se pleo kao blesav, pa ga je obljepio izolir trakom. Sad ima Rush ER1 i nema zamjerke. Ali o ostalima fakat ništa ne znam. Ali izgledom mi se sviđa SGH1. Dok su jedna 2 korisnika nahvalila H10 i 388.
- Zvučnici. Imam zvuk preko, vjerovali ili ne, 10-12 godina stare linije preko aux ina. I ta linija samo da ne krepa, tj u lošem stanju je, ali odradi posao zasad.
Ugl. prvi izbor mi je Logitech Z200, tj Logitech Multimedia. Klasično bi uzeo neke stereo zvučnike, bez woofera i gluposti. Klasični stereo zvučnici, ali zaj** je što moraju imati izlaz za slušalice. Ne da mi se objašnjavati zašto, jer sam to objašnjavao prije.
- Miš i tipkovnica. Opet, vjerovali ili ne, trenutna tipkovnica mi je obična uredska tipkovnica, stara isto jedno 13-14 godina. Dobio sam je uz prvi PC, a to je bilo davno. Uspio sam srediti mehanizam na razmaknici, pa moram malo jaće lupat. Miš sam kupio nedavno .. nakon što je prethodniku riknula scroll tipka nakon 6 godina. A prethodnik njegov je bio isto 4-5 godina star miš. Opet, moj odabir:
Logitech MK120.
Znači klasična uredska tipkovnica i miš, ništa too fancy. Ne trebam 15 tipki na mišu. Klasične uredske stvari.
Okvirno bi se držao sveukupne cijene ovih artikala. +- 50/100 kn, ako je fakat vrijedno uzimanja.
Hvala.
Ugl. najveći problem mi je oko zvučnika i headseta, ovo ostalo koliko sam proučavao. Bi trebalo biti ok, ali čisto me zanima tuđe mišljenje, pošto je 800ak kn u pitanju.