Vaš audio kutak izdvojena tema

poruka: 12.156
|
čitano: 3.356.139
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
13 godina
Re: Sut Up zvučnika- dodatno štelanje
analogni kaže...

Mislim da smo od Paula kupili 20 albuma što su snimani u njegovom studiju.
Troškove dijelimo nas četvorica.

Okvirno, jedan album košta 29€ i to je 7,25 € po članu.

A sa razmještajem zvučnika se već igram skoro 20 godina, dakle prije nego sam uopće zano za Paula.

i on reciklira teme često,  al volim za dobro jutro pogledati njegov novi video svaki dan...

5 minuta uz kavicu, uvijek se može nešto naučiti

13 godina
Re: Vaš audio kutak
Meni su zvucnici 34 cm od straznjeg zida..da mogu jos toliko bilo bi top ali jednostavno radi same estetike i koristenja prostora od ostalih ukucana ne mogu vise!
Sa zvukom sam ekstra zadovoljan,sve je na svom mjestu da bih dobio dubinu pozornice naravno ali i ovako je sasvim pristojna!
E da opet sam pazario za 15ak dana dolazi novi upgrade DAC sekcije!!
AUDIOFIL
Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina

Jel se cini ili su zvucnici nagnuti unazad?
To po difoltu tako ide?

To su Sonus Faber Cremona zvucnici?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2025 16:47 (djigibao).
13 godina
Da,nagnuti su malo prema nazad!
Da Sonus Faber Cremona!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Pa, mnogim zvučnicima odgovara da se malo nagnu unatrag.

Dakako, najbolje je to provjeriti u praksi u vlastitom prostoru.
Šteta što ih još malo ne možeš izvuči naprijed.

5 godina
Dorada akustike sobe

Kolega audiofil mi je donirao 2 panela i 2 bas trapa, jer za novu sobu (High End HiFi) ima drugačije/prilagođene panele i okrugle bas trapove.
Paneli i trapovi su lakši od mojih, jer unutra nije akustička mineralna vuna već neka vrsta Sonofila ili sl.

Na prvoj slici je stara postava.

Prvo sam maknuo one crvene panele od mineralne vune i na njihovo mjesto stavio ove sive, veće (120x74x7,5 cm).
Zvuk je postao malo transparentniji, prezentniji (moguće i otvoreniji) s dobrom kontrolom basa.
Pozornica je ostala u sličnim okvirima, dakle dobre dubine i širine.

Zatim sam lijevo i desno od panela dodao ona 2 bas trapa.
I tu je bila (relativno) mala promjena na bolje, glede gore spomenutih parametara.

Na kraju sam jedan stari, crveni panel stavio desno uz zid i jedan na parapet prozora,
Nisam tu čuo neku bitnu promjenu i mislim da bi na tom mjestu bolje odgovarali neki drveni difuzori (2D ili QRD).

Dakle, zanimljiva poslijepodnevna zanimacija

LP svima!

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice