Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.394.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
albinojazavac kaže...

Problem je taj sto ne mogu vise izdvojiti. Postoji li neko drugo rijesenje?

Bojim se da za te novce ne možeš dobiti nekakve slušalice koje bi imale sve te karakteristike koje tražiš.

Zatvorene sa dobrom izolacijom i visokom osjetljivosti se traže u klasi od 300 kn pa na više.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
12 godina
neaktivan
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Izolacija vanjskih zvukova se moze postici ako uzmem neke in-ear slusalice.
Ali uglavnom najvise me brine jacina zvuka.
Inace se ne razumjem previse u slusalice, ali koliko vidim cijene in-ear slusalica se krecu do kojih 100 kn, pa sam mislio da postoje neke bolje od ovih koje trenutno imam.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Trebao bi neke slušalice do nekih 100-200kn isključivo za teretanu,trčanje... Dakle ništa posebno,a opet da nisu najgori šrot,da mi žice izađu van i sl.

Sennheiser i Sony Ove mi se čine okej za te novce

EDIT: Evo samo da javim da sam uzeo te Sony i da za tih 100kn slušalice ubijaju.

Solidne izrade,bass je solidan,a zvuk čist pogotovo ako se uzme u obzir da nisu ni 100kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 8:40 (Zin8).

0 0 hvala 0
13 godina
Zin8 kaže...

Trebao bi neke slušalice do nekih 100-200kn isključivo za teretanu,trčanje... Dakle ništa posebno,a opet da nisu najgori šrot,da mi žice izađu van i sl.

Sennheiser i Sony Ove mi se čine okej za te novce

Za trcanje ti treba neki in-ear model kao te sony. Inace ce ti stalno ispadati.

Za teretanu trazi malo robusnije modele zbog mogucnosti ostecenja tankih kabela.

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
metallic kaže...

Za trcanje ti treba neki in-ear model kao te sony. Inace ce ti stalno ispadati.

Ne mora bit, ovisi od uha do uha. Meni npr. pasu samo ovi modeli koji nemaju te gumice sto ulaze u uho jer mi nikako ne pasu i vec sam 2 put uzimao Sennheiser MX375 bas za tracnje i teretanu iako su jako nekvalitetne, ali mi jednostavno super pasu.

10 godina
neaktivan

Probaj s ovima inace slusalice su za bubnjare , najjeftinije sto sam nasao za to sto trazis

http://www.thomann.de/gb/the_tbone_hd990d.htm?sid=c47bbac10be702c8a6ab0372ca336e8e

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ili ove

http://www.thomann.de/gb/peltor_kid_gehoerschutz.htm?sid=c47bbac10be702c8a6ab0372ca336e8e

Inace kad skupis vise love i ako ides na profesionalizam pogledaj malo po ovoj stranici tu su navede slusalice bas za bubnjeve

http://www.thomann.de/gb/headphones_for_drummers.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 19:16 (Barracuda727).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Na preporuku prijatelja koji se bavi glazbom sam kupio Shure SRH440 za 672kn 

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Može neki best buy do 200kn, (on-ear ili over-ear)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mišljenje o Sennheiser HD 219 slušalicama?

Hvala unaprijed na odgovorima.

0 0 hvala 0
16 godina

Moze neka preporuka in-ear slusalica do 200 kn?

Za sada mi se ovo cini zanimljivo:

http://www.edigital.hr/slualice-crni-p343596.html

http://www.edigital.hr/slualice/sony-mdrex110apb.ce7-headset-za-pametne-telefone-android/iphone-crn-p445403.html

http://www.edigital.hr/slualice-p373867.html

i pitanje koja je razlika izmedu prvih i

http://www.edigital.hr/slualice-crni-p42821.html

te dal se isplati jos malo dodati za njih?

Moze i preporuka nekih 3. slusalica, moze i domace trgovine i ebay.

Hvala.

:D
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav kolege :)

Dakle,tražim slušalice za glazbu s tim da će se koristiti i za gaming i to poprilično ali pak u manjoj mjeri nego za glazbu. Oduvijek sam govorio da je bolje uzeti ono šta valja ili ne uzeti ništa tako da mi slobodno napišite prijedlog slušalica i da prelaze 1000kn s obzirom da vjerojatno jako dugo nebih mijenjao slušalice,ali ako ima i nešto za manje novce a jednako ili približno dobro onda odlično. Ne razumijem se baš u slušalice za glazbu,znam ono osnovno ali je bolje provjeriti s vama iskusnijima. Neke marke koje mi upadaju u oko bi bile Shure,Audio Technica,Sennheiser, precijenjeni beats al ajde i to,ako valja zašto ne...

Slušalice bi se dakle koristile za šetnju gradom,eventualno teretana pa opet nebi volio neke glomazne modele,gaming itd. Zvuk mi je prioritet,udobnost pa cijena(ne nisam bogataš već običan student).

Hvala na savjetima :)

BF4: hRci_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hrci kaže...

Dakle,tražim slušalice za glazbu s tim da će se koristiti i za gaming i to poprilično ali pak u manjoj mjeri nego za glazbu. Oduvijek sam govorio da je bolje uzeti ono šta valja ili ne uzeti ništa tako da mi slobodno napišite prijedlog slušalica i da prelaze 1000kn s obzirom da vjerojatno jako dugo nebih mijenjao slušalice,ali ako ima i nešto za manje novce a jednako ili približno dobro onda odlično. Ne razumijem se baš u slušalice za glazbu,znam ono osnovno ali je bolje provjeriti s vama iskusnijima. Neke marke koje mi upadaju u oko bi bile Shure,Audio Technica,Sennheiser, precijenjeni beats al ajde i to,ako valja zašto ne...

Slušalice bi se dakle koristile za šetnju gradom,eventualno teretana pa opet nebi volio neke glomazne modele,gaming itd. Zvuk mi je prioritet,udobnost pa cijena(ne nisam bogataš već običan student).

dosta ti ovisi i koju vrstu glazbe slusas.. Ja sam na preporuku prijatelja uzeo Shure SRH440 za 672kn.. Spadaju u profesionalne studijske slusalice, a po iskustvima korisnika, recenzijama i usporedbama su bolje i od nekih modela do 1500kn

12 godina
ministar kaže...
Hrci kaže...

dosta ti ovisi i koju vrstu glazbe slusas.. Ja sam na preporuku prijatelja uzeo Shure SRH440 za 672kn.. Spadaju u profesionalne studijske slusalice, a po iskustvima korisnika, recenzijama i usporedbama su bolje i od nekih modela do 1500kn

Uglavnom slušam Club music,Techno,Trance,House,Hardstyle te ponešto balkanskih pjesama ali obavezno sa remixom.

BF4: hRci_HR
12 godina

Pozz. Zelim kupiti neke dobre slusalice za glazbu (vecinom house,ponekad pop) i gledao sam ove http://www.sancta-domenica.hr/slusalice-sony-mdr-zx610ap-b.aspx jer mi ih prijatelj ima i stvarno mi se svidjaju ali su mi malo skupe. Moze li se naci nesto slicno za manju cijenu? 

Nothing is true,everything is permitted.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imaš Audio Technica ATH-SJ33 za 300kn,

ja imam SJ11 i jako sam zadovoljan sa njima, te su ti sad na akciji za 150kn.

Sometimes you just have to pee in the sink
15 godina

Dvoumim se izmedu ovih dviju slusalica Superlux HD669 i HD 668B. Stvarno ne znam koje da si uzmem a citajuci online reviewe mislim da je HD 668B bolji izbor

0 0 hvala 0
17 godina
assassin 002 kaže...

Dvoumim se izmedu ovih dviju slusalica Superlux HD669 i HD 668B. Stvarno ne znam koje da si uzmem a citajuci online reviewe mislim da je HD 668B bolji izbor

Obje su ogromne, 668B su otvorene i prikladne za tiho okruženje. 669 su zatvorene.

Zvuk je, koliko sam informiran, vrlo sličan.

14 godina
Xiaomi je predstavio 3. generaciju popularnih piston slušalica. Piston 2 imaju odličnu kvalitetu zvuka i izrade obzirom na cijenu i dan danas me služe jako dobro. 3. gen izgleda super, a nadam se da i zvuk nije daleko od toga...

http://www.gizmochina.com/2015/03/26/new-xiaomi-piston-earphones-launched-with-an-upgraded-design-priced-at-99-yuan-16/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam pitanje.

DAC spajam na monitor koji je spojen na matičnu i odlučio usporediti kvalitetu zvuka kad je spojen direkt na matičnu.

Čini mi se da ima malkoc više detalja u visokim frekvencijama. Jel može biti ili je nekakav placebo efekt?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chutac kaže...

Imam pitanje.

DAC spajam na monitor koji je spojen na matičnu i odlučio usporediti kvalitetu zvuka kad je spojen direkt na matičnu.

Čini mi se da ima malkoc više detalja u visokim frekvencijama. Jel može biti ili je nekakav placebo efekt?

DAC spajaš na monitor?

Wat?

15 godina
neaktivan

lol 

USB na monitoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Digitalni prijenos je digitalni prijenos - ergo, učinilo ti se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A one priče da kabel/vodič kupi smetnje od elektroničkih komponenti? Gluposti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Vjeruj svojim ušima. Moguće da je prljavije napajanje usb porta na monitoru nego direkt na matičnoj. Ako se baš hoćeš uvjeriti probaj u suradnji s nekim napraviti blind test.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
del4nec kaže...

Vjeruj svojim ušima. Moguće da je prljavije napajanje usb porta na monitoru nego direkt na matičnoj. Ako se baš hoćeš uvjeriti probaj u suradnji s nekim napraviti blind test.

Dakle, EM smetnje rade EQ efekt na digitalnom signalu?
Kako znaju gdje se nalaze visoke frekvencije, obzirom na samu prirodu tog signala koji ide kroz USB port?

Možeš li mi to malo objasniti, molim te? Znači li to da je dovoljno da kopiram fajlove na USB stik, i da će automatski imati čišće visoke tonove, ili to radi ISKLJUČIVO sa DACevima?

Ajde, majstore...

14 godina

Trebala bi mi preporuka slušalica do 300kn? Većinom bi se koristile za slušanje muzike i gledanje filmova sa mobitela i PC( Realtek zvučna :( ). Listajući par stranica primjetio sam Superlux HD-669 i Superlux HD-681 EVO. Pa ako ko ima bolji prijedlog ... Još me zanima razlika u zvuku između ova dva Superlux modela. Hvala ; -)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Father_Dougal kaže...
del4nec kaže...

Dakle, EM smetnje rade EQ efekt na digitalnom signalu?
Kako znaju gdje se nalaze visoke frekvencije, obzirom na samu prirodu tog signala koji ide kroz USB port?

Možeš li mi to malo objasniti, molim te? Znači li to da je dovoljno da kopiram fajlove na USB stik, i da će automatski imati čišće visoke tonove, ili to radi ISKLJUČIVO sa DACevima?

Ajde, majstore...

Nisam mislio na signal u kabelu, nego o pretvorbi u analogni u samom dacu. U audiofilskim krugovima se puno priča o kvaliteti napajanja uređaja pogotovo DAC-a. Neki kablovi su isto izvedeni da se odspoji napajanje nakon što OS prepozna uređaj da nebi bilo upliva smeća iz računala. Ja se osobno nisam previše bavio s time pa ne mogu reći da li bi ja čuo razliku, ali moguće da razlika postoji kod određene opreme.

17 godina
del4nec kaže...

Nisam mislio na signal u kabelu, nego o pretvorbi u analogni u samom dacu. U audiofilskim krugovima se puno priča o kvaliteti napajanja uređaja pogotovo DAC-a. Neki kablovi su isto izvedeni da se odspoji napajanje nakon što OS prepozna uređaj da nebi bilo upliva smeća iz računala. Ja se osobno nisam previše bavio s time pa ne mogu reći da li bi ja čuo razliku, ali moguće da razlika postoji kod određene opreme.

U tim krugovima se puno priča a malo zna.

Kako misliš, kablovi su izvedeni da odspoje napajanje nakon što OS prepozna uređaj?

Bojim se da nit ti nit audiofili razumijete USB... :)

15 godina

Ako ti DAC ima vlastito napajanje ne treba ti napajanje preko USB-a pa koristiš samo žice za prijenos podataka. Pa iskreno ne znam prosvijetli me molim te.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice