Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.586.822
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Riknula mi je moja stara Cherry tipkovnica i sad trenutno koristim ženinu Logitech K120 koja mi je premekana i kupit ću ju baš ako moram.

Malo sam prelistao zadnje stranice teme, nigdje ne mogu naći preporuku tipkovnice do 200kn za pisanje i svakodnevni rad.

U Linksu vidim ove gamerske, LOGITECH G103 i TRUST Illuminated, ima li nešto bolje??

Da Sharkoon skiller ima HR layout, možda bi nju uzeo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2016 19:04 (Erda).
14 godina
Pozdrav.
Trebala bi mi preporuka mehanicke tipkovnice sa MX Brown i da je cijena oko 800 kn?
Ja sam gleda: G.Skill KM780, Roccat Ryos Pro i Asus Echelon.
Pa sad ako neko moze objasnit koja je bolja i zasto, te po mogucnosti brzo ;-) Ili dati prijedlog neke trece..
Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Erda kaže...

Riknula mi je moja stara Cherry tipkovnica i sad trenutno koristim ženinu Logitech K120 koja mi je premekana i kupit ću ju baš ako moram.

Malo sam prelistao zadnje stranice teme, nigdje ne mogu naći preporuku tipkovnice do 200kn za pisanje i svakodnevni rad.

U Linksu vidim ove gamerske, LOGITECH G103 i TRUST Illuminated, ima li nešto bolje??

Da Sharkoon skiller ima HR layout, možda bi nju uzeo.

Ima ti Sharkoon Skiller HR tipke samo je layout američanski, Ž je gore iznad uskog Entera, a lijevo od Backspacea...

grozota kako me živcira, inače nisam neki daktilograf, ali sad na njoj svako malo promašim...

tako da ju mijenjam, tj. ostat će za rezervu

Ju je je? Je ju je!
17 godina
Neo dD. kaže...
Pozdrav.
Trebala bi mi preporuka mehanicke tipkovnice sa MX Brown i da je cijena oko 800 kn?
Pa sad ako neko moze objasnit koja je bolja i zasto, te po mogucnosti brzo ;-) Ili dati prijedlog neke trece..
Hvala

Mislim da su sve 3 tu negdje po kvaliteti izrade.

Osobno bih isao na Asus zbog diskretnog dizajna a i nisam ljubitelj glomaznih wrist restova.

17 godina
Neo dD. kaže...
Pozdrav.
Hvala

Nabava.net (izbor)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...

Ima ti Sharkoon Skiller HR tipke samo je layout američanski, Ž je gore iznad uskog Entera, a lijevo od Backspacea...

grozota kako me živcira, inače nisam neki daktilograf, ali sad na njoj svako malo promašim...

Ok tnx.

A šta uzeti u toj cijenovnoj klasi tj. do 200-ak kn?

13 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Trazim svjetlecu tipkovnicu na usb do 200kn. Ako ima neki best buy za dodat jos 50 kn moze isto.
Ne trazim nista specijalno nesto slicno logitech 250 deluxe, sto se tice cvrstoca tipkanja da je u istom rangu, ista velicina tipke(enter,shift), ispod 50 cm duljine.

EDIT: 3 tipkovnice su mi se svidjele genius k9, k20 i zalman k400g.
Isprobao sam u ducanu k9 i k400g. obje imaju hr slova, laksi pritisak tipki naspram logitecha 250. Jos cu malo potrazit za k20. Zanima me koja ima jaci brightness? 
Mislim da necu moc naci bolju za te pare. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 21:38 (matecro007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Erda kaže...
Stric_Jura kaže...

Ok tnx.

A šta uzeti u toj cijenovnoj klasi tj. do 200-ak kn?

pa nije loša Genius K5 ili K9 Scorpio i Zalman K400g, s time da mi se čini Genius solidniji, robusniji

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2016 9:13 (Stric_Jura).
10 godina

Pozdrav forumaši,

Naime nikad nisam imao mehanicku tipkovnicu  uvijek sam kupovao rubber dome etc jeftinjare..i sada posto sam ulozio  u pc skoro 11 000kn dolazi i periferija na red...a to je za pocetak tipkovnica...igram igre (multiplayer itd)  i opcenito surfanje etc .imao sam samo kratak kontakt sa mehanickom tipk kod frenda ne znam tocno model  i switcheve koje ima ali  vidim da je dosta kvalitetnije od ovih...i svidja mi se odziv tipaka etc...pa po vasoj procjeni  koje bi mi bile best buy tipk  od cijene 600+ kn pa moozda  bi kroz odredjeno vrijeme   i odlucio na nesto i blize 1000...pojedine extra tipke mi nisu potrebne 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

G.Skill Ripjaws KM780(RGB) VS Logitech 910 Orion Spark?

Imala sam mehaničku tipkovnicu (Asus Strix Tactic Pro) koja je došla sa malim kvarom pa sam dobila povrat novaca. U tih mjesec dana što sam ju imala nadasve sam se zaljubila u cherry mx brown switcheve.
Zanima me jel itko od vas prelazio sa MX switcheva (pretežito brown) na Logijeve Romer-G? Bolje? Lošije?
Jedino ti switchevi me koče oko odabira a i KM780 mi se čini da ima bolji build quality (iako ne mogu procijeniti kad nisam imala nijednu u rukama).
Hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ascended kaže...

G.Skill Ripjaws KM780(RGB) VS Logitech 910 Orion Spark?

Imala sam mehaničku tipkovnicu (Asus Strix Tactic Pro) koja je došla sa malim kvarom pa sam dobila povrat novaca. U tih mjesec dana što sam ju imala nadasve sam se zaljubila u cherry mx brown switcheve.
Zanima me jel itko od vas prelazio sa MX switcheva (pretežito brown) na Logijeve Romer-G? Bolje? Lošije?
Jedino ti switchevi me koče oko odabira a i KM780 mi se čini da ima bolji build quality (iako ne mogu procijeniti kad nisam imala nijednu u rukama).
Hvala unaprijed :)

Upravo to sam napravio, prije cca 9 mjeseci. Prešao sam sa G710+ na G910. Prije toga sam imao G710+ preko dvije godine, tako da jednu i drugu znam "u dušu".
A sad, meni je teško reći "napravi ovako" jer smo subjektivna bića. MENI OSOBNO je Romer G bolji. Objektivno bolji gaming switchevi su svakako (bez obzira što Linus i ostali cmizdre po youtubeu), a sad za pisanje/random tipkanje već moraš sama probati. Evo ti moj "early review" od G910, i ako je moguće probaj u živo pa vidi da li ti je bolje nego MXbrown. Uzmi što se TEBI sviđa, to je jedino bitno.

Sretno s odabirom!

EDIT: Na obje tipkovnice tipkanje nakon preko pola godine je bilo kao i prvog dana, dakle switchevi su vrhunske kvalitete koje god uzela

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 21:11 (Lovac).
12 godina
neaktivan

Pozdrav, oprostite ako sam falio temu, pdf itd. , uglavnom zanima me koliko novcica mogu dobiti za logitech g105 tipkovnicu? Prelazim na mehanicku pa pokusavam maksimalno ustedjeti. Hvala!

Trebaš dizajnera? Posjeti IpL Design! www.ipl-design.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo samo da napomenem, čita sam malo ovu temu i slične po Tomshardware.com da se malo informiram o trenutačnoj ponudi tastatura jer sam razmišljao o nabavi nove, i na kraju sam odlučio da se i dalje držim svoje trusty old Cherry tastature iz 1996. :)

0 0 hvala 0
15 godina

ovako, odlučio sam da si nabavim tipkovnicu za koristit uz laptop, danas sutra ako bude sreće sa stolnim

e sad, postoji li nešto za neku razumnu cijenu, ono što bih ja htio, a to je, tipkovnica bez numeričkog dijela, sa osvjetljenjem, da ne izgleda kao da ju je poplava izbacila, ne mora bit mehanička (neću mehaničke jer mi  je to previše para) i ako bi imala hrvatska slova to bi bilo super, jer kao što kažem, danas sutra tko zna tko će se tim isto koristit pa bih volio da ima slova kako treba

sa druge strane, gledao sam malo i našao ovo danas u tehnomarketu (do tamo mi nije problem otić i kupit, link je iz instara) - MS Infinity tipkovnica

ima osvjetljenje u 7 boja, jednostavna je bez đinđi minđi tipki po sebi, ne košta puno, ima hrvatska slova, ajde ima numerički dio ali to bi još prožvakao nekako, pa me zanima dal se ispalti to uzet ako se nebi našla neka kako sam napisao da bi htio

unaprijed hvala za savjete 

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 19:39 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
matija656 kaže...

ovako, odlučio sam da si nabavim tipkovnicu za koristit uz laptop, danas sutra ako bude sreće sa stolnim

e sad, postoji li nešto za neku razumnu cijenu, ono što bih ja htio, a to je, tipkovnica bez numeričkog dijela, sa osvjetljenjem, da ne izgleda kao da ju je poplava izbacila, ne mora bit mehanička (neću mehaničke jer mi  je to previše para) i ako bi imala hrvatska slova to bi bilo super, jer kao što kažem, danas sutra tko zna tko će se tim isto koristit pa bih volio da ima slova kako treba

sa druge strane, gledao sam malo i našao ovo danas u tehnomarketu (do tamo mi nije problem otić i kupit, link je iz instara) - MS Infinity tipkovnica

ima osvjetljenje u 7 boja, jednostavna je bez đinđi minđi tipki po sebi, ne košta puno, ima hrvatska slova, ajde ima numerički dio ali to bi još prožvakao nekako, pa me zanima dal se ispalti to uzet ako se nebi našla neka kako sam napisao da bi htio

unaprijed hvala za savjete 

1. bold - koliko ti je razumno?
2. bold - mislim da bi si uvelike proširio opciju s numeričkim dijelom, to ti je stvarno "must have"?

Nemoj MS i sl. proizvođače ako misliš dati više od 100kn za tipkovnicu.

EDIT: Od jeftinijih proizvođača je bih zeo nešto od navedenih. Naravno, pitaj kako su izvedena naša slova (u 99% slučajeva su naljepljena); ne znam kako ti se čini dizajn, pa vidi sam najbolje

Zalman ZM-K400G
Genius Gaming Scorpion K5
Sharkoon K30

TRUST Illuminated

I za malo više šuške jedna slick, s ukusom i kvalitetna tipkovnica

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 22:51 (Lovac).
15 godina
Lovac kaže...

...za neku razumnu cijenu,     ...bez numeričkog dijela...

1. bold - koliko ti je razumno?
2. bold - mislim da bi si uvelike proširio opciju s numeričkim dijelom, to ti je stvarno "must have"?

Nemoj MS i sl. proizvođače ako misliš dati više od 100kn za tipkovnicu.

EDIT: Od jeftinijih proizvođača je bih zeo nešto od navedenih. Naravno, pitaj kako su izvedena naša slova (u 99% slučajeva su naljepljena); ne znam kako ti se čini dizajn, pa vidi sam najbolje

Zalman ZM-K400G
Genius Gaming Scorpion K5
Sharkoon K30

TRUST Illuminated

I za malo više šuške jedna slick, s ukusom i kvalitetna tipkovnica

1. bold - zaboravih to napisat, a ono, ajde do kojih 400 kn recimo, ako bi što takvo postojalo, jer znam i sam da za ono što bi htio je teško (gotovo nemoguće) nać za te novce

2. bold - a nije da je must have, ali trenutno sam na jako ograničenom prostoru sa lapom, tj prostora za tipkovnicu uz podlogu bi imao kojih 45x25-30cm max, pa bi mi tipkovnica bez numeričkog dijela bila savršena da mi ostane koliko toliko prostora na stolu

ova od ms-a mi se za sad svidila zbog toga što ima hrvatska slova otisnuta isto kao i ostala, svjetlo lijepo probija kroz njih i lako se vide, nisu naljepljena pa da ostanu neosvjetljena, i ima full hrvatski layout i svaka tipka se vidi sa znakom dok svijetli, ali naravno uvijek stojim otvoren za opcije i prijedloge

od ovih što si predložio:

zalman - ako nebi što drugo se našlo, za te novce dobra opcija

genius - više različitih boja za osvjetljenje, ne sviđa mi se to, radije bih da je jednobojno

sharkoon - s obzirom da ima g tipke sastrane, a ja sam na jako ograničenom prostoru, teško bi mi to prošlo, 

trust - vjerojatno ima naša slova zaljepljena gore, razmotrio bih to kao backup opciju ako se ništo drugo nebi našlo

logi - neloša opcija, samo mi je to malo van neke granice, 400 kn mi je već dosta trenutno

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 11:02 (matija656).
15 godina

ovako

s obzirom da naći tipkovnicu po nekim mojim zahtjevima (osvjetljenje, bez numeričkog dijela, gumena, i u nekom rangu do 400 kn) je nemoguća misija, odlučio sam se malo prebaciti na potragu mehaničke, jer sam u čakovcu malo proprčkao u H18 trgovini po Eblue mehaničkoj sa kopijom plavih switcheva, i ostao sam jizz in my pants.... sviđa mi se feeling i taj klik dok tipkaš po njima...

e sad

imam dvije koje bi mi ajde upale u cijenu, nemaju osvjetljenje, no to mi toliko ne igra ulogu, odlučio sam to izbacit kao must ako mogu dobit dobar priozvod bez toga, mehaničke su sa različitim prekidačima, ali ono što je meni glavno, je to da nemaju numerički dio, ali imam neke razloge za i protiv za obje...

- prva je Zalman ZM-K500 iz adm-a, ima khali red switcheve, znači kopija cherry red switcheva, cijena 420 kn, nema osvjetljenje, moram naručit poštom

sviđa mi se najviše zbog cijene, ne izgleda loše i još k tome red switchevi koji su tihi, još sa o-ringovima dosta tihi, no čitao sam po netu malo o njoj i ljudi uglavnom pišu da nakon nekog vremena imaju problema sa switchevima (obično unutar godine), da imaju manji životni vijek nego cherry (20m klikova naspram 50-60 na cherrry) pa me ta dva problema dosta odbijaju od nje...

- druga je Coolermaster Storm Quickfire Rapid Blue, nema osvjetljenje, bez numeričkog dijela, ljepša mi je, provjerenija firma i prekidači, skuplja, mogu ju kupit u varaždinu i lakše mi je za odnijet u trgovinu ako će trebat reklamirat ili ako mi ne bude odgovarala

više težim cm tipkovnici, no strah me zbog switcheva na njoj koji su plavi (osobno mi se jako sviđaju i kupio bih ju), u h18 trgovnini dok sam probao na eblue tipkovnici po njima tipkat mi se nisu činili toliko glasni, a doma bez o-ringova me strah da bude preglasna (živim kod cure sa njenim roditeljima) pa da ne dobijem jezikove juhe prvenstveno od cure koja mi i inače pametuje čim tražim nešto od tehnike...

stoga mi dajte neke savjete ako je moguće, pa da vidim što bi bilo bolje, jer ni sam nisam pametan...

jedna me vuče zbog cijene, druga jer je kvalitetnija ali ima blue prekidače pa me strah zbog zvuka prilikom tipkanja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Definitivno Cooler Master, a o-ringove dodaš one jeftine s eBaya...

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel ima netko Roccat ryos MK?

Kako naš BUG navodi:

Roccat se kod ove tipkovnice odlučio na korištenje Cherryjevih prekidača MX Black, koje karakterizira linearan hod te relativno velik otpor pri pritisku – za trećinu veći nego kod crvenih prekidača. Da li s tim možete živjeti, odlučite sami.

Jel baš toliko tvrde?

Treba mi nesto za gejming/surfanje, tipkanje rijetko, da ima odmor za ruke i da je mehanička, pozadinska svjetla i macro nisu prioritet, pogledam Roccat ryos i pomislim to je super tipkovnica, cijena ok i onda me BUG dovede u dilemu 

lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 19:53 (Lykos).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dilemu oko čega?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
matija656 kaže...

- prva je Zalman ZM-K500 iz adm-a, ima khali red switcheve, znači kopija cherry red switcheva, cijena 420 kn, nema osvjetljenje, moram naručit poštom

sviđa mi se najviše zbog cijene, ne izgleda loše i još k tome red switchevi koji su tihi, još sa o-ringovima dosta tihi, no čitao sam po netu malo o njoj i ljudi uglavnom pišu da nakon nekog vremena imaju problema sa switchevima (obično unutar godine), da imaju manji životni vijek nego cherry (20m klikova naspram 50-60 na cherrry) pa me ta dva problema dosta odbijaju od nje...

- druga je Coolermaster Storm Quickfire Rapid Blue, nema osvjetljenje, bez numeričkog dijela, ljepša mi je, provjerenija firma i prekidači, skuplja, mogu ju kupit u varaždinu i lakše mi je za odnijet u trgovinu ako će trebat reklamirat ili ako mi ne bude odgovarala

više težim cm tipkovnici, no strah me zbog switcheva na njoj koji su plavi (osobno mi se jako sviđaju i kupio bih ju), u h18 trgovnini dok sam probao na eblue tipkovnici po njima tipkat mi se nisu činili toliko glasni, a doma bez o-ringova me strah da bude preglasna (živim kod cure sa njenim roditeljima) pa da ne dobijem jezikove juhe prvenstveno od cure koja mi i inače pametuje čim tražim nešto od tehnike...

Promijeni curu  Šala naravno ;)

A čuj, glasno bude. Ako će njoj to biti jako bitno, popričajte, ali ja bih svakako išao na CM od ove dvije. Inače za 500kn se nađu rabljene, gotovo nove G710+ koje ti imaju Brown switch, koji je isto taktilan, ali bez glasnog klika. Uz to ima tvornički o-ringove, pa je i nešto tiša (ako ti se da "vrebati" po oglasnicima. Ako ideš na mehaniku ne žuri. Znaju stvarno uletjeti prilike gdje ljudi prodaju zapakirane, dobivene kod reklamacije, skoro u pola cijene. Uglavnom za 500+kn mora imati backlight, sam si naveo da bi to htio i bude ti žao kasnije.

P.S. Držim fige da cura pristane, prvo ljubav, onda sve ostalo :-)

14 godina
neaktivan

Po recenziji su tvrde i imaju velik otpor pri pritisku.

Meni nije problem ali sin i supruga možda ne bi bili oduševljeni ako su baš tako jako tvrde.

lp

15 godina
Lovac kaže...
matija656 kaže...

... da ne dobijem jezikove juhe prvenstveno od cure koja mi i inače pametuje čim tražim nešto od tehnike...

Promijeni curu  Šala naravno ;)

A čuj, glasno bude. Ako će njoj to biti jako bitno, popričajte, ali ja bih svakako išao na CM od ove dvije. Inače za 500kn se nađu rabljene, gotovo nove G710+ koje ti imaju Brown switch, koji je isto taktilan, ali bez glasnog klika. Uz to ima tvornički o-ringove, pa je i nešto tiša (ako ti se da "vrebati" po oglasnicima. Ako ideš na mehaniku ne žuri. Znaju stvarno uletjeti prilike gdje ljudi prodaju zapakirane, dobivene kod reklamacije, skoro u pola cijene. Uglavnom za 500+kn mora imati backlight, sam si naveo da bi to htio i bude ti žao kasnije.

P.S. Držim fige da cura pristane, prvo ljubav, onda sve ostalo :-)

promijenio bi ja puno toga ali nejde :D

jako sam dobro upoznat sa tipovima cherry prekidača, pregledao pun k videa o njima i tipkovnicama sa primjerima zvuka prekidača, sa i bez o-ringova, prije a i trenutno, tako da da na tom mjestu sam na dobroj poziciji, san snova bi mi bio logitech g410 atlas spectrum, em je mala, em je mehanička, em je romer prekidač, em je logitech, em ima osvjetljenje, ali mi je debelo van para i preskupa...

kako sam pred neki dan probao kopiju blue switcheva (kako sam i napisao u prvom postu) jednostavno sam se zaljubio u njih i sviđa mi se taj klik prilikom tipkanja, linearne bi me previše podsječale na gumene tipkovnice, a brown switch za neke razumne novce (kao recimo ova CM, ili do 600kn) dobit je teži posao

kako god da okrenem, moram tražit tipkovnicu bez numeričkog dijela, jer sve koje imaju numerički dio su dimenzija takvih da na stol kraj tipkovnice nebi ni šalica stala, dakle stol pun tipkovnice i podloge po širini, a ispred toga laptop...

a i osobno numerički dio ne koristim, jedino na poslu, doma ne vidim niti najmanje potrebe za tim...

zato moram ić na tipkovnice bez num dijela prvenstveno zbog ograničenog prostora, a svjestan sam da me to jako ograničava ...

najviše zbog tog ograničenog prostora mi ova od cm-a još nekako upada u neke pare koje bi mogao dat, malo je više ali ajd, protegnuo bi se ako baš treba

ne žurim nikamo, već neko vrijeme gledam tipkovnice što i kako, ali uvijek nekako završim na manjima zbog prostora, a s obzirom koliko njih ima na izbor, nemam ni neke prevelike opcije...

iskreno, cura nebi tu imala što puno tu kombinirat, jer kako god tu tipkovnicu ću ja koristit, a ne ona (ona je stalno na svom lapu) :)

jedino ako joj nebi smetalo u smislu da bi čula dok ima slušalice na glavi

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 22:40 (matija656).
17 godina

Mozda ova sa Njuskala za 500kn (mozda moze i manje):

COOLERMASTER STORM QuickFire TK Blue

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina

Osobno, imam G710+. Kolega na poslu koristi Steelseries 7G, pošto sjedi na metar od mene doslovno sam u stanju tipkati po njoj kad god to hoću i više sam nego probao tu keybu. XD

Znate koja je razlika u tih 10G - 15G što se razlikuju MX Brown i MX Black? U realnom radu to se ne osjeti, pogotovo kad se navikne na pritiskanje tipki samo do aktuacije.

Ono što sam pak napravio je, kupio sam dvojici kolega o-ringove za njihove 7G i mogu reći da im stvarno dobro dođe. Drastično je tiše (jer obojica lupaju do dna!), a njima je i ugodnije tipkati (kažu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
djigibao kaže...

osobno sam skeptičan prema rabljenim stvarima, pogotovo stavi koje se prodaju sa mj ili dva trajanja garancije, a ova tipkovnica ima garu do kraja 6. mj ove godine

nikad neznaš što može otić, i nedaj bože da se to desi poslje gare, onda si jednostavno u banani i možeš se tuči u glavu slobodno

radije platim malo više da znam da imam normalnu garanciju, a i imam opciju povrata robe u nekom vremenu ako mi proizvod ne paše ili ne odgovara zbog nekih razloga

zato uvijek preferiram kupnju u trgovini, još bolje ako mi je u blizini gdje ja živim pa da mi je lakše napravit reklamaciju, preko oglasnika ako ti nešto ne valjda ili rikne ubrzo nakon kupnje, kome ćeš se žalit ?? upravi vodovoda??

jbg takav sam :)

9 godina
neaktivan
Jel se isplati uzeti coolermaster devastator za nekih 300 kuna? Trenutacno mi treba samo tipkovnica, ali ako se kupnjom tipkovnice odvojeno od misa moze iskombinirati nesto bolje onda bih tako napravio jer mis mogu kupiti i kasnije, a za pocetak ce posluziti i stari. Znam da to nije puno novaca, pogotovo zajedno za mis i tipkovnicu, ali me zanima moze li se za te novce kupiti nesto sto nije obicno smece i da ce dobro sluziti u uobicajenom radu i igranje igara koje ne podrzavaju gamepad.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
matija656 kaže...
djigibao kaže...

osobno sam skeptičan prema rabljenim stvarima, pogotovo stavi koje se prodaju sa mj ili dva trajanja garancije, a ova tipkovnica ima garu do kraja 6. mj ove godine

nikad neznaš što može otić, i nedaj bože da se to desi poslje gare, onda si jednostavno u banani i možeš se tuči u glavu slobodno

radije platim malo više da znam da imam normalnu garanciju, a i imam opciju povrata robe u nekom vremenu ako mi proizvod ne paše ili ne odgovara zbog nekih razloga

zato uvijek preferiram kupnju u trgovini, još bolje ako mi je u blizini gdje ja živim pa da mi je lakše napravit reklamaciju, preko oglasnika ako ti nešto ne valjda ili rikne ubrzo nakon kupnje, kome ćeš se žalit ?? upravi vodovoda??

jbg takav sam :)

http://www.instar-informatika.hr/tipkovnica-asus-echelon-mech-us-hr-znakovi-mehanicka/150.300.039/product/

Kriva je slika na stranici, pa nemoj da te zbuni, za ovu cijenu nećeš pronać bolju tipkovnicu.

16 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Evo samo da napomenem, čita sam malo ovu temu i slične po Tomshardware.com da se malo informiram o trenutačnoj ponudi tastatura jer sam razmišljao o nabavi nove, i na kraju sam odlučio da se i dalje držim svoje trusty old Cherry tastature iz 1996. :)

Potpuno te razumijem.... nabavio sam polovnu K95 (pod garancijom), ledice pocele rikavat, vratio natrag u Corsair, a oni mi vratili pare. Rekli da se dugo ceka i da ne mogu doplatiti za RGB. Žasu. Jedino dobro je da sam zaradio 300kn.

Tako da opet tipkam na Cherry. :D

13 godina

Naisao sam na mehanicku tipkovnicu sa kailh switchevima+ backlight.
http://www.aliexpress.com/store/product/All-New-AULA-REAPER-104-Key-USB-Wired-Rainbow-Backlight-Mechanical-Gaming-Keyboard-Kailh-Black-Blue/1392008_32518958193.html

Nemam problema s time sto to nisu pravi cherry mx switchevi jer se prebacivam sa membranske. Nisam naso skoro nikakav review o tipkovnici tako da neznam o cemu je rijec. Isto tak znam da cu vjerojatno platiti PDV.
Ak se desi kakav problem dali ima kakvih servisa koji popravljaju tipkovnice bez garancije?
I sto bi trebo prilozit ak ce mi staviti pdv, racun sa aliexpresa?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 20:33 (matecro007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice