Evo par dojmova nakon dva dana provedenih uz moju prvu mehaničku tipkovnicu - GAMDIAS HERMES Lite
Dobar video radi kojeg sam se i odlučio za ovu jeftinu , (500 kuna) mehaničku tipkovnicu:
Za početak, prelazak sa običnog tipkala na mehaničko daje zbilja VAU doživljaj! Užitak tipkanja je zbilja fantastičan i nema šanse da bi se više vratio na "gumene" tipke...
Sljedeće šta se primjeti i šta mnoge recenzije istiću je nevjerovatna kvaliteta izrade i robusnost same tipkovnice; poprilično je teška i plastika je jako kvalitetna te nije savitljiva; tipke su također vrhunske! Podnice su gumirane tako da tipkovnica stoji zaljepljena za podlogu na kojoj se nalazi...
Sljedeći korak u "VAU" doživljaju je vrhunsko osvjetljenje pošto svaka tipka ima svoju "žaruljicu"; osvjetljenje ima tri koraka - bez, "jedva", "jače", "najjače" i pulsirajuće te izgleda vrhunski, (ima samo crveno osvjetljenje)...
Svom tom vizualnom VAU efektu doprinosi i ljepi font koji je stavljen na tipkalo...
Meni se sviđa minimalistićki dizajn te bi čak volio da nema ni numeričkog djela no i ovako izgleda vrhunski. Tu je funkcijska tipka pomoću koje upravljamo makroima, multimedijalnim i ostalim prečicama koje se nalaze na tipkovnici... Pomoću nje također aktiviramo "Game mode" tj isključimo Windows tipku da za vrijeme igranja nebi slučajno pritisnuli istu te nas bacilo nazad u Windowse taman kada je situacija u igri bila na vrhuncu...
Sve u svemu kvaliteta izrade ove tipkovnice je prešla moja očekivanja!