Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.037
|
čitano: 1.559.959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

A Genius Manticore ili Genius Imperator Pro. I još jedno pitanje, zašto MS X4? 

16 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Pozdrav!

Budući da se svi nadovezuju ovdje, valjda mogu i ja.

Trebam... Ne, Želim!... Kupiti tipkovnicu koja ima pozadinsko osvjetljenje znakova na tipkama.

Ima li ijedna osvijetljena tipkovnica na tržištu hrvatski raspored i veliki enter onako kako treba izgledati hrvatska tipkovnica? Ne ona sranja da je Ž iza shifta desno ili neka druga čuda.

I ne one fore gdje su tipke potpuno prozirne i crna slova gore. Neprozirne tipke, gdje svjetlo prodire kroz same znakove. Hrvatski raspored. 

Dakle ima li tko? Je li tko vidio? Ima li netko sliku toga?

Zašto je hr raspored bitan? ZATO! Ja želim!

Cijena nije problem, može i 1000 kn. Nije mi bitno je li membrana i mehanička ili što već.

Kad pitam trgovce dobivam konfuzne odgovore i bez da idem pogledati svaku i baš svaku tipkovnicu ne saznam ništa.

Primjer za upit Zalman ZM-K400G:

Instar informatika:

Q: Svijetle li čćžšđ jednako kao i ostale?

A: Da, ali su samo preljepljene tipke

Kakav je to odgovor? Reci mi samo da ili ne. Ako je "da" onda ne može iza toga biti "ali".

ACQUISITUM MAGNUM:

Q: Ima li tiplovnica ZM-K400G osvijetljene hrvatske znakove čćžšđ kao ostale tipke?

A: Illuminated tipkovnice sa CRO Layoutom koje imamo na lageru su : --- ---

Q: Super, ali nisam dobio odgovor. Da li hrvatski znakovi imaju jednako pozadinsko osvjetljenje? Pitam zato sto sam svugdje do sada vidio osvijetljene tipkovnice gdje svijetli sve ostalo, a hrvatska slova i sve ostale zagrade i slicno su samo nalijepljene na ono sto je u stvari engleski raspored.

A: Na obje tipkovnice svijetli č i ć i ostali znakovi.

Ta nemaju valjda različite verzije, kome što vjerovati?

E, i vidio sam u Metrou neku Trust tipkovnicu. I viri iz pakiranja dio tipkovnice van. Desni dio. Točno do tamo gdje bi počeli hrvatski znakovi. Majku im :-)

Hvala puno za bilo kakav odgovor!

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 10:57 (Mandor).

0 0 hvala 0
17 godina

Na našem tržištu nećeš pronaći tipkovnicu na kojoj svijetle znakovi Š Đ Č Ć Ž i slični. To je surova realnost.

Uzmi Logitech G710+ i biti ćeš više nego zadovoljan.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina

A jesi mu i pomogao.. Ta tipkovnica je po svemu sudeci definitivno nesto sto pisac iznad ne trazi...

@Mandor

Onako prvo sto mi pada na pamet http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-speed-link-darksky-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.201.055

Imam je osobno, i nije nista posebno, zgodno izgleda za relativno malo para i low profile tipke ima sto dodatno utjece na izgled. Tipke nisu bas za pretjerano tipkanje ali posluzit ce svrsi. U svakom slucaju ispunjava sve tvoje prohtjeve

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 16:20 (Rav3n).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Hvala!

Ne znam što svi tako vole to plavo svjetlo. Na onom zalmanu se, recimo, može mijenjati plavo-narančasto.

Zeleno-bijelo bi bilo najbolje, imho.

Ako još netko zna, neka se javi.

11 godina
neaktivan
12 godina
Rav3n kaže...

A jesi mu i pomogao.. Ta tipkovnica je po svemu sudeci definitivno nesto sto pisac iznad ne trazi...

@Mandor

Onako prvo sto mi pada na pamet http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-speed-link-darksky-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.201.055

Imam je osobno, i nije nista posebno, zgodno izgleda za relativno malo para i low profile tipke ima sto dodatno utjece na izgled. Tipke nisu bas za pretjerano tipkanje ali posluzit ce svrsi. U svakom slucaju ispunjava sve tvoje prohtjeve

imam istu takvu i preporucujem!

15 godina
neaktivan

Može preporuka za neku mehaničku za nekih 500-600kn?Po mogućnosti da ima osvjetljenje

Dafaq?
15 godina

Pogledaj si CM Storm Quickfire TK !

Music As A Weapon !!
12 godina
Haf932 kaže...

Pogledaj si CM Storm Quickfire TK !

Da! Definitivno i moja preporuka! {#}

11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Planiram kupiti neku tipkovnicu za gaming u rangu 400-500 kn, pa me zanima koja od ovih bi bila najbolja.

Relativno mi je vazno osvijetljenje, i sto nize tipke.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12295

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.BD286FD1-8C02-4A06-BFEB-1B36F35836F8.aspx

http://www.svijet-medija.hr/art/tipkovnica-logitech-g105-gaming/36522

Takoder me zanima je li bolje uzeti neku takvu, ili neku od najjeftinijih mehanickih s osvijetljenjem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Najbolje onda uzmi g105 jer g110 i sidewinder ne daju ništa više a dosta su skuplje. Osim ako su ti važne điđa baje kao kod g110 ili palmrest kao kod sidewinder.

16 godina

Kakva je ova tipkovnica sto se tice njene cijene? Zica me ljuti vise na stolu, imam viska baterija eneloop tako da mi refill nije problem {#} samo ne znam kakav je odaziv te iste tipkovnice? Trenutno imam logitech internet keyboard 350 vec par godina i to mi je druga, odlicna tipkovnica za ne zahtjevne korisnike. {#}

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fake_Alert kaže...

Kakva je ova tipkovnica sto se tice njene cijene? Zica me ljuti vise na stolu, imam viska baterija eneloop tako da mi refill nije problem {#} samo ne znam kakav je odaziv te iste tipkovnice? Trenutno imam logitech internet keyboard 350 vec par godina i to mi je druga, odlicna tipkovnica za ne zahtjevne korisnike. {#}

Nisam imao ovu već K360, vjerujem da su jako slične po onome što nude. Uglavnom kod tih tipkovnica što se tiče baterija nemaš brige jer minimalno godinu dana pa i više ih nećeš trebati mjenjati. Odaziv je bio odličan, pa i kad sam bio udaljen 3 metra od receivera. S Logitechom se ne možeš promašiti.

16 godina

Znam zato i volim logitech, odnosno ako bi nesto od periferije kupovao mislim da bi prije logi gledao nego nesto drugo {#}

Inace imam njihov g9x te mi se jednom pokvario miš odnosno lijeva tipka 2 puta zna uhvatit i zamjenili mi ga odmah bez da su trazili stari :)

Eto hvala na savjetu, malo sam otisao offtopic. {#}

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Otišao sam do trgovine i pogledao jednu tipkovnicu i stvarno svijetli. 

Međutim, nisam baš zadovoljan. Na dnevnom svjetlu smo mislili da tipkovnica niti ne radi. Onda smo otišli iza u pogon i u mraku se vidi da sve tipke svijetle. Nisam izbliza gledao jer sam budala. Sad kad sam došao doma nisam zadovoljan. Da vidimo možete li pogoditi što me smeta :-)

Neke su pod svjetlom monitora, neke pod svjetlom stolne svjetiljke. Neke sa narančastim, a neke sa plavim osvjetljenjem.

Osvjetljenje se da regulirati, međutim dok se ne okrene kotačić do pola, ništa se niti ne vidi.

Zaboravio sam napomenuti da je tipkovnica Zalman K400G.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 17:13 (Mandor).

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Tražim Coolermaster Storm Quickfire TK blue, kod nas sam samo pronašao brown.

Znate li vi možda koji dućan iz slovenije ili njemačke koji ima navedenu tipkovnicu BLUE, naravno da je US layout. Može model i bez numpada, pa čak i GREEN ako postoji.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 12:52 (Bernard Huky Hux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako nađeš zelene prekidače u Hrvatskoj to će biti pravo čudo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To znam, zato i pitam za neki dučan, a da je u EU. Nema ni Blue. Baš je jako nedostupan taj model tipkovnice. Ako ništa drugo uzet smeđe prekidače kod nas. 

Vani je koiko vidim taj model skuplji nego kod nas.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
11 godina
neaktivan

Hvala na savjetu, da nisu mi vazne te đinđe, a palmrestove ne volim, tak da izgleda da ce bit g105

16 godina

jel ima gdje kod nas da se moze kupiti das keyboard?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
beenky kaže...

jel ima gdje kod nas da se moze kupiti das keyboard?

Mislim da ne. Ali na narudžbu iz Njemačke nemaš carine (samo porez).

12 godina

al placas njemacki koji je dosta manji..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Planiram kupiti neku jeftinu mehaničku tipkovnicu, gledao sam Razerovu BlackWidow Tournament Edition 2013 i sad me zanima dali to šta valja. Čuo sam da se Razerove stvari brzo "kvare" i sad ne znam dali da kupim nju ili nesto kao Logitech G105 (membransku) posto vec imam i Logitechov mis.

Origin: Titanium_HR

0 0 hvala 0
17 godina
Ivan77Ever kaže...

Planiram kupiti neku jeftinu mehaničku tipkovnicu, gledao sam Razerovu BlackWidow Tournament Edition 2013 i sad me zanima dali to šta valja. Čuo sam da se Razerove stvari brzo "kvare" i sad ne znam dali da kupim nju ili nesto kao Logitech G105 (membransku) posto vec imam i Logitechov mis.

Cooler Master ima relativno povoljne mehaničke tipkovnice, pogledaj njihovu ponudu.

12 godina
Treba mi tipkovnica sa osvjetljenjem za gaming. Dal da uzmem genius imperator za 220kn ili zalman k400g za 200kn il nesto trece za slicnu lovu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SiNkE.Zgb kaže...
Treba mi tipkovnica sa osvjetljenjem za gaming. Dal da uzmem genius imperator za 220kn ili zalman k400g za 200kn il nesto trece za slicnu lovu

Koju god uzeo, svaka ima mane. Možda ona CoolerMasterova što dođe i s mišem, Devastator ili tako nešto?

12 godina
A koje su mane , da se nezahebem... Ta devastator od cm-a ima tipke da nis nemres procitat dok nije osvjetljenje upaljeno to mi se nekak nesvidja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Genius nije kvalitetna a za Zalman mislim da se isto teško čita.

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice