Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.588.742
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Pa recimo tako ti i treba kad za 500 Kn kupiš membransku tipkovnicu.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 22:13 (191x7).
Moj PC  
3 4 hvala 0
14 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
Renault85 kaže...

Pozz,

E sad...dobili ste pohvale za preporuke za miš.... Al za tipkovnicu nikako :D
Kupio sam ipak G110 od logitecha i auč... 500kn+ i nije mi bas drago....

Di da pocnem...ovako, vjerojatno je stvar navike al vise neznam tipkat i konstantno fulavam tipke...najcesce za 1 mjesto u lijevo...pretpostavljam da je to zbog G tipki koje osjecam i vjerojatno automatski mislim da je to tipka ''tab''....šipak. To me uzasno zivcira i vec mi doslo par puta da vratim svoju prastaru tipkovnicu od prije 7 god za 100 kn.... ipak sam dao 500+ kn pa ima da se naviknem :D

Da je bar netko to spomenuo...ovaj tekst cu vjerojatno ispravljat gro puta....

Dalje...ona plastika na dnu...fuš...pleše konstantno gore dolje...po meni sramota za logitech da nesto tako lose naprave...

I treće...znaci svjetle tipke one orginalne, naknadno ugravirane tipke ništa...trazim ponekad žćčšđ posto ih cesto nisam koristio i manje vise ih izbjegavam, pogotovo u mraku...mislio da ce ipak u mraku bit nes korisnije...al ih ipak ponovo izbjegvam....

Mislim da sam za 200 kn-300 kn mogo dobit bolju tipkovnicu...barem ono sto meni treba...
Btw mislim da su i tipke nes suzenije....al to jos nisam 100%....
Znaci ko se naviko na standardnu tipkovnicu nemojte im preporucit ovu....nikako :D

Ili barem spomenite ove stvarcice...eto za ubuduce da spasite novce zbog usijanih zelja :)

Koristim zasad tjedan i po i ima da se naviknem al zasad me ove stvari dosta muce...javim se mozda uskoro s boljim vijestima :)

Svida mi se jedino prikljucak za slusalice i usb....

i jos jedan mali minus za scroll tipku koja uzasno sporo tj slabo pojacava i stisava. Treba poprilicno vrtit da dodes do zeljene glasnoce...nisam jos skuzio da li postoje postavke za to.

Što da ti neko spominje... Ako do sad nisi naučio napamet di su čćžšđ onda se mani tipkanja a i trebao si bolje proguglati, pročitati review poneki (imaš ih desetke + slike) prije kupnje i začas bi saznao da te tipke nisu osvjetljene, kao sad tipkovnica je kriva, sam si si kriv. Tipke su potpuno normalne. Isto ko i G tipke, šta ti smetaju, zašto si ju kupovao onda a znao si da su tu, između G tipki i ESC, Tab, Caps lock... ima razmak tako da se može bez problema naslijepo ih naći + još su ti osvjetljene. Meni je trebalo dan-dva da se priviknem na nju. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 21:15 (vrinho).
15 godina
Renault85 kaže...

Pozz,

E sad...dobili ste pohvale za preporuke za miš.... Al za tipkovnicu nikako :D

Ja sam presao s obicne Logitech tipkovnice na G15 ( na isti kalup ko G110 ) i zacas sam se priviknuo !  Sad mi je odlicna , iako mi ne svijetle HR slova , al nema veze , zapamtis si !

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan

@Renault85

Naviknuti ces se.

A mozes je probati zamjeniti u ducanu za nesto drugo.

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Haf932 kaže...

Do te cijene imas jedino Speedlink Darksky !

a koja bi bila najbolja bez osvijetljenja?

http://www.facebook.com/webshop112
14 godina
neaktivan

Ocekivao sam negativne komentare :)
Tipkovnica je super ali ima nekih stvari koje sam nabrojao da mi smetaju i da ste ih spomenuli mozda bi razmislio da li dati 500kn za takvu tipkovnicu.

Za 191x7 sam znao da ce odmah spomenut mehanicku....e pa preglasna je isprobao sam ih i cuju se ko pisaca masina moje bake :P Dok je G110 jako tiha. Jednostavno zato nisam htio mehanicku...
@vrinho...vidio sam ja prije kupnje da ne svjetle đšžćč i to me ne smeta toliko, makar ima jos tipki koje su naknadno ugravirane i krivo svjetle....no to je whatever, znam manje vise napamet a uostalom i mogu pogledat na tipkovnicu :) Više me smeta mali razmak izmedu tab-a i G tipki zbog cega fulavam tipke kod igranja, tebi je mali prstic vrlo tanak ak ti tu kaj stane i da osjetis taj razmak :D

A ona donja plastika, podloga za ruke....koma napravljeno, imam jos par logitechovih tipkovnica i nijedna nije imala tolko los taj dio... al opet sluzi svrsi i guess :)

Pretpostavljam da je stvarno sve stvar navike al to su stvari koje sam u pocetku primjetio. Nije mi zao sto sam kupio tipkovnicu i znam da ce me dobro sluzit al ocito trebam vise vremena da se naviknem :)

Mozda je problem sto jos uvijek koristim standardne tipkovnice, sto na poslu sto na druim kompjuterima... Sve cemo vidjet :D

Steta sto jamstvo nije 3 god ko na misa, nego 2....al i to je dosta :)

Uvijek dodem tu po preporuku kad nesto kupujem, pa mi bilo cudno da nitko to nije spomenuo heh
Uostalom kupio sam cijeli komp prije god i po, prije mjesec dana i hard na vašu preporuku i sad miš i tipkovnicu. Cak mislim da je sve kupljeno preporucio Haf932 :)
Za sve sam super zadovoljan, osim male primjedbe na tipkovnicu...i komp malo ponekad zeza al brijem da je do windowsa ^^ i crkla mi przilica i plocica rama u meduvremenu, al zamijenjeni prije mj dana pod garancijom.

Uglavom sve naj za forum i preporuke...Thx ljudi :)

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Sviđa mi se Steelseries 6Gv2 al nigdje ju ne mogu naći u HR, možete li mi dati link, po mogućnosti što niža cijena :) jer na stranicama iz inozemstva bez problema se nabave za ispod 500 kn ali problem je što nemaju Č Ć Ž Š Đ itd... hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SheldonCooper kaže...

Pozdrav,

Sviđa mi se Steelseries 6Gv2 al nigdje ju ne mogu naći u HR, možete li mi dati link, po mogućnosti što niža cijena :) jer na stranicama iz inozemstva bez problema se nabave za ispod 500 kn ali problem je što nemaju Č Ć Ž Š Đ itd... hvala

Mislim da su trenutno nedostupne u Hrvatskoj. Inače, HR varijanta je engleska (britanska, ne američka) varijanta s običnim otiskom pridodanim hrvatskim znakovima.

17 godina
BMT kaže...

Mislim da su trenutno nedostupne u Hrvatskoj. Inače, HR varijanta je engleska (britanska, ne američka) varijanta s običnim otiskom pridodanim hrvatskim znakovima.

Jep i ti "hrvatski" znakovi nestanu nakon 4-6 mjeseci. Iako to mi ne smeta, jer ne gledam u tipkovnicu kad tipkam. Inače tipkovnica je super, tako da slučajno nekog to ne odvrati od kupnje.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
neaktivan

Meni je osobno to potpuno neprihvatljivo. Iako ne gledam u tipkovnicu jednostavno teško probavljam te prikeljene znakove, ubija me to u pojam.

Kad sam kupovao svoju G15  prije par godina doslovno sam pretražio cijeli grad kroz mjesec-dva dok nisam našao komad s laserski upisanim znakovima. :)

Sad mi je skroz bed čekati da rikne, jer znam da ću opet krv pišati dok ne nađem odgovarajuće tipkalo s našim rasporedom.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Znači britansko-engleska tipkovnica ima raspored tipki QWERTZ ili QWERTY?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

QWERTY.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

0 0 hvala 0
17 godina
SheldonCooper kaže...

Znači britansko-engleska tipkovnica ima raspored tipki QWERTZ ili QWERTY?

Obje su QWERTY, samo je razlika u Enteru i još par sitnica.

Britanska Britanska
Američka Američka
Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
14 godina
neaktivan

Da, to znači da gore navedeni odgovor od korisnia BMT nije točan...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mustang995 kaže...
Haf932 kaže...

Do te cijene imas jedino Speedlink Darksky !

a koja bi bila najbolja bez osvijetljenja do 200-250kn?

http://www.facebook.com/webshop112
15 godina
mustang995 kaže...

a koja bi bila najbolja bez osvijetljenja do 200-250kn

Najgori cijenovni rang kaj se tice tipkovnica , ni vrit ni mimo !

Pogledaj si Genius KB-G235 !

Music As A Weapon !!
17 godina
SheldonCooper kaže...

Da, to znači da gore navedeni odgovor od korisnia BMT nije točan...?

Naravno da je točno. Ne znam što te buni.

Ovdje su ti razlike između britanske i američke tipkovnice s tim da se Steelseries 6Gv2 od ove britanske na slici malo razlikuje:

a) nema ovih plavih oznaka

b) oblik entera je naopaki (dakle veliki enter, ali umjesto da je izbačen u prvi red slova, izbačen je u drugi red slova)

c) tipka tilda+taraba je zbog onoga pod b) pomaknuta lijevo od tipke 1 (dakle prva je u prvom redu)

d) tipka obrnuti polunavodnik+ vodoravna crta s kukicom (u hrvatskom rasporedu "ž") je zbog onoga pod c) pomaknuta u zadnji red slova lijevo od desnog SHIFT-a.

17 godina
Renault85 kaže...

Ocekivao sam negativne komentare :)
Tipkovnica je super ali ima nekih stvari koje sam nabrojao da mi smetaju i da ste ih spomenuli mozda bi razmislio da li dati 500kn za takvu tipkovnicu.

Za 191x7 sam znao da ce odmah spomenut mehanicku....e pa preglasna je isprobao sam ih i cuju se ko pisaca masina moje bake :P Dok je G110 jako tiha. Jednostavno zato nisam htio mehanicku...
@vrinho...vidio sam ja prije kupnje da ne svjetle đšžćč i to me ne smeta toliko, makar ima jos tipki koje su naknadno ugravirane i krivo svjetle....no to je whatever, znam manje vise napamet a uostalom i mogu pogledat na tipkovnicu :) Više me smeta mali razmak izmedu tab-a i G tipki zbog cega fulavam tipke kod igranja, tebi je mali prstic vrlo tanak ak ti tu kaj stane i da osjetis taj razmak :D

A ona donja plastika, podloga za ruke....koma napravljeno, imam jos par logitechovih tipkovnica i nijedna nije imala tolko los taj dio... al opet sluzi svrsi i guess :)

Pretpostavljam da je stvarno sve stvar navike al to su stvari koje sam u pocetku primjetio. Nije mi zao sto sam kupio tipkovnicu i znam da ce me dobro sluzit al ocito trebam vise vremena da se naviknem :)

Mozda je problem sto jos uvijek koristim standardne tipkovnice, sto na poslu sto na druim kompjuterima... Sve cemo vidjet :D

Steta sto jamstvo nije 3 god ko na misa, nego 2....al i to je dosta :)

Uvijek dodem tu po preporuku kad nesto kupujem, pa mi bilo cudno da nitko to nije spomenuo heh
Uostalom kupio sam cijeli komp prije god i po, prije mjesec dana i hard na vašu preporuku i sad miš i tipkovnicu. Cak mislim da je sve kupljeno preporucio Haf932 :)
Za sve sam super zadovoljan, osim male primjedbe na tipkovnicu...i komp malo ponekad zeza al brijem da je do windowsa ^^ i crkla mi przilica i plocica rama u meduvremenu, al zamijenjeni prije mj dana pod garancijom.

Uglavom sve naj za forum i preporuke...Thx ljudi :)

A gledaj 2 god ti je standard gare na tipkovnice. Imaš neke i sa samo 1 god, a skuplje. Nitko ti nije ništa spominjao za G tipke jer je stvar navike. Sad ovisi kako se privikneš. Trebao mi je doslovno dan-dva, a u proteklih godinu dana ni jednom nisam stisnup G tipku umjesto esc, tab i sl.

Kako ti ide, vidim da se nisi javio par dana, jel sad bolja situacija? Samo se privikni, osim za programe i igre G tipke obavezno koristim za shortcute. Imam prazan desk, a Computer, Foobar, Chrome i sl. mi je na tim tipkama i samo pičim. Wrist rest nije na razini ostatka tipkovnice (puno ljudi na G tipkovnicama ga ni ne koristi) i to malo što ide gore-dolje, povuci ga dolje i samo prisloni ruke, pa se ne miče (tako je kod mene barem) {#}

Naljepljeni naši znakovi su mi zapravo super u igrama tipa System Shock 2 jer koristi cijelu tipkovnicu, pa u opcijama piše da je nešto ne nekom znaku (po US ili UK layoutu) i to se odma nađe na tipkalu, tako da ima i svojih prednosti što nije HR layout u određenim igrama.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
13 godina

Pozz,

trebao bi hitno odgovor;

Planiram kupiti CM Storm QuickFire Pro Red,

vidim da ima ENG layout,pa me zanima,može li se u driveru namjestiti 

da na određene tipke ima "HR" slova (š,đ,č,...).

Kolko sam vidio, tipke se mogu vaditi,pa y i z mogu sredit,al'ove....

i slobodno ako ju netko ima može javit dojmove 

{#}

Dream team.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno, možeš ti na svaku tipkovnicu staviti bilo koji layout u Windowsima. Nemaš s te strane problema.

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

Pozz,

trebao bi hitno odgovor;

Planiram kupiti CM Storm QuickFire Pro Red,

vidim da ima ENG layout,pa me zanima,može li se u driveru namjestiti 

da na određene tipke ima "HR" slova (š,đ,č,...).

Kolko sam vidio, tipke se mogu vaditi,pa y i z mogu sredit,al'ove....

i slobodno ako ju netko ima može javit dojmove 

{#}

Ja imam Quick fire TK. Tipke se mogu vaditi ali donji red tipaka je malo nakošen u odnosu na gornji pa se vidi razlika kad se zamjene.

Nema drivera za tipkovnicu nego koristiš layout kako je u windowsima namješteno.Meni ne smeta jer sam navikla na US layout.

Ako ti jako smeta onda naljepnice ili graviranje (malo skupo).

17 godina
neaktivan

s obzirom na to da cu kupiti rabljenog logitech g700 misa bez receivera, trebam:

logitech bezicnu tastaturu sa receiverom da mi g700 radi bezicno,

a da tastatura bude membranska, osvijetljena, s normalno velikim enterom, qwertz i ščćđž slovima. trazim li previse :D ?

ako nema daj sta das - najvaznije mi je da bude bezicna i da mi i mis s nom radi bezicno!

hvala unaprijed!

btw zasto logitech toliko skrtari sa tipkama i prostorom?

gledam k800 koja je kao super: http://www.everythingusb.com/images/list/logitech-k800-keyboard-full.jpg

pa gledam svoju genius gk 050008: http://ttvnol.vcmedia.vn/images/56601/3bc24ee6df5_1340502022.jpg

na k800 nema desne windows tipke, nema ni one za menije, mali razmak izmedju tipki, mali caps lock i tab... navikao sam na prostranost :D
ova moja genius bila super dok je nisam polio kavom.. rastavio sam je i ocistio, ali od onda nije to vise to..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam siguran da će ti G700 raditi na risiveru od tipkovnice, dapače, prilično sam siguran da neće. Jesi to dobro provjerio?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

iskreno, nisam, ali sjecam se da sam procitao negdje da se na taj logitechov usb receiver moze vezati do 8 uredjaja,

sto i ima smisla, jer kako onda - za svaki uredjaj po jedan receiver?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

G700 ima svoj poseban receiver. 

Ovo što si ti spomenuo je Logitechov Unified receiver i generalno može raditi s G700 ali ne baš dobro jer nema isti pooling rate itd.

Najbolje bi ti rješenje bilo da kupiš zamjenski receiver za G700, na eBayu se može naći za ispod 100 kn.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ok hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lovac kaže...

A gledaj 2 god ti je standard gare na tipkovnice. Imaš neke i sa samo 1 god, a skuplje. Nitko ti nije ništa spominjao za G tipke jer je stvar navike. Sad ovisi kako se privikneš. Trebao mi je doslovno dan-dva, a u proteklih godinu dana ni jednom nisam stisnup G tipku umjesto esc, tab i sl.

Kako ti ide, vidim da se nisi javio par dana, jel sad bolja situacija? Samo se privikni, osim za programe i igre G tipke obavezno koristim za shortcute. Imam prazan desk, a Computer, Foobar, Chrome i sl. mi je na tim tipkama i samo pičim. Wrist rest nije na razini ostatka tipkovnice (puno ljudi na G tipkovnicama ga ni ne koristi) i to malo što ide gore-dolje, povuci ga dolje i samo prisloni ruke, pa se ne miče (tako je kod mene barem) {#}

Naljepljeni naši znakovi su mi zapravo super u igrama tipa System Shock 2 jer koristi cijelu tipkovnicu, pa u opcijama piše da je nešto ne nekom znaku (po US ili UK layoutu) i to se odma nađe na tipkalu, tako da ima i svojih prednosti što nije HR layout u određenim igrama.

Polako se navikavam, ne stignem previse na komp ovih dana pa mi ocito treba malo vise. Sad vec znam koje gumbe potencijalno krivo stiscem pa pogledam prije sta stisnut :)
Dobro sam i odigro neke igrice...di treba samo qwer :D

Al cim treba od 1-6 tu se vec gubim i malo p.i.z.d.i.m....to je stanje zasad hehe :D
Ali bez odbzira na sve svida mi se tipkovnica al covjece....navika me hebe xD
Drago mi cut da netko ima tipkovnicu i da mu fakat sve sjelo...bude i meni al zasad uh uh....

Doso frend do mene i probo malo tipkovnicu....sta se on krivoooo nastisko...umiro sam od smijeha :DD
A hebiga....15 godina koristimo standardne tipkovnice....
Hvala na postu Lovac...

12 godina
neaktivan

Ljudi otvoricu vam oci sada sa jednom idejom,ne morate traziti tastaturu sa osvetljenjem jer imam resenje za vas...drug mi je pre recimo 2 godine zalepio,ugradio LED-DIODE koje su jeftine naravno,ispod kompijuterskog stola a iznad tastature koje svetle u mom slucaju belom bojom...ko god da je dosao i video  ovo odusevio se pa se nadam da cete i vi biti zadovoljni a inace imam obicnu tastaturu genius kb-g235 ...poz

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dodatak:ko bude ovo hteo trebace mu samo neki stari adapter od recimo 12v zice se (lemilicom leme) sa LED-DIODAMA i ukljucuju u struju da svetle 24h bez problema,kad vam ne treba vise iskljucite iz struje.Prosto ko pasulj

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

A što sa nama koji nemamo "ladicu" za tipkovnicu, tj. kojima je tipkovnica na stolu ispred monitora, a monitor ne osvijetljava dovoljno {#}

Ontopic:

Da li postoji tipkovnica koja kvalitetom ne zaostaje a cijenom nije napuhana koja radi i na Linuxu.

Ovo zadnje kažem iz razloga što sam si uzeo Sharkoon Tactix koja je kvalitetom izrade odlična, za razliku od druge koju sam birao - Genius G235 koja ima preplastične tipke  (čak mi je i djevojka rekla da ova druga izgleda kao jeftina kopija), a cjenovno je razlika bila 7kn (Genius 92kn, Sharkoon 99kn, Links), no Sharkoon ne radi i službeno su mi rekli da nemaju namjeru pustiti drivere za Linux (no navodno jedna ekipa već radi na tome da naprave slobodne drivere, ali nikako dočekat).

Dakle, trebam preporuku najpovoljnije ali i kvalitetne tipkovnice koja radi na Linuxu. 

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 13:47 (xhopeon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice