Ne bi. U biti ne postoji ni jedna mehanicka tipkovnica sa osvijetljenim hrvatskim slovima. Ja sam cekao i cekao pa sam odlucio kupiti membransku G110 dok ne dodje neka kakvu i ti trazis.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne bi. U biti ne postoji ni jedna mehanicka tipkovnica sa osvijetljenim hrvatskim slovima. Ja sam cekao i cekao pa sam odlucio kupiti membransku G110 dok ne dodje neka kakvu i ti trazis.
A čudno mi je onda bez šđčćž. Vi koji imate qwerty tipkovnice imate u windowsima podešeno na HR ili ENG? Jer sam naviknut na poredak znakova na qwertz tipkovnici pa me strah da ne kupim tu s engleskim slovima i onda ne budem zadovoljan.
A čudno mi je onda bez šđčćž. Vi koji imate qwerty tipkovnice imate u windowsima podešeno na HR ili ENG? Jer sam naviknut na poredak znakova na qwertz tipkovnici pa me strah da ne kupim tu s engleskim slovima i onda ne budem zadovoljan.
Ako znaš tipkati da ne gledaš u tipkovnicu, ne bi trebalo biti problema. Eventualno tu i tamo ako trebaš koristiti nekakav znak koji ne koristiš često, zna biti mali zastoj dok ne vidiš gdje se nalazi. Bilo bi dobro da su mehaničke tipkovnice lokalizirane ali vjerojatno se radi o malom volumenu prodaje pa se dobavljačima ne isplati dodatni trošak lokalizacije.
Ne slažem se.
Naime, najjeftiniji dio mehaničke tastature su vjerojatno kapice za tipke, a ovdje ih i ne treba izmijeniti sve nego samo neke. Steelseries 6Gv2 ima "skandinavski" raspored, ma što to bilo (danski i norveški raspored, koji pokriva 10,5 milijuna govornika, je različit od švedskog koji pokriva daljnjih 8,5 milijuna). Stoga im zasigurno ne bi trebao biti problem napraviti tipkovnicu s našim rasporedom koji se koristi u svim varijantama srpskohrvatskog jezika i u slovenskom (i pokriva 20 milijuna govornika).
Mene jedino čudi što, mada postoje znakovi za dž, lj i nj, ne postoje tipke za te znakove nego svi sustavno unosimo po dva znaka za ta slova.
Jako sam zainteresiran za Logitech G110 ali me strah tog qwerty layouta
Aj bokte, čega se ti plašiš? Koristim G110 oko 2 mjeseca, trebalo mi nekoliko dana da se naviknem da su Z i Y zamjenjeni a ovi čžšđ brzo naučiš napamet di su.
Aj bokte, čega se ti plašiš? Koristim G110 oko 2 mjeseca, trebalo mi nekoliko dana da se naviknem da su Z i Y zamjenjeni a ovi čžšđ brzo naučiš napamet di su.
Uopce nisu zamjenjeni. Zamjenjena je jedino kapica. Tipkas "z" gdje si ga i do sad tipkao.
Sto se same tipkovnice tice, ona je nista posebno. Iskreno bi volio da je nisam kupio ali sta je tu je.
Btw. Y i Z kapice mi izgledaju iste pa cu ih veceras, ako budem imao vremena, probat zamijenit i skinut naljepnice.
Uopce nisu zamjenjeni. Zamjenjena je jedino kapica. Tipkas "z" gdje si ga i do sad tipkao.
Sto se same tipkovnice tice, ona je nista posebno. Iskreno bi volio da je nisam kupio ali sta je tu je.
Btw. Y i Z kapice mi izgledaju iste pa cu ih veceras, ako budem imao vremena, probat zamijenit i skinut naljepnice.
Što posebno uopće možeš i očekivati od tipkovnice, ova ima odlično osvjetljenje i to je meni osobno bilo najvažnije i zato sam ju uzeo, polovna ali ko nova. A ove zamjene tipki nisam ni pokušavao, već sam se naviknuo da su Y i Z po mraku zamjenjeni. Možda i ja to napravim.
Bok trebala bi mi bežićna slim tipkovnica i miš do 200kn.Šta mi možete predložiti?
Hvala
Logitech MK320 ! Bas i nije slim ! Zaleti se do Linksa pa pogledaj ! Kaj se tice bezicnoga do 200kn , nebih gledao nista osim Logitecha !
Logitech MK320 ! Bas i nije slim ! Zaleti se do Linksa pa pogledaj ! Kaj se tice bezicnoga do 200kn , nebih gledao nista osim Logitecha !
Imam baš tu tupkovnicu i miš, kupio sam ih u kompletu. Koristim ih oko 2 godine i nisam baš previše zadovoljan. Koristim ih samo za filmove. Domet nije baš neki, meni na 2 metra šteka stalno, pogotovo ako kompjuter radi više procesa (znam, zvuči čudno ali tako je, primjetio sam više puta).
Pozdrav ljudi treba mi jedna prava tipkovnica gaming koja bi mi bila udobna ako je i moguce osvjetljenje..igram inače battlefield i izdvoio bih 800kn max
Pozdrav ljudi treba mi jedna prava tipkovnica gaming koja bi mi bila udobna ako je i moguce osvjetljenje..igram inače battlefield i izdvoio bih 800kn max
Cooler Master Storm Trigger - za te novce nema bolje. :)
Evo taman gledam nju reci mi jel ona bežična mislim vidim tamo neki usb nešto kako cu je moc koristit i daj reci mi ukratko prednost kod gaminga u mehaničkih tipkovnica
Evo taman gledam nju reci mi jel ona bežična mislim vidim tamo neki usb nešto kako cu je moc koristit i daj reci mi ukratko prednost kod gaminga u mehaničkih tipkovnica
Nije bezicna , s racunalom se povezuje se putem USB kabla ! Također ima 2 USB 2.0 utora u koja mozes prikopcat npr. headset , mis ... ! Prednost mehanickih tipkovnica je kvaliteta , dugotrajnije su od membranskih , bolji osjecaj kod tipkanja ... !
Imam baš tu tupkovnicu i miš, kupio sam ih u kompletu. Koristim ih oko 2 godine i nisam baš previše zadovoljan. Koristim ih samo za filmove. Domet nije baš neki, meni na 2 metra šteka stalno, pogotovo ako kompjuter radi više procesa (znam, zvuči čudno ali tako je, primjetio sam više puta).
Frend ima neku Logitechovu MK bezicnu , mozda cak i 320 model i jednom prigodom je bila na kojih 5 metri od kompa i radila je bez problema !
Koja je trenutno najbolja mehanička gaminng tipkovnica koju mogu da kupim ?
kolko vrijedi logitech g510 stara 2 mjeseca a koristena 2-3 sata ?
Jel može miš i tipkovnica do 150 kn bez žice(u protisu)???
kolko vrijedi logitech g510 stara 2 mjeseca a koristena 2-3 sata ?
kako znas da je koristena 2-3 sata, ili ako je tvoja pa prodajes kako ces nekome dokazat da je koristena 2-3 sata? taj dio ti je najbolje zaboravit.
Ako je ispravna, sa racunom i garancijom trebala bi vrijediti 600kn samo to danas nitko nece platit jer za 600kn moze kupit bolju novu.
Jel može miš i tipkovnica do 150 kn bez žice(u protisu)???
moze preporuka neke prilicno jeftine mehanicke tipkovnice za gaming?
Steelseries 6Gv2.
Prilicno jeftine mehanicke tipkovnice nema kod nas , za nju se mora izdvojit 500-tinjak kn ! Pogledaj si CM Storm Quickfire TK - ima osvijetljenje i trenutno je na akciji !
Pozdrav,
dakle što mislite o ovoj tipkovnici - http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-speed-link-darksky-crna-usb&option=artikl&id_kategorija=101201&id_artikl=101.201.055
Isplati li se za te novce? Dali je dobra za igranje (gaming)?
Moze neko misljenje o Logitech G110. Mislio sam je uzeti ali saznaoo sam da je membranska :/ Jeli razlika bas toliko ocita?!
Moze neko misljenje o Logitech G110. Mislio sam je uzeti ali saznaoo sam da je membranska :/ Jeli razlika bas toliko ocita?!
Tipkovnica kao i svaka druga membranska. Da li vrijedi 350kn vise od neke jeftine Logitech do 100kn? Ne, ni blizu.
Ja sam je kupio kao neki kompromis dok cekam mehanicku tipkovnicu sa osvijetljenim hrvatskim layoutom. Previse je to para za ono sto pruza. Da je upola jeftinija onda bi bila osrednja kupovina. Ovako je smatram promasenom investicijom.
Tipkovnica kao i svaka druga membranska. Da li vrijedi 350kn vise od neke jeftine Logitech do 100kn? Ne, ni blizu.
Ja sam je kupio kao neki kompromis dok cekam mehanicku tipkovnicu sa osvijetljenim hrvatskim layoutom. Previse je to para za ono sto pruza. Da je upola jeftinija onda bi bila osrednja kupovina. Ovako je smatram promasenom investicijom.
Hmm u redu,hvala.Sad neznam sta da kupim vise :/
Imam trenutno Logitech wave koja je super ali kad pisaem po njoj cuje se ko tipkaca masina ali je ergonosmi predobra i nebih je mjenjao ali mi treba nekakvo osvjetljenje :(
Ako ti Wave zvuči kao tipkača mašina, onda mehanička keyba nije za tebe. Naime, one su glasnije, pogotovo kad tipku pritisneš do dna.
Ako ti Wave zvuči kao tipkača mašina, onda mehanička keyba nije za tebe. Naime, one su glasnije, pogotovo kad tipku pritisneš do dna.
A jbg,neznam dosta tipkam a cujem da svi kazu da su mehanicke bolje za to :/
Ima kakva osvjetljena mehanicka za razumne novce?