Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga izdvojena tema

poruka: 7.599
|
čitano: 2.079.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Jeli to onda znači da bi trebao ih spojit na zvučnu?

Ubi bene, ibi patria.

0 0 hvala 0
17 godina

Napisao sam ti da ne. Iako je to dva puta prepakirani (ili više?) bolji proizvod, nemaš potrebe za zasebnom zvučnom.

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
DankoH kaže...
Raykip kaže...

Dobiva se bitno "manje" slusalica za duplu cijenu.

E super. Hvala ti puno na iscrpnom odgovru!

hehehehehe..Cuvaj se ovakvih forumskih eksperata....jednostavno su to fanboyi koji su zaglavili za neki,cesto zvucni brand,pa ne smiju nis dobro reci ni za ono sto je doista dobro,da se ne bi"osramotili"..

Ja cu biti iskren..Od steelseries imam jedino Siberiu,V2 i KVALITETOM ZVUKA,KOMFOROM I UDOBNOSCU,mogu reci samo najbolje pohvale.Dakle,ako su ove nastavak Siberia serije,naravno da se dobiva "više",ali posto jos nisu pregazeni zakoni fizike,ne smatraj to necim kapitalnim "vise"... Ja namjerno dajem prednost brandovima,koje forumski "eksperti" sa sprdnjom popljuju,a NIKAD ne daju iole,mozgu bliski argument..

Cijena mi nije poznata,ali ja nemam potrebe da mijenjam Siberia v2,jer smatram da mi daje dovoljno..R sad,mora sam odluciti,Stellseries je kvalitetan,i bilo bi idealno da mozes osobno probati neki od proizvoda..Puno srece..

17 godina
duhonja kaže...
DankoH kaže...
Raykip kaže...

hehehehehe..Cuvaj se ovakvih forumskih eksperata....jednostavno su to fanboyi koji su zaglavili za neki,cesto zvucni brand,pa ne smiju nis dobro reci ni za ono sto je doista dobro,da se ne bi"osramotili"..

Ja cu biti iskren..Od steelseries imam jedino Siberiu,V2 i KVALITETOM ZVUKA,KOMFOROM I UDOBNOSCU,mogu reci samo najbolje pohvale.Dakle,ako su ove nastavak Siberia serije,naravno da se dobiva "više",ali posto jos nisu pregazeni zakoni fizike,ne smatraj to necim kapitalnim "vise"... Ja namjerno dajem prednost brandovima,koje forumski "eksperti" sa sprdnjom popljuju,a NIKAD ne daju iole,mozgu bliski argument..

Cijena mi nije poznata,ali ja nemam potrebe da mijenjam Siberia v2,jer smatram da mi daje dovoljno..R sad,mora sam odluciti,Stellseries je kvalitetan,i bilo bi idealno da mozes osobno probati neki od proizvoda..Puno srece..

Još i ovakvo nešto (podebljano) napiše, svašta. Što volim ove koji probaju 1-2-3 headseta/slušalice pa misle da su čuli sve...

Twitter: @191x7
11 godina
neaktivan
Nit sam fanboy, nit sam cuo puno slusalica, samo sam malo citao reviewe i nisu bas bili odusevljeni slusalicama.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Steelseries Siberia V3 su puno lošije od V2 verzije. Prvenstveno riječ je o reprodukciji zvuka.

Mnogi fanboji v2 verzije su ih kupili i popljuvali upravo radi toga.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
protjeran
191x7 kaže...
duhonja kaže...
DankoH kaže...
Raykip kaže...

Još i ovakvo nešto (podebljano) napiše, svašta. Što volim ove koji probaju 1-2-3 headseta/slušalice pa misle da su čuli sve...

Cuj,ako cemo o slusalicama,mozemo do ujutro,a probao sam ih definitivno vise nego ti,no i to j nebitno.Covjek je pitao za odredjenu seriju,lik mu je pun sebe "odgovorio" j sam replicirao i sto sad??

Opcenito,ako cemo o slusalicama i kvaliteti zvuka,prvbo moramo utvrditi cijenovni razred,kao i kod svega drugoga..Vise love,vise muzike..zar ne..potom namjenu,pa sve ostale benefite

Ipak tvoj "argumenat" obara sve moje receno..Vrlo profi..

11 godina
protjeran
ZGamer kaže...

jel ima tko iskustva sa Sennheiser game One/Zero slušalicama...navodno su skoro iste samo kaj je One open a Zero closed design...sve prednosti i mane sam više manje proštudiral i prvo sam bio siguran da uzimam closed kakve su i sadašnje logijeve a sad se dvoumim da probam open designe i realističniji i kak vele širi raspon zvukova?!forumi su dost podjeljeni,jedni vele kad pređeš na open da na njemu ostaješ a drugi isto tak za suprotno....  kakvi su vaši dojmovi/mišljenja o tome?

Prvo moras otici do nekog ozbiljnog Foruma,gdje znaju sto je kvaliteta i gdje nama navijackih grupa po brandovima..sorry na duplom..

14 godina
duhonja kaže...
ZGamer kaže...

jel ima tko iskustva sa Sennheiser game One/Zero slušalicama...navodno su skoro iste samo kaj je One open a Zero closed design...sve prednosti i mane sam više manje proštudiral i prvo sam bio siguran da uzimam closed kakve su i sadašnje logijeve a sad se dvoumim da probam open designe i realističniji i kak vele širi raspon zvukova?!forumi su dost podjeljeni,jedni vele kad pređeš na open da na njemu ostaješ a drugi isto tak za suprotno....  kakvi su vaši dojmovi/mišljenja o tome?

Prvo moras otici do nekog ozbiljnog Foruma,gdje znaju sto je kvaliteta i gdje nama navijackih grupa po brandovima..sorry na duplom..

Haha, s ovom raspravom ste i mene zainteresirali

Išao sam tražiti tekstove najpoznatijih portala o slušalicama.

Što kažu za Hyper X cloud:

Best Gaming Headset under £100
http://www.trustedreviews.com/best-gaming-headset_round-up_Page-4

We've tested several new headsets over the past six months, and the HyperX Cloud is still our favorite of the bunch.
http://www.pcgamer.com/the-best-gaming-headsets/

we think Kingston’s HyperX Cloud Gaming Headset is the best gaming headset
http://thewirecutter.com/reviews/best-gaming-headset/

Mjesto broj 3, prva dva koštaju 3 puta više
http://gaming-headsets-review.toptenreviews.com/

Mid-Level Winner: Kingston Hyper X Cloud 2
http://www.ign.com/articles/2015/09/22/the-7-best-pc-gaming-headsets

Tak da se i ja moram složiti s tim da HyperX Cloud pobijeđuju čak i neke duplo skuplje headsetove.

P.S. Poslije isporbavanja http://www.akg.com/pro/p/k501 preko pojačala, spojenog na ASUS-ovu zvučnu, i uz OČITU razliku u zvuku, ipak ostajem na Logitech G35, netreba mi ništa više

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina

Dobar posao kolega, samo ipak neki linkovi se odnose na hyperX 2.

To je osjetna razlika u cijeni, a i 7.1 sustav su, a ne stereo kao doticni u raspravi...

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 9:49 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Isto su stereo, samo dolaze sa usb zvučnom koja može emulirati 7.1
13 godina
neaktivan

Trebao bi neke in-ear slusalice za muziku, do sad sam imao htc-ove beats i bile su mi odlične. Znači po mogućnosti da imaju onu gumu za izolaciju vanjskih zvukova i da se ne čuju okolo kao one jeftine pa da svi u tramvaju čuju kaj slusam. Budžet cca 150kn 

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 10:31 (ja111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
metallic kaže...

Dobar posao kolega, samo ipak neki linkovi se odnose na hyperX 2.

To je osjetna razlika u cijeni, a i 7.1 sustav su, a ne stereo kao doticni u raspravi...

Obje su obicne stereo slusalice. Verziji II , 7.1  zvuk omogucavaju driveri USB zvucne.

Isto tako, verziji I ovog headseta 7.1 omogucuje zvucna kartica racunala.

Ovo sve gore je iz glave, ali pretpostavljam da sam u pravu jer je isti slucaj s mojim "7.1" G35, i "obicnim" slusalicama ustekanim u zvucnu koje su pririskom na jednu tipku u driverima takoder postale 7.1

Edit, ok, trebalo mi je 7 min da ovo natipkam na mobitelu :) spor sam

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 10:32 (CyberDemonVZ).
14 godina
ja111 kaže...

Trebao bi neke in-ear slusalice za muziku, do sad sam imao htc-ove beats i bile su mi odlične. Znači po mogućnosti da imaju onu gumu za izolaciju vanjskih zvukova i da se ne čuju okolo kao one jeftine pa da svi u tramvaju čuju kaj slusam. Budžet cca 150kn 

Pogledaj Xiaomi Piston. Npr ver. 2 ili 3. Nemam ih osobno, al sam u zadnjih mjesec dva cuo samo pohvale iz vise izvora.

Ne znam dal se mogu kupiti kod nas. Svi narucuju iz Kine.

15 godina
neaktivan

Ne znam vise ni sam, na kraju najvjerojatnije idem na Cloud Core. Jeb.... 7.1, brijem da ga nikad necu ni koristiti. Smeta me doduše sto Core nema volume control na slušalici i mic mute. To mi bas fali. Još treba malo razmisliti :P

Al opet su 450kn a ne 1000kn.....

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 12:03 (DankoH).

0 0 hvala 0
17 godina
Mislim da Core nema 7.1.
Pojacavnje/smanjivanje zvuka se moze obavljati i na tipkovnici (ako ima te tipke).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan

Da, Core nema 7.1. A ne znam da li mi treba 7.1.

0 0 hvala 0
17 godina
...to je ionako softwerski pa vjerojatno postoji neki program koji to simulira (osobono mislim da je to debilana),
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
djigibao kaže...
...to je ionako softwerski pa vjerojatno postoji neki program koji to simulira (osobono mislim da je to debilana),

svakom svoje...nemogu zamislit competativni fps bez 7.1 surrounda i tu je logitech dobro obavio softverski dio posla.Ovaj na cloudu 2 nije baš najbolje izveden tak da je bolje ic na stereo izvedbu i razerov 7.1 synaps. 

The Time is always righT
11 godina
neaktivan

Obje verzije su stereo samo jedna ima zvučnu koja emulira7.1 :P.

Većina igara ionako ima mod za slušalice koji kao radi surround in game bez uporabe drugog softwarea.

11 godina
Raykip kaže...

Obje verzije su stereo samo jedna ima zvučnu koja emulira7.1 :P.

Većina igara ionako ima mod za slušalice koji kao radi surround in game bez uporabe drugog softwarea.

hehehe.... positional audio na takvom modu je očajan isprobano i nije baš koristan u fps igrama.

The Time is always righT
12 godina

Bili prije odabrali HyperX Cloud (II) ili Audio Technica M40X? Cjenovno su tu negdje, 50tak kuna razlika... Šta bi predložili od skupljih varijanti do negdje max 1000kn?

BF4: hRci_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

netko ima/probao Siberiu 200 ? :)

twitch.tv/lusikaeuphoricopium/profile
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 2:57 (euphoricOpium).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
ja111 kaže...

Pogledaj Xiaomi Piston. Npr ver. 2 ili 3. Nemam ih osobno, al sam u zadnjih mjesec dva cuo samo pohvale iz vise izvora.

Ne znam dal se mogu kupiti kod nas. Svi narucuju iz Kine.

Pohvale za Pistonice, ovo su mi i prve in-ear koje su mi ugodne, prije sam imao koji par ne tako baš ugodnih. Dobije se 4 para onih gumica, raznih veličina. Zvučna izolacija radi perfektno. Ja sam naručio s Banggood-a za nekih 12 i pol dolara kad su bile na popustu, sada su 15.29$. (Piston 3 Reddot)

13 godina

Došle mi HyperX cloud slušalice, ima razlike ali nisu puno bolje od prijašnjih gamecom 388 slušalica...

Nego kako nemam volume up/down opciju!? Jeli to normalno ili?

EDIT: Izgleda da je ovo core verzija bez volume control box, gg.

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 13:13 (Et_Tu_Brute?).

0 0 hvala 0
12 godina

Zanemarite moje pitanje poviše pa bih htio postaviti novo, ako kupim HyperX Cloud II mogu li ih spojiti na PC bez USB zvučne koja se dobije sa slušama? Također posjedujem ASRock Z87 Killer matičnu sa integriranom zvučnom karticom, ima li smisla uzimati onda HyperX Cloud II ili da ipak idem na Cloud Core?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hrci kaže...

Zanemarite moje pitanje poviše pa bih htio postaviti novo, ako kupim HyperX Cloud II mogu li ih spojiti na PC bez USB zvučne koja se dobije sa slušama? Također posjedujem ASRock Z87 Killer matičnu sa integriranom zvučnom karticom, ima li smisla uzimati onda HyperX Cloud II ili da ipak idem na Cloud Core?

Hvala

Ako nebi koristio zvučnu od Clouda II možeš ga odspojiti od slušalica i onda imaš samo jedan 3.5mm jack koji bi zabijao u svoju zvučnu. Neznam da li bi time gubio mogućnost korištenja mikrofona jer taj 3.5mm-usb soundcard dodatak kontrolira glasnoću, mic, zvuk i surround zvuk.

Sad koja je zvučna bolja ona od sluški ili tvoja na matičnoj to iskreno neznam, ali ako si već zadovoljan sa zvučnom na matičnoj onda uštedi koju kunu i kupi *obične* Cloud sluške.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
12 godina

Hvala na odgovoru ali ipak neću moći zanemariti ono moje pitanje malo poviše, dakle kad bi birali Audio Technica M40X ili HyperX Cloud što bi odabrali? Muzika mi je ipak bitnija nego gaming. Slušam elektronsku glazbu dosta a od igara igram samo FPS-ove. Odustao sam od Cloud II verzije samo da napomenem. Cijena Cloud-a je negdje 500kn dok su M40X 800kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2016 0:41 (Hrci).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hrci kaže...

Hvala na odgovoru ali ipak neću moći zanemariti ono moje pitanje malo poviše, dakle kad bi birali Audio Technica M40X ili HyperX Cloud što bi odabrali? Muzika mi je ipak bitnija nego gaming. Slušam elektronsku dosta a od igara samo FPS-ove. Odustao sam od Cloud II verzije samo da napomenem.

Gle, i te AT M40X i Takstar Pro 80 su monitoring slušalice. Pro80 imaju veće drivere. Samo zbog toga bih izabrao Cloud.

Twitter: @191x7
13 godina

Previše faktora utječe na kvalitet zvuka, a veći driveri nisu jedina stvar. Pogotovo nije tako jednostavno.

Bolje proučit koji bolje odgovara njegovom glazbenom ukusu i to je to.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice