Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga izdvojena tema

poruka: 7.598
|
čitano: 2.079.188
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
191x7 kaže...
toxic kaže...
191x7 kaže...

DO 1500 Kn?

Za te novce dobiješ prave audiofilske slušalice, dobar mikrofon i dobar amp/dac.

Ali možeš iči i na Kingston HyperX CLoud + neki dobar audio izvor recimo neki USB AMP S DAC-om.

Barem bi imao odbar zvuk.

Nisam te poslušao jbga.

No svakako sam istražio malo i na kraju uzeo Asus Strix 7.1

Čestitam. Uživaj u "kvalitetnom" zvuku.

Nadam se da si ih probao. No sretan sam što su ti Cloud super sluške zaista....

dakle ja sam već davno imao setup superlux hb plus amp i bio sam zadovoljan.

neću reći da je asus strix bolji jer nije.. ima svojih prednosti ali i mana..

ali da je asus strix 7.1 bolji od g35, syberije v2, tiamata 7.1, g430, audio fx 5+1 to stvarno jesu.. sa cloud ne mogu usporediti jer ih nisam nikada imao na glavi..

eto 5 sati ih imam u komadu na glavi i tek me sada pocela zatezat uska što je meni odlicno.. zvuk je stvarno u igrama precizan. glazba je okey, dosta su snažne.

mic se da skidati, nisu teške, dobar noise cancellation.

17 godina
toxic kaže...

ali da je asus strix 7.1 bolji od g35, syberije v2, tiamata 7.1, g430, audio fx 5+1 to stvarno jesu.. sa cloud ne mogu usporediti jer ih nisam nikada imao na glavi..

Što se Clouda tiče, da, imam ih.

Prouči recenzije Takstar Pro 80, HyperX Cloud i QPad QH 90. To su iste slušalice, s tim da QPad i Kingston gore dodaju još i mikrofon i svoje boje.

Skužiti ćeš da su to jako dobre slušalice, pogotovo za glazbu. Vjerojatno najbolje zvučeći "gaming headset" dostupan u prodaji, a čak nije ni skup.

Twitter: @191x7
17 godina
191x7 kaže...
toxic kaže...

Što se Clouda tiče, da, imam ih.

Prouči recenzije Takstar Pro 80, HyperX Cloud i QPad QH 90. To su iste slušalice, s tim da QPad i Kingston gore dodaju još i mikrofon i svoje boje.

Skužiti ćeš da su to jako dobre slušalice, pogotovo za glazbu. Vjerojatno najbolje zvučeći "gaming headset" dostupan u prodaji, a čak nije ni skup.

Ne znam druže-

Nitko ne uspoređuje cloud II sa Asus Strix 7.1 jer je to jednostavno drugi cjenovni rang.

Ja mogu usporediti Asus Strix 7.1 sa Tiamatom i sličnim slušalicama..

Vjerujem da je Cloud II dobra opcija ali isto tako je i g430 dobra opcija koje sam reko imaju veliku manu - slab zvuk(malo db), i nisu baš precizne.. kabel se vija tj. mota, software je banana, stereo mode moraš ući u sw da bi ga prebacio na 7.1 i obrnuto, strix nemaju uopce software i to je cool, sve je remote desktop on the fly.

Razlog je što sam htio uzeti rocat kave je blutooth pair sa mobitelom, često mi se desi da mi mobitel zvoni kada igram nešto online, a i rocat kave xtd premium 5.1 digital imaju zasebnu zvucnu što je hebeno dobro.. no nije ih bilo jučer i odlučio sam se isto tako on the fly :)

Cloud II mi možda ima samo jednu stvar koja mi se sviđa više od ostalih "gaming" slušalica a to je što dobiš zamjenjse ear cupove

Reci mi što su ti mrske ove strixice ili npr roccat kave xtd premium digital?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2015 8:41 (toxic).
17 godina
odjavljen
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

G430 imajau tih ili slab zvuk samo preko priložene USB zvučne kartice koja ipak daje solidan virtualni prostorni zvuk. Dirkt u onboard zvučnu slušalice lome sve živo. Imam i sony audiofilske slušalice od preko 200$ i razlika u zvuku je u nijansama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lovac kaže...

Nitko ne vrijeđa prijatelju. Samo predlažemo ako netko MOŽE uštediti još kojih 100-200 da se svakako isplati, no to nije uvijek tako. Moj prvi headset je no name kinez za 79kn. Još uvijek radi, jedino se "koža" ljušti i koristim ga na laptopu.

Ako mora, od navedenih ja bi išao na H10 koje djeluju najozbiljnije od navedenih u smislu izrade. Jedino što se ljudi žale je da se žuti kabao jako prlja.

Inače do 300kn u ovom trenutku uzmi CM Ceres 300

EDIT: Imaš u ADM-u za 218kn. Za ostatak kupi Bug i odi na cugu.

191x7 kaže...

Taj Trustov headset mi nije poznat. Sharkoon H10 sam imao prilike koristiti, zvuk je ok, mikrofon je dobar ALI clamping force im je očajan tj ne stisnu dovoljno oko ušiju pa je osjećaj malo čudan.

Geniusov Lychas ima loš zvuk i brzo se pokvare. Sharook Rush ER1 nisam koristio, ali djeluju mi previše slične običnom SHarkoon RUsh pa bih ovako odokativno rekao da djeluju izrazito neudobno.

Kao što kolega kaže. za do 300 Kn CM Storm Ceres. 

Hacker002 kaže...

Za 300kn u Linksu imaš Plantronics 388, ako si već zadovoljan s 380 onda ni sa 388 nećeš požaliti

@Lovac i @191x7

Znaci do 300kn, najbolje je uzeti CM Storm Ceres? Ako je tako, onda cu vjerovatno njega uzeti. Da li će možda doći neke nove sluške u tom cjenovnom rangu, koje su bolje odnosno biti ce bolje, pa da pricekam mozda s kupovinom malo?

@Hacker002

Zelio bih probati neke druge sluske :) Malo promijene :) Ako nista drugo, bar cu za ubuduce znati da su Plantroicsove sluške dobre :D

17 godina
XXX kaže...

G430 imajau tih ili slab zvuk samo preko priložene USB zvučne kartice koja ipak daje solidan virtualni prostorni zvuk. Dirkt u onboard zvučnu slušalice lome sve živo. Imam i sony audiofilske slušalice od preko 200$ i razlika u zvuku je u nijansama.

Pa baš i nije tako :(

17 godina
odjavljen

Ili imaš defektan primjerak ili ne čuješ dobro, slušalice su sve samo ne tihe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XXX kaže...

Ili imaš defektan primjerak ili ne čuješ dobro, slušalice su sve samo ne tihe.

za razliku od mnogih jesu..

no svako ima svoje mišljenje

a ja također ne mislim otpajat usb da bih jaci zvuk a sa druge strne izgubio virtualni zvuk..

ma daj...

11 godina
odjavljen

Moze neka preporuka gaming headset-a sto jeftinije,a da su crveno crne.Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
IvanDado kaže...

Moze neka preporuka gaming headset-a sto jeftinije,a da su crveno crne.Hvala!

Kingston HyperX Cloud black, taman su crne s crvenim elementima.

Ako ti je preskupo, imaš puno lošije ali ne loše Creative Fatal1ty.

11 godina
odjavljen

Nije lose.Svidja mi se,hvala :) Ali ja sam mislio da li ima nesto kao razerove crvene sluske,a da nisu ipak tako skupe.

0 0 hvala 0
17 godina
IvanDado kaže...

Nije lose.Svidja mi se,hvala :) Ali ja sam mislio da li ima nesto kao razerove crvene sluske,a da nisu ipak tako skupe.

Razerove slušalice imaju dvije mane. Prva je, naravno, prevelika cijena. Druga je pak puno bitnija, a to je činjenica da zvuče loše.

9 godina
neaktivan

Molio bih preporuku za gaming headset.

Citam vec danima citam o raspravama "skupi" headset ili kvalitetna zvucna i/ili audio/gaming slušalice pa sam se u tome svemu izgubio,
Bitna mi je mobilnost headseta ali povremeno, uglavnom sam na svom PC-u pa razmišljam da ugradim kvalitetnu zvucnu a nisam niti siguran dali headsetovi
koji se reklamiraju kao 5.1 ili 7.1 USB imaju dobre zvucne. Znanje mi je skromno, ne pratim stalno novitete i recenzije pa mi svaki savjet dobro dode.

PC mi je ok ali mislim da imam integriranu zvucnu

Sound Cards
   AMD High Definition Audio Device
   Realtek High Definition Audio
   Intel Display Audio
MASRock Z77 Extreme4-M
Intel Core i5 3570K
DDR3 8192 MByte

Preferiram maximalnu udobnost, surround, naravno kvalitetu zvuka i mikrofon na samim slušalicama.

Financije 1000kn mogu i preko 1500kn ali nisam siguran jel potebno.

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina

Za tebe je taman Kingston HyperX Cloud ili možda čak i CLoud 2.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 14:47 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Ma ja mu dvicu preporučam baš zbog mobilnosti (4-polni konektor).

14 godina

Imam Audio Technicu AG1 i ima jedan kabel za mic i sluše. Trenutno koristim spliter koji ide u maticnu. Sad me zanima ima li koji amp/dec u kojeg se moze takav jedan konektor spojit (bez splitera), a da rade i mic i sluše.

Maticna je Formula VI ( znaci najbolje od onboar zvucnih sta se nudi ). Nazalost softwer za zvucnu je katastrofa. Vrlo malo opcija, te je sve skupa tiho.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Hvala !

Od mobilnosti sam odustao kao prioriteta, uzimam Kingston HyperX Cloud, ali nisam siguran 1 ili 2 ? 

Da li Kingston HyperX Cloud 2 ima dobru USB  zvučnu ili mi pored nje treba ugradnja zvučne?

Pročitao sam da pojedine zaobilaze internu zvučnu ali ne razumijem kako to sve skupa radi  pa ako može info o tome.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 20:26 (Lik0).

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Evo da ne ulazim u druge teme,jel moze preporuke periferije i zvucnika s nekom podlogom za mis isto tako crveno crna kombinacija? :) Sto jeftinije naravno sve.Treba se covijek obnovit tu i tamo ;)

0 0 hvala 0
17 godina
IvanDado kaže...

Evo da ne ulazim u druge teme,jel moze preporuke periferije i zvucnika s nekom podlogom za mis isto tako crveno crna kombinacija? :) Sto jeftinije naravno sve.Treba se covijek obnovit tu i tamo ;)

Zvucnici:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Genius+SW-G2.1+1250+2.1

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan

Pozdrav, planiram kupiti neki headset do oko 700-800-900kn.

Dvoumim se izmedu Logitech G35 (renew) i Cloud 2. Bitno mi je da su slusalice glasne i da je zvuk kvalitetan, a mikrofon mi je manje bitan.

Vidim da je na Cloud 2 kvalitetniji zvuk, al me zanima koliko ? Svida mi se dizajn G35, dodatne tipke G i software.

Takoder neznam kakve su SHARKOON X-Tatic S7 ili Razer Kraken Pro ili neke druge u tom cjenovnom rangu. 

I da, ako su Sennheiser PC 323D puuuno bolje od svih gore navedenih, uzimam njih (999kn).

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2015 17:27 (reXamble).

0 0 hvala 0
17 godina
reXamble kaže...

Pozdrav, planiram kupiti neki headset do oko 700-800-900kn.

Dvoumim se izmedu Logitech G35 (renew) i Cloud 2. Bitno mi je da su slusalice glasne i da je zvuk kvalitetan, a mikrofon mi je manje bitan.

Vidim da je na Cloud 2 kvalitetniji zvuk, al me zanima koliko ? Svida mi se dizajn G35, dodatne tipke G i software.

Takoder neznam kakve su SHARKOON X-Tatic S7 ili Razer Kraken Pro ili neke druge u tom cjenovnom rangu. 

I da, ako su Sennheiser PC 323D puuuno bolje od svih gore navedenih, uzimam njih (999kn).

Cloud 1 je puno bolji headset od G35; tako da idi na dvojku slobodno. Sennheiser PC 323D znam da je dosta neuvjerljivo napravljen obzirom na cijenu, zvuk je sigurno dobar. Sad koliko, sigurno ne kao na skupljim, ne-gaming Sennheiser sluškama.
Cloud 2 ili PC 323D, sam odaberi.

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
10 godina
neaktivan

Roccat Kave XTD 5.1 Analog, real 5.1 ? Znas li ista o tom headsetu ?

0 0 hvala 0
17 godina

Neznam na žalost mada imaju standard 40mm zvučnike (pitanje samo koji materijal membrane). Vjerojatno su tu negdje kao i ostali gaming headseti.

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
reXamble kaže...

Roccat Kave XTD 5.1 Analog, real 5.1 ? Znas li ista o tom headsetu ?

Težak je. I ne baš udoban.

14 godina

pozz.

trebam jednu preporuku svezi headseta.

uzeo bi headset iz navedenih trgovina (zbog toga jel uzimam na rate):

https://www.svijet-medija.hr/gg/45/slusalice

http://www.comel.hr/katalog/racunalna-periferija/pc-multimedija

http://www.lingua-centar.hr/cybershop/artikli.php?dy=Slusalice&g=22#n22

bitno da je zvuk 5.1 ili 7.1 za gaming mi treba.

btw dali postoje slusalice koje bi se ustekale u lcd tv i da slusam televiziju preko njih (radi klinaca mi je).

okvirna cijena 500-800kn (za headset)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

5.1 ili 7.1 ti ne treba jer to imaš gratis (recimo Razer Surround je free program koj iradi sasvim ok).

Za 500 - 800 Kn imaš HyperX CLoud. Ako ih baš nemaju, možeš eventualno Func HS-260.

A za TV, televizori imaju audio jack tako d amožeš spojiti bilo koje slušalice.

10 godina
neaktivan
191x7 kaže...

5.1 ili 7.1 ti ne treba jer to imaš gratis (recimo Razer Surround je free program koj iradi sasvim ok).

Za 500 - 800 Kn imaš HyperX CLoud. Ako ih baš nemaju, možeš eventualno Func HS-260.

A za TV, televizori imaju audio jack tako d amožeš spojiti bilo koje slušalice.

Jel bolje sa HyperX Cloud II koristit njihov 7.1 ili preko tog programa (Razer Surround) ?

10 godina
neaktivan

Sutra planiram kupit Cloud II, sad sam vidio ovaj trailer: 

Jel zna netko dal mozda u hrvatskoj postoji retailer koji nudi kod za igru uz slusalice? Bilo bi odlicno, 400kn je igra preorder.

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
reXamble kaže...

Sutra planiram kupit Cloud II, sad sam vidio ovaj trailer: 

Jel zna netko dal mozda u hrvatskoj postoji retailer koji nudi kod za igru uz slusalice? Bilo bi odlicno, 400kn je igra preorder.

U to i mene zanima.Bas si htio uzet te sluske sad.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice