Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga izdvojena tema

poruka: 7.599
|
čitano: 2.080.205
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
AirLive kaže...

... jedan drugome udarate thumb down. 

Thumb down udaram onom postu s kojim se ne slažem.

Recimo da Razer ili SteelSeries imaju super zvuk - s tom tvrdnjom se ne mogu složiti jer:

1. Nijedan proizvođač do sada nije uspio u tome da im ama baš sve slušalice imaju dobar zvuk.

2. Razer, SteelSeries i slični SU poznati po tome da im velika večina slušalica (ili headseta) ne zvuče dobro.

Twitter: @191x7
17 godina
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Evo i prvih Logitech G633 kod nas, ali majko luda, preko 1500kn! Pa tko će to kupiti? G35 (prethodnik) nikad nije koštao ni približno toliko...

EDIT: To naši pljačkaju jer ako naručite npr. direkt kod Logija, G633 koštaju 150kn više od G35, tj. morale bi biti 500kn jeftinije. Ako je netko razmišljao uzimati, ja bih svakako čekao.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 9:17 (Lovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Onda ekipa, što mi na kraju preporučujete? Headset ili obične slušalice? Ponavljam, ako dobijam nešto više tj. kvalitetniji zvuk sa slušalicama do 300 kn onda slušalice, ako ne, onda radije sve u jednom.

0 0 hvala 0
17 godina

Kupi headset i skrati muke i sebi i nama

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

A i primarno mi je bilo u planu headset uzeti samo me zanima ako nešto dobijam više sa samim slušalicama do 300 kn, ako nema prednosti u kvaliteti zvuka onda headset. Samo mi niko ne odgovara baš konkretno. Možda trebam postavit upit u drugu temu pa usporediti sam nekako. Ugl. pričekat ću još malo :D.

17 godina

Pa dobio si preporuke, što ti nije jasno? A i da nisi, ima na zadnjih nekoliko stranica i više nego dovoljno preporuka (dobrih).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za 300kn nedobivaš apsolutno ništa više. Kupi headset i amen

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Eto takav odgovor sam čekao :D. Bez uvrede tebi i kolegama, ali ne kužim se u to pa sam čekao da mi netko potvrdi.

Kako sada stvari stoje, najbliži sam jednom od ova 2 modela za koja sam i dobio preporuku:

COOLERMASTER STORM Ceres-300

PLANTRONICS GameCom 388

Malo bliže su mi storm ceres jer znam da imaju za namjestiti duljinu držača na glavi. Od ostalih modela u rangu 200-300kn našao sam još ove iako mi se ova 2 modela gore čine bolja:

SHARKOON Shark Zone H10

GENIUS HS-G550 Lychas

TRUST GXT 340 7.1

Sada kada napokon kupujem dajte mi link za taj konektor koji mi treba, po mogućnosti iz linksa ako nije problem. Zahvaljujem.

17 godina

H10 sam imao priliku koristiti prije mjesec i nešto, mogu reći da je zvuk OK i da je mikrofon dobar ali da im je "clamping force" nikakav, vrlo labavo sjedaju.

17 godina

Ja imam 388 i meni su dobre, a nosim ih dosta. Udobne su, namještaju se po visini, kabal je zadovoljavajuće kvalitete i duljine, ma sve je ok, ja njih preporučam

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hacker002 kaže...

Ja imam 388 i meni su dobre, a nosim ih dosta. Udobne su, namještaju se po visini, kabal je zadovoljavajuće kvalitete i duljine, ma sve je ok, ja njih preporučam

Kabel.

11 godina

@Hhacker002

Aha, znači ipak se mogu namjetat po visini, mislio sam da ne mogu kad si mi rekao da ih probam prije kupovine kako mi stoje na glavi.

Još malo da gnjavim sa ovih pet modela koje sam linkao. 

Kakvu ulogu ima usb priključak kao na ovim trust gxt slušalicama? To je bolje ili lošije od klasičnog priključka?

Jeli bolja veća ili manja osjetljivost (u ohmima)?

Gledao sam po yt malo ove headsete i znam da sam rekao da mi mic nije previše bitan jer ga ne koristim često, ali storm ceres i ove lychas imaju dosta dobar zvuk preko mica, dok ove h10 i te plantronics 388 imaju dosta izražen šum... Za ove zadnje nisam našao ništa (još).

I ako bi mogli reći kako se zove taj adapter/konektor koji mi treba. Znači link ako ga ima u linksu ili što da upišem na nabava.net. Zahvaljujem.

EDIT: Jesu to ovaj i ovaj konektor? Koji je bolji?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2015 13:55 (AirLive).

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Odgovor na prvo pitanje - zato što se bira headset za gaming ili slušalice za glazbu, za što postoje dvije odvojene teme. Jednostavno sam to tako zamislio, da pomognem ljudima oko izbora headseta kojeg bi koristili za gaming.

Headset (bilo koji) je kombinacija slušalica i mikrofona, a to je li gaming je nebitno (gaming su uglavnom oni što to naglašavaju ili imaju nekakve "gaming" fičere).

Što se preporuke tiče, za 300 Kn max imaš dobrih (Logitech G230, CM Storm Ceres 300, Creative Fatal1ty, ...) no prema onome što si naveo ja bih ti ipak savjetovao kupnju solidnih slušalica i odvojeno nekakav stolni mikrofon ili neki mali (clip-on) s eBaya.

Laptop ti vjerojatno ima 1 ulaz za 4-polni konektor, dakle treba ti adapter s 2 3-polna konektora na 1 4-polni. Nisu skupi i lako se nabave.

Spdif ti je digitalni izlaz i to optički. Možeš spojiti nekakave zvučnike koji to koriste ili slično.

Ne znam za ostale, al Logi g230 nema kod nas ispod 400kn ako se ne varam. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
11 godina

U međuvremenu sam skužio neke stvari, a ona osjetljivost sam pogriješio da je u ohmima, to je mjera za impedanciju. Pretpostavljam da je bolja što veća osjetljivost. Najvjerojatnije uzimam storm ceres. Od ova 2 konektora ne znam točno koji je dobar, ali ako ne dobijem odgovor uzimam ovog jeftinijeg jer tu piše mikrofon + audio izlaz, a za drugoga piše 2x stereo audio jack.

0 0 hvala 0
17 godina
AirLive kaže...

U međuvremenu sam skužio neke stvari, a ona osjetljivost sam pogriješio da je u ohmima, to je mjera za impedanciju. Pretpostavljam da je bolja što veća osjetljivost. Najvjerojatnije uzimam storm ceres. Od ova 2 konektora ne znam točno koji je dobar, ali ako ne dobijem odgovor uzimam ovog jeftinijeg jer tu piše mikrofon + audio izlaz, a za drugoga piše 2x stereo audio jack.

Pa vidiš da prvi ima 4-polni konektor dok drugi ima 3-polni, barem je lako izbrojati.

Prvi je za mikrofon+slušalice dok je drugi za razdjeliti da isti zvuk ide na dvoje slušalice.

11 godina

A nemoj se ljutiti, ali ne znam što su to "polovi". Tj. nisam znao do sada. Mislio sam da je to nešto unutar konektora ili adaptera kako već.

Evo kad si mi rekao da vidim, onda sam prvo pomislio da jedino što mogu vidjeti su ove crne crtice na utoru. Brojim i ovaj prvi ima 3 crtice, ovaj drugi dvije. Jebemu nije to to onda :D. Mora da se misli na broj međuprostora između tih crta. Ili sam krivo pokopčao?

EDIT: Skužio sam zašto mora biti 4 pole :D. Ovaj zadnji je za mikrofon kojeg 3 pole nema. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 14:43 (AirLive).
12 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi. Molim vas za savjet: Medusa NX ili PLANTRONICS GameCom 388? Vidim da se preporučuju, a cjenovno su tu negdje. Hvala :) Mikrofon mi je manje bitan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 17:19 (prasac).

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav

molim savjet za headset slušalice (za webinare), samo da imaju onaj combo priključak za laptop(da nije posebno za slušalice zeleni i posebno za mikrofon rozi, nego sve u jednom kao za mobitele).

Ništa spektakularno, glavno da radi.

(Zg dućan po mogućnosti)

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

imam logitech sluške no eto htio bih ipak na nivo više.

zanimaju me ove :

Roccat Kave XTD Premium 5.1 Digital

isplati li se dati taj novac za te slušalice ili kod nas postoje bolje za taj novac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

zanimaju me ove :

isplati li se dati taj novac za te slušalice ili kod nas postoje bolje za taj novac?

To nije nivo više, to je nivo NIŽE.

Koliko novca imaš za taj prijelazak?

17 godina
191x7 kaže...
toxic kaže...

zanimaju me ove :

To nije nivo više, to je nivo NIŽE.

Koliko novca imaš za taj prijelazak?

predloži do 1500 kn

i objasni mi ovaj korak niže..

ove roccat imaju neke stvari koje mi se jako sviđaju i navodno mocan zvuk..

meni su logitech pre slabe a osim toga nisu mi baš precizne... npr imao sam razer tiamat 7.1 i puno bolje su bile, čak i g930 su bile bolje

ove su dosta jeftinije pa samim time su valjda i lošije..

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 11:31 (toxic).
17 godina

Jel si našao što boljeg?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

DO 1500 Kn?

Za te novce dobiješ prave audiofilske slušalice, dobar mikrofon i dobar amp/dac.

Ali možeš iči i na Kingston HyperX CLoud + neki dobar audio izvor recimo neki USB AMP S DAC-om.

Barem bi imao odbar zvuk.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

DO 1500 Kn?

Za te novce dobiješ prave audiofilske slušalice, dobar mikrofon i dobar amp/dac.

Ali možeš iči i na Kingston HyperX CLoud + neki dobar audio izvor recimo neki USB AMP S DAC-om.

Nisam te poslušao jbga.

No svakako sam istražio malo i na kraju uzeo Asus Strix 7.1

17 godina
toxic kaže...
191x7 kaže...

DO 1500 Kn?

Nisam te poslušao jbga.

No svakako sam istražio malo i na kraju uzeo Asus Strix 7.1

Čestitam. Uživaj u "kvalitetnom" zvuku.

17 godina

Sasvim prosječan i skup "gaming" headset. Šteta što nisi slušao 191x7

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina

Vidim tu neke dežurne "policajce" koji smatraju da svi imaju para, pa odmah pocinju s "vrijeđanjem" da headseti do 300kn nista ne vrijede. Nakon 3-4 godine rada, Gamescom 380 su bile najbolje slušalice, ali eto desna sluška polako umire i ovaj "filter" ili kako se to vec zove mi otpada, tako da je vrijeme za neke nove slušalice. Buđet je znaci do 300kn ni lipu vise. Pronašao sam 4 headseta i jedini je moj kriterij bio dizajn, a sada se nadam da je netko koristio bar jednu slušalicu, pa da mi pomogne u izboru:

http://www.links.hr/?naziv=slusalice-trust-gxt-340-7-1-gaming-crno-crvene&option=artikl&id_artikl=100.507.050

http://www.links.hr/?naziv=slusalice-sharkoon-shark-zone-h10-crne&option=artikl&id_artikl=100.506.599

http://www.links.hr/?naziv=slusalice-genius-hs-g550-lychas-gaming&option=artikl&id_artikl=100.000.159

http://www.links.hr/?naziv=slusalice-sharkoon-rush-er1&option=artikl&id_artikl=100.506.613

0 0 hvala 0
17 godina

Nitko ne vrijeđa prijatelju. Samo predlažemo ako netko MOŽE uštediti još kojih 100-200 da se svakako isplati, no to nije uvijek tako. Moj prvi headset je no name kinez za 79kn. Još uvijek radi, jedino se "koža" ljušti i koristim ga na laptopu.

Ako mora, od navedenih ja bi išao na H10 koje djeluju najozbiljnije od navedenih u smislu izrade. Jedino što se ljudi žale je da se žuti kabao jako prlja.

Inače do 300kn u ovom trenutku uzmi CM Ceres 300

EDIT: Imaš u ADM-u za 218kn. Za ostatak kupi Bug i odi na cugu.

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 22:05 (Lovac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Taj Trustov headset mi nije poznat. Sharkoon H10 sam imao prilike koristiti, zvuk je ok, mikrofon je dobar ALI clamping force im je očajan tj ne stisnu dovoljno oko ušiju pa je osjećaj malo čudan.

Geniusov Lychas ima loš zvuk i brzo se pokvare. Sharook Rush ER1 nisam koristio, ali djeluju mi previše slične običnom SHarkoon RUsh pa bih ovako odokativno rekao da djeluju izrazito neudobno.

Kao što kolega kaže. za do 300 Kn CM Storm Ceres. 

17 godina

Za 300kn u Linksu imaš Plantronics 388, ako si već zadovoljan s 380 onda ni sa 388 nećeš požaliti

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice