Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga izdvojena tema

poruka: 7.599
|
čitano: 2.080.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
Hehe ima i tu neceg
mac
15 godina
neaktivan
preporuka slušalica do nekih 500kn, postoji li neki best buy ili slično? hvala
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
tonchy kaže...
preporuka slušalica do nekih 500kn, postoji li neki best buy ili slično? hvala

Papagajski, ali jedini pravi odgovor :) HyperX Cloud i naravno da se isplati preći budžet za tih 60kn.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
15 godina
neaktivan
znaci, ovi gaming brandovi ne trebaju nužno biti bolji? pitam jer nisam često vidio hyperx u tim gaming krugovima. a možda i nisam upućen dovoljno :P
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Cloudice nisu ni bile gaming headset, već samo slušalice za ljubitelje glazbe, onda je Kingston pod svojim brandom dodao mikrofon i par sitnica, a cijena je kakva je zato jer si dižu vrijednost brenda. Da koštaju 900kn, opet bih preporučio baš te.
Popularno je ono što se reklamira i što daju sponzori. Stvarno misliš da bi pro igrači koristili Razer headset od 1000+ kn koji ne vrijedi ni 400 da ih nisu dobili badava?

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Planiram si uzeti nove slusalice,trenutno koristim CoolerMaster Pulse-R,dao bih negdje oko 450kn,sad gledam ima u instaru Logitech G230 za 439kn pa me zanima jesu li one bolje od CMovih ?

Btw,na CMovima mi je izlizan prikljucak i ne radi kak treba pa zato kupujem nove...

Zelim da slusalice imaju sto bolji zvuk i bass,posto slusam elektronsku glazbu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 20:57 (Zagi27).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zagi27 kaže...

Pozdrav!

Planiram si uzeti nove slusalice,trenutno koristim CoolerMaster Pulse-R,dao bih negdje oko 450kn,sad gledam ima u instaru Logitech G230 za 439kn pa me zanima jesu li one bolje od CMovih ?

Btw,na CMovima mi je izlizan prikljucak i ne radi kak treba pa zato kupujem nove...

Zelim da slusalice imaju sto bolji zvuk i bass,posto slusam elektronsku glazbu...

Mislm da su ove bolje:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Func+260

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Zagi27 kaže...

Pozdrav!

Mislm da su ove bolje:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Func+260

Bas sam gledao review,ljudi kazu da je jako jeftina izrada,nasao sam par komentara gdje su napisali da im puca plastika,onaj okvir...

Pa eto imas jos mozda koje za preporucit slusalice... ?

17 godina
Nemam, ispucao sam sve adute koje sam imao...

Kada bi se vodio tom logikom ne bih nikad nista kupio.
Osobno ih nisam nikad vidio ili isprobao pa ne mogu potvrdit ali sam procitao da su OK za tu cijenu (u Bug-u su ih pohvalili).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina

Func HS 260 je navodno čisto OK ako se ne može pretegnuti do Hyperx CLoud.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Evo jos samo da onda pitam isplati li mi se uzet Razer Kraken Pro,jesu li bolje od tih Funcovih... ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kraken ima lošije zvučnike, a skuplji je.

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Došlo vrijeme da se zamjene dosadšanji headset Plantronics Gamecom 380 koji je vjerno služio dvije godine. Čitajući ovdje što su ljudi preporučili, izbor je pao na hyperx cloud. Sad je pitanje uzeti hyperx cloud ili hyperx cloud 2, odnosno dali se isplati potegnuti sa 560kn na 715kn?

wot: maxonuniversal

0 0 hvala 0
17 godina
MaxonUniversal kaže...

Došlo vrijeme da se zamjene dosadšanji headset Plantronics Gamecom 380 koji je vjerno služio dvije godine. Čitajući ovdje što su ljudi preporučili, izbor je pao na hyperx cloud. Sad je pitanje uzeti hyperx cloud ili hyperx cloud 2, odnosno dali se isplati potegnuti sa 560kn na 715kn?

SLobodno uzmi CLoud prve generacije.

12 godina

Koja je razlika izmedu jedinice i dvojke? (hyperX Cloud)

17 godina
2 ima zvucnu (koja je kod neki bila u banani ali je Kingston ljudima free zamjenio), navodno nesto bolji mic i membransku spuzvu.
17 godina
roby27 kaže...

Koja je razlika izmedu jedinice i dvojke? (hyperX Cloud)

Dvojka ima 4-polni konektor (jedan) te dolazi s USB zvučnom (problematična u prvoj seriji).

Jedinica ima 2 3-polna i hrpu adaptera raznih.

Također, na dvojci je drugačiji mikrofon (minorna razlika) te je i na headbandu memorijska pjena. I različite su kombinacije boja Cloud 1 naspram Cloud 2.

13 godina
neaktivan

Danas stigle, samo mi se čuje pucketanje, očito ću se i ja morati javiti supportu. Ovi što su slali ( Ako je moguće poslati na PM c/p poruke koje su poslali? ), dali su dobili novu zvučnu i koliko je trebalo da dođe ?

a a
wot: maxonuniversal

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Pozdrav ekipa. Malo obnovio periferiju. Stiglo jucer malo testirao. Slusalice su solidne, zvuk je dobar, bass odličan, al malo prljavi mid-high, zapravo topao bez čistih visokih. Za muziku prilično dobro, ali zato u igrama briljira. Uparene sa nekim dobrim audio softwareom, strava zvuk u filmovima i igrama. Mikrofon jeisto dobar. Citao sam puno kako je mikrofon los, tih, ali to nije istina. Provjerio snimajući i chatajuci preko origina. Dam jos dojmova poslije...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
eywa33 kaže...

Pozdrav ekipa. Malo obnovio periferiju. Stiglo jucer malo testirao. Slusalice su solidne, zvuk je dobar, bass odličan, al malo prljavi mid-high, zapravo topao bez čistih visokih. Za muziku prilično dobro, ali zato u igrama briljira. Uparene sa nekim dobrim audio softwareom, strava zvuk u filmovima i igrama. Mikrofon jeisto dobar. Citao sam puno kako je mikrofon los, tih, ali to nije istina. Provjerio snimajući i chatajuci preko origina. Dam jos dojmova poslije...

...jos da si napisao o cemu se radi...

12 godina
odjavljen
djigibao kaže...
eywa33 kaže...

...jos da si napisao o cemu se radi...

Hahaha, ma stavio sam slike odn. barem sam mislio da sam ih stavio...sa moba ide teze izgleda. Radi se o Logitech g230...i steelseries apex raw tipki.

Takoder sam citao kako znaju puknit na spoju gdje se rotiraju... Da, djeluju malo krhko tu, al nadam se da će izdrzat barem garanciju od tri god... Inace vrlo su lagane, lagana plastika i aluminijski unutarnji okvir. Ugodne su na glavi, unatoc neobicnom materijalu, nakon par sati nisam osjetio nelagodu. 

Sve u svemu, zadovoljan za sad i neka duraju sto duze. 

Još jedna stvar, evo do sada sam uštekavao slušalice kao inače - u front port na kućištu, i zvuk je bio dobar ali nekako pretih, sa creative sound blaster softwareom sam ga malo pojačao... Sad reko idem probat izravno u izlaz na I/O panelu i umalo nisam oglušio. Iako kad uštekam pozadi na matičnoj u bilo koji utor, pita me software šta sam uštekao, klikneš Headphones i on prebaci stereo izlaz na njih normalno, međutim napominjem da signal nije isti kao kad ga uštekaš u normalni out... Eto samo to, ako je nekome tiho nek proba na glavni out uštekat sluše, trebao bi bit bolji zvuk. Meni se ovako "od oka" pojačao uduplo, ali i iskristalizirao... sad su preglasne ;)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2015 15:26 (eywa33).
13 godina

kupio kingston cloud hyperx

nisam pozalio.

Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina

Ekipa, pozdrav. Za početak me zanima zašto gaming headset u naslovu samo? Koja je razlika između običnog i gaming headseta, ili je to samo tako u naslovu stavljeno? Uglavnom treba mi preporuka nekog (gaming) headseta 250-300 kn max. Ako ima nešto posebno možda se mogu sitno protegnuti... Nebi nikako uzimao one modele koji stoje iza glave, imao sam jedan takav i neugodan je samo tako. Nakon 10 min. žulja me sve na ušima. Također bi volio da taj headset ima kontrolu zvuka na kabelu.

Mikrofon jako rijetko koristim, ali ponekad mi treba za neku timsku pucačinu ili nešto tako pa ipak trebam headset.

Koristim laptop lenovo y50 koji nema utor za mic tako da mi treba i preporuka nekog konektora za taj problem.

Možda nije baš vezano uz ovu temu, ali kad se već tu raspitujem... Naime na svom y50 imam spdif utor koji koliko sam skužio je neka vrsta audio priključka. Mogu li to ikako iskoristiti u radu i općenito čemu to služi? Stalno mi svijetli crveno i malo me nervira :D.

Bilo bi dobro da sve navedeno (headset i taj konektor) mogu kupiti u Splitu, još najbolje u linksa, ali svakako ako ima nešto bolje izvan Splita slobodno preporučite.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 21:29 (AirLive).

0 0 hvala 0
17 godina

Odgovor na prvo pitanje - zato što se bira headset za gaming ili slušalice za glazbu, za što postoje dvije odvojene teme. Jednostavno sam to tako zamislio, da pomognem ljudima oko izbora headseta kojeg bi koristili za gaming.

Headset (bilo koji) je kombinacija slušalica i mikrofona, a to je li gaming je nebitno (gaming su uglavnom oni što to naglašavaju ili imaju nekakve "gaming" fičere).

Što se preporuke tiče, za 300 Kn max imaš dobrih (Logitech G230, CM Storm Ceres 300, Creative Fatal1ty, ...) no prema onome što si naveo ja bih ti ipak savjetovao kupnju solidnih slušalica i odvojeno nekakav stolni mikrofon ili neki mali (clip-on) s eBaya.

Laptop ti vjerojatno ima 1 ulaz za 4-polni konektor, dakle treba ti adapter s 2 3-polna konektora na 1 4-polni. Nisu skupi i lako se nabave.

Spdif ti je digitalni izlaz i to optički. Možeš spojiti nekakave zvučnike koji to koriste ili slično.

11 godina

Zahvaljujem na brzom odgovoru.

Što se tiče preporuke, ove logitech g230 su malo preskupe, ali nisam ni znao za ovaj clip on mikrofon, super stvar :D i koliko vidim nisu uopće skupi tako da ih mogu bilo kad nabaviti.

Znači ispada da sam promašio temu ipak :D. Ipak mi onda trebaju neke slušalice za glazbu; puno hvala na savjetu jer mi je to kako sad vidim definitivno bolji odabir. Znači cijena ostaje ista, odnosno max. 300 kn ili nešto sitno iznad ako se baš vrijedi protegnuti. I trebam li gledati koje slušalice da kupim da mogu o njih lako okačiti taj mikrofon da mi bude dovoljno blizu usta...?

Kako ću znati kakav mi je ulaz na laptopu za taj konektor, tj. gdje da to vidim i kako se taj konektor zove da znam što da upišem na nabava.net.

Prebacit ću upit u drugu temu ako treba...

11 godina
protjeran

0 2 hvala 0
17 godina
17 godina

Za tu lovu bi ja kupio Plantronics 388, tj i kupio sam ih prije 3 mjeseca. Prije njih sam imao 367 model nekih 3,4 godine i bio sam super zadovoljan. 388 su isto odlične, kontrole za zvuk su na stražnjoj strani lijevog zvučnika tako da nesmetaju na kablu, a i nakon par sati na glavi ništa ne boli. Jedina stvar koju ti preporučam za bilo koje slušalice je da ih staviš na glavu i probaš prije nego što platiš, da ti se ne dogodi da su ti male. I ove 388 ti imaju 2  konektora, jedan za slušalice drugi za mikofon tako da ćeš trebati taj adapter koji možeš naći za 10-20kn u većini trgovina bijelom tehnikom, samo trebaš znati opisati im šta tražiš.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
protjeran

Opet lova problem? Ako netko zeli vrhunski zvuk,dat ce za slusalice i 1000 Eura...jel govorimo o zvuku ili lovi?

0 1 hvala 0
11 godina

@191x7

Nisam znao da je to tako jeftino, ovo znači zakačim za majicu? Vrijedi li ovo išta ako je ovako jeftino tj. oće li biti neki nekvalitetan zvuk sa šumom ili nešto...? Naravno ako sad idem za tim da kupim same slušalice, onda mi ovo zasad nije hitno kao ni ovaj konektor. Inače ne kužim što da upišem na nabava.net da mi izbaci rezultate za taj konektor, ili toga nema kod nas?

Vidim da ste mi davali još neki preporuke pa da se posebno ne obračam svakome... Moj zaključak bi bio da bi onda radije išao na slušalice ako za 300 kn otprilike dobivam više nego sa headsetom. Ako ne dobivam više onda bi radije sve u paketu za tu cijenu tako da još jednom pitam za savjet. A vezano za ovo kako mi stoji na glavi, onda bi radije da ima za prilagoditi veličini glave.

Malo me muči što i koga da slušam jer vidim da svak nešto svoje preporučuje i ne slažete se međusobno jer jedan drugome udarate thumb down. 

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice