Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga izdvojena tema

poruka: 7.599
|
čitano: 2.080.180
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta
Lord_Marko kaže...

mjesec dana koristenja! mjesec dana!!! nikad vise logitech. zalosno. 

Logitech G430 u mene, na istom mjestu samo s vanjske strane... također nikad više.

11 godina
neaktivan
191x7 kaže...
AngryBird kaže...

- A sad da pitam pitanje . Nedavno sam nabavio ove HyperX Cloud Pro, pa me zanima, koji je dobar software/program za koristit da se dobije još bolji zvuk ? Ima tko kakvu preporuku?

Softverom dobiti bolji zvuk? Nešto si ti prijatelju gadno pobrkao. Softverski možeš koristiti nekakavi ekvalajzer, mjenjati postavke zvučne/drivera, dodavati virtualni surround... al da će neki softver poboljšati zvuk- neće.

Ako pak želiš eksperimentirati, probaj s Razer Surround.

Ja kad sam koristio Razer Surround primijetio sam da zvuk kasni oko četvrtinu sekunde ili tu negdje, ne znam da li je tako kod drugih. 

13 godina
neaktivan
FTWTitanium kaže...
191x7 kaže...
AngryBird kaže...

- A sad da pitam pitanje . Nedavno sam nabavio ove HyperX Cloud Pro, pa me zanima, koji je dobar software/program za koristit da se dobije još bolji zvuk ? Ima tko kakvu preporuku?

Softverom dobiti bolji zvuk? Nešto si ti prijatelju gadno pobrkao. Softverski možeš koristiti nekakavi ekvalajzer, mjenjati postavke zvučne/drivera, dodavati virtualni surround... al da će neki softver poboljšati zvuk- neće.

Ako pak želiš eksperimentirati, probaj s Razer Surround.

Ja kad sam koristio Razer Surround primijetio sam da zvuk kasni oko četvrtinu sekunde ili tu negdje, ne znam da li je tako kod drugih. 

Što sada koristiš umjesto tog razera ?

11 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor gaming slušalica/headseta

Generalno samo Windows drivere, stereo. Ne želim se natezat s drugim programima za surround samo zbog tako male razlike.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Glavna stvar sta treba radit je u igri namjestit zvuk na headset. Tako igra optimizira zvuk slusalicama i dobijes donekle ( kako je koja igra softverski rijesena, neke dobro neke ne) 3d zvuk.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Vakaka kaže...
Lord_Marko kaže...

Logitech G430 u mene, na istom mjestu samo s vanjske strane... također nikad više.

ja sam danas dobil 4 par direktno iz nizozemske. najvjerojatnije cu svoje stare nekak popravit (ak cu uspjet) i nove prodat i kupit nekaj drugo.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina

Moze preporuka nekog headseta od 150-200 kn?

0 0 hvala 0
15 godina

trebam jedan savjet

kad da pošaljem svoje kingstonice na servis, sutra ili idući tjedan ??

za idući tjedan neznam kad ću imati slobodan dan, vjerujem da u ponedjeljak neću radit jer sam noćna smjena u nedjelju, pa onda mogu tad tokom dana (poslije 13h dok se probudim)

imam sve pripremljeno, opis kvara, slušalice lako stavim u kutiju, kopiju računa ću danas napraviti, preuzimanje paketa od strane overseasa lako dogovorim jer sam regan na njihovim stranicama i to je par min posla, sa trgovinom ću danas stupit u kontakt kako bi znali da će paket krenut prema njima sutra ili u ponedjeljak i da ih obavijestim o tome da proizvod ide na reklamaciju

ja bi ih poslao u pon, s obzirom da ide vikend, servis sigurno neće radit, pa da budem za vikend bez njih nebi htio, a idu mi 2 slobodna za redom

u jednu ruku me strah da će reć da oni to nisu primjetili, ili da slušalice nisu defektne, pa da će ih vratit nazad i naplatiti mi dijagnostiku, a s obzirom da sam stvarno detaljno napisao opis kvara, trebali bi to primjetiti

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 11:01 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
imaticx kaže...

Speedlink medusa nx

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
15 godina
neaktivan
SilvioS kaže...

Nakon dodatnih sati i sati kopanja ali i od toga korisnijih vaših komentara (za koje se svima zahvljujem! :) ), ići će varijanta sa G430 sluškama!

Javim i osobne dojmove kad ih kupim, a ako netko ima još kakav kontruktivan savjet, i dalje bih bio zahvalan! Pogotovo što se tiče postavki softvera slušalica :)

Dojmovi.. odusevljen sa slusalicama! Ako je kvalitetniji video doslovno se osjeti od kuda dolazi zvuk, igre isto tako.. Dok secem po mapi cujem sve sumove oko sebe i cujem kako se krecem kroz prostor.

Za video losije kvalitete bi trebalo postaviti equalizer jer bude malo pogubljen naspram sterea, i jos trebam malo mjuze pustiti da vidim kakva ce biti situacija

Ali po pitanju igara, iznimno sam zadovoljan odabirom!!

SilvioS
17 godina
SilvioS kaže...

Dojmovi.. odusevljen sa slusalicama! Ako je kvalitetniji video doslovno se osjeti od kuda dolazi zvuk, igre isto tako.. Dok secem po mapi cujem sve sumove oko sebe i cujem kako se krecem kroz prostor.

Za video losije kvalitete bi trebalo postaviti equalizer jer bude malo pogubljen naspram sterea, i jos trebam malo mjuze pustiti da vidim kakva ce biti situacija

Ali po pitanju igara, iznimno sam zadovoljan odabirom!!

Ovo je živa istina, u BF3 me zovu čiterom upravo zbog ovih sluška, znam točno u kojem djelu prostorije se nalazi osoba, samo predfire i "you fck chiter" vidiš u chatu.

Sumnjam da može bolje od njih (ovo je sve dojam što se igara tiče), jednostavno zvuk im je u igrama strava.

E sad, ide oni shit dio... kvaliteta izrade, od 0 do 5 pa dao bih im -5.

Koja jeb... šteta.

17 godina
matija656 kaže...

trebam jedan savjet

...

u jednu ruku me strah da će reć da oni to nisu primjetili, ili da slušalice nisu defektne, pa da će ih vratit nazad i naplatiti mi dijagnostiku, a s obzirom da sam stvarno detaljno napisao opis kvara, trebali bi to primjetiti

Pošalji danas? Ili sutra rano ujutro da im stigne u subotu ujutro. Priznat će ti kvar jer je izgleda čest...

Twitter: @191x7
15 godina
drakula789 kaže...
imaticx kaže...

Speedlink medusa nx

Prelaze budeget jer su 240 kn najjeftinije. Koje su ispred njih preporuka?

17 godina
imaticx kaže...
drakula789 kaže...
imaticx kaže...

Speedlink medusa nx

Medusa XE?

13 godina
neaktivan

samo da pitam, kod ovih hyperx cloud, na control box-u (tamo gdje se može podesiti glasnoća), ima jedna kao tipka koja ide lijevo-desno. Čemu ona služi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AngryBird kaže...

samo da pitam, kod ovih hyperx cloud, na control box-u (tamo gdje se može podesiti glasnoća), ima jedna kao tipka koja ide lijevo-desno. Čemu ona služi?

Tipka je za javljanje ili prekidanje razgovora. Kao na slušalicama od mobitela.

17 godina
Mute?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
191x7 kaže...
matija656 kaže...

trebam jedan savjet

...

Pošalji danas? Ili sutra rano ujutro da im stigne u subotu ujutro. Priznat će ti kvar jer je izgleda čest...

jbg, ne mogu sutra, iskrsnuo mi je problem sa autom, pa moram to prvo riješit, tako da ću onda morat u ponedjeljak poslat, jer overseas ne uzima pakete subotom (ako sam dobro vidio kad si biraš vrijeme da dođu ga pokupit)

a danas ne mogu nikako jer sam na poslu do 22h, a slao bih overseasom u trgovinu da izbjegnem plačanje. ako već mogu da ne platim, zašto ne

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
AngryBird kaže...

Ne ta tipka, nego tipka koja je sa strane, dakle, nasuprot volume kotačića...

17 godina
AngryBird kaže...
191x7 kaže...
AngryBird kaže...

Ne ta tipka, nego tipka koja je sa strane, dakle, nasuprot volume kotačića...

To nije tipka nego klizni prekidač za mikrofon (mute mikrofona).

17 godina
mute mic
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
191x7 kaže...
imaticx kaže...
drakula789 kaže...
imaticx kaže...

Speedlink medusa nx

Medusa XE?

Iskrsnulo je nesto, a i moram jos nesto naruciti kad vec ide preko dostave.

Sada je budget 150 kn. Pa molim neki best buy sa najboljim zvukom za te novce.

Vidio sam ovo na aliexpress ove slusalice i vidim da imaju dosta dobar feedback. Jel to valja ili imaju kod nas neke za te novce.

13 godina
neaktivan

Slusaj:Kol'ko para,tol'ko muzike.

Skupi novca za medusu.

Samo pazi da kabel ne strgas jer je predug.

LP

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
Lord_Marko kaže...

Ja imam g230, koje su konstrukcijski iste, samo drukčije boje i bez zvučne... i nemam takvih problema. Imao sma problema s gubljenjem kontakta na kotačiću za pojačavanje zvuka. Dobio nove. Prve koristio 8 mjeseci, druge sada 2 mjeseca i nikakvih pucanja. A imam ogromnu glavu.

Jeste sigurni da ih ne zlostavljate previše? Ili ja imam sreće 

Lifes good!
13 godina
neaktivan

Pročitah sad negdje da bi trebalo imat adekvatnu zvučnu za hyperx cloud, odem u device manager, meni tamo piše : Realtek High Definition Audio. Pretpostavljam da ovo nije kvaliteta ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za ovu maticnu koja ti je navedena u "Moj PC" veli "Realtek ALC1150"... ako je to slucaj onda si miran, to je nekakav high-end sto se integrusa tice i bez problema ce raditi sa Cloudom... ne vidim potrebe za diskretnu zvucnu, osim ako ne mislis uzrti nekakav DAC/AMP i potrositi vise od 100€.

Što imamo manje potreba, to manje nam prijeti oskudica!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 13:32 (anarchyST).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
anarchyST kaže...

Za ovu maticnu koja ti je navedena u "Moj PC" veli "Realtek ALC1150"... ako je to slucaj onda si miran, to je nekakav high-end sto se integrusa tice i bez problema ce raditi sa Cloudom... ne vidim potrebe za diskretnu zvucnu, osim ako ne mislis uzrti nekakav DAC/AMP i potrositi vise od 100€.

ok tnx!

Nikako da osposobim ove sluške da rade kako ja hocu. Primjetio sam da kad su spojene na 3,5 jack na stražnjem panelu (direktno na matičnu), zvuk je bolji (čišći), dok kada su spojene na 3,5 jack na prednjem (front) panelu, zvuk je malo muffled (kao ispod vode!), definitivno je lošije kvalitete.

Tako da ih držim spojene na zadnji panel, al sad je problem taj što mi ne radi 5.1 i 7.1 vsurround. Kada kliknem na onaj test izvora zvuka (windows, u Sound Blasteru ili pak u Realtek HD Audio Manager-u), oglase mi se samo 3 izvora umjesto njih 7, detaljnije na slici. Gdje je problem?

Slika : http://i.imgur.com/zzaVNrx.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 16:57 (AngryBird).
10 godina
neaktivan

Pitao bih ima li Acer Aspire VN791 audio amplifier na maticnoj? Odnosno hoce li mi omogucavati da imam jako kvalitetan zvuk na slusalicama? 

Trazio sam na internetu tu informaciju ali ne mogu naci nigdje :(

Inace preporucili ste mi kingstonX cloud slusalice u budjetu za 80 EUR.

Ako bi povecao budjet na 120-130 EUR da li bi onda mogao dobiti i neke dosta bolje slusalice (po svemu sto sam na internetu procitao kingstonx cloud su izvrsne, ali zanima me bi li za 40 eur vise u cijeni mogao dobiti jos bolje (5.1 ili 7.1 zvuk)?

(ali naravno to nista nema smisla ako mi laptop ne omogucuje da imam jako kvalitetan zvuk, zato bih iznimno cijenio odgovor na prvo pitanje).

Unaprijed vam hvala 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 18:06 (mourinho_9).

0 0 hvala 0
14 godina
AngryBird kaže...
anarchyST kaže...

ok tnx!

Nikako da osposobim ove sluške da rade kako ja hocu. Primjetio sam da kad su spojene na 3,5 jack na stražnjem panelu (direktno na matičnu), zvuk je bolji (čišći), dok kada su spojene na 3,5 jack na prednjem (front) panelu, zvuk je malo muffled (kao ispod vode!), definitivno je lošije kvalitete.

Tako da ih držim spojene na zadnji panel, al sad je problem taj što mi ne radi 5.1 i 7.1 vsurround. Kada kliknem na onaj test izvora zvuka (windows, u Sound Blasteru ili pak u Realtek HD Audio Manager-u), oglase mi se samo 3 izvora umjesto njih 7, detaljnije na slici. Gdje je problem?

Slika : http://i.imgur.com/zzaVNrx.jpg

5.1 i 7.1 sustavi znace da imas 5/7 zvucnika i subwufer. Ti imas slusalice s 2 zvucnika. Ako oces 5/7.1 zvuk nabavi cijeli sustav zvucnika. Za 3d zvuk opet ponavljam stavi u igrama headphone mod.

Sta se tice zvuka ispred, on je uvijek losiji ispred jer kabel mora prolaziti kroz šumu ometala. Uvijek ukljucuj direktno u zvucnu, manje smetnji. Zvuk moze biti tiši, ali je puno bolji.

17 godina
BluesBoy kaže...

Jeste sigurni da ih ne zlostavljate previše? Ili ja imam sreće 

nikad mi nisu pale. stalno su na drzacu ili stolu. pristup kompu imam samo ja. sluslice nosim jedino kad igram ili kad sam na skypu/ts-u. a to je max 2xtjedno po 2-3 sata. ak to nemogu izdrzati onda nek ide sve k vragu. tolko su me nazivcirale da ove nove nisam jos izvadil iz kutije...

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice