Postena zvucna sigurno dode 200kn, jel bi se mogle onda dobre slusalice nac do 500kn? Za dobrim surroundom, da su usb, znaci imaju svoju zvucnu.
Savjetnik za izbor slušalica za potrebe gaminga
- poruka: 7.478
- |
- čitano: 1.826.816
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Plantronics 380 IIi xonar Dg skupa dodju oko 500...
Kako je krenulo na kraju cu zavrsit na gamecom 780, al jbg, u sljed subotu je turnir cod4 i moram dotad sluske nabavit
Kako je krenulo na kraju cu zavrsit na gamecom 780, al jbg, u sljed subotu je turnir cod4 i moram dotad sluske nabavit
USB headset kupuj samo akoslušalice koristiš uz laptop ili uz mnogo računala (npr tuđih na lanovima ili u igraonicama), u protivnom kao što sam naveo headset + pci zvučna.
Plantronics 780 nemaju ništa bolji zvuk nego 380, koriste iste magnete i ostalo, a poštena pci zvučna itekako bolje zvuči nego večina USb zvučnih, pogotovo takvih smeća što dolaze s headsetima.
pa da nosim ih ponekad, zato i gledam usb i da imaju surround, one artic mi se cine ok, imaju zvucnike 30 i 40mm kako sam procito, nisu preskupe, imaju usb zvucnu i surround, pravi. do 500kn nema nista u linksa
Molim vas ako je netko imao iskustva s tim artic slusalicama neka mi kaze, ja sa stvarno neznam koje bi uzeo, sve mi je to nekako slicno, te gamecom380, fatal1ty, cm storm 400.
A dali cu bez zvucne kartice biti sposoban skontati odakle zvuk dolazi sa recimo gamecom 380 ili fatal1ty?
http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-pci-delock-7-1&option=artikl&id_kategorija=05231&id_artikl=052.310.022 - dali ova kartica podrzava taj virtualni surround? pise da da podrzava Digital dobly(tako nesto)
Jesi li i do sada bio "sposoban skontati odakle zvuk dolazi"? Pretpostavljam da si koristio neki jeftiniji stereo headset ili slušalice. Što se pozicioniranja zvuka tiče , stereo je stereo.
pitao sam dali ce biti bilje uzeti gamecom 380 i one dellock zvucnu nego artic sluske
imam neke sony sluske za 100kn i nemogu skontati odakle zvuk dolazi, mogu ono jwl lijevo ili desno ali ne dali je naprijed ili nazad
Ne, DeLock zvučna nije ništa bolja nego ta koju imaš integriranu na matičnoj ploči.
Ali recimo polovan Creative Audigy SE za 100-150 Kn bi ti bio izvrstan u kombinaciji s Plantronics GC 380.
Ili novi Asus Xonar Dg (230 Kn) u kombinaciji s SpeedLink Medusa NX headsetom (200 Kn) ili nekim sličnim.
Ček ti misliš na DeLock USB zvučnu?
Molim vas ako je netko imao iskustva s tim artic slusalicama neka mi kaze, ja sa stvarno neznam koje bi uzeo, sve mi je to nekako slicno, te gamecom380, fatal1ty, cm storm 400.
A dali cu bez zvucne kartice biti sposoban skontati odakle zvuk dolazi sa recimo gamecom 380 ili fatal1ty?
http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-pci-delock-7-1&option=artikl&id_kategorija=05231&id_artikl=052.310.022 - dali ova kartica podrzava taj virtualni surround? pise da da podrzava Digital dobly(tako nesto)
Ja ti ovako mogu rec. Imao sam fatal1ty, zvuk je odlican za gaming pogotovo za FPS-ove. Dobar za muziku, ali ono zbog cega sam zazalio je hebeni kabel koji mi se poceo motati i trgati oblogu zbog cega sam ih nakon godinu dana zapicio u smece.
S tim slusalicama sam napravio 50k+ kileva u mw2 ;D. Znaci jedina zamjerka je kabel (ako ih kupis na to pripazi) i izgled slusalica ( izgledas ko majmun s njima ). Fatality: zvuk u igri 10/10, muzika 7/10 , izgled 4/10, udobnost 8/10.
Sto se tice ovih ostalih, ja se sada isto dvoumim izmedju tih dvaju headsetova, ljudi ovdje kazu da idem na provjereno (Gamecom 380), ali mi CS storm izgledaju tako hebeno. Razlika u cijeni tih dviju slusa je nekih 20-30 kn pa vjerujem da je kvaliteta tu negdje (a sigurno su bolje od fatalytia). Kupio bi sutra jedne od tih samo da jucer nisam zapio novce za sluse , pa bi ti reko jos konkretnije.
Evo ti review za CS storm :
na ovu zvucnu sam mislio
odlicio sam se za gamecom380 ipak, sad biram zvucnu da mogu cut jel zvuk naprijed nazad, lijevo ili desno, samo to mi treba
fatal1ty necu jer su ruzne i izgledaju neudobno
pisem preko moba pa nemojte zamjerit za gramatiku
Kao što rekoh, ta zvučna ne valja. Pogotovo ne za te novce.
Bolje Audigy SE polovna http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search2&f_keywords=Audigy+SE&sort=relevance&f_category_id=12795
Ili ovakvo nešto http://www.feniks-kompjutori.hr/index.php?module=proizvodi_opsirnije&id=118237&kateg=F312
ma necu polovnu
onda neku za oko 200kn iz linka posto sam iz osijeka
znaci ako uzmem neku solidnu zvucnu moci cu razaznati odakle zvuk dolazi
i jos nesto, ja nemam ovakav utor na ploci kao ova kartica koju si preporucio, sa dva razreza na utoru :D
To je standardni PCI, ne znam za matičnu na koju može Core 2 Quad a da nema PCI.
Koju matičnu imaš točno?
Evo ti je, nova:
a ova je još bolja, dost bolja:
asrock g41m s3
asrock g41m s3
1. Dodaj matičnu pod "Moj PC".
2. Matična ti ima 2 PCI konektora, od kojeg jednog vjerojatno prekriva hladnjak grafičke.
Pogledaj na slici http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-S3/ jasno se vide bijeli. Tu ide zvučna.
3. Flashaj bios na najnoviji ako već nisi. http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-S3/?cat=Download&os=BIOS
4. Instaliraj si nove drivere za zvučnu karticu s http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false (realtek High Definition Audio Codecs), možda ti sad malo popravi doimanje prostornosti zvuka, pogotovo ako trenutno koristiš neki prastari driver ili još gore onaj od Microsofta generički od Windowsa.
aha a na slici uma 2razdjeljka, a utor ima jedan lol
imam najnovije drivere, bios nezelim dirat jer mogu nes zeznit
jedan je prekriven hladnjakom od kartice drugi je slobodan i imam pci x1 slobodan pa moze i takva zvucna
znaci s ovom od 230kn cu cuti odakle zvukovi dolaze :D
pala centrala u osijeku pa nemam neta sad, tak da mi se neda linkat preko moba
PCI-e zvučne su ti puno skuplje.
Gle, ta od 215 (Creative Audigy SE) ti ima Creative CMSS3D sustav za virtualni surround zvuk.
Asus Xonar DG ima nešto bolji Dolby Headphones, ali je to slično.
E sad, za prostornost moraš i u igri imati mogučnost višekanalnog zvuka (dakle postavku 5.1 sound ili home theater ili slično) i u Windowsima podešeno da je više zvučnika (nakon što se uključi virtualni 7.1)...
najvise igram bf3, dali on ima podrsku za to?
onda cod4 i ostale igre
mogo bi se ja protegnit tih 50kn i uzet xonar ako ce biti bolje
najvise igram bf3, dali on ima podrsku za to?
onda cod4 i ostale igre
mogo bi se ja protegnit tih 50kn i uzet xonar ako ce biti bolje
Gle, ja imam Xonar DG i Fatal1ty. I igram BF3. Što se BF3 tiče, ima opciju Home Theather što je 5.1 zvuk.
I to s Dolby Headphones radi dobro. Naravno, Enhanced stereo mora biti isključen.
Inače, neke ogromne razlike u pozicioniranju zvuka između postavki Headphones s uključenim Enhance Stereo i Home Theater nema, vrlo je slično.
Po mom mišljenju BF3 ima loše realiziran pozicionalni zvuk. U Call of Duty 4 je to bolje riješeno.
No razlika integrirana zvučna vs Xonar DG itekako je osjetna u BF3, čak i u framerateu ima razlike.
Možda ne bi bilo loše d am ise obratiš preko Battleloga s pitanjima pa da prochatamo. :)
cek jel kod integruse procesor obradyje zvyk? ako da onda je zato raxlika u fps :D ugl sutra kupujem gc380 pa ce uletit i jedan review tu na forumu i slike, koja snimka s mica i sl
zvucnu necu odma kupit, tek za koji dan jer je to iznenadno uletilo u budget
recu stavim cim se rjesim skole, tj sljed tjedan pisem anatomiju pa jbg, necu moc do petka nista
kolko sam ja skonto gc780 su zapravo iste kao gc380 samo sa zvucnom koja daje virtualni 7.1
Da !
kolko sam ja skonto gc780 su zapravo iste kao gc380 samo sa zvucnom koja daje virtualni 7.1
Tako je, GC 780 samo imaju integriranu USB zvučnu u slušalicu i spajaju se na USB. Zbog toga su i malo teže na glavi.
I ne možeš ih koristiti u kombinaciji s boljom zvučnom, ne možeš spojiti na mobitel ili mp3 player itd.
jel moze preporukanekih pioneer slušalice do cca 300 kn..vazni mi je da imaju dobar bas,da su glasne,da imaju noise c. i da idu okolo uha
Koje su bolje razer piranha ili razer electra?
Ne.
Imam dva izbora.600kn max
1.
Headset
Za sad su to Siberia v2.
2.Headset+zvucna
Gamecom 380+Asus Xonar DG 5.1
Zvucna mi je zasad integrirana.Slusalice mi nece trebati toliko za muziku,vec za gaming.
Imam dva izbora.600kn max
1.
Headset
Za sad su to Siberia v2.
2.Headset+zvucna
Gamecom 380+Asus Xonar DG 5.1
Zvucna mi je zasad integrirana.Slusalice mi nece trebati toliko za muziku,vec za gaming.
ako će bit prvenstveno za igre, i predpostavljam da je stolno računalo, onda definitivno 380 + xonar
jer će ti bit bolji zvuk nego sa integriranom zvučnom kako god da okreneš, a i još k tome ako ćeš moć virtualni surround, ili pravi, će za gaming bit odlična stvar, bilo koji žanr
ja imam 7H sa SS zvučnom i virtualnim 7.1 zvukom, i u igrama funkcionira savršeno, probao fps, vožnje, avanture, a za horor igre je sr*** u gaće koliko ti poboljša atmosferu
Ne.
Ne razumijem te pitam koje su bo-
lje i valjaju li?