hoće li se moći spojiti logitech z506 5.1 na ovu matičnu https://www.futura-it.hr/katalog/komponente/maticne-ploce/socket-1151/ga-h110m-s2/
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
znači ništa preko onih tri ulaza (rozi zeleni plavi)..
ok idem po loctite ;)
Naravno kuzis da te zajeb..a? ;)
hoće li se moći spojiti logitech z506 5.1 na ovu matičnu https://www.futura-it.hr/katalog/komponente/maticne-ploce/socket-1151/ga-h110m-s2/
znači ništa preko onih tri ulaza (rozi zeleni plavi)..
ok idem po loctite ;)
Ovo je slika sub-a logitech z506 5.1
Svi zvucnici se spajaju u SUB.
Zvuk iz PC-a izlazi kroz zeleni port (3.5mm) i ulazi u Logitech sa RCA kabelom (crveni i bijeli), trebao bi biti u kutiji od zvucnika i taj kabel (slika)
Ovo je moja pretpostavka ako sam u krivu neka me netko ispravi...sorry na prijasnjoj sali...NHF
Zasto stereo kad su zvucnici 5.1 a ploca 7.1? Na obje strane ima 3*stereo izlaze....
...onda se spaja u ono drugo (6CH) nisam imao te zvucnike zato sam i napisao da je to moja pretpostavka, ako netko zna neka napise covjeku sta i kako ide.
koji je zaljučak nakraju? hoće li mi raditi zvučnici ili ne? ma matičnoj sa zadnje strane su rozi plavi i zeleni ulaz, a na prednjoj imam ulaz za slušalice i mikofon.
Gledam po yotubeu da se zvučnic na kompi spajaju kabelima koji imaju zeleni, žuti i crni ulaz. ?
sad vidjeh sliku , po toj logici crni ide u plavi a žuti u rozi ulaz i trebalo bi radit.
Ne znam napamet ali da. Kad ustekas u komp trebalo bi da te pita sta je ustekano i poslije u softu od zvucne mozes podesiti koji ulaz je sta. Imas prednje na jednom izlazu zadnje na drugom i prednji srednji i bas na trecem. Kada pusta stereo muziku radit ce ti ispocetka samo repdnja dva ali trebalo bi negdje u softu da imas opciju fill ili tako nesto da ti pusta i na ostale. Poigraj se malo....
Ok, ma Lako se ja poigram samo mi je bitno da ne kupim nes šta mi neće radit :)
Ma sto ne bi radilo ;) Ipak je to zvucnik ;) I to jos logitech ;) Moja omiljena marka jos od Z5500 ;)
Matična me brinula samo.., ok hvala na info :)
...Moja omiljena marka jos od Z5500 ;)
eee, upravo "još od tada" ili bolje rečeno do tada, a nadalje su konfekcija poput ostalih (hint: z906)
taman u to vrijeme su počeli fušati i sa ostalom periferijom, pa su godinama vukli jebeni dvoklik na miševima bilo kojeg ranga i tek nakon četvrtog glodavca s istim problemom sam probao nešto drugo - što dovoljno govori koliki sam fan bio, jer me inače teško tko može zajebat više od 1-2 puta
nije to više logi kakav je nekad bio,makar i dalje nisu loši i svakako iznad ostale konfekcije gledajući podršku
Kakav dvoklik? Ima sam manje vise ili i sad imam sve njihove top modele miseva i nemam pojma o cemu pricas. Sad recimo imam VX revolution, mx 1000 i mx master (valjda najljepsi mis ikad napravljen ;)). Imao i MX revolution i jos nekoliko ;)One jeftine ne racunam uopste ;)
Kakav dvoklik? Ima sam manje vise ili i sad imam sve njihove top modele miseva i nemam pojma o cemu pricas. Sad recimo imam VX revolution, mx 1000 i mx master (valjda najljepsi mis ikad napravljen ;)). Imao i MX revolution i jos nekoliko ;)One jeftine ne racunam uopste ;)
nakon nekog vremena, kod mene od 3-6 mjeseci, jedan lijevi klik na mišu počeo bi davati dvoklik - što je vrlo iritirajuće
i nisam jedini, pa da bi možda nešto bilo krivo s mojim žgabavim prstima, imaš o tome hrpu tema na netu (obrati pozornost da sam u search upisao dvoklik problem bez konkrenog proizvođača, pa vidi o čijim se miševima radi u 99% tema)
i to je trajalo iz generacije u generaciju, dobrih 4-5 godina dok se napokon nisu dozvali svijesti i promijenili dobavljača mikrosvičeva
Onda sam ocigledno imao srece ;) Ili ih premalo koristim ;)
Onda sam ocigledno imao srece ;) Ili ih premalo koristim ;)
znači, ipak moji žgabavi prsti imaju utjecaja
sad vidjeh sliku , po toj logici crni ide u plavi a žuti u rozi ulaz i trebalo bi radit.
Ne znam kaj si ti gledao, ali oduvijek je bilo ovako:
zeleno - izlaz za slušalice
rozo- mikrofonski ulaz
plavo - line in
Nema druge, oduvijek je bilo i bit će.
Za ove tvoje zvučnike moraš imati izlaz ko u slici na prilogu, gdje uz navedene konektore imaš i još ona dodatna tri.
rozo- mikrofonski ulaz
plavo - line in
Za ove tvoje zvučnike moraš imati izlaz ko u slici na prilogu, gdje uz navedene konektore imaš i još ona dodatna tri.
ovu sliku sam gledao šta je ispod.
Na ovoj stranici je opisan postupak spajanja preko spomenuta 3 ulaza na matičnoj : http://www.addictivetips.com/windows-tips/how-to-connect-51-speakers-to-your-computer/
Šta je sad istina neznam..
Jel se isplati uzeti stare Logitech 5.1 Z5400 ili X-530 5.1 naspram z506 ili 623.Recimo da je cijena puno manja a sad kakva je kvaliteta,sto vi preporucujete
BTW jedan covjek ima z625(to su za us trziste) i veli da treba step up & down transformator a mene zanima jel bi oni radili ako imam us to eu adapter 250V AC 10A
rozo- mikrofonski ulaz
plavo - line in
ovu sliku sam gledao šta je ispod.
Na ovoj stranici je opisan postupak spajanja preko spomenuta 3 ulaza na matičnoj : http://www.addictivetips.com/windows-tips/how-to-connect-51-speakers-to-your-computer/
Šta je sad istina neznam..
Sve novije ploce te pitaju sta si ustekao kad usteka u mic in. Kazes zvucnike i to je to....99,9% ce raditi....
Sve novije ploce te pitaju sta si ustekao kad usteka u mic in. Kazes zvucnike i to je to....99,9% ce raditi....
Da. Javim se sljedeći tjedan dok stignu zvučnici :)
ove bih preporucio kao budget zvucnike, imam njihovu stariju ediciju i iznimno sam zadovoljan. Best bang for buck. No ako su vam potrebni zvucnici sa zvukom onakvim kakvim je, bez modifikacija od inzinjera firme koji su doticne proizveli, odnosno monitor zvucnicima, onda bih preporucio da se isprsite za ovo:
http://www.ronis.hr/aktivni-monitor-zvucnici-m-audio-studiophile-av40-par/35242220/product/
...jos samo kratko, JAKO povoljini Logitech Z506 = 500kn!!!
Nevjerojatno kako je cijena tim zvučnicima otišla tako visoko, kad su došli bili su ispod 500kn. Relano i vrijede tako nekih 400-450kn. S tim da je to 5.1 sustav koji je relativno slabašan.
Ja sam baš sebi zadnjih tjedan dana tražio nekakav dobar 5.1 sustav i naravno da nisam htio ići na novo, jer je manje više sve teška preskupa lakrdija. Jedino što je isplativo su Genius modeli, posebno SW HF 6000 za kojih 1200kn.
No, nisam planirao davati toliko novca jer sam znao da se rabljeno može naći jako dobro. I za 750kn upecam Logitech Z5400, odličan 5.1 komplet iz stare Logitech garde. 310W RMS i previše snage, al eto, nek se nađe. Kvaliteta zvuka je jako dobra, nije na razini Z5500, ali prosječni slušatelj ne bi primijetio neku razliku. Jedino što je veća razlika u Subwooferu, onaj na Z5500 je nehuman :)
I uzivam u njima svaki dan ;) Z5500 su zakon ;)
Mislio sam i na Z5500 kad sam išao u nabavku, ali ne mogu to stavit u zgradu. To mi je kao da se vozim Ferrarijem u gužvi. I ovi su prejaki, ali sve ispod toga je nekvalitetnijeg zvuka. Ove sumnjam da ću ikad pojačati preko 40%.
EDIT: Lik prodaje Z5500 za 2400kn, kaže da su stari četiri godine i kupljeni u Protisu. Ne znam na koju je on foru uspio naći Z5500 2013. godine kad se ti zvučnici ne proizvode od 2010. godine, a zadnji primjerci njih i Z2300 su otišli na zimu 2011. Čini se da je lažov neki.