Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.437.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
9 godina
odjavljen
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika

Virtualni umjesto pravog? hm....

15 godina
Torent kaže...

Virtualni umjesto pravog? hm....

Vise mi pase 2.1 za muziku,a serije i filmove gledam kasno u noc pa zato 2.1.

Inace naravno da je bolje 5.1 al mi ovako vise odgovara (za sad).

Kupio ova dva sony zvucnika za kusur (jako su kvalitetni),spojio ih na logy i razlika je ogromna u kvaliteti.

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 13:37 (lmutak).
9 godina
odjavljen

Pa ok. Nije mi jasno bilo jer i Z5500 pritiskom na dugme pretvoris u 2.1.

13 godina
neaktivan
Odlučio sam se na kraju za genius sf-hf 5.1 6000, 145€ su me izašli na alzashop.com. Naručio sam i dekoder koji pretvara digitalni signal za 20$ tako da javim dojmove čim stigne.

Dali trebam kakve dodatne kablove, čitam da se ljudi žale da su kablovi kratki?
17 godina
snake091 kaže...
Odlučio sam se na kraju za genius sf-hf 5.1 6000, 145€ su me izašli na alzashop.com. Naručio sam i dekoder koji pretvara digitalni signal za 20$ tako da javim dojmove čim stigne.

Dali trebam kakve dodatne kablove, čitam da se ljudi žale da su kablovi kratki?

Da. ja sam uzeo još kabla za spajanje satelita sa subwooferom, nisam imao dosta tvorničke one. Al to ti je 20tak kuna, trebalo mi je samo za zadnje satelite.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 17:50 (lllnuclearlll).
14 godina
odjavljen
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Neka dobra trgovina u kojoj mogu uzeti nekih 1-1.5m optičkog kabla. Jel optički i S/PDIF isti izlaz? Nisam siguran, želio bih spojiti zvučnike na optički pa me zanima kako izgleda izlaz na zvučnoj. Možda isto kao i na subu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 18:27 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
17 godina
Dex.pwn kaže...

Neka dobra trgovina u kojoj mogu uzeti nekih 1-1.5m optičkog kabla. Jel optički i S/PDIF isti izlaz? Nisam siguran, želio bih spojiti zvučnike na optički pa me zanima kako izgleda izlaz na zvučnoj. Možda isto kao i na subu?

Opticki

S/PDIF

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
odjavljen

Mislio sam na izlazima na zvučnoj, za kablove znam. Koja je razlika, koji je bolji?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Za s/pdif ne znam ali optika je najbolje sto mozes imati...

17 godina
Dex.pwn kaže...

Mislio sam na izlazima na zvučnoj, za kablove znam. Koja je razlika, koji je bolji?

Opticki ti je malo kockast...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
odjavljen

Kockasti je uvijek bolji od okruglog ;)

14 godina
odjavljen

A preko njega imam 5.1?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Mozes imati ako ti kartica i sama muzika tj zvuk daje 5.1

14 godina
odjavljen
Torent kaže...

Ima, zanimljivo da preko 3.5 mm ne može ići 5.1(preko jednog) a preko optike može.

16 godina
neaktivan
DarioGTI kaže...

Danas sam kupio nove Logitech Z533. Tražio sam nešto cijenom OK, ne prenapadno, sa daljinskim. I tako našao Z533. Pun euforije ih nakon posla raspakiram, spajam na PC i - rade. Zvuk čist OK za tu cijenu (66eura).

No, međutim - kada sa zvučnika ništa ne svira, oni sami po sebi puštaju neki šum, on je stalno prisutan, ali kad nešto svira ne primijeti ga se toliko. Isto tako, kada se prilično stiša, radi samo desni zvučnik, dok lijevi i dalje šušti (desni naravno isto šušti).

Mislim da su ovo dva dovoljna razloga za zamijeniti proizvod.

Epizoda 2.

Danas odem reklamirati neispravne Z533, uzmem drugo pakovanje zvučnika, dakle novo-novcato. Dođem kući, spojim taj novi set zvučnika - i opet isti šum i sve isto kao sa prvim setom.

Probao sam opet spojiti na komp, na mobitel, sa različitim kablovima, ali opet isto - šumi i šumi... Čak i kada nije spojeno ni na kakav izvor zvuka šumi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 21:20 (DarioGTI).
9 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...
Torent kaže...

Ima, zanimljivo da preko 3.5 mm ne može ići 5.1(preko jednog) a preko optike može.

To nema veze jedno sa drugim. Preko optike ide digitalni signal a preko 3,5mm ide analogni.

DarioGTI kaže...
DarioGTI kaže...

Danas sam kupio nove Logitech Z533. Tražio sam nešto cijenom OK, ne prenapadno, sa daljinskim. I tako našao Z533. Pun euforije ih nakon posla raspakiram, spajam na PC i - rade. Zvuk čist OK za tu cijenu (66eura).

No, međutim - kada sa zvučnika ništa ne svira, oni sami po sebi puštaju neki šum, on je stalno prisutan, ali kad nešto svira ne primijeti ga se toliko. Isto tako, kada se prilično stiša, radi samo desni zvučnik, dok lijevi i dalje šušti (desni naravno isto šušti).

Mislim da su ovo dva dovoljna razloga za zamijeniti proizvod.

Epizoda 2.

Danas odem reklamirati neispravne Z533, uzmem drugo pakovanje zvučnika, dakle novo-novcato. Dođem kući, spojim taj novi set zvučnika - i opet isti šum i sve isto kao sa prvim setom.

Probao sam opet spojiti na komp, na mobitel, sa različitim kablovima, ali opet isto - šumi i šumi... Čak i kada nije spojeno ni na kakav izvor zvuka šumi.

Promijeni uticnicu...

16 godina
neaktivan

Probao sam i to i jučer i danas, dakle sa oba seta zvučnika. Zaboravih napisati...

Vratit ću i ovaj set sutra ili u ponedjeljak. Još sam u razmišljanju da li da im dam još jednu šansu sa trećim setom zvučnika ili da odmah uzmem lovu natrag.

14 godina
odjavljen

A ostali zvučnici rade bez šuma? Da nije do zvučne, kabla?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dakle Z533 je 2.1 set.  Dva mala satelita i jedan subwoofer. Šum se javlja na satelitima, na subwooferu je prisutan vrlo mali coil-whine (to me i ne smeta toliko jer je subwoofer na podu i to se onda ne primjeti).

Šum na satelitima je bio na jučerašnjem setu, i isto tako ga ima danas na novom setu koji sam uzeo u zamjenu za reklamirani prvi neispravni.

Probao sam i drugi 3.5mm kabel, probao sam i preko chincha spojiti, spajano na PC i mobitel, stalno šumi. Šumi čak i kada nikakav signalni kabel nije spojen, probao sam i spojiti oba seta (dakle jedan jučer, drugi danas) u različite utičnice po stanu.

Sve mi se čini da ću odmah tražit lovu nazad, to je izgleda neka tvornička greška. Preko Googla sam našao još slučajeva koji imaju identične probleme kao ja (primjer).

14 godina
odjavljen

Mislio sam bilo kakvi drugi zvučnici, ne te koje si dobio za reklamaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 22:46 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DarioGTI kaže...

Dakle Z533 je 2.1 set.  Dva mala satelita i jedan subwoofer. Šum se javlja na satelitima, na subwooferu je prisutan vrlo mali coil-whine (to me i ne smeta toliko jer je subwoofer na podu i to se onda ne primjeti).

Šum na satelitima je bio na jučerašnjem setu, i isto tako ga ima danas na novom setu koji sam uzeo u zamjenu za reklamirani prvi neispravni.

Probao sam i drugi 3.5mm kabel, probao sam i preko chincha spojiti, spajano na PC i mobitel, stalno šumi. Šumi čak i kada nikakav signalni kabel nije spojen, probao sam i spojiti oba seta (dakle jedan jučer, drugi danas) u različite utičnice po stanu.

Sve mi se čini da ću odmah tražit lovu nazad, to je izgleda neka tvornička greška. Preko Googla sam našao još slučajeva koji imaju identične probleme kao ja (primjer).

U kojoj trgovini si ih kupio?

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
16 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Mislio sam bilo kakvi drugi zvučnici, ne te koje si dobio za reklamaciju.

Imam u stanu još pojačalo + 5 zvučnika na njemu spojeno, 2 towera i 3 satelita + subwoofer, oni funkcioniraju savršeno, spajao sam ih istim signalnim kablovima kao i ova nova dva seta koja pokazuju smetnje.

Zanimljivo je primjerice da, kada na daljinski od Z533 spojim slušalice i preko njih slušam, šum sa oba satelita nestane, ali onda šuma nema niti na slušalicama (ili je toliko tih da ga se ne čuje). Čim ištekam slušalice, šum se u roku sekunde vrati na oba satelita. Probao sam i input spojit na daljinski (kao Aux), ali je šum i dalje tu.

explorer 4 kaže...

U kojoj trgovini si ih kupio?

Media Markt, Njemačka.

14 godina
odjavljen

Ne znam, neki dan kad sam bio u Linksu, muzika(lagana) je svirala iz njih i nije bilo nikakvog šuma.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Šuma isto tako nije bilo na ovom izložbenom modelu na kojem sam ja slušao.

14 godina
odjavljen
Reci im da ti daju izložbeni model...
15 godina
neaktivan
DarioGTI kaže...

Aj mi molim te daj link gdje si tražio zvučnike. Da vidim kakva je ponuda. Hvala

16 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
Reci im da ti daju izložbeni model...

A gle, unutar trgovine isto svira muzika, ja sam samo pustio probnu-defaultnu pjesmu i čuo kako svira. Kad budem opet u poslovnici, obratit ću pažnju da li i na izložbenom modelu ima taj isti šum. Iako, ako pored mene stoje dvije osobe koje razgovaraju, već je teže taj šum čuti. Ali sa druge strane, ako ta dva satelita stoje lijevo i desno od mog monitora, u stanu u kojem trenutno jedino još možeš čuti ventilatore u kućištu, onda se taj šum vrlo jasno raspoznaje.

explorer 4 kaže...
DarioGTI kaže...

Aj mi molim te daj link gdje si tražio zvučnike. Da vidim kakva je ponuda. Hvala

Izvol'te link

Na webu su im još 77eura, ali je sada trenutno akcija (još par dana, možda i tjedan) za 66 eura.

15 godina
neaktivan

Baš si namjerno zapeo za Logitech ili? I treba ti 2.1, ili ti je svejedno?

Jer vidim da tu ima solidnih zvučnika po sličnoj cijeni.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Marka mi uopće nije bitna. Ovaj Z533 mi je zapeo za oko jer su volume knob i prekidač odmah na daljinskom. Bitno mi je da on/off nije na subwooferu jer bi on trebao biti ispod stola. A isto tako može i 2.0 sustav, stvarno mi ne igra neku ulogu.

Što bi preporučio sa tog sajta? Mogu se protegnut i do 100eura, nije mi toliko problem.

Conrad mi je isto tako u blizini.

Možda Bose Companion 2 Serie III za 88 eura?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 0:12 (DarioGTI).
15 godina
neaktivan

Za ovu marku nisam nikad čuo, ali mi na oko zvučnici izgledaju čak u redu.

https://www.conrad.de/de/wavemaster-mx-3-21-pc-lautsprechersystem-351291.html

I ovi fantastični 2.0 zvučnici od Creativea, počevši od T20 do T40.

T20 imaš već od 60 eura, i ako ne želiš prosipat novce, to je odlična kupnja. T30 su njihovi nasljednici, ali dosta skuplji, toliko da dođu isto kao i T40 (koji je isto dobio nasljednika, ali još nije pristigao u trgovine).

T30

https://www.conrad.de/de/creative-t30-wireless-20-bluetooth-lautsprechersystem-mit-nfc-1013213.html

T40

https://www.conrad.de/de/creative-lautsprecher-gigaworks-t40-series-ii-914196.html

Usporedi pa vidi, oba seta su po 100 eura. Iako stariji, mislim da bi T40 trebali biti nešto bolji. Ali, T30 imaju dublje kutije, pa bi možda niski tonovi mogli biti izraženiji. Ugl. probaj i vidi. Meni su ti zvučnici iz gigaworks serije odlični, toliko da sam si i pored hi-fi kupio jedne :)

1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice