Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.418.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
13 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Ako si zadovoljan sa zvukom nemoj ih mijenjat.

Meni u usporedbi sa AV30 nisu bili dobri Companioni 2. Companion 20 i Companion 3 nisam čuo, ali cijena im je vrlo, vrlo visoka za svoju klasu.

Idealno bi bilo kad bi mogao u dućanu u kojem kupuješ poslušat zvučnike prije kupovine, tako ćeš najbolje čut što paše tvom uhu i da li ti vrijedi nadoplaćivat za jači model.

0 0 hvala 1
11 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
lolipopmen kaže...

Ako si zadovoljan sa zvukom nemoj ih mijenjat.

Meni u usporedbi sa AV30 nisu bili dobri Companioni 2. Companion 20 i Companion 3 nisam čuo, ali cijena im je vrlo, vrlo visoka za svoju klasu.

Idealno bi bilo kad bi mogao u dućanu u kojem kupuješ poslušat zvučnike prije kupovine, tako ćeš najbolje čut što paše tvom uhu i da li ti vrijedi nadoplaćivat za jači model.

Ramislio sam i trenutno sam stvarno zadovoljan zvukom Comp2...posto mjenjam laptop i sve ostalo sto ide uz njega svake godine, slj god cemo vidjeti pokoji skuplji model...

Enjoy The Silence
13 godina
neaktivan

Meni su ovi Bose Companion 2 koje imam odlicni. Slusam pretežito Grunge (Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Stone Temple Pilots) i Rock-Blues (Majke, ZZ Top...). Prema meni ovi trenutni zvucnici su mi taman za muziku koju slusam. Kvalitetni su dosta i teski haha. Jedino je cijena visoka dosta.

Smrdljivi skakavac.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 16:22 (chrispy450).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
You are wrong, fucked, and overrated and I think am gonna be sick of your fall!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 16:28 (bruno03).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
Ako mislis na one plasticne, definitivno ne...prozirna plastika me uvijek odbija...moze biti kvalitetna, ali ne volim taj stil...meni su bose vrh po designu...tako i njihove slusalice...brat ima beats studio, i jednostavno mi se ne svidjaju...platio ih je 300€, a plastika skripi i buce kao mutave, ali od kvalitete nista. Ja trenutno imam jedne Denon od 100€. Solidne, ali nista ekstra...past ce uskoro i Bose slusalice.
Enjoy The Silence
15 godina
neaktivan

Radije budi pametan i ostavi se Bosea. Uštedit ćeš mnogo para.

Znam ljude koji su bili zaluđeni za Boseom, pa kad im pokažeš nešto što je duplo jeftinije, a duplo bolje, onda dobiju živčani slom.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

2 1 hvala 0
11 godina
explorer 4 kaže...

Radije budi pametan i ostavi se Bosea. Uštedit ćeš mnogo para.

Znam ljude koji su bili zaluđeni za Boseom, pa kad im pokažeš nešto što je duplo jeftinije, a duplo bolje, onda dobiju živčani slom.

Mozda si u pravu, ali meni je design jednog predmeta jako bitan. Ne mogu preci preko toga...tvoje Creative su mozda i "bolje", ali meni sve u svemu ne pasu...da Bose ne radi kvalitetne proizvode, ne bi postala poznata firma, niti bi prodavala. Vrativsi se na moju usporedbu u automobilskoj industriji, vozim taj ML i vozio sam Rexton, posto je otac od bivse cure imao taj auto. On je cak imao bogatu opremu poput ekrana na konzoli, gumbe na volanu za mjenjanje brzina itd.. Oba voze, ali jednostavno ih je nemoguce usporediti. Ja se drzim jedne poslovice..."nisam toliko bogat da kupujem jeftino", i do sada nisam nikad promasio.

Enjoy The Silence
15 godina
neaktivan

Dodao bih, i u trgovini su odmah na vratima sretni, kad vide tako zahvalnu klijentelu. {#}

In the name of tragedy..
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

Problem sa dotičnim zvučnicima jest u tome da koriste full-range driver za reprodukciju, što zvuči bolje od onih jeftinih zvučnka za 100 kuna, no nikako ne vrijede ~750 kuna koliko koštaju kod nas. Nemaju niti aktivnu ekvilizaciju da popeglaju nedostatke drivera i naprave čim ujednačeniji frekventni raspon, uglavnom, nemaju ništa od onog što se od zvučnika tog tipa očekuje. No to je Bose, i oni to tako rade. Naprave lijepo dizajniran zvučnik koji zvuči atraktivno, no ne i kako bi zvučnik trebao zvučati. A priča se širi i na njihove "prave" zvučnike. Linearni frekventni odziv nije nešto na što se Bose referira kod dizajna zvučnika.
Bose je zadnja tvrtka čije bih proizvode kupio, jer ono što nude papreno naplaćuju. Kupuješ u stvari brend, oni to dobro znaju, njihov marketing je tome okrenut.

Za čitanje:
http://www.perrymarshall.com/marketing/bose/

Osobno, na stolu na poslu imam ružne, izrazito ružne prastare WHD accuracy 2607 zvučnike, nećete ih naći na netu, stare near field pasivne monitore - no zvuk koji daju je fantazija, precizan i čist. I prije bih kupio niš posebno izgledajuće zvučnike koji dobro zvuče nego lijepe a prosječne. Ionako ih ne gledam, stoje mi na rubu vidnog polja pa me nije niti briga... :)

To su WHD monitori To su WHD monitori
Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 11:49 (Father_Dougal).
Moj PC  
6 3 hvala 0
17 godina

Pozdrav.

Ima li tko kakvih iskustava s Edifier MP210 zvučnicima? Nisam baš našao nekih reviewova...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

jel moze neka solidna preporuka 5.1 sistema? iskljucivo kupujem zbog gledanja filmova i po mogucnosti da ih mogu spojiti na tv :) 

0 0 hvala 0
12 godina
11 godina
neaktivan

A sta mislis o ovim genius 5.1 zvucnicima? Imaju vise rmsa I isto je cijena ok? Ili I dalje su bolji z506?

0 0 hvala 0
12 godina

Bolji je Logi, imam doma X-530 i rokaju da boli glava. 

0 2 hvala 0
12 godina
DylanDog kaže...

Pozdrav.

Ima li tko kakvih iskustava s Edifier MP210 zvučnicima? Nisam baš našao nekih reviewova...

Po speckovima se ćine dobri, al ako imaš dovoljno mijesta za zvuk i malo veći budget, možeš puno bolje nabaviti. Lp

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
neaktivan
DylanDog kaže...

Pozdrav.

Uzmi Genius HF1250B, imaš ih za (preko) 100kn nižu cijenu, 2x20W RMS, zvuk odličan, ne znam nikoga tko se pokajao što ih je uzeo, dapače.

I sebi ću ih opet uzeti ubrzo, nek skupljaju prašinu kad mi opet linija dosadi (prodao HF1800A Geniuse, trebala hitno lova..).

In the name of tragedy..
17 godina
metallic kaže...

Po speckovima se ćine dobri, al ako imaš dovoljno mijesta za zvuk i malo veći budget, možeš puno bolje nabaviti. Lp

Slažem se, može puno bolje, ali nisam zahtjevan po tom pitanju...ionako sam većinu vremena na slušalicama...

Ovaj Edifier sam vidio na Futurinoj stranici, privukao me izgledom pa me zanimala kvaliteta... 

thedream kaže...

Uzmi Genius HF1250B, imaš ih za (preko) 100kn nižu cijenu, 2x20W RMS, zvuk odličan, ne znam nikoga tko se pokajao što ih je uzeo, dapače.

I sebi ću ih opet uzeti ubrzo, nek skupljaju prašinu kad mi opet linija dosadi (prodao HF1800A Geniuse, trebala hitno lova..).

Za taj Genius sam također čuo puno dobrog, a vidim i da je na temi hvaljen...

Najvjerojatnije ću se odlučiti za njega ili Logitech Z-200 (koji bi mi se bolje uklopio u interijer)...

U svakom slučaju, hvala na odgovorima!

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Bolji je Logi, imam doma X-530 i rokaju da boli glava. 

Da, stvarno boli glava kako zvuče {#}

Uzmi si fino Genius i pjevaj, bolji zvučnici debelo od X530, Z 506 i ostalih Logitech jefitinih šuškavaca.

15 godina
neaktivan

M-Audio AV40 koje sam kupio prije oko 6 mjeseci počeli gubiti zvuk u lijevom zvučniku (onom u kojem je pojačalo). Npr. slušao bi nešto na njima i samo bi nestalo zvuka u lijevom zvučniku ili bi postao jako slab. Nekad zvuka nebi bilo odma čim bi ih upalio. Nekad bi mi pomoglo ako bi ih ugasio pa ponovno upalio, a nekad nebi. Našao sam po netu da se ljudi žale na isto to, da im je lijevi zvučnik počeo krepavat dok nije zauvijek krepao. Danas odnio na servis u Audio Pro gdje su i kupljeni, rekli da bi trebali popravit do idućeg tjedna, da je vj. kontakt neki...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
FLes kaže...

M-Audio AV40 koje sam kupio prije oko 6 mjeseci počeli gubiti zvuk u lijevom zvučniku (onom u kojem je pojačalo). Npr. slušao bi nešto na njima i samo bi nestalo zvuka u lijevom zvučniku ili bi postao jako slab. Nekad zvuka nebi bilo odma čim bi ih upalio. Nekad bi mi pomoglo ako bi ih ugasio pa ponovno upalio, a nekad nebi. Našao sam po netu da se ljudi žale na isto to, da im je lijevi zvučnik počeo krepavat dok nije zauvijek krepao. Danas odnio na servis u Audio Pro gdje su i kupljeni, rekli da bi trebali popravit do idućeg tjedna, da je vj. kontakt neki...

Netko mi je gore savjetovao M-Audio, umjesto mojih Bose Companion...nakon ovog post-a mogu samo reci jednu stvar...javim se za mj dana, kad se moji Bose malo razrade {#}.

Enjoy The Silence
13 godina
neaktivan

Ja sam ih preporučio i opet ću ih preporučit prije bilo kojeg Bose modela. Ti na temelju jedne osobe zaključuješ da ne valjaju i da ti je drago kaj ih nisi uzeo.

Eto Mercedes kojeg voliš se isto kvari, a košta jako puno. Sve se danas kvari i nema pravila, to što su se njemu pokvarili zvučnici ne znači da će se svima pokvarit i da model ne valja. Zato postoji garancija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 16:52 (lolipopmen).

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zvučnici s prvog oglasa su prilično dobri, ali je opis malo {#} Kupila je zvučnike da joj dvije godine stoje.

MatijaZG kaže...
FLes kaže...

Netko mi je gore savjetovao M-Audio, umjesto mojih Bose Companion...nakon ovog post-a mogu samo reci jednu stvar...javim se za mj dana, kad se moji Bose malo razrade {#}.

Svejedno, kad se razrade će opet zvučat blijedo (iako to razrađivanje mislim ne postoji, više privikavanje ljudskog uha na zvuk), mali full range zvučnik ne može odradit dobar posao. AV40 su tata mata za njih.

11 godina

Kako god vi kazete...ja ostajem pri mojem uvjerenju, vi pri vasem...nema ljutnje...Mercedes ML "volim" jer ga posjedujem i znam kako taj auto sluzi...naravno da postoji odredjeni broj komada koji ce imati problema...inace ima jedna poslovica, koliko love, toliko muzike...za raspoznati kvalitetu treba imati osjecaja. Da probas koristiti jedan dan Rexton, a drugi dan ML, uvidio bi kavka je to ogromna razlika.

Enjoy The Silence
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Samo kaj ti je uvjerenje za onu stvar, i uspoređuješ kruške i jabuke. A što se m-audia tiče, doma imam njihove Studiophile DX4, rade fantastično a imam ih sad već 5 godina.
Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
14 godina
neaktivan

koji bose koji m-audio...

prijatelj audiofil uzeo za 2500kn b&w mm1

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam Creative Inspire P380 vec nekih 10ak, 11ak godina (kupljeni jer su bili best buy u bugu) i kako im je zvuk poprilicno izgubio na cistoci potrebni su mi novi asap. Komp mi sluzi za sve - mjuzu, igre, filmove/serije, no ono sto mi je bitno je cistoca zvuka i da se cuju detalji u glazbi. Nije mi bitno da su jako glasni i da mi popune sobu (mp3 mi je za mjuzu kad nisam na kompu), pretjerano naglasen bas mi smeta, tako da sve pet dok god ga se ipak cuje dovoljno da zvuk bude ujednacen. Za filmove/serije mi najbitnije da se lijepo i razgovjetno cuje govor (apsolutno ne patim na tresanje poda kod eksplozija i slicno), a od glazbe najvise slusam klasicnu, world i soundtracke igara, chiptunes included.

Znam da bi mi Genius sp hf 1800A bio savrsen izbor za ogranicen budget, no ne da mi se iskesirati min 450 kn (rijecki links ili internet kupnja s postarinom) za hardveraj za koji je vjerojatnost da ce mi krepati unutar godinu dana, ili nedajboze par dana nakon isteka garancije prilicno velika. Links grupna kupnja za logitech z523 nece proci,  z323 su na akciji za 299kn, no sateliti mi nimalo ne ulijevaju povjerenje, i sudeci po komentarima cistoca zvuka im bas nije jaca strana (makar, sto ja znam, mozda su zapravo moji inspire podjednako losi, meni su bili dobri). Najuzi izbor su mi trenutno Creative Inspire T3130 (~380kn+postarina, znam previse, al hebiga) i Inspire T10 (oko 300ak kn), pa ako netko ima kakvog iskustva s doticnima i/ili moze mi reci koji bi bili bolji s obzirom na ono sto mi je bitno...

Pretpostavljam da su T3130 i z323 u istom rangu, no s obzirom da creative slovi kao onaj sa ljepsim zvukom, a logitech sa prenaglasenim basovima i ne bas cistim zvukom, radije cu dati vise para i uzeti creative, ako cu imati ljepsi zvuk. Sateliti mi u svakom slucaju ostavljaju puno bolji dojam. A T10 su 2-way i mogli bi biti i bolji od T3130. Iskreno najradije bih gigaworks T20, i za njih mi cijena nije bitna (gladovat cu ako treba XD), no cini se da ih kod nas vise nema nigdje za kupiti :( barem nove. jer ne zelim nista rabljeno.

Anyways, any help would be appreciated. I naravno sve preporuke su dobrodosle :) hvala unaprijed ako netko odgovori.

Eh da, jos nesto, upravo vidjeh da z523 mogu dobiti za ~500ak kuna, pa pretpostavljam da bi oni mozda bili bolji od T3130/T10? Sigh, ne znam, naisla sam na svakakve komentare, od "super lijepi, cisti zvuk" do "ako volite klasicnu i akusticnu glazbu bjezite".

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ti tvoji stari Creative su prilično dobri zvučnici, a kvalitetu zvuka kao na njima bi imao kad bi iskeširao koju kunu više, nerelano je za 300 kn očekivati neki dobar zvuk.

Edifier E3300 ili Logitech Z523 od 2.1 sustava.

Creative inspire t10 su dobri zvučnici, ali malo anemičnog basa.

Genius ti nisam ništa preporučio jer si rekao da pucaš na kvalitetu.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

Ti tvoji stari Creative su prilično dobri zvučnici, a kvalitetu zvuka kao na njima bi imao kad bi iskeširao koju kunu više, nerelano je za 300 kn očekivati neki dobar zvuk.

Edifier E3300 ili Logitech Z523 od 2.1 sustava.

Creative inspire t10 su dobri zvučnici, ali malo anemičnog basa.

Genius ti nisam ništa preporučio jer si rekao da pucaš na kvalitetu.

Mislim da su kad sam ih kupovala bili oko 400kn, stvarno se ne sjecam dobro jer je proslo toliko godina, ali nisu bili nesto jako skupi (a shop je bio poznat po visim cijenama jos), to je bio kao neki entry level model or something...zato sam mislila da su u rangu z323 (ili recimo t3130). Znaci z523 su otprilike kao moji u zlatna vremena?

Edifier E3300 izgleda nema vise po ducanima, a vidjet cu mogu li mi gdje pustiti da cujem kako zvuce z523.

Mozda najbolje da pricekam jos, skupim pare i kupim z623, jesu li zaista puno bolji od z523 sto se tice kvalitete zvuka, u smislu da opravdavaju razliku u cijeni? Ili bolje uzeti gigaworks T40? (koji su i jeftiniji). I kad sam kod njih, s obzirom da sam godinama slinila oko njih kao mom ultimativnom izboru, jesu li *puno* bolji od T20? Jer po nekim recenzijama sto sam citala, za slusat zvuk dok sjedis na kompu su T20 bolji.

Anywayz, thanks na odgovoru i savjetu.

17 godina

Ako već ideš na takvu cijenu, više od 600 kn, stvarno bih ti preporučio da razmotriš rabljene zvučnike, ali ne računalne nego hifi. Pa čak i cijelu linijicu...
Technics SF HD300.

http://www.njuskalo.hr/linije-radio-kasetofoni/technics-mini-linija-oglas-10756330 

Ima jedan linijski ulaz na koji možeš spojiti računalo, a takav zvuk nećeš dobiti niti od Geniusa, niti od Creativea, niti od Logitecha, niti od Bosea jer je ovo linijica koja je koštala preko 2k kuna.

Pa ti vidi. Ja ne bih bio baš tako tvrdoglav :) i ne, nije moj oglas. Ima i drugih sustava, Wharfedale zvučnici plus Technics pojačalo za 800 kuna... recimo... osobno bih radije to.

Moj PC  
2 1 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice