Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.437.273
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
14 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
apoteka kaže...

eto imas i logitech alternativu, kao i neke 5.1 geniuse

subwoofer je velik, ali valja znat koliko ti tocno snage treba

kad bi uzimo nista ispod 200 w ali RMS, pa sad bili 2.1 ili 5.1 nebitno iako mozda zbog prostora oko pc-a bolje 2.1

14 godina
neaktivan
zavisi o velicini sobe
i strpljivosti ukucana i susjeda
14 godina
odjavljen
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Pozdrav

Dakle problem je sljedeci

Prosle godine u ovo vrijeme uzeo sam Asus Xonar DG zvučnu karticu i Logitech x530 zvučnike. Sve skupa je bomba. Zvuk je čist, zvučnici su snažni, dobro izgledaju, daju pravi surround osjećaj itd...problem je da sam straznja dva surrounda morao montirati na zid pokraj kreveta (nasuprot tom zidu je stol s PC-om) i u zadnje vrijeme su mi poceli smetati ti straznji surround, a ponekad ih i zakacim nogom u krevetu i zakljucak je da 5.1 nije za moju sobu,pa sam odlucio prodati te x530 i uzeti neke kvalitetnije (non pc zvucnike). Pod non pc mislim da se ne radi o jos jednom Logitech,genius ili slicnom 2.1 sustavu nego o nekim trosistemcima s pojacalom ili slicno

Listajuci temu malo unatrag vidim da svi spominju cifru od 700 kn i navode to kao dosta da se uzme neki polovni sistem (zvucnici+pojacalo) koji je super. Pa tako molim preporuku nekog best buy sustava do nekih 700 kn.ako cifra nije puno veca moze i novo

I dali trebam zvucnu karticu ako uzmem pojacalo?

crvene točkice su zvučnici crvene točkice su zvučnici

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

700 za zvucnike i pojacalo?

hah moze se naci, al ne ocekuj cuda

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
apoteka kaže...

700 za zvucnike i pojacalo?

hah moze se naci, al ne ocekuj cuda

Tu sam cirfu vidio par stranica prije,ali ako nije nesto daj onda reci neku cifru na koju moram racunati a da krajnji rezultat sto se tice zvuka bude kvalitetniji,jaci itd od trenutnog?

Ili ako nejde onda preporucite neki 2.1 isto do nekih 700 kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 13:29 (Zin8).
14 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Molim vas za savijet oko odabira zvučnika za laptop HP Probook 470.
Bitna mi je kvaliteta izrade, malo jači bass i naravno kvaliteta zvuka.
Može biti 2.0 ili 2.1 sustav.
Ja sam mislio uzeti Logitech z532, pa nek mi netko kaže dojmove o tim zvučnicima.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To su dobri zvučnici, provjereno.

Ako ti soba nije velika go for it.

I da, probaj naći rabljene s garom na njuškalu.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

prema kritikama korisnika kupaca s amazona, m-audio av40 (i ne samo ovi njihovi) su imali dosta problema s kvalitetom izrade. pregrijavaju se i radi toga elektronika rikava u roku godinu ili nekoliko godina, a ponekad i u kraćem periodu. griju se dosta navodno i kad su isključeni (a uštekani)

svaka čast, ali soma ili soma i pol kn nije mala lova za potrošit na nešto što će ti možda potrajati svega par godinica, ma kako lijepo sviralo

doduše, kritike korisnika se uglavnom odnose na prvu verziju, za v2 nije bila količina negativnih komentara na kvalitetu izrade u cca godinu dana otkad se prodaju. no ovo što prodaje audiopro je, bojim se, prva verzija (v2 koliko znam nema bass boost)...

14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

poz ekipa , samo da potvrdim ovi zvucnici su u svojoj klasi best buy  http://www.links.hr/?naziv=zvucnici-genius-sp-hf1800a-2-0-50w-crni&option=artikl&id_artikl=100.503.221

i sta mislite o ovim https://hgshop.hr/artikl.aspx?pid=6576 ? cjena je skoro duplo manja. makar izgledom ovi prvi su mi zakon skroz.a cini mi se fajn glomazni :p

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Al ovi duplo jeftiniji su i bitno slabiji , al moram priznat da mi lijepo izgledaju !

Inace , HF1800A imas i ispod 400kn !

Music As A Weapon !!
17 godina

da ma ove sam prve piknuo,cak sam vidio da ima i jos jeftinijih pa sam im posalo mail da vidim ce biti kakve nabave u buducnosti. da ovi salbiji isto fora izgledaju,makar si pokusavam sad sve sredit crno bijelo da imam.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Dobro si napravio , HF1800A su odlicni !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

600w za 60 kn hahha to mora da je 6w.

Matej
15 godina
cropunk kaže...

poz ekipa , samo da potvrdim ovi zvucnici su u svojoj klasi best buy  http://www.links.hr/?naziv=zvucnici-genius-sp-hf1800a-2-0-50w-crni&option=artikl&id_artikl=100.503.221

i sta mislite o ovim https://hgshop.hr/artikl.aspx?pid=6576 ? cjena je skoro duplo manja. makar izgledom ovi prvi su mi zakon skroz.a cini mi se fajn glomazni :p

Haf932 kaže...

Al ovi duplo jeftiniji su i bitno slabiji , al moram priznat da mi lijepo izgledaju !

Inace , HF1800A imas i ispod 400kn !

ma ovi jeftiniji sta su linkani k nevaljaju, ima ih kolega, za te novce nemaju veze s vezom, ugl te su mu uvaljali umjesto hf 1250 dok su bili na akciji po 170kn{#}

dok za HF1800   nisam mogao vjerovati da daju tako  dobar zvuk dok ih nisam uzeo {#}

15 godina
neaktivan

Iako ne izgledaju loše, ipak zaobiđi. Trust je uvijek bio nesiguran.

15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam Creative Inspire 5300 i ne radi mi jedan satelit. Isprobao sam i druge na tom izlazu i isto ne rade, a taj satelit radi. Ukratko-sateliti rade, izlaz ne.

Ako netko ima što za reći oko toga, bio bih zahvalan :)

Budući da sumnjam da se 10 godina stari zvučnici mogu lako srediti, htio bih vaše preporuke 5.1 konfiguracije.

Budžet je djelomično ograničen. Između 500 i 700 kuna.

Mogu se protegnuti jedino ako su skuplji zvučnici primjetno bolji.

Za oko mi je zapeo ovi Creative i ovi Genius. Makar mi se ovi zvučnici ne čine iskoristivima.

Prostor je oko 2 kvadrata(kutak).

Bilo bi dobro da se zvučnici mogu objesiti na zid, ali ako ne mogu, preživit ću.

Hvala :)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 10:33 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Izvrstan post. Covjek koji je autor ovog threada zasluzuje posao u Bugu, ako vec ne u nekom boljem casopisu.
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Pozdrav!

Imam Creative Inspire 5300 i ne radi mi jedan satelit. Isprobao sam i druge na tom izlazu i isto ne rade, a taj satelit radi. Ukratko-sateliti rade, izlaz ne.

Budući da sumnjam da se 10 godina stari zvučnici mogu lako srediti, htio bih vaše preporuke 5.1 konfiguracije.

Za oko mi je zapeo ovi Creative i ovi Genius. Makar mi se ovi zvučnici ne čine iskoristivima.

Bilo bi dobro da se zvučnici mogu objesiti na zid, ali ako ne mogu, preživit ću.

Otvori zadnji panel s kacavidon, imaš 6 šarafa pa vidi na pojačalu jel šta prigorilo oko tog ulaza koji ne radi. Ništa te ne košta, osim malo vremana naravno :)

Jer bilo bi glupo da sad kupuješ nove zvučnike za ovaj iznos ako se ovi daju lako sredit, jer brat bratu, za 500-600 kn nećeš dobit ništa bolje od ovoga što sad imaš.

15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
chutac kaže...

Pozdrav!

Otvori zadnji panel s kacavidon, imaš 6 šarafa pa vidi na pojačalu jel šta prigorilo oko tog ulaza koji ne radi. Ništa te ne košta, osim malo vremana naravno :)

Jer bilo bi glupo da sad kupuješ nove zvučnike za ovaj iznos ako se ovi daju lako sredit, jer brat bratu, za 500-600 kn nećeš dobit ništa bolje od ovoga što sad imaš.

Otvorio sam ali nisam mogao doći do konektora.

Ipak, vođen željom za uspjehom lupih po konektorima i poklopcu konektora na što je zvučnik(izlaz) proradio.

:D

15 godina
neaktivan
chutac kaže...
explorer 4 kaže...

Ipak, vođen željom za uspjehom lupih po konektorima i poklopcu konektora na što je zvučnik(izlaz) proradio.

Hehe to je to, to sam ti zaboravio napomenuti da bubneš malo od tu plastiku, zna biti sreće pa proradi.

Tako sam popravio Z4 jednog kolege prije dvi godine.

Ugl. drago mi je da si popravio, uživaj :)

15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
chutac kaže...
explorer 4 kaže...

Hehe to je to, to sam ti zaboravio napomenuti da bubneš malo od tu plastiku, zna biti sreće pa proradi.

Tako sam popravio Z4 jednog kolege prije dvi godine.

Ugl. drago mi je da si popravio, uživaj :)

Još samo da me služe bar 5 godina i ja sam sretan :D

15 godina
neaktivan

S obzirom da su te služili 10 bez problema, mogli bi i još toliko :D

Živ bio pa vidio.

0 0 hvala 0
17 godina

evo kad vidim kak ljepo popravljate sjetio se i ja svog problema.
uglavnom imam doma wharfedale Diamond 8 Home cinema package black ash. Problem je u tome sto mi se cini da SW150 subwoofer ne radi.Gori lampica , ali ne cuje se nista iz njega od bass-a nula sve miruje.Sad jedino da nisam krivo spojio sto sumnjam jer je prije radilo a i isprobavao sam na svemu kod pojacala.Dal netko ima kakav savjet sto napraviti ili na neki bolji nacin testirat.
ili jedino servis? a garancij je istekla odavno.2010 kupljeno a gara 1 godinu trajala.

Pa tko kakav savjet ja zahvalan.thx

ps ako sam fulao temu ni namjerno samo prebacite tam di treba 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

S obzirom da su te služili 10 bez problema, mogli bi i još toliko :D

Živ bio pa vidio.

Ne bih imao ništa protiv :)

Od ovoga ne želim ništa više. Glasnoća mi ne treba, a zvuk je na ovoj glasnoći koju najviše koristim neizobličen i čist :D

17 godina

Ako nekog zanima, sustav za rušenje žbuke + dobar zvuk u kompletu za 600 kuna:

Pojačalo Sony TA-FE330R (350 kn)
http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/pojacalo-sony-ta-fe330r-oglas-7715954 

Magnat 2.1 pasivni sustav (250 kn)
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/magnat-3way-bass-reflex-oglas-7535695 

Sub pod stol, pojačalo na stol, monitor na pojačalo, sateliti sa strane - i imate usput i dobro pojačalo za slušalice.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://prntscr.com/1m6da9

dali se isplati uzet ove zvucnike....kako da je cijena od trgovine do trgovine razlicita za više od 1000 kn

Logitech zvučnici Z906, 5.1, 165W/500W

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 18:30 (Drky1991).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Isplati ! Jos imas i besplatnu dostavu !

Music As A Weapon !!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice