Savjet u vezi AMP+DAC jačine i pojačivanje zvuka

poruka: 7
|
čitano: 1.109
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Savjet u vezi AMP+DAC jačine i pojačivanje zvuka

Evo ljudi sa vašim savjetima napokon sam sastavio neki entry level audio setup.

Imam samo par pitanja u vezi njega...

Slusalice su AKG 712PRO spojene na fiio e10k jos na njemu sa stražnje strane je spojen i zvučnik

U glavnini koristim setup za gejmanje i pozicijski audio mi je izrazito bitan (FPS tipa PUBG), sada čim sam uključio novi gear primjetio sam da mi je volume izrazito nizak e sada mene zanima koja opcija je bolja:

1. Da stavim fiio e10k na maximum volume i na low gain ili

2. Da stavim na nekih 5-6 sa high gainom

Da li ima još opcija izuzev tih? Jer za sada to je jedini način koji sam našao da pojačam zvuk.

Da li ima nekih posljedica za jednu opciju ili drugu i po vašem mišljenju koja je bolja uzevši u obzir da je pozicijski audio bitan?

Također uključivanjem bass boost opcije na e10k pretpostavljam da se gubi dio koraka ili ne?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Savjet u vezi AMP+DAC jačine i pojačivanje zvu
Osobno bi stavio high gain i iskljucio bass boost, tebi trebaju detalji i ne zelis da ti midbass prelazi na mid i mulja zvuk. Iako na sp igrama cak i ne skodi.

Fiio je razvikan ali pojedine smsl komponente ga pojedu u tom cjenovnom rangu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Znači po tebi bi bilo najbolje da bude na high gain i kotačić na nekih 5-6...

15 godina
neaktivan
U svakom slucaju bolje da imas "lufta" za eventualno dodatno pojacavanje nego da ga frljis na max na low gainu. Ali sve je do tvog uha, ako isto zvuci max na low gainu i 5 i 6 na high onda nema dileme.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Takodjer provjeri da li ti je glasnoca u windowsima na 100% i da su svi enhancementi iskljuceni. Takodjer provjeri da li su ti kvacice tickane na svim bitrateovima koje e10k podrzava.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Da li bi mi mogao objasniti na koji način da to provjerim? Pogotovo ovo u vezi bitrratova :)

8 godina
neaktivan
fix kaže...
Takodjer provjeri da li ti je glasnoca u windowsima na 100% i da su svi enhancementi iskljuceni. Takodjer provjeri da li su ti kvacice tickane na svim bitrateovima koje e10k podrzava.

Da li je na ovo misliš kada kažes bitratovi?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice