Razer vs Roccat

poruka: 36
|
čitano: 7.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Razer vs Roccat

Evo kao sto naslov kaze, zanimaju me vasa misljenja, iskustva sa Roccat i Razer misevima, podlogama, i ostalim gaming dodacima...  ja imam iskustva samo sa logitechovim misevima i razmisljam o kupovini novog misa i slusalica pa da cujemo:) 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Razer vs Roccat

Koristim miš razer deathadder već negdje 2, 3 godine, i podlogu razer goliathus speed, imam samo riječi hvale. Miš je izvrstan, izgleda kao da sam ga upravo otpakirao, apsolutno nikakvih problema nisam imao s njim.

Podloga je izvrsna, koristim ju neka 4 mjeseca, i super mi odgovara za moj stil igranja.

Tipkovnicu razer arctosa sam kupio prije mjesec dana i također sam veoma zadovoljan. Za gaming je izvrsna, tipke su kao na laptopu što mi odgovara, jedino što su mrvicu mekše, ali meni to ne smeta.

Driveri rade bez problema.

Sve skupa ocjena odličan.

Mene isto baš zanima kakva ljudi imaju iskustva sa roccatom.

16 godina
odjavljen
Razer vs Roccat

Imam Roccat podlogu i misa i za sada zadovoljan. Nikakvih problema, osim sto scroll zna nekada zaskvicati, sto sam primjetio i kod mambe s kojom sam prije malo radio...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Razer vs Roccat

Da... za razer znam vec od par ljudi da ga hvale.. iako vidim da se u zadnje vrijeme i roccat jako probija pa bi ga bilo zanimljivo probat...  Mrgud Veliki, jel se primjecuje razlika izmedju razera i roccata ili je to sve nekako neprimjetno?! sa kojim si vise zadovoljan?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 10:36 (cvexcar).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Razer vs Roccat

ja imam mambu i pozalio sam sto sam je kupio.... vec imam probleme s njom. od cviljenja do "otpadanja" djelova - govno preplaceno

za druge misonje ne znam

podloga razer golliatus - zakon, odlicna stvar

i solve my problems with the gun
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
cvexcar kaže...

Da... za razer znam vec od par ljudi da ga hvale.. iako vidim da se u zadnje vrijeme i roccat jako probija pa bi ga bilo zanimljivo probat...  Mrgud Veliki, jel se primjecuje razlika izmedju razera i roccata ili je to sve nekako neprimjetno?! sa kojim si vise zadovoljan?

Mislim da se radi o nijansama. Jedini s kojim nisam bio zadovoljan u posljednje vrijeme je logitech g9/x.

No, to nije tema ovdje. Budemo vidjeli kako ce se Roccat pokazati na dulje staze, buduci da je relativno nov.

15 godina
neaktivan
Razer vs Roccat

A uvijek postoji šansa da naletiš na sfušani proizvod, koja god da je marka.

Meni na deathadderu ništa ni trc. Pogotovo mi se sviđaju utori na scrollu, nema šanse da fulaš i previše okreneš scroll i prijeđeš preko oružja koje si htio selektirati.

Dva bočna gumba rade odlično i super su pozicionirani.

Kabela ima koliko hoćeš, nikad mi se nije dogodilo da mi kretanje bude ograničeno radi njega.

Teflonske nožice glatko klize preko svih podloga na kojima sam ga koristio.

Probaj što više istražitvati po netu o pojedinim modelima koji bi te mogli zanimati, uvijek ćeš naići i na pozitivna i na negativna iskustva. Kad pročitaš masu toga, sa sigurnošću možeš pretpostaviti da je istina o proizvodu negdje na sredini, nekakav presjek svega toga.

Mene je deathadder ugodno iznenadio i dobio sam više nego što sam očekivao.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

ponosni vlasnik deathaddera 3G i lyccose vec cca 2god. rade bezprijekorno, prije cca 9mj. kupio goliathus isto samo rijeci hvale. Koristim u starcraftu, bitan mi je APM (brzina) i osjetljivost i stvarno tu nemam prigovora.

jedini minus ide lycosi kojoj su se izlizale oznake slova par slova koja najcesce koristim... Inace razeru palac gore!

Roccat nisam imao prilike isprobat jos.

16 godina
Razer vs Roccat

Roccat nisam imao, pa nemam iskustva.

Razer sam imao (jos imam, ali ne koristim) Diamondback.

Mis fenomenalnih karakteristika, izuzetno precizan, ali meni osobno loseg oblika.

Imam malo vecu ruku, pa mi je mis premalen, a i dodatne tipke su IMHO koma.

Probao sam Razer podloge:

- exactmat - podloga mi se uopce nije svidjala. dosta glasna u radu i poprilicno trosi nozice misa

- sphex - odlica podloga, najveca prednost joj je sto je tanka kao list papira, pa imas osjecaj kao da nije na stolu (neam onu "grbu" na stolu)

- goliathus - control verzija, prezadovoljan s njom

Kod Roccat Kone misa trebas paziti da dobijes v.2 jer koliko sam citao po netu v.1 ima jako puno problema sa kotacicem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mauro kaže...

Kod Roccat Kone misa trebas paziti da dobijes v.2 jer koliko sam citao po netu v.1 ima jako puno problema sa kotacicem.

Nema puno problema sa kotacicem, vec samo jedan jedini, a to je da pukne nesto ispod njega i propadne Izlanuo se

No, mislim da na trzistu vise nema v.1. Zadnji sam mislim vidio prosle godine u izlogu u Feniksu, dok su prodavali v.2.

16 godina
neaktivan
Razer vs Roccat

To sam cuo za taj kotacic, ali sam negdje procitao da se isto tako taj v1 vise ne proizvodi, kao sto je vec netko gore spomenuo...  ugl. ozbiljnije razmisljam o ovom kone v2 zbog toga sto mi se cini da je dobar za veliku ruku, a ja iam ogromnu ruku tako da mi je malo teze nac odgovarajuci mis...   bilo bi dobro isprobat mis u trgovini al ne znam dal bi se njima dalo vadit mis iz kutije itd. itd...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
cvexcar kaže...

To sam cuo za taj kotacic, ali sam negdje procitao da se isto tako taj v1 vise ne proizvodi, kao sto je vec netko gore spomenuo...  ugl. ozbiljnije razmisljam o ovom kone v2 zbog toga sto mi se cini da je dobar za veliku ruku, a ja iam ogromnu ruku tako da mi je malo teze nac odgovarajuci mis...   bilo bi dobro isprobat mis u trgovini al ne znam dal bi se njima dalo vadit mis iz kutije itd. itd...

Kone ti je recimo kao mx510/518... Sto se tice toga odgovara li ti za ruku ili ne.

Imao sam mx510, tako da nisam osjetio nikakvu razliku izmedju njih dvoje po pitanju toga kako pase u ruku.

16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
cvexcar kaže...

Kone ti je recimo kao mx510/518... Sto se tice toga odgovara li ti za ruku ili ne.

Imao sam mx510, tako da nisam osjetio nikakvu razliku izmedju njih dvoje po pitanju toga kako pase u ruku.

Da, otprilike mi izgleda slicno kao mx510 tako da bi trebao bit oke(imao sam prije mx510) ...  Vidjet cemo:)   Preporucate li neke slusalice mozda ?!

16 godina
odjavljen
cvexcar kaže...

Da, otprilike mi izgleda slicno kao mx510 tako da bi trebao bit oke(imao sam prije mx510) ...  Vidjet cemo:)   Preporucate li neke slusalice mozda ?!

Nemam nekih iskustava sa slusalicama (pretpostavljam da trebaju imati i mikrofon), jer se ne igram vise, ali mogao si napisati koliki ti je limit, pa bi ti sigurno netko nesto preporucio.

Za ono malo za sto mi trebaju kupio sam si neke Panasonicove.

16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
cvexcar kaže...

Nemam nekih iskustava sa slusalicama (pretpostavljam da trebaju imati i mikrofon), jer se ne igram vise, ali mogao si napisati koliki ti je limit, pa bi ti sigurno netko nesto preporucio.

Za ono malo za sto mi trebaju kupio sam si neke Panasonicove.

Trenutno iam 200 eura za mis i slusalice tak da mogu kupit nes kvalitetnije...  samo me zanima dal netko ima nekakvih iskustava sa slusalicama...

15 godina
neaktivan
Razer vs Roccat

Evo ti teme o slušalicama. http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/slusalicepreporuka-misljenje/51772.aspx

Mislim da ti baš neće dat da vadiš miša van. Znam da sam mx518 i razera probao preko plastike zaštitne. Razerova deathadder kutija se otvori (kao korica knjige) pa možeš probati otprilike.

Ovisi ti i kako držiš miša, ako ti je cijela ruka gore onda fakat ne znam koji ti je miš dovoljno velik. Ja držim napola puta između pune ruke i samo prstima, pa mi je deathadder odličan. Kod mx518 me smetala desna strana miša, ima nekakvu udubinu u koju bi ti kao trebao sjedati prstenjak i mali prst, ili tako nešto, i to me smetalo (nije dobro sjedalo), pa sam odustao od njega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Probao sam i jedno i drugi i Logitech i Saitek i A4Tech i mnogo mnogo drugih...

Meni no.1 je Logitech, pa Microsoft periferija (bilo prefesionalna,

bilo gamerska), onda Roccat, pa Saitek, pa A4Tech i zadnji na mojoj listi od dobrih je Razer...

Jednostavno za manje para ima boljih od njih, a nije baš da mi leži fino u ruci...

Od tipkovnica mi Razer totalno ne paše... Katastrofa za tipkanje na duže staze.

A nije ni Roccat bolji za tipkanje..

Uglavnom za "gamere-lamere" koji vole blještavilo i ime je ok...

Tko koristi samo WASD njemu ni nije bitno...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Probao sam i jedno i drugi i Logitech i Saitek i A4Tech i mnogo mnogo drugih...

Meni no.1 je Logitech, pa Microsoft periferija (bilo prefesionalna,

bilo gamerska), onda Roccat, pa Saitek, pa A4Tech i zadnji na mojoj listi od dobrih je Razer...

Jednostavno za manje para ima boljih od njih, a nije baš da mi leži fino u ruci...

Od tipkovnica mi Razer totalno ne paše... Katastrofa za tipkanje na duže staze.

A nije ni Roccat bolji za tipkanje..

Uglavnom za "gamere-lamere" koji vole blještavilo i ime je ok...

Tko koristi samo WASD njemu ni nije bitno...

Zato za tipkanje imamo logijevu jeftinjavu classic 200, za 80 kn. Smijeh

16 godina
neaktivan
Razer vs Roccat
Imao sam logitech ali me razocaro...od kidanja onog njihovog kabla pa do crkavanka ledica i desnog klika. Pricam o mx518. Planiram sad na roccat pa cemo vidjet.

0 0 hvala 0
15 godina

Ja imam Razer Copperhead, nije mi žao svih 200kn koje sam dao za njega (kupio od rođaka koji ga je imao samo par tjedana).

Em svijetli, em je brz, em je dug. Meni je super. Nikakve probleme kod njega nisam našao još), a imam ga oko 3/4 godine.

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
16 godina
Razer vs Roccat

Death Adder- fantastican, preporodio sam se kada sam presao na njega s mx518.

Lycosa- u redu tipkovnica, malo meke tipke i slaba vidljivost danju, krepala nakon 1.god

Rocat Valo- imam ju 1.mj, definitivno bolji izbor od lycose, tvrde tipke, bolja vidljivost

Destructor- bjela pa se vide mrlje na njoj, inace isto fantasticna

Piranha- u redu slusalice koje nadmasuju Bang & Olufsen slusalice po kvaliteti zvuka

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
cvexcar kaže...
Imao sam logitech ali me razocaro...od kidanja onog njihovog kabla pa do crkavanka ledica i desnog klika. Pricam o mx518. Planiram sad na roccat pa cemo vidjet.

Očito imaš čudan stol i setup, te su ti kablovi prenapeti...

Vozi bilo koji auto u prvoj brzini konstantno "napetim" 7+ tisuća okretaja, pa će umrijeti...

Greška korisnika, nije se radilo u normalnom okruženju.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Očito imaš čudan stol i setup, te su ti kablovi prenapeti...

Vozi bilo koji auto u prvoj brzini konstantno "napetim" 7+ tisuća okretaja, pa će umrijeti...

Greška korisnika, nije se radilo u normalnom okruženju.

Sve sto se koristi, haba se i moze se pokvariti.

Nista cudno sto je mx518 odapeo. Ionako su malo stedjeli na njemu u odnosu na stari dobri mx500/510.

No, zato tu postoji garancija, tako da...

15 godina
protjeran

Imam keybu Cherry staru 15 godina, i Cherry miša starog 13 godina,

radi savršeno...

Dakle stvar je i do korisnika, i kako se upotrebljava...

S tim da takvog miša moraš jednom mjesečno rastaviti i očititi...

Dakle još i to, radi savršeno....

16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

radi savršeno...

Aj' ne fantaziraj.

Nekada i danas se jednostavno ne moze usporedjivati. Sto ima biti stvar do korisnika, ako je unutra ugradjen skart, a to se danas masovno radi.

Pa nece ga valjda uokviriti da ga gleda. Kupio ga je da ga koristi, a ne da barata s njime u rukavicama.

Isto tako vidim da kao imas masu miseva, sto znaci da nisi osoba koja je relevantna o ovoj problematici govoriti.

To da koristis istog misa 12 sati dnevno gotovo svaki dan u godini - dok ne opandrci, onda bi vec nesto znacilo.

I ne znam kakvo crno ciscenje jednom mjesecno. Mx510 nisam ocistio 5 godina (radio je 10-12 sati gotovo svaki dan u tih 5 godina) niti jednom i radio je i dan danas radi. Mx518 je cista pusiona - zivot na staroj slavi mx510/mx500 miseva. Stedjeli su cak i na 'logu' koji se uslijed intenzivne uporabe vrlo brzo zna poceti brisati. Over & out - odoh na vikend...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 15:48 (Mrgud Veliki).
15 godina

Vjerovatno mu je opto-mehanički miš.

15 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...
Don Kihoty kaže...

radi savršeno...

Aj' ne fantaziraj.

Nekada i danas se jednostavno ne moze usporedjivati. Sto ima biti stvar do korisnika, ako je unutra ugradjen skart, a to se danas masovno radi.

Pa nece ga valjda uokviriti da ga gleda. Kupio ga je da ga koristi, a ne da barata s njime u rukavicama.

Isto tako vidim da kao imas masu miseva, sto znaci da nisi osoba koja je relevantna o ovoj problematici govoriti.

To da koristis istog misa 12 sati dnevno gotovo svaki dan u godini - dok ne opandrci, onda bi vec nesto znacilo.

I ne znam kakvo crno ciscenje jednom mjesecno. Mx510 nisam ocistio 5 godina (radio je 10-12 sati gotovo svaki dan u tih 5 godina) niti jednom i radio je i dan danas radi. Mx518 je cista pusiona - zivot na staroj slavi mx510/mx500 miseva. Stedjeli su cak i na 'logu' koji se uslijed intenzivne uporabe vrlo brzo zna poceti brisati. Over & out - odoh na vikend...

Čuj, nije MX518 samo MX518, kad postoje 3 revizije.. Prvi je čista kopija MX510 podloge, koja je smeće..

Usput, poslikat ću ti svoj M$ 6000 sa posla, koji je pretrpio i više od 12h dnevno...

Pa da vidiš što znači "izlizati se"...

Gumica za palac se poderala do kraja, ali to ne znači da se potrgala elektronika, kad se pazi...

PS - Pročitaj još jednom moj post o mišu, nemreš ga ti neočistiti kad se kuglica naguta smeća...

MX518 ne čistim, ni jedan svoj miš... Samo keybu jednom mjesečno kompresorom....

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.4.2010 22:48 (Don Kihoty).
15 godina

Ma on je mislio na obični optički miš.

16 godina
neaktivan
Razer vs Roccat

Razer vs Roccat? hmm... ...Logitech!

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
skank666 kaže...

ja imam mambu i pozalio sam sto sam je kupio.... vec imam probleme s njom. od cviljenja do "otpadanja" djelova - govno preplaceno

za druge misonje ne znam

podloga razer golliatus - zakon, odlicna stvar

Pa sta ti radis s misom da se raspada?

Jedan frend ima mambu i nis mu se ne dogada. (Online frend s kojim cod-a igram)

Kaze da je sve super i nema nikakvih problema.

Ima Deathadder-a i sve je super jos radi kao nov  (god i pol star)

Imam Razer exactmat podlogu koja isto super samo sto se jako trose nozica od misa.

ali za to si kupite teflonsku traku.(skrojite u obliku nozica i zaljepite)

hghghghg [IMG]http://i595.photobucket.com/albums/tt36/CroGlavi3r/signature-1.jpg[/IMG]
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice