Eh, ovako zanimalo bi me kakva iskustva imaju forumaši sa punjenjem spremnika tinti i mjenjanjem čipova sa spremnika koji su se ispraznili na one nove(naravno, riječ je o zamjenskim bojama)...ne zanima me kvaliteta otiska, nego kako takvo što funkcionira u praksi, da li printer prihvaća uvijek takve trikove ili ponekad javlja određenu grešku i tako dalje...?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
HP-ove tinte za ink jet printere se bez problema daju puniti. netreba nikakav čip mijenjati jedino vam javi kad se napuni da je cartridge i dalje prazan ali stisnete cancel i on dalje printa bez problema. HP ima najkvalitetnije cartridge i mogi izdržati 5-10 punjenja. I imaju glavu na sebi. Zato su malo skuplji. Lexmark se također super obnavlja, isto ima glavu na sebi, ali su jako loše izvedbe (kontakti odu prebrzo). Imao sam slučajeve gdje su nove tinte imale problema. 1-3 punjenja. Stari Canoni su imali samo spremnike bez glave i čipova i lako su se punili, noviji imaju glave na sebi (pg-40, cl-41.....) i dobro se obnavljaju, a isto se tako cli-8 i pgi-5 pune bez problema a nemaju glavu na sebi. Epson ne želim spominjati jer ga nevolim. Jeftini printeri skupe tinte. Slabo ima zamjenskih i samo stari dobro ispadnu kad se pune. novi (T0611, T0711 .....) se daju puniti ali treba se nabaviti čip reseter da bi radile. Resetiranje je puno bolja opcija nego zamjena.
Moj redosljed proizvođača po nekom mom iskustvu što se tiče stolnih ink jet printera:
- HP
- Canon
- Epson
- Lexmark
- Samsung
- Brother
Dok recimo profesionalni ploteri imaju drugu ljestvicu (ali tu je previše čimbenika):
- Epson
- Canon
- Hp
Između Epsona i Canona bih ugurao Agfine profi printere koji nisu česti u Hrvatskoj ali imaju odličan ispis.
Što se tiče laserskih printera HP se također najbolje puni. Nemaju čipove i od 100 ima 3-4 reklamacije. Još se daju canoni i samsunzi dobro obnavljati, lexmarci neki stariji modeli.
Noviji lexmark i epsoni se mogu ali uz brdo komplikacija.
Hvala na iscrpnom postu. Nešto malo prije mjesec dana sam uzeo novi printer Canon Pixma iP2600, pa sam ovo pitanje sa punjenjem tinti bio postavio, jer sam bio jako skeptičan glede toga, ali nisam imao izbora ako sam htio koristiti jeftini potrošni materijal. Naime mislio sam da u praksi punjenje tinti ne funkcionira na način da kada ispraznimo isti, da ovoga samo napunimo i vozi dalje, nego da je to potrban teški hacking da bi došli do konačno povoljno željenog učinka. Međutim nakon prvog punjenja sa zamjesnkom tintom sve moje predrasude raspuklnule su se kao balon od sapunice, tako da sam sada zadovoljan učinkom zamjenskih tinti.()
Htio sam nabaviti Canon Pixma 3500, ali ga više nisam našao po informatičkim trgovinama, te je već tada kada sam gledao za novi printer isti bio već mjesec i pol dana izvučen službeno iz prodaje, mada sam čuo od ljudi da ga se još može naći po trgovačkim centrim, ali na žalost tada nisam to znao(), jer ne idem po istima baš često. Ovaj model sam htio, jer za njega postoje tri opcije za zamjenu originalnih spremnika(kupnja spreminika bez čipa i stavljenje čipa sa originalnog spreminika, kupnja zamjesnkog spremnika sa čipom, te zadnja opcija punjenje spremnika izravno ubrizgavajući tinutu u isti), tako da sam kupio model Pixma 2600, za koje ga sam bio našao tintu s kojom ga mogu puniti, jer je na tržištu več postojala tinta za punjenje starijeg tipa spremnika, jer ovaj model može koristiti dva tipa spremnika(PG-37 i PG-40, dočim za boje CL-38 i CL-41[cink, magneta i yellow]), odnosno drugim riječima ovaj model je bio kompromisno rješenje, jer za nove Canonove printere nisam bio našao za kupiti zamjenske spremnike(govorimo za model, 2600, 3600, 4600 i tako dalje koji su sredinom 11. mjesca bili zamijenili stare modele npr.,2500, 3500,4500, mada se ovi već stariji modeli znaju gdjegod još naći).
Napunjeni spremnici sa zamjenskom tintom izdrže mi isti broj stranica kao i oni originalni, iako sam u njih stavio 35% manje tinte računajući ukupni kapacitet spremnika(rekli su da je uvijek bolje staviti koji mililitar manje tinte nego previše), to je moj subjektivni dojam, ali moja računica ne laže, ipak bolje je ovaj podatak bude uzeti sa određenom dozom rezerve.
Čuo sam da je praksa pokazala za punjenje spremnika metodom ubrizgavanja tinte u istog, da do habanja kontakta na spremniku izdrži makismalno pet puta, te da onda nakon toga ispis počinje biti malo krivudav("speglan"), mada je još spremnik koristan za kućnu upotrebu(odnosno drugim riječima za printanje podoma).
Rekli ste da kontaki na HP izdrže 5-10 punjenja bez problema, imate li možda konkretna iskustva sa glavama od Canonovih spremnika tipa PG-37 ili PG-40, odnosno CL40 ili CL41??
Pg 38, 40, 50 se odlično pune i na 100 komada jedna ili dvije crknu, dok recimo Cl 37, 41, 51 odnosno cartridge sa bojom od 100 komada 34 će prdnut. Neznam zašto ali pretpostavljam da zbog toga što su tu kontakti malo složeniji od black cartridge-a.
ludi je vi pišete bibliju koliki tekst koće to proćitat
ja sam koristio dobri stari 4300 i 4500 i punio sam tinte i do 30-50 puta s istim spremnikom.