Projektori

poruka: 10
|
čitano: 9.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Projektori

Prvo pozdrav svima :D 

Pa krenimo s temomo .. Ugl zanima me nekoliko stvari oko projektora... znam da ce neka pitanja bit glupa al eto volio bi sve na jednom mjestu imat... Zanima me prvo koji su onako best buy sad cijena negdje oko 500 eura(posto ne zivim u hr) ... Koliko najmanje projektor mora bit udaljen od platna/zida... da li je moguce spojiti obicnu antenu od tv na njega i jel se to moze nekako bezicnim putem ili bas mora bit kabl.. i da li se isplati uzmat full hd ili su i obicni isto ok??? pa eto ako ima neko neki saznanja bio bi mu jako zahvalan kad bi mi malo objasnio neke stvari i osnove oko projektora... Hvala unaprijed...

0 0 hvala 0
17 godina
Projektori

Za što ti točno treba projektor?

Pitam radi toga jer vidim da ga planiraš kupiti umjesto TVa i to ti generalno nebi preporučio.

Kupi radije veliki TV, jeftiniji su i trajniji od projektora, nema zamjene žarulja (koje nisu baš jeftine koliko znam), nema zezanja s platnom, ne stvaraju buku(projektori imaju aktivno hlađenje) i slika je definitivno kvalitetnija na TVu nego na projektoru. Od svjetline, kontrasta, lebdeće prašine koja se projicira na platno, boja, pa nadalje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 13:52 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Projektori

Pa konto sam na njega spojit xbox i ps4 ugl za zabavu bi vise manje koristio... gledanje filmova i igranje igrica... mislis da je bolje onda uzet tv??

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Projektori
Cyseal kaže...

Pa konto sam na njega spojit xbox i ps4 ugl za zabavu bi vise manje koristio... gledanje filmova i igranje igrica... mislis da je bolje onda uzet tv??

Definitvno ti je bolje uzet veliki TV. Tipa 48" ako baš hoćeš nešto jako veliko. Susjed je kupio nedavno LED Smart TV Grundig 47" ili 48" FullHD za nekih 4000-4200kn. TV je odličan za taj novac, i mene je iznenadila kvaliteta slike jer nisam očekivao tako dobar TV i tako velik za taj novac. Naravno moraš biti i dovoljno udaljen da bi gledao film na nečem tak velikom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 20:14 (lllnuclearlll).
15 godina
neaktivan
Projektori

Projektor je daleko bolje opcija ako mozes projecirati sliku vecu od 100" a ako nemozes onda je glupo uopce uzimati projektor...Antenu nemozes direktno spojit da projektor nego ti treba prijamnik pa onda sa HDMIom na projektor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 19:29 (SeriouSSs).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
SeriouSSs kaže...

Projektor je daleko bolje opcija ako mozes projecirati sliku vecu od 100" a ako nemozes onda je glupo uopce uzimati projektor...Antenu nemozes direktno spojit da projektor nego ti treba prijamnik pa onda sa HDMIom na projektor.

A po čemu to točno?

Da ako radiš nekakvu sobu isključivo za kino i ako imaš toliko financijskih sredstava uopće, ali takvi projektori jako puno koštaju, dodaš još jednu nulu na onih 500 eura koje je autor spomenuo u prvom postu. Di ćeš projektor u dnevni boravak u kojem tuče dnevno svijetlo? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 11:10 (lllnuclearlll).
17 godina
Projektori

btw. Baci oko i na cijene žarulja:

http://store.hsm.hr/Proizvodi.aspx?page=1&sort=NAME_ASC

A vijek trajanja im je nekih 1800-2000 sati što je ako preračunaš da TV gledaš po 5h dnevno (a često bude upaljen i više, pa i po cijeli dan) u godini dana 1825 sati rada. Dakle svakih 10-12mj iskeširaj 2500-7500kn za žarulju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 10:53 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Projektori

Eto od kuda da pocnem...

Vlasnik sam par projektora tako da znam sta pricam pa eto par stvari koje bar u mojem slucaju su bitne u ovoj raspravi TV/projektor...

Ja projektor isklucivo imam jer mi je bitnija velicina od samih funkcionalnosti TV-a..Znaci netreba mi smartv, 3D i ne gledam programe na TV nego mi projektor sluzi iskljucivo za gledanje filmova i serija te ponekad ali rijetko igranje igri.

E sada ako kao sto je kolega gore naveo, da istina je da ako ti tuce dnevno svjetlo projektor je neupotrebljiv no naravno ako se prostorija moze zamraciti ja tu ne vidim problem..Trajanje lampe ... tu bi se dalo svasta reci 1800-2000 da na jako slabim modelima ali lampa moze cak i do 3500h izdrzati..E sada ako kao sto kolega kaze koristite TV vise od 5h dnevno onda je to ne isplativo...No ja neznam bas osobe koje gledaju toliko TV bas SVAKI dan...Jos ktome moze se nabaviti zamjenske lampe koje nisu orignal za puno povoljniju cijenu(da nisu pouzdane toliko ali ako lampa kosta 5x jeftinije onda se bome isplati)...Sada malo o hladenju to sto je kolega naveo da projektor ima aktivno hladanje je tocno no medutim to se uopce ne osjeti ako su ukljuceni zvucnici od barem 10% snage...Platno je stvar koja stvar koje nije neophodna ali je pozeljna...Jedina mana koju bi ja naveo je to da projektori imaju katastrofalne zvucnike sto znaci da se moraju nabaviti neki vanjski...

Kolega je naveo da TV ima daleko bolju sliku nego projektor naravno samo ako je mislio u tom cijenovnom rangu jer skupljim projektorima TV nemoze ni parirati...

Tako da do 500€ kvaliteta slike je bolja na TVu..

ALI zato kada se gleda diagonala do 500€ neces dobiti TV koji moze imati ekran do 200-300"(naravno moze i vise ali onda se gubi kvaliteta slike).

E sada ako zivis u stanu tesko da mozes iskoristiti dobro projektor...Posto ja zivim u kuci i imam mjesta za 220" koje aktivno koristim svaki dan to mi je daleko bila bolja opcija nego TV(Makar ljudi nebi trebali misliti da je projektor samo puno veci TV jer to on nije).

E sada za 500€ se moze nabaviti jedino HD projetkor, FULL HD bas i ne...Za FULL HD treba minimalno 700€...

Ali sada sumirajuci sve ovo gore trebam jos napomenuti da postoje LED projektori koji imaju : LED lampu koja ne treba aktivno hladanje, LED lampu koja moze do 20000h izdrzat, LED lampu koja je jeftina i LED lampu koja daje (zasada) slabi izvor svijetlosti tako da je jedino upotrebljiva u jakooo zamracenoj prostoriji no medutim moze se nabaviti za 500€ LG LED HD projektor....

Eto toliko od mene

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 13:41 (SeriouSSs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
lllnuclearlll kaže...

btw. Baci oko i na cijene žarulja:

http://store.hsm.hr/Proizvodi.aspx?page=1&sort=NAME_ASC

A vijek trajanja im je nekih 1800-2000 sati što je ako preračunaš da TV gledaš po 5h dnevno (a često bude upaljen i više, pa i po cijeli dan) u godini dana 1825 sati rada. Dakle svakih 10-12mj iskeširaj 2500-7500kn za žarulju.

Ako se uzme kvalitetan projektor onda to i nije baš tako...

Evo primjer:

http://www.avr.hr/projektor-optoma-hd26~proizvod_18572.html

6000h lampa tako da bi to bilo 3 godine.

A lampa i nije toliko skupa

http://www.avr.hr/lampa-za-projektor-optoma-hd26~proizvod_20004.html

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
12 godina
neaktivan
Projektori

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2020 19:07 (djabua7).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice