Loš izbor mehaničkih tipkovnica u hrv - RJEŠENJE!

poruka: 153
|
čitano: 46.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Loš izbor mehaničkih tipkovnica u hrv - RJEŠEN
dtrixxx kaže...

Te jeftinije su vjerovatno bile dobre kvalitetne membranske, i IBM je pravio Model M verziju sa membranom.

Mozda su meh. tipkovnice bile jedini izbor 80tih i dio 90tih i onda dio forumasa misli da tipkovnica od 20 godina automatski znaci da je mehanicka.

Da ima netko stariji mozda bi nam mogao ovo i pojasniti ali eto {#}

Ma i oni IBM-ovi modeli iz 1983 su kostali masne svote. Neznam da li su tad postojale membrane ili su bile neke jeftinije verzije mehanike u tipkovnicama od 100kn ali poštena mehanika je uvjek kostala. Stvarno se komedija svađat s ekipom kojoj je argument "pa necu dat 1000kn za nesto sto je nekad kostalo 50".

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina

Also

Citiram Mašturka iz kolumne BUG broj 244. Tema: korak naprjed,korak nazad.

Primjer drugi: stare nenadmasene tipkovnice s mikroprekidacima tzv click.tipkovnice koje su bile standard sve do pocetka devedesetih vs smece temeljeno na membranama kakve su gotovo svi modeli koji se prodaju zadnjih 10-ak godina. Informaticarima moje generacije vise nista ne trebam govorit, a mlađima preporucujem da nađu neku iskusnjaru i samo pitaju za razliku. Moguce je da doticni jos uvjek negdje cuva pozutjelu ibm tipkovnicu iz mladosti. 

Stranica 12.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 19:52 (athlon64).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sve je to ok čovječe ali moraš shvatit da neće svatko kao dat 1/4 svoje plaće (ako je ispod 4k kuna onda još i više) za mehaničku tipkovnicu ako ne vidi svrhe u njoj i pogotovo ako je preskupa za tu osobu, možeš ti tvrdit i argumentirat do zla boga ali nemožeš na silu natjerat ljude da počnu mislit kao ti i gledat na te stvari kao ti. NHF.

Another Day My Dreams Fade Away, Another Day Wasted From My Real Life
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
D.N.R. kaže...

Sve je to ok čovječe ali moraš shvatit da neće svatko kao dat 1/4 svoje plaće (ako je ispod 4k kuna onda još i više) za mehaničku tipkovnicu ako ne vidi svrhe u njoj i pogotovo ako je preskupa za tu osobu, možeš ti tvrdit i argumentirat do zla boga ali nemožeš na silu natjerat ljude da počnu mislit kao ti i gledat na te stvari kao ti. NHF.

Pa koga ja tjeram na ista lol? Ljudi ce sa svojim parama radit ono sto zele a ne ono sto im netko kaze. Ja argumentima pokusavam pokazati ljudima da razmotre to kao isplativ upgrejd, sve ostalo je njihov izbor. Jer u dosta slucajeva se u pc-u ima 9000kn hardvera a na stolu membranku od 50kn. Sve naravno ovisi o kadru korisnika i namjeni ali ja sam jasno obijasnio prednosti, savjetovao ljudima da isprobaju i razmotre. Mislim ne shvacam ti poantu ovog posta. Ovo je forum, ovdje se raspravlja o stvarima. Ja ne namecem misljenje, nitko nije duzan citat ovu temu a kamoli radit sto mu ja kazem. Meni se prije cini kao da ekipa pokusava mene uvjerit da sam bacio pare nego da ja njih pokusavam uvjerit na sta trebaju potrosit LOL.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 20:22 (athlon64).
16 godina
odjavljen

Neznam ja više ništa ali znam da je ovo forum na kojem svatko ima pravo iznosit svoje mišljenje o bilo čemu šta drugi napišu ;P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možete i na video recenzijama od Petrica vidjet da još tipka po staroj bijeloj tj. žutoj {#} KeyTronici.

Svakako je ljepše lupat po mehaničkoj, ali da nemam već jednu takvu staru teško da bi davao tolike pare za neku novu mehaničku.. ne vjerujem da bi slomio prst ili tako nešto na membranskoj, odnosno nekako bi preživio i s njom. {#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
D.N.R. kaže...

Neznam ja više ništa ali znam da je ovo forum na kojem svatko ima pravo iznosit svoje mišljenje o bilo čemu šta drugi napišu ;P

Imaju ali argumenti koje daju nisu argumenti. Konstantno pokusavam obijasnit da sam prije godinu dana prijatelju ispred face proplakao od smijeha kad mi je rekao da je dao 1000kn za tipkovnicu. A sad ju smatram jednom od najboljih uloga u harvder. Ljudi jednostavno ne zele prihvatit neke stvari jer dok sjede na magarcu ne mogu percipirat konja. Ali onda bar mogu rec: Ja smatram da  je to bacanje para ali nisam probao i volio bih. A ne trpat 4 stranice teme smijesnim argumentima. 

Isto tako sam govorio da su dellove 30-ke bolesno precjenjene. Onda sam sjeo ispred jednog u3011h i shvatio da ako si ozbiljan korisnik i provodit 8 sati ispred ekrana skoro pa ne postoji bolji nacin za ulozit 10000kn. Apsolutno fantasticna je. I naravno, neke stvari nekome ne trebaju a nekome trebaju. Nisam ja rekao da bi svi trebali imat mehaniku od 1000kn doma samo da bi dobar dio zahtjevnih korisnika trebao to razmotriti jer bi im se user experience za racunalom ozbiljno podigao. 

Glavi problem kompletnog foruma je sto je ogromnom broju ljudi vrhunac zabave dokazat nekome da su oni u pravu a ne naucit nesto iz rasprave.

16 godina
odjavljen

Sve je to ok što kažeš athlone, ma dobro nećemo sad zatrpat temu pi*darijama.

Nego onda evo jedno pitanje s moje strane.

Što bi predložio kao best buy mehaničku tipkovnicu za prosječnog korisnika koji želi meh tipkovnicu a koji ne treba gejmerske điđe miđe, osvjetljenja i slično nego tipkovnicu koja će biti vrlo ugodna za dugoročnije korištenje sa donekle "normalnom" cijenom i da je donekle kvalitetna i da je crne boje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 20:44 (D.N.R.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Još ste tu??{#}..

Davno sam tipkao na mehaničku,upravo na onoj slici koju sam aplodo,još davne 94.godine i osjećaj je izvrstan..

No kako sam odrastao i delegirao poslove,to mije sad manji prioritet,mada mi nedostaje ono njeno "škljapanje" dok brzo kuckam..mislio sam je "oživiti",stavljajući adapter PS2 to USB,no vidjeh da je činč još stariji..onaj limeni krug i 5 nekih iglica unutar njega..

ima na netu,finih mehaničkih za 50-60 dolara,baš na onom mojem linku,pa možda i uzmem jednu..

0 0 hvala 1
15 godina
D.N.R. kaže...

Sve je to ok što kažeš athlone, ma dobro nećemo sad zatrpat temu pi*darijama.

Nego onda evo jedno pitanje s moje strane.

Što bi predložio kao best buy mehaničku tipkovnicu za prosječnog korisnika koji želi meh tipkovnicu a koji ne treba gejmerske điđe miđe, osvjetljenja i slično nego tipkovnicu koja će biti vrlo ugodna za dugoročnije korištenje sa donekle "normalnom" cijenom i da je donekle kvalitetna i da je crne boje.

Moja preporuka bi ti bila ducky ZERO. Ispast ce te jedno 600kn ako mi se dobro cini. Uzeo je prijatelj, mehanika,super ali ipak nije osjecaj kao na najboljim modelima, dosta plasticnije, osjeti se da je niza razina kvalitete. Naravno jos uvjek ima sve prednosti mehanicke. Odlican bang for the buck.

http://www.vendio.com/stores/E-sports-Gaming-equipments/item/shop-mechanical-keyboard-by-br/ducky-2108-zero-cherry-mx-swit/lid=33988727

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 20:50 (athlon64).
12 godina
protjeran

Ista dukijeva..samo niža cijena,ne bitno ali srce raduje.. {#}

http://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_detail&p=261

1 0 hvala 0
15 godina
redneck kaže...

Ista dukijeva..samo niža cijena,ne bitno ali srce raduje.. {#}

http://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_detail&p=261

E to je ona, ma ja sam razmislja o njoj ali onda gledam s obzirom koliko dugo ce me to sluzit radije cu platit i uzivat u savrsenstvu te svim feature-ima koje sam zelio. I nisam pozalio :).

16 godina
odjavljen

Huh ako sam dobro izračunao sa poštarinom i PDV-om kada stigne u rvacku, ispadne skoro 800 kuna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
D.N.R. kaže...

Huh ako sam dobro izračunao sa poštarinom i PDV-om kada stigne u rvacku, ispadne skoro 800 kuna.

Sačekaju ulazak Hrvatske u uniju,pa budeš mogao puno jeftinije proći,ai sami liferanti će spustiti cijene da zauzmu tržište..

15 godina
D.N.R. kaže...

720kn. Prijatelju stigla jedna prije 10 dana :)

Sad sam pogledao chat opet, znam da mi je napisao negdje bio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 21:06 (athlon64).
16 godina
neaktivan

Trebam odgovor na jedno pitanje. Ako ja sad kupim neku mehaničku tipkovnicu kako bih je trebao čistiti do sada sam ove membranske povremeno čistio i bacao u smeće nakon 3+  godina. Cjenovni rang im je bio oko 150kn. Kako da sad održavam ovu mehaničku tipkovnicu.

1 0 hvala 0
15 godina
zeroname kaže...

Trebam odgovor na jedno pitanje. Ako ja sad kupim neku mehaničku tipkovnicu kako bih je trebao čistiti do sada sam ove membranske povremeno čistio i bacao u smeće nakon 3+  godina. Cjenovni rang im je bio oko 150kn. Kako da sad održavam ovu mehaničku tipkovnicu.

Redovito je usisavas onim dlakavim nastavkom na usisivacu a jednom godisnje izvadis sve tipke, operes ih u toploj vodi i ocistis sve ispod njih.

S tipkovnicom ces dobit keycap remover odnosno alat kojim vadis tipke tako da je jako brzo mozes cijelu rastavit ocistit i sastavit. 

15 godina
odjavljen

Ovaj mechkey.com shop opce se ne moze odabrati za slanje u Hrvatsku kad ides na checkout a i kad stavim obliznje raspolozive drzave postarina je $50, ako ovaj kinez jeftinije salje onda se vise on na kraju isplati.

Ali sve se to moze zaobici i uzeti neku Coolermaster tipkovnicu, kome numericki dio ne fali Rapid je odlican izbor za tih 500ak kn i jos se moze nabaviti kod nas ali ne znam ako se kome ne svida onaj font i CM logo, cak ameri imaju nebranirane verzije, samo jedan CM logo straga opce se ne vidi, vrlo lijepo izgleda.

Ili malo skuplje za tipkovnicu pune velicine QF Pro, kvaliteta bi isto trebala biti dobra ali meni se osobno ne svida gornji desni kut gdje su one LEDice, preferiram jednostavniji dizajn {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dtrixxx kaže...

Ovaj mechkey.com shop opce se ne moze odabrati za slanje u Hrvatsku kad ides na checkout a i kad stavim obliznje raspolozive drzave postarina je $50, ako ovaj kinez jeftinije salje onda se vise on na kraju isplati.

Ali sve se to moze zaobici i uzeti neku Coolermaster tipkovnicu, kome numericki dio ne fali Rapid je odlican izbor za tih 500ak kn i jos se moze nabaviti kod nas ali ne znam ako se kome ne svida onaj font i CM logo, cak ameri imaju nebranirane verzije, samo jedan CM logo straga opce se ne vidi, vrlo lijepo izgleda.

Ili malo skuplje za tipkovnicu pune velicine QF Pro, kvaliteta bi isto trebala biti dobra ali meni se osobno ne svida gornji desni kut gdje su one LEDice, preferiram jednostavniji dizajn {#}

A eto s tim ducanom sam imao super iskustva, za ostale neznam. Za manje pare su coolermasterice vjerojatno ok izbor ali ih ima samo u cherry red verzijama sto nije idealno za sve korisnike. Bar kod nas su samo cherry red.

15 godina
odjavljen

Vjerujem da je taj kinez dobar, ima on account na geekhacku tako da je sto posto siguran i tamo ga se moze osobno kontaktirati.

Da, problem je slab izbor switcheva, znam da bi neki htjeli tipkovnicu za tipkanje sa MX Blue pa je tu teze naci kod nas, samo Blackwidow je imala blue ja mislim?

Brown isto ne vidim nigdje, samo black i red.

14 godina
neaktivan

Cijena je kako je to uvik i bilo u tehnici, princip ponude i potražnje.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dtrixxx kaže...

Vjerujem da je taj kinez dobar, ima on account na geekhacku tako da je sto posto siguran i tamo ga se moze osobno kontaktirati.

Da, problem je slab izbor switcheva, znam da bi neki htjeli tipkovnicu za tipkanje sa MX Blue pa je tu teze naci kod nas, samo Blackwidow je imala blue ja mislim?

Brown isto ne vidim nigdje, samo black i red.

Da, izuzetno je susretljiv. I stavi ti na paket vrijednost koju zelis. Iznenaden sam koliko su paketi brzi i koliko je kupnja jednostavna. A od ducky-a mozes odabrat prekidace koje god zelis i boju osvjetljenja koju god zelis. Prodaje i filca i das-a koliko mi se cini. Razer ima cherry blue verzije ali im kvaliteta ipak nije na ovoj razini, istestirao sam blackwidow, ni blizu. Ne bih ju odabrao ukoliko nisi gamer. Idi na forum kao overclock.net i ljudi tamo daju pravi savjet jer su vanka  sve te tipkovnice dostupne i kupuju se. Nevjerojatno koliko je ducky popularan vani, zato sam i otvorio temu. 

http://www.overclock.net/t/1356663/perfect-mechanical-keyboard-for-typing-a-ducky-shine-or-not

http://www.overclock.net/t/538389/mechanical-keyboard-club-now-with-fancy-title/12750#post_19881774

17 godina
athlon64 kaže...

Also

Primjer drugi: stare nenadmasene tipkovnice s mikroprekidacima tzv click.tipkovnice koje su bile standard sve do pocetka devedesetih vs smece temeljeno na membranama kakve su gotovo svi modeli koji se prodaju zadnjih 10-ak godina. Informaticarima moje generacije vise nista ne trebam govorit, a mlađima preporucujem da nađu neku iskusnjaru i samo pitaju za razliku. Moguce je da doticni jos uvjek negdje cuva pozutjelu ibm tipkovnicu iz mladosti. 

Stranica 12.

Napisao je on i da bežični miševi ne valjaju. Ne kažem da s tastaturama nije u pravu (za razliku od priče s miševima), nego da je pozivanje na nekoga kao argument logička pogreška.

15 godina
BMT kaže...
athlon64 kaže...

Also

Stranica 12.

Napisao je on i da bežični miševi ne valjaju. Ne kažem da s tastaturama nije u pravu (za razliku od priče s miševima), nego da je pozivanje na nekoga kao argument logička pogreška.

Ne pozivam ga, samo kopiram tekst jedne starije iskusnjare cije misljenje osobno cijenim, ja i jos dosta ljudi. 

13 godina
protjeran
moze preporuka za freda neke best-buy i da se slika stavi?!ljen sam!:)LP
15 godina
Stjepanj kaže...

Koliko para? Mislim ja sam vec rekao svoje misljenje, s obzirom koliko ti traje i koje feature dobijes ovi najskuplji modeli su i najbolji bang for the buck. A inace za manje pare moze pogledat coolermasterice ili za 700kn moze dobit onog ducky zero koji je povise linkan. 

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Steelseries 6gv2 najbolja opcija u nas sta se tice mehanike. Robusnost, osjecaj, cijena. Sve je tu.

LoL acc THCJoshi
15 godina
Jonja kaže...
Stjepanj kaže...

Steelseries 6gv2 najbolja opcija u nas sta se tice mehanike. Robusnost, osjecaj, cijena. Sve je tu.

Ima i tu istine, nije mi ona pala na pamet. Ako trazis malo jeftinije onaj je sup izbor. Ali nisam siguran da li je ima s blue prekidacima.

15 godina
odjavljen

Evo još jedna altenrativa, Cherry tipkovnice, mislim da bi trebale imati mehaničke prekidače, par po cijeni i težini tipkovnica (oko 700g)

http://export.farnell.com/jsp/search/browse.jsp?N=100594+2012+204156

Zastupnik za Hr je altpro...

Evo drži ih i rs components:

http://hr.rsdelivers.com/catalogue/search.aspx?query=Cherry&Family=12298

Tu su cijene u kunama, iz ovog dućana su ljudi nabavljali rapsberry pi.

Prodaju i tipke zasebno:

http://hr.rsdelivers.com/catalogue/search.aspx?query=Cherry&Family=8333

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 20:47 (Jakovp).

0 0 hvala 0
15 godina
Jakovp kaže...

Evo još jedna altenrativa, Cherry tipkovnice, mislim da bi trebale imati mehaničke prekidače, par po cijeni i težini tipkovnica (oko 700g)

http://export.farnell.com/jsp/search/browse.jsp?N=100594+2012+204156

Zastupnik za Hr je altpro...

Pa cherry je firma koja proizvodi same prekidace. Svi ostali kupuju od njih. Btw ova ducky ima 1.5 Kg.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice