Mnogo sam puta čuo da neke firme i mali obrti koji imaju svoje programe za poslovanje razvijene u DOS-u ne mogu koristiti ništa drugo osim starih igličnih printera. Da li je to istina, a ako nije kako spojiti laserski printer na program u DOS-u? Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
treba ti aplikacija printfil ili dosprint. Ona hvata ono što izadje na lpt port i šalje na printer koji ti odrediš. Međutim tu će ti se javiti milijun drugih problema, tipa margina stranice, hrvatska slova i kodna stranica 437 tako da ćeš se morati dobro potruditi za konfigurirat, ali drugoga načina nema.
Ja sam pokušavao sa drugim načinima da u windowsima u postavkama printera u port tabu postavim dva porta, ali nije išlo , također sam koristio narebe net .... ili tako nešto... sad se ne sjećam više ali jedino sam uspio koristeći ovakve aplikacije...
Znači ipak je poprilično komplicirano, nitko nije razvio neki pametniji program
pa je malo kompliciranija prva konfiguracija, ali to radi.... ako imaš aplikacije koje su ti nužne to radi....
Probao bih onda izvesti nešto tu na poslu, ali se nadam da neću poremetiti sadašnje stanje, pa da ostanemo bez računa
Pokušaj sa printfill-om. On ti je jednostavniji i ja ga trenutno koristim. Ne bi ti trebao biti preveliki problem.
Samo da te upozorim da printanje na ovaj način malo kasni u odnosu na printanje direktno na LPT port. Tako da će u početku sigurno biti otpora prema ovome načinu, ali definitivno za printanje većih dokumenata je laser elegatnija, brža i tiša solucija.
OK. Hvala Daseparo