Laserski + DOS

poruka: 7
|
čitano: 1.953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Laserski + DOS

Mnogo sam puta čuo da neke firme i mali obrti koji imaju svoje programe za poslovanje razvijene u DOS-u ne mogu koristiti ništa drugo osim starih igličnih printera. Da li je to istina, a ako nije kako spojiti laserski printer na program u DOS-u? Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Laserski + DOS

treba ti aplikacija printfil ili dosprint. Ona hvata ono što izadje na lpt port i šalje na printer koji ti odrediš. Međutim tu će ti se javiti milijun drugih problema, tipa margina stranice, hrvatska slova i kodna stranica 437 tako da ćeš se morati dobro potruditi za  konfigurirat, ali drugoga načina nema.

Ja sam pokušavao sa drugim načinima da u windowsima u postavkama printera u port tabu postavim dva porta, ali nije išlo , također sam koristio narebe net .... ili tako nešto... sad se ne sjećam više ali jedino sam uspio koristeći ovakve aplikacije...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 9:01 (daseparo).
16 godina
neaktivan

Znači ipak je poprilično komplicirano, nitko nije razvio neki pametniji program

17 godina
neaktivan
Laserski + DOS

pa je malo kompliciranija prva konfiguracija, ali to radi.... ako imaš aplikacije koje su ti nužne to radi....

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Probao bih onda izvesti nešto tu na poslu, ali se nadam da neću poremetiti sadašnje stanje, pa da ostanemo bez računa

17 godina
neaktivan
Laserski + DOS

Pokušaj sa printfill-om. On ti je jednostavniji i ja ga trenutno koristim. Ne bi ti trebao biti preveliki problem.

Samo da te upozorim da printanje na ovaj način malo kasni u odnosu na printanje direktno na LPT port. Tako da će u početku sigurno biti otpora prema ovome načinu, ali definitivno za printanje većih dokumenata je laser elegatnija, brža i tiša solucija.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OK. Hvala Daseparo

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice