Headset za hardcore gaming

poruka: 129
|
čitano: 17.435
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Vecina ovde kaze svoja misljenja, a autor teme i dalje po svome.

Bilo bi bolje da se tema zvala g 35 ili creative sigma ...

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Neznam, čemu tolka rasprava kao da uzimate Senn HD800...Imao sam priliku, sad se više ne sjećam, il G35 il G930, probao sam u dućanu, slušao muziku na laptopu, pa...Razočaralo me, pojačao sam i opet je bilo tiho. Sigurno treba neka dodatna zvučna, a i ipak su to gaming sluške. Neki kažu za je G930 puno bolji od G35...no neznam. Vjerujem da su kvalitetne i sve, a i za tu cijenu moraju bit. Evo npr ja imam ove Pioneerove, i stvarno za 190 kn NEMA BOLJE! Za pjesme savršeno, glasne su, kvalitetne, imaju bass, nemam primjedbe, čak mi bolji efekt od in ear sluški, tj nekako mi je ljepše slušat ziku. No što se tiče gaminga, ok su, isto su dobre, no drukčije se čuje u igrama nego sa in ear sluškama, no kažem, isto je ok samo drukčiji zvuk. Al ipak, to je low rang sluški, no među najboljima. A i ljudi koji su uzimali Sennheiserove sluške do 450 kn su razočarani, čuli su Pioneerke i kažu super. Jbg, to su ovak sluške, ne za gaming, no može i to, jedino što nemaju mikrofon, a to svaki gaming headset mora imat. No meni ne treba. Ja htio uzet Creative Labs TACTIC 3D SIGMA ili Creative LabsFatal1ty Professional Series Gaming Headset MkII (HS-980), mislim da su to jako dobre sluške za tu cijenu, al, jednostavno, nedam tolke novce za sluške kad neću primjetit veliku razliku u kvaliteti, a tak i onak imam Z-5500, makar ga ljudi koriste za gaming, no ja rijetko kada igram preko zvučnika, pomalo mi je to i glupo, a i zvučnici su raspoređeni po sobi za gledanje TV-a i filmova, a ne za gaming.

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo moja preporuka,znači malo ozbiljniji headset za gamere i ljubitelje dobrog zvuka,vrlo ugodne za nošenje ,izvrsnog zvuka i vizualno veoma ugodne oku!AKG GHS1(http://eu.akg.com/akg-product-detail-eu/ghs-1.html),cijena u Hr distributera je 760kn(Media Audio,Dobar Zvuk).Napomena korištenje kvalitetnije zvučne kartice ,POŽELJNA!!

AKG GHS1 AKG GHS1
AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vezano za opreku sterea i virtualnog surrounda: pokušajte odigrati igru koja sadrži izobilje efekata i značajan osjećaj imerzivnosti- prvenstveno neki od novijih FPS-ova ili akcijskih igri iz trećeg lica sa uključenim virtualnim surroundom i loudness equalizationom (opcije dostupne preko windows defrault sound drivera- speakers properties->enhacements ; ili preko control panela zvučne kartice). Osijećaj je dosta, dosta drugačiji od igranja u samom stereu.

Dakle govorim isključivo kvaliteti zvuka za igranje, gledanje videa i slušanje glazbe su sasvim nešto drugo. 

Pitanje pozicijskog audia sa virtual surroundom je daleko od savršenoga i to kao činjenicu treba prihvatiti. To je i jedan od razloga zbog kojih većina gaming headseta nudi obje opcije: odvojeni virtual surround (prilagođen potrebama što boljeg singlplayer iskustva) i stereo načini reprodukcije zvuka (prilagođen zahtjevima kompetitivnog multiplayer igranja).

Kao dodatak ovoj podjeli ide distinkcija gaming headsetova i razlika nad audio profesionalnim slušalicama u smislu prenaglašenosti određenih segmenata zvučne kulise koje gaming audio oprema daje, a koji su vitalni za performanse u gamingu (posebno se ovo odnosi na steelseries, kojega recenzenti najčešće kude u reprodukciji glazbe i filmova). 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Headset za hardcore gaming
Joe Cooker kaže...

Vecina ovde kaze svoja misljenja, a autor teme i dalje po svome.

Bilo bi bolje da se tema zvala g 35 ili creative sigma ...

Upravo je zdrava diskusija i pravi put odabiru ispravnog proizvoda koji će utažiti moje apetite.

Mišljenja koja su iznijeli sudionici ove teme se razlikuju i radi činjenice da se temelje na drugačijim pretpostavkama. Jasna je stvar da sama kvaliteta zvuka i čisti audio doživljaj sadržaja je daleko na strani profesionalnih studijskih slušalica, međutim gaming zadaje i drugačije zahtjeve od ostalih audio sadržaja (multiplayer pozicijski audio, a singlplayer imerzivnost, kvantitetu zvučnog polja- mnoštvo eksplozija i drugih efekata).

Zanima me usporedba studijskih slušalica sa upaljenim ,u mom prethodnom postu navedenim, efektima tijekom gaminga sa samim dediciranim gaming headsetovima.

16 godina
neaktivan

pricekaj nove razor tiamat

http://www.youtube.com/watch?v=o8RsTjjYK7E
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 16:55 (Raptoxx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@Altruistic

igrao sam novi mw3 na razer megalodon slušalicama koje sam posudio od frenda baš zbog toga da vidim taj famozni 7.1 sound. Je, sound je drugačiji to stoji, ali nema šanse da s praktične strane gledano bolji od stereo slušalica i da ćeš bolje čut poziciju sounda, ...bar ja. Čujem i sa svojim stereo od 300kn, i sa njegovim od 1300 7.1 ,

Problem kod ljudi je što ne razumiju da skupe skušalice možda imaju bolji potencijal, znači mogu izvuć veći maksimum , ali da bi se to postiglo mora se imat adekvatan ostatak opreme što uključuje zvučnu karticu te pojačalo. Jer na kompjuteru slušalice od 400 i od 800kn nemoraju nužno bit velike razlike (vjerojatno niti neće bit) , ali da se ide izvlačit od njih maksimum (znači sa zvučnom i pojačalom), e onda se tu vidi razlika.

Ako kupuješ kao što naslov kaže za hardcore gejming, kolko god vjerojatno tebe veseli sad tražit i gledat koje su bolje , nema tu baš neke razlike. Kupi malo skuplje koje će ti bit udobne jer to je glavni kriterij, a kvaliteta zvuka će sigurno bit zadovoljavajuća.

Još jedna (bar meni bitna) stvar. Ako si na skypeu i ventrilu i igraš u isto vrijeme , onda zaboravi da ćeš moć na 7.1 vrtit jer ćeš ljude čut skroz čudno . (bar je meni tak bilo dok sam probo)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 17:04 (Doovx).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Doovx kaže...

@Altruistic

igrao sam novi mw3 na razer megalodon slušalicama koje sam posudio od frenda baš zbog toga da vidim taj famozni 7.1 sound. Je, sound je drugačiji to stoji, ali nema šanse da s praktične strane gledano bolji od stereo slušalica i da ćeš bolje čut poziciju sounda, ...bar ja. Čujem i sa svojim stereo od 300kn, i sa njegovim od 1300 7.1 ,

Problem kod ljudi je što ne razumiju da skupe skušalice možda imaju bolji potencijal, znači mogu izvuć veći maksimum , ali da bi se to postiglo mora se imat adekvatan ostatak opreme što uključuje zvučnu karticu te pojačalo. Jer na kompjuteru slušalice od 400 i od 800kn nemoraju nužno bit velike razlike (vjerojatno niti neće bit) , ali da se ide izvlačit od njih maksimum (znači sa zvučnom i pojačalom), e onda se tu vidi razlika.

Ako kupuješ kao što naslov kaže za hardcore gejming, kolko god vjerojatno tebe veseli sad tražit i gledat koje su bolje , nema tu baš neke razlike. Kupi malo skuplje koje će ti bit udobne jer to je glavni kriterij, a kvaliteta zvuka će sigurno bit zadovoljavajuća.

Još jedna (bar meni bitna) stvar. Ako si na skypeu i ventrilu i igraš u isto vrijeme , onda zaboravi da ćeš moć na 7.1 vrtit jer ćeš ljude čut skroz čudno . (bar je meni tak bilo dok sam probo)

Vezano za pozicijski audio i virtual ili stereo mode pogledaj jedan od mojih postove gore. Ondje je sve objašnjeno vezano za tu dilemu.

Gamin headseti srednjeg i višeg segmenta tržišta imaju u sebi ugrađenu zvučnu karticu ili se pak isporučuju sa usb dongle eksternom zvučnom karticom. Radi te činjenice one u principu zaobilaze već postojeću zvučnu karticu pc-a. Poneki modeli imaju mogućnost dual moda (imaju vlastitu zvučnu a mogu se spojiti i na neku drugu zvučnu karticu kao primjerice onu postojeću u pc-u. primjer mudela koji ti posjeduju su creative labsove sigma, steelseriesove 5Hv2, 7H itd) a neki kao logitech g35  se spajaju preko usb-a i OBAVEZNO zaobilaze postojeću zvučnu karticu pc-a.

17 godina

jesu dobre ove slusalice i dali vrijede taj novac :)

http://www.ronis.hr/sennheiser/191/slusalice-sennheiser-pc-350/PC-50/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

apsolutno u razmatranju, jedan od corsairovih modela koje sam napomenuo u prvom postu ove teme 

17 godina

Prvo da se osvrnem na virtualni 7.1 zvuk kakav imaju Logitech G35, Plantronics GameCom 777 i slični headseti.

Radi se o Dolby Headphones emulaciji koja 5.1 ili 7.1 izvor prilagođava za reproduciranje na 2.0 odnosno 2.1 sustavu slušalica.

Pri tome se višekanalni zvuk prilagođava za 2 kanala (ljevi i desni) uz pokoji 3k namjenjen da zavara mozak i ostvari veći dojam prostornosti.

Dolby Headphones virtual 5.1/7.1 kao takav odrađuje zvučni čip, dakle zvučna. Headset/slušalice su dovoljne i najobičnije stereo.

Virtual 7.1 slušalice sve odreda imaju integriranu USB zvučnu (na kabelu kod kontrolera glasnoće ili na samim slušalicama) ili se spajaju na USB zvučnu koja se dobije u kompletu.

Moj savjet autoru teme bio bi kupovina zvučne kartice koja podržava Dolby Headphones Virtual Surround (npr Asus Xonar kartice) i koja ima ugrađeno pojačalo (headphone AMP).

Zbog čega je korisno imati pojačalo za slušalice?

Primjer dobre gaming zvučne s AMP-om a prihvatljive cijene upravo je Asus Xonar DG zvučna kartica:

http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DG/

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=xonar+dg

Mnoge skuplje zvučne nemaju AMP i ne zvuče ništa bolje.

USB zvučne također imaju slabo pojačalo (jer se preko USB-a baš i ne može prenjeti velika snaga) i uglavnom imaju C-Media odnosno CMI čip.

Sad kad sam pokrio razloge zašto treba dobra zvučna, preći ću na prijedlog za headset.

Ako se već ne razmatra kupovina pravog 5.1 headseta (tipa SpeedLink Medusa NX 5.1), treba uzeti stereo headset.

USb headset bolje izbječi pošto je kvaliteta zvuka u rangu kvalitetnijih integriranih zvučnih rješenja, daleko od kvalitete zvuka diskretne kvalitetne PCI ili PCI-e zvučne.

Uz nijedan USB headset nije priložena neka dobra USB zvučna jer takve su i jako skupe i jako rijetke.

Evo što Linus kaže o izboru headseta i izvora zvuka:

Ja osobno imam Asus Xonar DG i Creative Fatal1ty Stereo headset i mogu iz vlastitog iskustva reči da puno bolje zvuči nego ijedan USB headset koji sam probao.

Zašto? Baš zbog pojačala za slušalice i superiornosti zvučne.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
4mal kaže...

jesu dobre ove slusalice i dali vrijede taj novac :)

http://www.ronis.hr/sennheiser/191/slusalice-sennheiser-pc-350/PC-50/

Vjerujem da su odlicne i vrlo kvalitetne i meni se sviđaju , ipak je to Sennheiser !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ja osobno imam Asus Xonar DG i Creative Fatal1ty Stereo headset i mogu iz vlastitog iskustva reči da puno bolje zvuči nego ijedan USB headset koji sam probao.

Zašto? Baš zbog pojačala za slušalice i superiornosti zvučne.

Upravo kao što sam i ja naveo. Nema bez pojačala ništa, ali opet kao što je autor teme naveo njemu treba prvenstveno za gejming, a za to mu onda realno gledajući netreba pojačalo jer će mu sound bit dovoljne jačine što god da uzme.

15 godina
neaktivan

Stvar sam amplifyingom drži vodu kad se radi o slušalicama više kvalitete čija impedancija i zahtijeva veći power source- npr senheisser PC 350 iz navedenog videa ima nominalnu impedanciju 150 ohma, dok prosječni gaming headseti (uključujući i tvoj Fatal1y primjerak) imaju nominalnu impedanciju od samo 32 ohma.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 18:32 (Altruistic).
17 godina
Doovx kaže...

... Nema bez pojačala ništa, ali opet kao što je autor teme naveo njemu treba prvenstveno za gejming, a za to mu onda realno gledajući netreba pojačalo jer će mu sound bit dovoljne jačine što god da uzme.

Ne bih se složio. Gaming headseti uglavnom imaju impedanciju 32-64Ω, neki čak i više (ovisno kolike "zvučnike" imaju u slušalicama i kako su konstruirani) i itekako profitiraju od pojačala.

Ponajviše se osjeti kod inače nenaglašenih zvukova kao što je npr šuljanje.

AMP AMP

Zaboravio sam ranije navesti, Asus Xonar zvučne koriste Xonar GX 2.5 (ili 3.0) kako bi emulirale EAX 3 i 4 (ili 5) zvučne efekte.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina
neaktivan

Pitanje zvučne kartice i gaming headseta ovisi o rješenju koje sam headset nudi. Ponavljam USB headsete je nemoguće povezati sa odvojenom zvučnom karticom. Neki headseti nude dual mode preko usb dongle-a i preko 3.5mm jackova te postoje oni koji imaju isključivo 3.5 mm jackove.

Za softversku emulaciju 7.1 surrounda namjeravam koristiti tehnologiju koju ću dobiti sa headsetom.

Razlog radi kojeg sam prvenstveno izdvojio logitech g 35 i creative labs sigmu je taj što smatram da svaki najbolje odrađuje posao svoga segmenta (g35 usb only, sigma dual mode) dostupnog našem tržištu. Uz to koriste i drugačiju tehnologiju obrade zvuka - g35 koristi Dolby® Headphone technology dok sigma koristi THX TruStudio Pro.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Doovx kaže...

... Nema bez pojačala ništa, ali opet kao što je autor teme naveo njemu treba prvenstveno za gejming, a za to mu onda realno gledajući netreba pojačalo jer će mu sound bit dovoljne jačine što god da uzme.

Ne bih se složio. Gaming headseti uglavnom imaju impedanciju 32-64Ω, neki čak i više (ovisno kolike "zvučnike" imaju u slušalicama i kako su konstruirani) i itekako profitiraju od pojačala.

Zaboravio sam ranije navesti, Asus Xonar zvučne koriste Xonar GX 2.5 (ili 3.0) kako bi emulirale EAX 3 i 4 (ili 5) zvučne efekte.

Možda ovisi od vrste headseta koliko mu snage treba, usb može bez problema držat headsetove do 90 ohma impedancije.

Gotovo sve je objašnjeno u ovom članku

http://www.codinghorror.com/blog/2011/05/who-needs-a-sound-card-anyway.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 18:38 (Altruistic).
17 godina

Mnogi USB headseti nisu ništa doli stereo headseti uz koje se dobije USB zvučna. Pozitivno kod tih headseta je što ih možeš koristiti s tom USB zvučnom (npr na laptopu ili kompu koji nema dobru zvučnu), ili direktno spojiti na zvučnu od računala ili pak na neki drugi izvor zvuka (mp3 player, mobitel, tv, kućno kino). Kvalitetna zvučna ugrađena u računalo bolja je nego 99% USB zvučnih.

Softversku emulaciju 7.1 surrounda ne dobijaš sa headsetom već s zvučnom (odnosno s USB zvučnom koja može ali i ne mora biti integrirana na/u headset).

Nije mi jasno zašto si baš zapeo za USB headset, nisi li pročitao što sam pisao i pogledao 2 videa što sam stavio?

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Mnogi USB headseti nisu ništa doli stereo headseti uz koje se dobije USB zvučna. Pozitivno kod tih headseta je što ih možeš koristiti s tom USB zvučnom (npr na laptopu ili kompu koji nema dobru zvučnu), ili direktno spojiti na zvučnu od računala ili pak na neki drugi izvor zvuka (mp3 player, mobitel, tv, kućno kino). Kvalitetna zvučna ugrađena u računalo bolja je nego 99% USB zvučnih.

Softversku emulaciju 7.1 surrounda ne dobijaš sa headsetom već s zvučnom (odnosno s USB zvučnom koja može ali i ne mora biti integrirana na/u headset).

Nije mi jasno zašto si baš zapeo za USB headset, nisi li pročitao što sam pisao i pogledao 2 videa što sam stavio?

O ovome o čemu razgovaramo je već bilo govora ranije u sklopu ove teme. Meni su perfektno jasne tehničke postavke i znam što želim i što tražim.

Kriteriji koje sam postavio:

Žičani, 7.1 virtual surround, gaming headset (slušalice + mikrofon) dostupan našem tržištu; naglasak na komfor i zvučnu kvalitetu.

PC na kojem će biti headset korišten ima integriranu zvučnu karticu te će stoga zvuk ići preko zvučne kartice headseta, dakle ciljam na headsetove sa virtualnim 7.1 surround soundom.

Zašto virtualni 7.1 surround? Osobno mi je daleko bolje iskustvo igranja sa njim negoli sa stereo modom.

DODATAK: vezano za videe i tvoj osvrt-već sam ti odgovorio, no eto ponavljam, pročitaj članak- (link je gore, ali budem opet postao) http://www.codinghorror.com/blog/2011/05/who-needs-a-sound-card-anyway.html

17 godina

U članku koji si naveo jasno je navedeno kako je Xonar DG dobra zvučna, puno bolja od Realtek integriranih.

Šteta što ne želiš uvidjeti nešto što sam ranije napisao - večina USB zvučnih kartica USB gaming headseta koristi jeftinjak C-media čipove i u rangu su malo boljih integriranih zvučnih (kakva je upravo Realtek koja se spominje na linku koji si dao).

Edit:

Ako već mora viti USB headset s virtualnih 7.1, onda ti moju preporuku nosi  SteelSeries 5h v2 USB.

http://www.links.hr/?naziv=slusalice-steelseries-5h-v2-usb&option=artikl&id_kategorija=10050654&id_artikl=100.506.372

Zašto? Pa jednostavno bolje zvuči nego Logitech G35. Uz to, moguće ga je koristiti i kao običan headset bez USB priključka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 19:26 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@Altruistic

bez uvrede, ali meni se čini da si ti već davno odlučio što ćeš kupit, pa ne vidim više smisao teme,ako znaš što želiš i što tražiš. Kako god bilo, sve će završit na G35 zar ne? , onda odi kupit te g35 i bok. Dobro će te služit za što god ti treba, ne moraš se brinut.

191x7 kaže...

ne bih se složio. Gaming headseti uglavnom imaju impedanciju 32-64Ω, neki čak i više (ovisno kolike "zvučnike" imaju u slušalicama i kako su konstruirani) i itekako profitiraju od pojačala.

Pročitaj ponovno početak mog posta. Rekao sam bez pojačala nema ništa (dakle zalažem se za pojačala), ali ako je rekao da mu prvenstveno treba za gejming, pojačalo mu netreba, jer da je neznam koliko ohma impedancija čuo bi zvuk, jer ako ja uključim svoje AKG od 600 omha i čujem dovoljno precizno zvuk u igri bez pojačala, onda pojačalo nije potrebno (ne kažem da se ne profitira od njega).

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 19:30 (Doovx).

1 0 hvala 0
17 godina
Doovx kaže...

bez uvrede, ali meni se čini da si ti već davno odlučio što ćeš kupit, pa ne vidim više smisao teme. Kako god bilo, sve će završit na G35 zar ne? , onda odi kupit te g35 i bok. Dobro će te služit za što god ti treba, ne moraš se brinut.

Naravno da će pogriješiti u odabiru, ali njegov izbor nek radi što hoće.

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Naravno da će pogriješiti u odabiru, ali njegov izbor nek radi što hoće.

ja se odjavljujem s ove teme, ako ti i dalje imaš volje uvjeravat nekog tko je već odlučio što će onda svaka čast. MIslim nemam ja niš protiv rasprava, ali ako svi govore 1 , a on i dalje stalno govori 2 onda je tema besmislena, jer jne očito da čovjek hoće te g35 odnosno surround slušalice , koje osobno nebi kupio ni da mi neko spusti 50% , nek kupi i bok. Za ono što mu treba će bit dobre.

Mislim normalno da za tu cijenu može puno bolje proć da uzme neke bolje stereo+ navedenu zvučnu, al kao što se vidi opet ćemo završit na suđenom 7.1 surroundu :D

15 godina
neaktivan

Nisam odlučio koji headset kupiti, istaknuo sam par headseta koji odgovaraju mojim kriterijima.

Razlog zašto sam otvorio ovu temu je da mi netko tko ima više ISKUSTVA od mene, tko je isprobao desetke gaming headseta, kaže kakva je stvar u praksi jer revieowi na internetu su često oprečni.

Javilo se par ljudi sa idejom studijskih slušalica, napomenuo sam da ih isprobaju sa tweakovima koje namjeravam korisiti u gamingu pa da mi jave feedback.

Nadalje, osobno smatram da je 7.1 surround za gaming najbolje audio iskustvo jer daje NAJIMERZIVNIJI zvuk, iako time zvučna kvaliteta opada, a posebno pozicijski audio. Slažem se da stereo daje čišći zvuk, međutim to nije jedina kvaliteta zvuka koju tražim. Dakle želim povećati i pojačati GAMING iskustvo.

Što se tiče kvalitete zvučnih kartica koje se dobiju sa headsetom- orijentirane su stvaranju 7.1 surrounda što automatski isključuje visoku i superiornu audio vrijednost. Međutim daleko je od istine da među njima nema boljih i lošijih, a to je detalj koji želim iskristalizirati.

Žao mi je da nitko nije orijentiran na ono što osim same zvučne kvaliteta potpada u moj opis, a to je komfor i kvaliteta izrade te kvaliteta kablova. Time sam zaokružio ono što mi je najvažnije prilikom izbora.

Želim čuti iskustva korisnika vezanih za nabrojene stvari u pogledu pojedinog modela headseta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 20:04 (Altruistic).
17 godina

i dobro na kraju krajeva koje stereo headset do 1000 kn bi mi preporucili 

da su zuatvorenog tipa , imaju izrazen bass , ugodne za nosenje 4,5h + 

bile bi prvenstveno za mjuzu a onda za igre :) fala unprijed 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa što ti onda nije jasno?

Probao sam dosta raznoraznih headseta, imam iskustva.

No ignoriraš što ti napišem do te mjere da izgleda kao da nisi ni pročitao što tko piše vać samo po svom dereš.

7.1 surround daje to što navodiš samo ako izvor (dakle igra, film, ...) ima najamnje 5.1 zvuk.

Ako je izvor stereo, nikakv pravi ni virtualni 7.1 od njega neće napraviti ni pravi ni virtualni 7.1.

Nema smisla da to pobijaš jer imam Dolby headphones Virtual Surround 7.1. i dobro znam što govorim.

Da bi imao virtualni 7.1 surround ne moraš imati USB headset, mislim da to kužiš.

Sve što treba je zvučna koja podržava neki oblik virtualnog 5.1/7.1 (Dolby headphone, THX true, Creative CMSS3D) i stereo slušalice/headset.

Za to što si naveo u zadnjem odlomku poptuno odgovara SteelSeries 5H v2 USB koji sam ti ranije preporučio.

Nema nekako tup zvuk kao Logitech headseti i ima vrlo velik frekvencijski raspon (16 Hz - 28.000 Hz naspram 20 Hz - 20.000 Hz).

14 godina
neaktivan
4mal kaže...

Baci pogled na ovo..

The best way to be boring is to leave nothing out.
17 godina
191x7 kaže...

Pa što ti onda nije jasno?

Probao sam dosta raznoraznih headseta, imam iskustva.

No ignoriraš što ti napišem do te mjere da izgleda kao da nisi ni pročitao što tko piše vać samo po svom dereš.

7.1 surround daje to što navodiš samo ako izvor (dakle igra, film, ...) ima najamnje 5.1 zvuk.

Ako je izvor stereo, nikakv pravi ni virtualni 7.1 od njega neće napraviti ni pravi ni virtualni 7.1.

Nema smisla da to pobijaš jer imam Dolby headphones Virtual Surround 7.1. i dobro znam što govorim.

Da bi imao virtualni 7.1 surround ne moraš imati USB headset, mislim da to kužiš.

Sve što treba je zvučna koja podržava neki oblik virtualnog 5.1/7.1 (Dolby headphone, THX true, Creative CMSS3D) i stereo slušalice/headset.

Za to što si naveo u zadnjem odlomku poptuno odgovara SteelSeries 5H v2 USB koji sam ti ranije preporučio.

Nema nekako tup zvuk kao Logitech headseti i ima vrlo velik frekvencijski raspon (16 Hz - 28.000 Hz naspram 20 Hz - 20.000 Hz).

ja kad sam mu savjetovao http://www.sophoslab.hr/slusalice/155/sharkoon-x-tatic-digital-5-1-surround-gaming-headset/5603/ onda me odkanto , pa bolje imat real dolby nego virtual po meni kaj se tice gaminga :)

17 godina
Sale_ds kaže...
4mal kaže...

Baci pogled na ovo..

ne radi ti link 

edit: skuzio sam  o kojima se radi :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 20:36 (4mal).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice