Dock za laptop bez usb C

poruka: 3
|
čitano: 527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Dock za laptop bez usb C

pozdrav,

imam laptop bez usb C izlaza, htio bi staviti jedan dock sa usb ulazima za mouse i tipkovnicu (moze i za BT dongle za njih), hdmi ulazom za ekran (1080p), aux za zvucnike, sd card reader...punjac mi ne treba, spojim po potrebi original HP-ov u laptop i RJ kabel za net mi ne treba, jer ce raditi na wifi

da li to sve nabrojeno se moze preko docka koji ima usb A kabel prema laptopu? ili mozda sa usb C + adapter usb C zenski/usb A muski? oce li raditi prijenos slike preko hdmi kabela na ekran?

ako ne, koji je najlaksi nacin da spojis laptop na gore navedenu periferiju, bez da se direktno ubacuje kabel po kabel u laptop?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dock za laptop bez usb C

-problem ili teorija-praksa, razlike.. jedno je fizički konketor, drugo je standard-mogućnosti..

-teorija prva, usb je usb.. spojiš, adapterom, bilo kako.. radi.. no što-kako radi je problem, brzina-standard, tj zato se i koriste različiti formati kao usb-c koji tad uključuju i standard-definiciju kao usb3.2, tj brzinu na kojoj može raditi a koja je potrebna za npr video signal.. dok za miša nije problem, tj problem je što sve na dockingu želiš koristiti i koju brzinu na tome tad možeš dobiti-očekivati, uz naravno i problem struje-napajanja za rad, pogotovo dock koji logično ima više portova i time traži više struje za rad, npr mreža, usb hub.. itd. pa i kad radi, može prekidati, kako koji uređaj-port nešto zatraži..

-tj nije problem fizički format porta, adapter.. a razlog zašto postoje različiti je upravo standard-protokol a time i mogućnosti-brzine koje se tad mogu koristiti, dok je za video-hdmi-dp to tad neupotrebljivo-loše.. mada bi teoretski moglo raditi :)

-no, u čemu je problem? .. na uređaj kao dock, ako je na usb-c formatu, dodaš adapter usb-c-na-usb-a.. ili muško-ženske kombinacije ili usb-b.. spojiš, vidiš-znaš.. tj pitanje zvuči kao da tek razmišljaš o nabavci takvog docka, pa da ne bacaš novac za nešto što ne radi.. opet.. ovisi što želiš, trebaš i što očekuješ.. tj ako na stari laptop koji nema usb-c (time sam taj podatak kaže da nema brzinu iznad 5-10gbps, usb.3.x..) želiš spojijti uređaje koji bi nudili veće brzine.. to ne može tako raditi, tj usko grlo-ograničenje ostaje u laptopu npr usb 2.0 ili 3.0.. dok noviji uređaji-računala imaju usb4 koji uključuje i thunderbolt (ovisno o cijeni-licenci) i koji unutar tog definiraju brzine-struje-standard pa to mogu.. npr napajanje monitora kroz isti kabel.. a to nije stvar laptopa nego cpu-chipseta koji uvjetuju usb4, pa recimo ni nemaš za kupiti usb4 dodatni kontroler-karticu za pc-destop ugradnju.. nema, jer ovisi o cpu.. slično kao što je mem.kontroler u cpu, fičeri, instrukcije, kontrola-brzina..

edit: ..  ili možda 'razumljiviji' odgovor.. na računalu koje podržava usb4 ili usb-c.. bi sve radilo, direktno ili preko adaptera, jer je to tad samo adapter, fizički konektor, dok je standard ono što je važno..

-naravno, mogući problemi lošeg spoja, nekvalitete adaptera.. tj dosta kineskih sitnica te klase je škart.. ili od više komada možda poneki ne radi.. a to znaš tek kad imaš više-ispravnih.. tj problem bilo čega ako je jedan komad može biti i sam škart takve robe iz bilo kojeg razloga, npr loš kontakt-spoj.. češće vidljivo na punjačima-mobačima.. i sl.

-dok na uređaju koji nema te standarde-mogućnosti imaš dodatni problem, tj ovisi što sve neki uređaj traži, npr hdd traži neku struju-napon, miš manje.. što će raditi, s kojim brzinama.. ovisi i o spoju, kvaliteti žica i padu-gubitku signala dok za sve preko metra kabla na usb možeš očekivati problem iz tog razloga, tj svaki dodatak je i provećanje takvog fizičkog problema samog pada signala.. pa bi možda radilo s recimo 10cm kablom ali neće s recimo 70cm.. itd itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2025 12:56 (ihush).
15 godina
Dock za laptop bez usb C

jos sam malo istrazivao, vidio da treba dock sa displaylink-om, znaci otpada jer mi se ne daje 200 300 eur za tako nesto

htio sam samo spojiti na 1 kabel sto vise toga na laptop...nije bas tolika kanta od laptopa, ima usb 3.0, al nema usb c

ic cu na varijanti bezicni keyboard i mouse sa malim adapterom, mali zvucnik preko BT, a od kabela samo punjac i hdmi za ekran i to je to jbg...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice