Dali postoje neke znacajnije razlike izmedu ova dva headseta,tj. dali se isplati dati 150 kn vise za Sigmu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
Sigma ima vece drivere i celicni kostur, malo je masivnija i veca. Po meni se isplati dati dodatnih 150kn, no ni sa Alphom neces pogrijesiti.
EDIT- evo i tocno- Sigma ima 50mm drivere, a Alpha 40mm. 50mm zvuce dosta bolje.
Kao što govori post iznda sigma ima 50mm drivere (zvučnike) a alpha 40mm što sigmi daje malo bolji zvuk a i veću udobnost jer je earcup veći.
Ja imam alpha i pre zadovoljan sam.
Meni nije problem izdvojiti 150 kn vise (iako bi naravno rade pristedio) ali ne znam koliko ima to veze za gaming jer meni ne treba za neko uzivanje u glazbi...
Sa sigmom ćeš čut izraženije i bolje odakle zvuk dolazi ako ti je to bitno.
Kakve su Sigmice za muziku? Čuo sam da ta 3D tehnologija i muzika nisu baš sretna kombinacija...
Kakve su Sigmice za muziku? Čuo sam da ta 3D tehnologija i muzika nisu baš sretna kombinacija...
Ja imam alpha i meni su odlične šta se tiče muzike a ako ti smetaju te đinđe-minđe od thx-a tipa surround možeš ih isključit u driverima.
Sad ćete me možda populjavat, no jesu li Sigma usporedive s Razer Orca, u istom cijenovnom rangu?
Neznan kakve su orca po kvaliteti zvuka al vidim da su 40mm a sigma su 50mm s kojima dolazi zvučna s thx-om te dobrim driverima.
Orca još nemaju mic pa misilm da je sigma bolja kupnja.
Hvala puno. Previše sam se zanio s "ljepotom" razerica, na kraju i ja vidim da su sigma vjerojatno puno bolji izbor.
Imam 3D SIGMA i jako su dobre,udobne su,zvuk je cist a u muzika je predobra.
A dali mozda znas kakva je razlika po udobnosti posto sam ja do nedavno imao Alpha koje su super udobne ali nemaju taj neki metal pa su i dosta lakse.
A koji je bolji izmedu Corsair 1300 i 3D Sigme?
A dali mozda znas kakva je razlika po udobnosti posto sam ja do nedavno imao Alpha koje su super udobne ali nemaju taj neki metal pa su i dosta lakse.
Sad dali su dosta teže zbog tog metale neznam (mada nevirujen) al sigurno su udobnije jer su veće pa bolje sjedaju na uho i veći su jastučići.
Sad dali su dosta teže zbog tog metale neznam (mada nevirujen) al sigurno su udobnije jer su veće pa bolje sjedaju na uho i veći su jastučići.
Ma na kraju sam se odlucio za ove Corsair jer mi izgledaju malo ljepse i udobnije a skuplje su 40kn od Sigme.
Sigma je bolja, ali eto...
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
Da ne otvaram novu temu vezano sa slušalice (Creative Labs 3D Alpha), napisat ću samo par rečenica.
Kvaliteta izrade me na prvu nije baš oduševila, fino izgledaju slušačice, ali imam osječaj da je to moglo biti bolje riješeno, pogotovo kad se uzme u obzir cijena od 330 kn.
Zvuk je dobar, iako sam i tu očekivao malo više, pogotovo što se tiće dubine i udarnosti bassa, jednostavno ga nedostaje. Visoki tonovi su odlični što do izražaja dolazi u igrama kada se čuju stvari koje prije niste čuli.
Sve u svemu, slušalice su OK, igraći će biti zadovoljni s njima dok audiofilima preporučam da preskoće ove slušalice...
EDIT: Gore navedeno se odnosi na zvuk koji se dobije kada su slušalice spojene preko USB-a na komp i kada koriste zvučnu isporučenu sa njima.
Kada sam slušalice spojio na zvučnu karticu koju imam u kompu (Asus Xonar DG Audio) situacija se bitno popravila, pogotovo što se tiće bassova, postali su puno dublji i definiraniji, čak su se i visoki tonovi, koji su od prije odlični, još dodatno popavili...
Zaključak bi bio da slušalice imaju odlične predispozicije koje softwear (i djelomično hardwear - zvučna koja dolazi s slušalicama) nezna iskoristiti, ali uz neku zvučnu karticu situacija se bitno popravlja