X3: Terran Conflict

poruka: 32
|
čitano: 9.970
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Dali netko igra ovu igu?

Probao sam svojedobno igrati x3:reunion, ali nakon mjesec dana bezglavog vrludanja svemirom bez smisla i razloga, odustao sam. Dali je terran conflict malo laksi?

Skinuo sam igru za rapida, ali za zaigrati treba Deamon Tools, koji ne postoji za win7. Onda sam pokusao naci negdje original da kupim, ali izgleda da ga nema u hr i da mi preostaje jedino kupovina preko Steama. Ali bojim se kupiti igru ako ponovo bude preteska, bez tutoriala, a ja nemam bas 10 sati dnevno za proucavati. Demo ne postoji nazalost.

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: X3: Terran Conflict

snimi na DVD pa ti neće trebati daemon tools.

18 godina
dejo6 kaže...

snimi na DVD pa ti neće trebati daemon tools.

Na 7ici imam samo PowerIso, koji nemoze otvoriti skinuti mdf, javlja gresku. Ali zbog zastite kazu da igra radi samo s odredzenom verzijom Deamon toolsa, ne radi niti s jednim drugim programom za mountanje image-a. Problem je sto crack ne postoji, nego izgleda samo ta verzija DTa uspjesno emulira image odnosno original.
Danas cu kupiti DL DVD medij (image je oko 8gb) pa cu probati na nekoj XP masini snimiti image na dvd.
17 godina
protjeran

Ja ju igram i odlicna je, naravno igra je kao i ostatak serijala za ''entuzijaste svemirskih simulacija'' da tako kazem..istina, DT 4.13 ili tako nekako radi, ostali izgleda da ne..ja sam je trazio za kupiti kod nas, ali nisam jos nasao :/

Intel C2Q q8200 @3 GHz/Gigabyte EP35-DS3/ Sapphire HD 4870 512 Mb/ 4GB OCZ Platinum @ 1000MHz/ HDD Seagate 500 GB,7200.10, 32Mb /OCZ StealthXStream 500W/ Chieftec midi tower BH-02B-B-B/ Samsung SM2233BW
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
PsychoticBaklava kaže...

Ja ju igram i odlicna je, naravno igra je kao i ostatak serijala za ''entuzijaste svemirskih simulacija'' da tako kazem..istina, DT 4.13 ili tako nekako radi, ostali izgleda da ne..ja sam je trazio za kupiti kod nas, ali nisam jos nasao :/

Koliko ti je trebalo vremena za savladati osnove igranja? Dali ima kakav uvod u igru, odnosno kako najlakse savladati osnove trgovanja, gradnje, borbe?
17 godina
protjeran

imas tutorial kroz koji obavljas neke vrlo bazicne stvari i onda ka slozenijima, npr flight school i slicno..nisam prolazio sve jer sam odabrao da cu biti vojnik(cinilo se najjednostavnije za pocetak), vjerovatno je drugacije za svaku klasu..nisam prije igrao x3 i citao sam da je tesko na pocetku ali iskreno iznenadio sam se jer je dosta logicno i za sada nemam nekih problema..igra mi je super za ''chillout'', bas uzivam, nista ne ide brzo tako da sve fino stignes hehe

Intel C2Q q8200 @3 GHz/Gigabyte EP35-DS3/ Sapphire HD 4870 512 Mb/ 4GB OCZ Platinum @ 1000MHz/ HDD Seagate 500 GB,7200.10, 32Mb /OCZ StealthXStream 500W/ Chieftec midi tower BH-02B-B-B/ Samsung SM2233BW
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Evo vec brisem prasinu sa instalacijskog cd-a od XPa, pa nekako izvesti dualboot sa 7-icom, i onda ide instalacija igre! Bas si me ohrabrio, thax :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Hehe, mislim da se neces razocarati (ako si fan relativno realisticnih space simulacija)...evo sam uzeo sad par screenova iz igre da te ohrabrim, steta sto nemozes imat DT sa win7..btw, ovo je external view, inace je zgodnije letjeti iz cockpit view-a, uslikao sam ovako cisto da se vidi brodic i okolica :)..ja sam inace tek na pocetku, imam mozda 3h gameplaya sto je naravno jako malo za ovakvu igru..i da jos jedna stvar je meni ultra kul(lol bas sam geek), naime mozes izaci iz broda u odijelu i recimo popravljat hull ili jednostavno zahebavat se lol..stavio sam i screen kad sam izvan broda, isto sa external view da se vidi astronautCool

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Upravo se instalira XP. Nadam se da cu uspjeti dobiti kasnije dualboot za 7-icom :) (ima neke zahebancije sa prepoznavanjem diskova u AHCI nacinu rada, bo...)

Konfiguracija mi je P4 2160 OC sa 1.8 na 3.0ghz, ati 3850, 6gb rama (doduse winXP je 32bit, pa ce vidjeti samo 3). Citao sam da je igra dosta zahtjevna. Sto mislis, kako ce raditi na mojoj konfiguraciji?

Screenshotovi izgledaju super. Obozavam i igram svemirske simulacije jos tamo od vremena x-winga, wing commandera i freespacea, ali u zadnje vrijeme ili izdaju neko arkadno (sto nuzno nije lose!) smece koje jako lose emulira fiziku svemira (iskljucis motore i zaustavis se u 0.1sec), ili budu odlicne ali ultra teske (kao npr starije igre iz serijala X).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ja imam sve na max pa ga tjera na nekih 50 fps-a na 1680*1050(dakle nije crysis sto je dobro hehe), grafika izlgeda jako lijepo kako god namjestis iako mislim da neces morati bas previse smanjivati..doduse ovisi o rezoluciji na kojoj igras..ma mislim da ce ti ic fino sve..

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2009 18:38 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eo nabavio sam i ja ovu igru...Krenuo sam igrat, prvo sa onim merchantom, no neda mi se s njim spor brod, bez oruzija i to...Pa sam se nekak odlucio za terran vojnika, sta ja znam cini se naj izravnije za pocetak...Dali imate kakvih savjeta, sta prvo napravit, kako igrat, kako pare zaradit sta se isplati sta ne? Ili jos bolje neki link na neku dobru stranicu di ima objasnjenja ili neki tutorial...

EDIT: Eo nakon jedno 2h lutanja okolo isprobavanja likova odlucio sam se za vojnika terrana, sad vec poprilicno fino perem po suncevom sustavu...Jos sam da skuzim neke stvari oko trejdanja i tak to...Uf igra mi se svidja sve vise i vise

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2009 16:52 (mislav_01).
17 godina
protjeran

Da, nije brza ali te uvuce sve vise, barem je meni tako..dobar dio igara u posljednje vrijeme mi je super prvih pola sata-sat, a nakon toga se razvodni..cini mi se da je kod x3 upravo suprotno :D

P.S. di nam je Hudo,  bit ce da je uspjesno instalirao pa nema vremena za forum, treba obraniti citav suncev sustav :P

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2009 17:00 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uuu,grafika je odlična,ja sam isto imao problem sa x3 reunion,previse toga je bilo a nikakvog tutoriala,izgubio sam se u svemu tome i odustao.

Al ovo mozda ipak probam...

Only God will judge me tko je brži ili zec

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Grafika je mrak! Pilotiranje brodom, borba, dockanje, razgovaranje, skeniranje je sve dosta intuitivno i jednostavno napravljeno...Imas na pocetku neki "flight school" tu ti objasne osnove, i to je za pocetak sve sta ti treba. Ja sam sad zapeo, skupio sam neke pare oko 9k imam, sto nije mnogo ali kontam da bi mogo neke upgradeove stavljat na brod ili nesta.

E sad mene zanima, koje stvari prvo kupit, di se kupi. Ja se dockam sa stanicom, odem na trade i sada tu ima hrpa stvari za uzet. Kako ih uzmem? :D

17 godina
protjeran

Trejdanje jos nisam ni ja bas skroz skuzio, ali kliknes na item i dolje se pojavi ''bar'', mislim da je crvene boje, i onda povuces misem prema desno na tom crvenom baru(ajme ne mogu se sjetit kako reci to na hrvatskom pa pisem ''bar'' ko debil) i vidis koliko komada uzimas..ako ne mozes kupiti nece ti ''bar'' ici desno uopce..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hm nikako nemogu nac neku dobru stranicu di ima help i vise infa o ovoj igri. Recimo zanima me dali mi se isplati kupit neki upgrade za brod ili bolje cekat za drugi. Ako neko zna nek kaze, a ako ne. Ha izgleda da je i to dio zabave :)

18 godina

evo i mene :) nije me bilo dva dana doma pa nisam bio na forumu... uglavnom, uspjesno stavljen XP, radi dual boot sa 7icon, igra radi. Za sada sam presao onaj osnovni tutorial i krenuo igrati prvu misiju. Super izgleda, igram na high postavka i ne trza za sada uopce. Mozda jedino mala zamjerka na support joysticka, jer nema nikakav forcefeedback efekt.

Sjecam se jos iz x3:reunion da sam bio kupio nekakav upgrade gdje sam gledao cijene roba u razlicitim stanicama, pa kupovao jeftino i prodavao skupo. Valjda je i ovdje tako. Sada sljedi nekih tjedan-dva polagan igranja i upoznavanja svemira i brodova. Dobro bi dosao neki manual ili tutorial doduse. Jel postoji tako nesto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sve sto sam nasao je su iduca dva linka. Prvi su ofišl stranice, tu ces stvarno na njihovom forumu nac iscrpne informacije. A drugi link je neki svojevrsni wiki o x universumu. Tu sam primjerice trazio sta znaci i sta tocno donosi koji upgrade softwera na brodu. Bas sam maloprije rijesio neke 2 misije u neznam tocno kojem sistemu. Uglavnom morao sam branit svemirsku stanicu od pirata. Imao sam srece sto pirati napadaju svemirsku stanicu stalno, a ona ima dosta "HPa" tako da sam ih jednog po jednog skidao, tu sam zaradio oko 200k i sad sam si fino unaprijedio brod. Isto skoro sam zaboravio rec, ja sam (sa skinutom igricom) dobio i game manual u PDFu...Bome je to podeblje štivo, nisam još to proučio jer ko svaki pravi muškarac imam averziju prema raznim "uputstvima za upotrebu" Smijeh. Al sve mi se cini da bi mi prelistat taj manual dobro došlo.

1.   http://forum.egosoft.com/index.php?c=2

2.   http://www.thexuniverse.com/mediawiki/en/index.php/Welcome_to_the_X_Universe_Wiki

Eo i par SSova mozda nekog zainteresiraju pa da se vise ljudi pridruzi diskusiji Osmijeh

18 godina

goddamn, dosao sam do 7. misije, gdje moram prevesti 2000 deladiuma do neke baze. A ja sam tokom igre prodao brod koji sam dobio na pocetku i kupio neki brzi (juri 458 m/s!:) , koji na kraju moze prevoziti samo kontenjere klase S, a meni treba  M (ili tako nekako).

Dali mogu prodati moj trenutni brod i kupiti drugi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Grafika je mrak! Pilotiranje brodom, borba, dockanje, razgovaranje, skeniranje je sve dosta intuitivno i jednostavno napravljeno...Imas na pocetku neki "flight school" tu ti objasne osnove, i to je za pocetak sve sta ti treba. Ja sam sad zapeo, skupio sam neke pare oko 9k imam, sto nije mnogo ali kontam da bi mogo neke upgradeove stavljat na brod ili nesta.

E sad mene zanima, koje stvari prvo kupit, di se kupi. Ja se dockam sa stanicom, odem na trade i sada tu ima hrpa stvari za uzet. Kako ih uzmem? :D

Ne mogu vjerovat da ima ljudi koji igraju ovu igru.. Na pcplay forumu nitko..

Igra je za teske fanove simulanije a ne fanove arkada tipa freelancer(mada je i on dobar)..
Igrao sam sve X igre osim prve.. X3 Reunion je dosta tezak jer nema nikakvog objasnjenja kako se igra, sve sam trebas skuzit tako da se prvo samo nekoliko desetaka sati upoznavas s njom..

X3 Terran Conflict je puno pojednostavljen i naravno poboljsan u jos vise stvari..

Recimo tebi koji prvo igras igru, naj bolje bi ti bilo da obavljas prvo pricu (naravno uz pricu tj. izmedju svake glavne misije obavi neku sporednu misiju da si zaradis nesto novaca) Te misije su ti tipa ubi negativca, prevozit putnike. Na njima se (pogotovo na ovim di trebas nekog ubit) moze zaradit velike pare.

I kad tako zaradjuse usput pare uz glavnu pricu, da si mozes kupit bolji brod da ti bude lakse.. (minimalno M3 brod, naj bolje M6).

Kad zavrsis pricu a mozes naravno i prije kada si zaradis pokoji milijon, onda se kreni bavit trgovinom. Kupi nek manji trgovacki brod i posaljes ga da sam trguje, ne moras ti ic. Ti obavljaj nesto drugo.

I tako kad zaradis jos para, pokupujes nekoliko stanica i nekoliko velikih trgovackih brodova i opet ih stavis da sami trguju, ne moras se ti s tim mucit.

I tako ces skupit na brzinu para ze ratne brodove i ostale vojne brodove..

Evo da ti jos malo pomognem (ovo spada pod spojler)

Ali dobar nacin za zaradu na pocetku..

U X3 TC imas 19 besplatnih brodova, rasutih po sistemima.

Znaci samo ih nadjes i prodas ili zadrzis koji ti se svidja, mozes zaradit jako puno preko 50 000 000c na tim brodovima..

Tu je stranica, na njoj pise di se nalaze i njihove kordinate u tom odredjenom sistemu, mozes vidjet njihove slike i neke informacije o njima..

http://eng.x3tc.ru/x3_tc_free/ships.php

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2009 1:29 (Magger).
16 godina
neaktivan

i ovaj... da li je tko pronašao/skužio gdje ima to za kupiti? možda da nekoj trgovini šaljem mail da mi nabavi? vidim da ovi u crovortexu imaju x2, x3 reunion v1 i v2

0 0 hvala 0
18 godina

Mislim da je najbolje da pricekas ovo... Mislim da cu i ja ubost kad naiđem negdje.

17 godina

Možda bih mogao probati ovo. Sve u vezi sa svemirom je  meni dobro!Smijeh

Nego dali se tu može ratovat sa nekim ogromnim battlecruiserima,kasnije kada već prođe četrdesetak sati igranja?

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Možda bih mogao probati ovo. Sve u vezi sa svemirom je  meni dobro!Smijeh

Nego dali se tu može ratovat sa nekim ogromnim battlecruiserima,kasnije kada već prođe četrdesetak sati igranja?

Moze narano i prije. (Naj jeftiniji ajmo rec battlecruiser(mada se ne zove tako) kosta oko 10 000 000c a to brzo nakupis.. Jedino sto ti treba vremena za odredjenu rasu od koje zelis kupit taj brod, moras bit u dobrim odnosima, ako nisi onda moras trosit malo vremena da obavljas neke misije za njima..

Glavna stvar te igre je borba s desecima brodova i vise.. Naravno nakupujes recimo 10 battlecruiser(M1, M2) i s njima si bog i batina. Radis sta te volja, mozes krenut ubijat sve negatice u igri (2 alijenske rase i pirati) ili jednostavno unistavas sve sto je pred tobom. A jos bolje kad takvu borbu vodis recimo kod Zemlje, Jupitera ili Saturna ili slicnih nasih planeta..

Edit> cylon.. doci ce u trgovina taj Gold Edition al ne znam dal ce ga Algoritam uzet, treba se raspitivat.
Inace igra je bila jeftina dok jos nije dosla, kad si je mogao narucit preko interneta za 30e
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 14:10 (Magger).
17 godina

ZAKOOON!!!

Ja sam oduvjek želio neku igricu u kojoj s battlecruiserom se fightam protiv drugog battlecruisera i da borba traje oko pola sata. Najvjernije tome je recimo battlestar galactica,ali nema takve igrice, jedino homeworld 2 mod,ali to nije to.

Kakva su oružja? Zrake ili onako kao u star warsu laseri ili pak rakete... Kakav je način upravljanja brodom?

Sad ću na google-u potražit par screenshooteva u vezi tog.

EDIT:
pogledajte samo ovaj mod za x3

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 14:25 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

x3 gold je izašao pred jedno 2 tjedna i možete ga kupiti online na egosoftovoj stranici.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 17:55 (cylon).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hyperion kaže...

ZAKOOON!!!

Ja sam oduvjek želio neku igricu u kojoj s battlecruiserom se fightam protiv drugog battlecruisera i da borba traje oko pola sata. Najvjernije tome je recimo battlestar galactica,ali nema takve igrice, jedino homeworld 2 mod,ali to nije to.

Kakva su oružja? Zrake ili onako kao u star warsu laseri ili pak rakete... Kakav je način upravljanja brodom?

Sad ću na google-u potražit par screenshooteva u vezi tog.

EDIT:
pogledajte samo ovaj mod za x3

Ajmo rec da jedan na jedan(sa battlecruiserima) bas i ne traje 30min, trajat ce ti nekoliko minuta. Al kad imas 5 prorotiv 5 i jos k tome uz sebe nekoliko desetaka fightera, onda je to vec drukcije (i jos je tvoj izbor da upravljas sa vilo kojim brodom)..
I pretpostavljam da nisi nikad igrao neku X igru.. Ona ti je simulacija iz prvog lica i nije RTS (ili slicne tipa Homeworld 2)
Oruzja ti ima na desetke, pogotovo u ovoj novoj X3 Terran Conflict.. Od tipicnih lasera to naravno razlicitih zraka a ima i raketa..

E sad ako nisi igrao niti jednu, zavisi s kojom bi krenuo igrat..
Pretpostavljam da prvi i drugi dio neces igrat, nego ces prec na 3 dio (X3 Reunion) koji je dosao 2004 godina.. A sad prije nekoliko mjeseci je dosao nastavak na X3R i zove se X3 Terran conflict..
X3TC je dosta pojednostavljen i preporucujem ti da krenes njega igrat, al opet propustas pricu. Procitaj si negdje pricu od prva 2 dijela pa kreni igrat X3R al opet preporucujem ti da se prvo upoznas s X3TC(zadnji dio) koji je malo laksi pa kad ga zavrsis vratis se na X3R. (Ako te prica toliko ne zanima)
A sto se tice price prva tri dijela ti trazis put do zemlje i na kraju X3R nadjes zemlju i to je kraj.
Sa X3TC ti vec mozes igrat kao zemjanin (al opet nije toliko direktan nastavak na X3R). Tako da neces propustit puno i u tom novom X3TC se vec pocinje razvijat nova prica, nevezana previse za X3R.

Upravljanje brobom u X3 Terran Conflict je napravljeno kao u Freelanceru, znaci ako igras s misom da ti se ponasa brod kao da igras s joystickom.
U X3 Reunion nije bilo tako, za njaga je bilo naj bolje da posjedujes joystick a ako si s misom upravljao, onda ti je to izgledalo kao u nekom FPS-u. Znaci ciljanik prati tocan pokret misem..

Pogledaj si ima dosta trailera na you tube od oba dijela.
Ima ih jako puno..

i jedan od boljih

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 2:43 (Magger).
16 godina
neaktivan

I... Jel' 'ko pronašo trgovinu gdje ima ovo za kupiti? :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Hm nikako nemogu nac neku dobru stranicu di ima help i vise infa o ovoj igri. Recimo zanima me dali mi se isplati kupit neki upgrade za brod ili bolje cekat za drugi. Ako neko zna nek kaze, a ako ne. Ha izgleda da je i to dio zabave :)

Skini si manual ovdje, mozda ces se trebati registrirati ali isplati se jer je egosoft forum odlican i naci ces odgovore na vecinu pitanja.
Upgrejde se ne isplati previse kupovati dok nemas neki jaci brod, najlaksi nacin za zaradivanje para i dobivanje novog broda na pocetku
je famozni capping tj. napadas gusare, i ako iskoce ( napuste brod ) dok se boris s njima preuzmes brod ( trebat ces izaci iz broda shift+E,
pribliziti se napustenom brodu na 30m, oznaciti ga i izabrati capture), kad preuzmes brod on je tvoj i mozes s njim radit sto hoces, ako je
previse ostecen najbolje ga je poslati da docka s nekim shipyardom da ga prodas, ako jos ima oruzja koja ti ne trebaju najprije ga dokas na
equipment dock da prodas oruzje a onda tek prodas brod jer ces dobiti vise para. Onda kad si ulovis jedan dobar (gusarski) M3 brod i naoruzas
tek krece prava akcija i zaradivanje. Za neki ne previse osteceni gusarski M3 mozes dobiti nekoliko milijuna.

Vecina ti toga objasnjeno u odlicnom manualu pa svakako ga procitaj, puno ce ti pomoci.

Ja osobno jos igram X3: Reunion dok Egosoft ne izbaci updejt koji uklanja DRM (Tages) iz X3:TC,
jer mi se stvarno ne da zajebavati s DRM-om (ogranicen broj aktivacija, aktivacija opcenito).

Nego mozda si trebao krenuti najprije u obicnu igru jer ces propustiti kampanju koja zapravo i nije previse
dobra ali ipak se isplati odigrati, kampanju mozes obavljati kad ti se da tj. nakon obavljene misije ne moras
odmah nastaviti dalje nego mozes raditi sto god te volja tek ti ne dode da nastavis dalje.

EDIT: zapravo pogledaj da li imas Fight Command Software MK2 (dobijes auto aim) i Trading System Extension (mozes prodavati i kupovati npr. brodove iako nisi dock-an)
i naravno Docking computer (instantno dockanje ako is na 5km od postaje, moras postaviti shortcut u opcijama da ga mozes koristiti) to svakako trebas uzet jer mnogo olaksava igru.
All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 17:52 (drnde).
17 godina
neaktivan

evo i ja sam si instalirao terran conflict... moram priznati da sam nalo izgubljen, ima  toliko toga u tom velikom svemiru, pokusavao sam razno no nista mi ne ide... povecati cargo, oruzije, stitove...itd itd al nista od toga...

sto se misija tice samo letim okolo i dock-am se , imao sam i priliku malo pucati po piratima (valjda)

moze mala pomoc za pocetnike ?

http://admin.schime-share.schime.operaunite.com/webserver_1/content/index.html

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice