No comment
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qMlzJdeOeVc
https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=nE0id4GwGmU&feature=endscreen
No comment
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qMlzJdeOeVc
https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=nE0id4GwGmU&feature=endscreen
Trenutno najjači balkanski guild
Ako netko traži guild sa ex yu prostora http://www.psihijatrija-guild.eu/, http://www.wowprogress.com/guild/eu/kazzak/Psihijatrija
Malo o nama...
Guild "Psihijatrija" (ex Animals) je sastavljen od igrača sa ExYu prostora (Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH...) sa dugogodišnjim "stažom" igranja još od vanille na raznim serverima. Nalazimo se na serveru Kazzak.
Osnovani smo u WotLK- u, a u manje-više istom sastavu djelujemo skoro godinu dana.
Cilj nam je dobra zabava u kombinaciji sa ozbiljnim pristupom prema progressu i endgame raidng countentu.
Ako se ne varam Group Two je isto balkanski guild na Kor'gallu i na progresu stoje par mjesta bolje od vas :)
http://www.wowprogress.com/guild/eu/kor-gall/Group+Two
Adje kolege Kor'galijanci reklamirajte se malo :P
Trenutno najjači balkanski guild
Ako netko traži guild sa ex yu prostora http://www.psihijatrija-guild.eu/, http://www.wowprogress.com/guild/eu/kazzak/Psihijatrija
Malo o nama...
Guild "Psihijatrija" (ex Animals) je sastavljen od igrača sa ExYu prostora (Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH...) sa dugogodišnjim "stažom" igranja još od vanille na raznim serverima. Nalazimo se na serveru Kazzak.
Osnovani smo u WotLK- u, a u manje-više istom sastavu djelujemo skoro godinu dana.
Cilj nam je dobra zabava u kombinaciji sa ozbiljnim pristupom prema progressu i endgame raidng countentu.
Ako se ne varam Group Two je isto balkanski guild na Kor'gallu i na progresu stoje par mjesta bolje od vas :)
Suza u oku tj Group two je najbolji balkan guild sta se tice nasih guildova.
Ekipa, šta kažete na Mogu'shan Vaults? Ja sam jučer očistio 6/6 i stvarno mi se sviđa raid, jedino mi se ne sviđa zadnji boss koji je užasno lagan i koncept fight-a je prejednostavan naspram npr. Elegona, koji je po meni najteži i najzanimljiviji boss u instanci i stvarno smo se namučili na njemu. Danas ambiciozno krećemo na hard mode
Tebi vjerujem, dakle, kakav je MoP?:)
Pretpostavljam da misliš na end-game. Zavisi što tražiš - ako ti je cilj ulogirati se i koji sat-dva biti u igri i nešto raditi, onda je odličan. Zanimljivi questovi, neke zanimljive (nove) mehanike questova i slično (naravno, nažalost, prevladavaju i dalje ubi X ovih i donesi Y onoga).
Općenito za neki casual, pamet na pašu princip je igra super.
Eh, međutim, koliko sam te upoznao na D3 topicu, nekako sumnjam da si od onih koji će se zadovoljiti mačem s 333.3 DPS a ko postoji onaj od 333.4. I tu ćeš Blizzardu na svakom koraku spominjati, jel, familiju. Ja se nalazim u casual guildu, ali sa ozbiljnim pristupom end-gameu(sačinjeni smo od doslovno 10 ljudi koji su do sredine Cata bili die hard raideri + ja koji je nakon WotLK reko adio -> znači ekipa koja raida 5 sati tjedno, ali kad je raid, onda je pristup kao i bilo kojem guildu koji gura neke server ili world killove, jer smo to do sada i radili, jel) i Blizzard je napravio očajnu stvar a ta je da je donekle vratio grind fest iz vanille.
Da se spremimo za raid, moraš, naravno ganjati 5men, što je i logično. Međutim, u MoPu moraš ganjati i dailyje - i to zbog geara (jer je sada Justice i Valor gear vezan uz reputaciju određene frakcije) i zbog lucky tokena (u MoPu su uveli foru da svaki raider ako ima te laki tokene, može dodatno rollati na bossu i ako ima sreće dobiti loot). Koliko god se ekipa dere na forumima kako je to sve opcijonalno i da je ovo najbolja ekspanzija u povijesti jer dobiješ gear radeći što ti hoćeš, u stvarnosti ako nemaš te lucky tokeme dođe ti na isto ko da nemaš enchenting ili gem.
S druge strane, u ovoj ekspanziji posebni dropovi koje trebaš za profesiju (aka Essence of X u vanili, Elemental X u TBC, što je već bilo kasnije) sada ima malu šansu da padne s bilo koga i ti ne možeš ciljati farmati nekoga da dobiješ određenu količini tih materjala. Tako da na kraju, zbog toga što najbolja crafting oprema ih zahtjeva i po nekoliko komada, to ispadne grind epskih razmjera. E, da, neki pacijent se dosjetio da u MoPu ti droppovi su BoP.
Što se tiče PvP strane, neke klase takav brust kakav sada imaju, nisu imale niti u vanilli kada uopće nije bilo PvP dedicated obrambenih statova. Od warriora koji te doslovno one-shota kada imaš pune HP i PW:Shield na sebi, do huntera čiji pet out-DMG healera. Ja igram sa BM hunterom i PvP meč se svede na jednu od dvije situacije - ili doslovno izmasakriram cijeli protivnički tip u 10-15 sekundi ili trebam čekati punih 5 minuta i moliti boga da preživim da uspijem nešto napraviti. Da, isto tako sada je najnormalnije da warrior kite magea ili locka, holy priest radi veći DMG od shadowa, a ako naiđeš na hibrida (a nisi warrior ili BM hunter), onda predaješ meč, jer ti se ne isplati riskirati +30 min borbe u kojoj postoji velika vjerojatnost da ćeš izgubiti.
Uglavnom, da skarim, balans je nepostojeći. Brust je preogroman (nije rijetkost da te u jednom udarcu opali od 80-0, pa i 100-0), hibrid healing je out-of-control, rating se nije resetirao, gluposti poput soulstonea su prisutni u areni itd. itd. Ne da je PVP u beta fazi, nego nije ušao niti u alfa fazu... Barem takav imaš osjećaj.
Sve ostalo je zapravo, pa reko bih, najbolje do sada. Ako možeš istrpiti u PvPu prvu sezonu (pretpostavljam da će to kroz patcheve donekle dovesti u red) i ako nemaš averziju prema never-ending grindfestu (za PvE endgame), uzmi. Ako bih trebao nešto pozitivno istaknuti kod ove ekspanzije, onda su to Pande (njihov model i gibanja), kompletan lore oko Pandarie i balans među profesijama.
Suza u oku tj Group two je najbolji balkan guild sta se tice nasih guildova.
kolko sam cuo suza se raspala a G2 vise nije balkanska nego je popunjena sa strancima...opet kazem, tako sam cuo, da su Methuselahs jedina domaca gilda na Kor'gallu...al opet...tako sam cuo...
Pretpostavljam da misliš na end-game. Zavisi što tražiš - ako ti je cilj ulogirati se i koji sat-dva biti u igri i nešto raditi, onda je odličan. Zanimljivi questovi, neke zanimljive (nove) mehanike questova i slično (naravno, nažalost, prevladavaju i dalje ubi X ovih i donesi Y onoga).
Općenito za neki casual, pamet na pašu princip je igra super...
Skoro pa na identičan odgovor sam naišao na više mjesta. Gledao sam malo streamova na twitchu što se tiče pvp-a. Ovo u vezi warra i bm huntera je istina, burst je nenormalno velik zbog stakanja cd-a. Ako budu htjeli mogu oni to dovesti u red. Kad se sjetim početka wotlka kakav su nered napravili s DK, paladinom, arcane magovima i muti rogovima. SRedinom sezone 6 sve se dovelo u red, manje više. Pve mi se čini soldina zbog challange mode iz razloga što se neće moći silovati boljim gearom.
jel neko zna mozda koji je najbolji hrv(balkanski) ally guild?
ovi svi su horda koje ste napisali
Općenito za neki casual, pamet na pašu princip je igra super.
Eh, međutim, koliko sam te upoznao na D3 topicu, nekako sumnjam da si od onih koji će se zadovoljiti mačem s 333.3 DPS a ko postoji onaj od 333.4. I tu ćeš Blizzardu na svakom koraku spominjati, jel, familiju. Ja se nalazim u casual guildu, ali sa ozbiljnim pristupom end-gameu(sačinjeni smo od doslovno 10 ljudi koji su do sredine Cata bili die hard raideri + ja koji je nakon WotLK reko adio -> znači ekipa koja raida 5 sati tjedno, ali kad je raid, onda je pristup kao i bilo kojem guildu koji gura neke server ili world killove, jer smo to do sada i radili, jel) i Blizzard je napravio očajnu stvar a ta je da je donekle vratio grind fest iz vanille.
Da se spremimo za raid, moraš, naravno ganjati 5men, što je i logično. Međutim, u MoPu moraš ganjati i dailyje - i to zbog geara (jer je sada Justice i Valor gear vezan uz reputaciju određene frakcije) i zbog lucky tokena (u MoPu su uveli foru da svaki raider ako ima te laki tokene, može dodatno rollati na bossu i ako ima sreće dobiti loot). Koliko god se ekipa dere na forumima kako je to sve opcijonalno i da je ovo najbolja ekspanzija u povijesti jer dobiješ gear radeći što ti hoćeš, u stvarnosti ako nemaš te lucky tokeme dođe ti na isto ko da nemaš enchenting ili gem.
S druge strane, u ovoj ekspanziji posebni dropovi koje trebaš za profesiju (aka Essence of X u vanili, Elemental X u TBC, što je već bilo kasnije) sada ima malu šansu da padne s bilo koga i ti ne možeš ciljati farmati nekoga da dobiješ određenu količini tih materjala. Tako da na kraju, zbog toga što najbolja crafting oprema ih zahtjeva i po nekoliko komada, to ispadne grind epskih razmjera. E, da, neki pacijent se dosjetio da u MoPu ti droppovi su BoP.
Što se tiče PvP strane, neke klase takav brust kakav sada imaju, nisu imale niti u vanilli kada uopće nije bilo PvP dedicated obrambenih statova. Od warriora koji te doslovno one-shota kada imaš pune HP i PW:Shield na sebi, do huntera čiji pet out-DMG healera. Ja igram sa BM hunterom i PvP meč se svede na jednu od dvije situacije - ili doslovno izmasakriram cijeli protivnički tip u 10-15 sekundi ili trebam čekati punih 5 minuta i moliti boga da preživim da uspijem nešto napraviti. Da, isto tako sada je najnormalnije da warrior kite magea ili locka, holy priest radi veći DMG od shadowa, a ako naiđeš na hibrida (a nisi warrior ili BM hunter), onda predaješ meč, jer ti se ne isplati riskirati +30 min borbe u kojoj postoji velika vjerojatnost da ćeš izgubiti.
Uglavnom, da skarim, balans je nepostojeći. Brust je preogroman (nije rijetkost da te u jednom udarcu opali od 80-0, pa i 100-0), hibrid healing je out-of-control, rating se nije resetirao, gluposti poput soulstonea su prisutni u areni itd. itd. Ne da je PVP u beta fazi, nego nije ušao niti u alfa fazu... Barem takav imaš osjećaj.
Sve ostalo je zapravo, pa reko bih, najbolje do sada. Ako možeš istrpiti u PvPu prvu sezonu (pretpostavljam da će to kroz patcheve donekle dovesti u red) i ako nemaš averziju prema never-ending grindfestu (za PvE endgame), uzmi. Ako bih trebao nešto pozitivno istaknuti kod ove ekspanzije, onda su to Pande (njihov model i gibanja), kompletan lore oko Pandarie i balans među profesijama.
Dugo sam bio HC raider, ali više nemam vremena za to. Zanima me casual fora i HC 5-men max. Raidovi su nešto što nemam s kime igrati, jer kad udariš tridesete, nemaš ni vremena ni živaca za obaveze u video igri, a napaljeni teen guild leaderi su uživljeni u vođenje vojske. :)
ah kako bi tija wow zaigrat pande kazu svi da su pre OP :D cekam da izadu one jeftinije verzije di mos uzet za 15 eura od RaFa ...
znači tonči ti ne igraš wow? sram te bilo, odma u kut i klečat na kuruzu
sad za ozbiljno
dakle, igram wow od 2006 godine (od kad sam dobio adsl)
pratim igru od TBC-a do danas
90% vremena sam provodio u BG, a samo 10% u raidima (i to kad je gildu falilo ljudi)
moj glavni char je paladin i evo mog dojma o MOP-u
U cata sam imao 25 dnevnih q, BG i generalno nije se imalo što za raditi
sad je MOP u akciji 3 tjedna i rezultat
imam paladina i maga na 90, ostale likove nisam ni taknuo (imam još 6 likova na 85)
farmanje reputacije ide preko dnevnih q, ne preko HC i nije nimalo brzo
grafika - najbolja do sad - sa time da sam postavke VGA morao smanjiti sa High-Ultima iz cata na avaerage-good inače imam enormni pad fps kad je više igrača na kupu - AV BG masovka masakr
od dnevih q imaš svega po malo
uglavnom dnevih q imaš na početku lev 90 za cca 2 sata dnevno - ukinut je limit od 25 na dan
kad prođeš 3 tjedna kao ja, broj dnevnih q se poveća na oko 4 sata na dan samo da sve pokriješ
u HC - sam ušao dva ili tri puta do sad - stalno sam u nekim dnevnim q, ne stignem se ni maknuti od njih
u BG sam ukupno prismrdio na pol sata i to samo zato jer je bio moj omiljeni AV - jednostavno nemam vremena
i da kako je sa pandama ukinuta paldinova crusader aura - promijenio se i AV BG
naime, nema više time race - horda naprosto ne može držati korak sa paladinima i sad se uglavnom dešava da kampira ispred galva i IB GY
ne sječam se toliko krvavih bitaka unazad od TBC u AV, ako sad partija završi za 10 min ili manje slobodno pali svijeću na kamenitim vratima
kaj se tiče dnevnih q vrlo su zabavni, osim pecanja tu mi je uvijek opasnost da zadrijemam
također mora se proznati blizzardu da si je dao truda, naime dnevi q nisu jednolični i uvijek isti
svaka od frakcija ima cca 4 do 5 različitih setova dnevnih q i svakodnevno se mijenjaju, također kako raste reputacije otvaraju se q u novim sektorima i novim problemimam
i za kraj . pokemoni tj. petovi
uvedeno je hvatanje i borba petova, probao sam malo levelati i zapeo na 3 stanici - zaspao sam u stolcu ispred tipkovnice
sad malo pogled sa paladina
igram retri - holy paladina
paladin je najbolji do sad
mobilan i stvrno radi dobar dmg
holy je čak i malo OP, ali redovito ga nerfaju...
dnevni q za ret paladina nisu prelagani, riješavaju se uglavnom solo iako ima i onih koji koštaju živaca
također postoje i zahjevniji q gdje se tučeš sa elitama, to već treba paziti da ne navučeš nepotrebni agro, momci opako udaraju
no koliko sam "lagano" levlao paladina, toliko sam plakao sa magom (arcana, pa sam ga respecao u fire i sa njime došao do 90)
mag u solo varijanti levlanja je težak, razlog - castanje, dok ja polimorf jednoga, udesim drugoga, pa onda ovoga cc, i pomaknem se na sljedeći pak - ekipa mi se taman respana za leđima, a onda odjednom umjesto 1v1 imaš 1v3 ili 1v4
i onda slijedi "zabava" kako preživjeti, srećom fire mag nema problema sa manjkom mane (arcana troši manu ko ruski benzinac)
evo sad idem opet na rundu dnevnih q i nadam se lakom setu q pa da budem gotov do podneva...
edit:
zaboravio sam spomenuti scenarije
novotarija koja traži 3 čovjeka (nije potreban tenk ni healer) traje cca 10-15 min. daje 1/3 valora ili JP od HC-a
dosta su zabavni, a q je cca 30 sec
također tu su ponovo i world boss, nekolicina, pa rare elite za koje ti uglavnom treba grupa, a za world bossa i raid 40
novost su i novčići koje dobivaš u dnevni q, koji kad padne veliki boss, mogu pomoći da dobiješ bolji loot
znači tonči ti ne igraš wow? sram te bilo, odma u kut i klečat na kuruzu
sad za ozbiljno
dakle, igram wow od 2006 godine (od kad sam dobio adsl)
pratim igru od TBC-a do danas
90% vremena sam provodio u BG, a samo 10% u raidima (i to kad je gildu falilo ljudi)
moj glavni char je paladin i evo mog dojma o MOP-u
U cata sam imao 25 dnevnih q, BG i generalno nije se imalo što za raditi
sad je MOP u akciji 3 tjedna i rezultat
imam paladina i maga na 90, ostale likove nisam ni taknuo (imam još 6 likova na 85)
farmanje reputacije ide preko dnevnih q, ne preko HC i nije nimalo brzo
grafika - najbolja do sad - sa time da sam postavke VGA morao smanjiti sa High-Ultima iz cata na avaerage-good inače imam enormni pad fps kad je više igrača na kupu - AV BG masovka masakr
od dnevih q imaš svega po malo
uglavnom dnevih q imaš na početku lev 90 za cca 2 sata dnevno - ukinut je limit od 25 na dan
kad prođeš 3 tjedna kao ja, broj dnevnih q se poveća na oko 4 sata na dan samo da sve pokriješ
u HC - sam ušao dva ili tri puta do sad - stalno sam u nekim dnevnim q, ne stignem se ni maknuti od njih
u BG sam ukupno prismrdio na pol sata i to samo zato jer je bio moj omiljeni AV - jednostavno nemam vremena
i da kako je sa pandama ukinuta paldinova crusader aura - promijenio se i AV BG
naime, nema više time race - horda naprosto ne može držati korak sa paladinima i sad se uglavnom dešava da kampira ispred galva i IB GY
ne sječam se toliko krvavih bitaka unazad od TBC u AV, ako sad partija završi za 10 min ili manje slobodno pali svijeću na kamenitim vratima
kaj se tiče dnevnih q vrlo su zabavni, osim pecanja tu mi je uvijek opasnost da zadrijemam
također mora se proznati blizzardu da si je dao truda, naime dnevi q nisu jednolični i uvijek isti
svaka od frakcija ima cca 4 do 5 različitih setova dnevnih q i svakodnevno se mijenjaju, također kako raste reputacije otvaraju se q u novim sektorima i novim problemimam
Moram priznati da im je ovo s daily questovima katastrofa. (Osobno dobijem žgaravicu kad čujem riječ daily questovi) Prije su daily questovi bili manje više opcionalni pa ih nisi MORAO rješavati, sad si praktički prisiljen ih obavaljati da bi dobio loot. Znam da su morali nekako usporiti napredak igrača kroz igru te tako umjetno produžiti sadržaj, jer povelik broj ljudi je u stanju od tjedan dana sve proždrijeti i onda doći na forume vajanti kako se nemm što za raditi. Ali tjerati ljude da rade tupave questove koji apsolutno ne predstavljaju nikakav izazov igraču je slično kao da ferovcima zadaš tiusuću zadataka zbrajanja i oduzimanja do sto. Osobno ne mogu provariti svrhu plaćanja praktički singleplayer igre (jer od dailya nemaš vremena za dungeone) koja te tjera da radiš najmanje izazovan i najmanje zabavan sadržaj pored afkanja u gradovima.
Moram priznati da im je ovo s daily questovima katastrofa. (Osobno dobijem žgaravicu kad čujem riječ daily questovi) Prije su daily questovi bili manje više opcionalni pa ih nisi MORAO rješavati, sad si praktički prisiljen ih obavaljati da bi dobio loot. Znam da su morali nekako usporiti napredak igrača kroz igru te tako umjetno produžiti sadržaj, jer povelik broj ljudi je u stanju od tjedan dana sve proždrijeti i onda doći na forume vajanti kako se nemm što za raditi. Ali tjerati ljude da rade tupave questove koji apsolutno ne predstavljaju nikakav izazov igraču je slično kao da ferovcima zadaš tiusuću zadataka zbrajanja i oduzimanja do sto. Osobno ne mogu provariti svrhu plaćanja praktički singleplayer igre (jer od dailya nemaš vremena za dungeone) koja te tjera da radiš najmanje izazovan i najmanje zabavan sadržaj pored afkanja u gradovima.
ne kužim u čemu je problem???
kad završiš levlanje sa redovnim q imaš opremu i440 što je dovoljno za HC
u HC ti dropa i463 za raide
za završeni HC dobiješ cca 70 valora, plus nešto kusur JP
u raidima pada epik oprema i476+
dnevni q diže reputaciju za epike koji su i470+, svaki daily daje 5 valora
u oba slučaja imaš tjedni cap od 1000 valora
nitko te ne prisiljava da radiš dnevne q
ako želiš igrati u grupi, formiraj je i čas posla si kroz HC na capu od 1000 VP, pa levlaj idućeg lika
ako pak voliš solo igranje i ne želiš se zamarati sa HC (meni osobno idu na živce idiotski tenkovi koji pojma nemaju o tenkanju) daily su drugi, malo sporiji put do iste opreme
nadalje svaki daily donosi 20 golda,
i uopće ti ne trebaju reputacije ako si core raider, uvijek će se naći u gildu neko tko ima recpet koji ti nemaš, bar je tako u normalnim gildovima
ne kužim u čemu je problem???
kad završiš levlanje sa redovnim q imaš opremu i440 što je dovoljno za HC
u HC ti dropa i463 za raide
za završeni HC dobiješ cca 70 valora, plus nešto kusur JP
u raidima pada epik oprema i476+
dnevni q diže reputaciju za epike koji su i470+, svaki daily daje 5 valora
u oba slučaja imaš tjedni cap od 1000 valora
nitko te ne prisiljava da radiš dnevne q
ako želiš igrati u grupi, formiraj je i čas posla si kroz HC na capu od 1000 VP, pa levlaj idućeg lika
ako pak voliš solo igranje i ne želiš se zamarati sa HC (meni osobno idu na živce idiotski tenkovi koji pojma nemaju o tenkanju) daily su drugi, malo sporiji put do iste opreme
nadalje svaki daily donosi 20 golda,
i uopće ti ne trebaju reputacije ako si core raider, uvijek će se naći u gildu neko tko ima recpet koji ti nemaš, bar je tako u normalnim gildovima
Problem je u tome što ti treba rep da možeš uzimati valor gear. Opet kažem da osobno smatram da su daily questovi katstrofa za mene. Npr. Putanja tvog lika: Dižeš muktrpno lika do 60 prolaziš ogroman broj questova, teških tvrđava ubijaš stotine elita, da bi došao do vatrenog poručnika Ragnarosa, ubio Nefariana, pa samog starog zlog boga C'thuna i napokon pobjedio neviđenu silu u NAxxu. Nakon toga suočavaš se Magtheridonom, Kaelom, VAsh te Ilidanom i naposlijetku KJ. Nadalje probijaš se kroz ledeni northrend gdje opet ubijaš starog boga te na kraju samog Lich Kinga. Naravno zaboravio sam gladijatorske bitke u areni gdje pamtiš 50 bindova, spellove drugih klasa k tome dodaj još i proučavanje dosta theorycraftinga. Build up slijedi do točke pucanja gdje BEREŠ LJEŠNJAKE ZA MILU MCPANDU da bi mogao doći do opreme. To je samo nekakv fanats rpg point of view.
Ovo je sve osobni stav, postoje ljudi koji uživaju u tome i to je ok. Ali onima kojima to ide na jetru nemaju izbora nego moraju radiit. Drugim rječima nemaš izbora osim nekupiti igru dok to ne ukinu u sljedećm tieru.
ja vas ne kužim nikako
samo kukate
svi bi htjeli da vam je sva najbolja oprema dostupna od 1. momenta, samo da se prošetate kroz igru bez ikakvih izazova ???????????????????????????????
to su napravili u WOTLK, a onda i u Cataclysm i bio je ogroman fail
koliko je TBC bio pretežak, toliko su ova dva bila prelagana
ja se sjećam da sam plakao kad sam radio paladin quest za epik mounta, koliko me novaca i živaca koštalo samo da okupim ekipu da ide sa mnom po stratholme i sculmance koji su i za lev 70 bili teški, a davali su nikakve profite
danas ne trebaš ni do trenera sve je automatski jer "milostivama" kao tebi i to preteško...
wow je simulacija života, ne samo pucačina (za takve postoji arena)
zato je i napravljeno da se teško skuplja reputacija, odnosno da posjetiš sve kutke mape, da te prisile da proživiš igru, a ne da uzmeš samo par razglednica i pljuješ po programerima koji već godinama nisu spavali zbog tebe.
imaj malo poštovanja barem prema tim ljudima i njihovom trudu ili nemoj uopće igrati i komentirati igru ako ti se ne sviđa.
podsjećaš se me na mog susjeda, on je znao prigovarati da ručak nije bio dobar, da je smeće, da niš ne valja, ali sve je pojeo do zadnje mrvice. NHF
ja vas ne kužim nikako
samo kukate
svi bi htjeli da vam je sva najbolja oprema dostupna od 1. momenta, samo da se prošetate kroz igru bez ikakvih izazova ???????????????????????????????
to su napravili u WOTLK, a onda i u Cataclysm i bio je ogroman fail
koliko je TBC bio pretežak, toliko su ova dva bila prelagana
ja se sjećam da sam plakao kad sam radio paladin quest za epik mounta, koliko me novaca i živaca koštalo samo da okupim ekipu da ide sa mnom po stratholme i sculmance koji su i za lev 70 bili teški, a davali su nikakve profite
danas ne trebaš ni do trenera sve je automatski jer "milostivama" kao tebi i to preteško...
wow je simulacija života, ne samo pucačina (za takve postoji arena)
zato je i napravljeno da se teško skuplja reputacija, odnosno da posjetiš sve kutke mape, da te prisile da proživiš igru, a ne da uzmeš samo par razglednica i pljuješ po programerima koji već godinama nisu spavali zbog tebe.
imaj malo poštovanja barem prema tim ljudima i njihovom trudu ili nemoj uopće igrati i komentirati igru ako ti se ne sviđa.
podsjećaš se me na mog susjeda, on je znao prigovarati da ručak nije bio dobar, da je smeće, da niš ne valja, ali sve je pojeo do zadnje mrvice. NHF
NE ti mene ne kužiš. Meni je TBC sistem bio sasvim u redu. NE kužim kako možeš reći da je rješavanje daily questova izazovno, to je dosadna ponavljajuća aktivnost koju moraš odrađivati mjesec dana da bi došao do opreme. JA bi se osbno bolje osjećao da sjednem s četri frenda na skype, pojedmo flaskove i feast i odemo u nešto teško kao što je bio shattered halls. WIpaš koji put nakon sat i pol dva prijeđeš instancu dobiješ ili ne dobiješ dobar loot, ali si se na kraju zabavio. Kad predam 30 dailya, mislim se super ajd nek je i to prošlo sad idem leć jer ujutro radim. U retrospektivi odradio sam branje lješnjaka solo u dva sata i za to plaćam 100 kn mjesečno. Debilno provedeno vrijeme radeći dosadne ne izazovne stvari nije zanimljivo. A što se tiče simulacije života tu se mogu povući paralele, ali možeš ti sakupljati lišće 10 godina sigurno nećeš biti dobro nagrađen. ALi ako otrčiš 100 metara ispod 9.8 sec postoji mogućnost da ćeš biti dobro nagrađen. Banalan primjer.
Ako si u wotlku odradio sve heroic (raid) modove i nisu ti bili izazov onda svaka čast, kataklizma je s početka imala zbilja teške heroice koje su morali nerfati jer je većina populacije vajnala kako ne mogu završiti heroic. Vjerujem da su to bili ovi što su "prošetali" kroz wotlk.
Raidovi su tako postali preteski da se vidi u prvom tjednu vec progress http://www.wowprogress.com/ bosseva toliko o igri. Lore mi je bio interesantan do wotlka cata jos nekako ali mop???? pande prica je preglupa pande su imale samo jednu ulogu u w3 i to je to. Wow je propo ima vec par godina dobro je i trajao cekam od blizzarda novi projekt na kojem radi wow je za klince sad od 10-15 godina
Daily questovi su iznimno bezvezna stvar. Ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje i tako u nedogled. Nekad se sve svodilo na jako teške raide i teške instance i uspjeh se nije temeljio na količini vremena utrošenog na dosadno ponavljanje, već na zaista sposobnost tima da se organizira i koncentrira. U vrijeme kad sam imao Tier 1 i 2 barem jedan komad, bio sam među prva 3 svoje klase na serveru. Tier 3 shouldere ako si imao, bio si vrlo "opak". Nije problem u tome da svi imaju, neka imaju, ali ovaj princip dosadnog skupljanja nema smisla.
Dobar je put za casual igru da raidovi budu manji i kraći (sat vremena maksimalno), čak da se i ukine sve iznad 10 ljudi, ali težina u samoj igri mora postojati zbog mehanike i samog dizajna, ne količine vremena. Ne mislim da je ovakvim promjenama Blizzard učinio uslugu casual igračima. Raidovi moraju biti kratki, maleni, ali i teški. Problem ne smije biti što ne možeš skupiti 40 ili 25 ljudi i što trebaš guild ili redovitost (Daily), nego se koncentrirati i znati što radiš. Novi talenti su također smijurija. Theorycrafting (zabava kod hard-core igranja) više nema smisla.
WoW se, IMHO dok ne vidim MoP do kraja, posve pretvorio u čistu zafrkanciju i drilanje. Diablo III je u praksi bolja igra, a srž igre je oduvijek bila repetitivnost i grindanje. Nadam se da su instance (još nisam 90) zabavne i teže nego mislim.
Wotlk bio na dobrom putu što se tiče sadržaja za sve igrače. 10 man normal za puganje i generalo laganu zabavu, 10 man heroic za manju grupu ljudi koji se dobro poznaju i igraju te im pruža dovoljan izazov. Naravno tu su i bili 25 man raidovi gdje je normal verzija bila za casual i osrednje guildove i usput služila kao roster za hc guildove koji su sve čistili. Jedino 5 man je ostao zapupšten te je bio dosadan aoe fest. Tu su trebali uzeti forumulu iz Tbc-a gdje su podjelili 5 man hc na lagane za pugove, srednje teške i turbo teške tipa Black Morass i Arcatraz.
Mop me kao ekspanzija zanima, ali zbilja ne mogu prijeći preko dosadne daily quest rutine, dok mi druge igre bez pretplate pružaju puno bolji sadržaj.
Gledao sam na twitchu stream od Kungena I Scoa raidanje zbilja opet izgleda zanimljivo, ali lješnjake ne bum brao.
MoP se, naprotiv, ne čini tako loš. Daily questova ima dosta, ali su i instance navodno teže. Inače, naletio sam na dosta dobar daily - uskočiš u velikog... nekog majmuna i gaziš neke likove 100/100 :) Fora.
Mop me kao ekspanzija zanima, ali zbilja ne mogu prijeći preko dosadne daily quest rutine, dok mi druge igre bez pretplate pružaju puno bolji sadržaj.
Gledao sam na twitchu stream od Kungena I Scoa raidanje zbilja opet izgleda zanimljivo, ali lješnjake ne bum brao.
Zasto ih onda uopce radis? Mislim da je tebi vise krivo radi moutova ili cega vec kao rewarda od frakcije nego same "opreme" jer iskreno ako ti se neda plati da ti netko tko ih je vec odradio crafta dio geara preko recepata, kupi s AH BOE a ostalo navuci kroz HC dungeone i raid findier i pici pravo u Normal raidove. Previse smaras oko jednog aspekta igre kojeg mozes i preskocit.
Usrani tabard i gindanje HC-a za reputacije je po meni bilo glupo i dosadno, ovaj "daily" sistem mi se svidja daleko vise, rjesim koji questic usput razvalim glavu pokojem ally dok bere tratincice dok cekam 5-8 minuta (na mom serveru) da udjem u dungeon kao DPS i dobro.
Za razliku od prethodne do bola dosadne expanzije, ovdje se bar ima sta radit osim ceskanja mUuUda u Og dok ne popne invite za BG, dungeon ili RAF.
Ajde ti bar igras pa imas pravo i da komentiras, a onaj Razbijach je takav tupi proliv od hatera da se bar potrudi raspolagat cinjenicama umjesto da napamet pise gluposti. . .
Zasto ih onda uopce radis? Mislim da je tebi vise krivo radi moutova ili cega vec kao rewarda od frakcije nego same "opreme" jer iskreno ako ti se neda plati da ti netko tko ih je vec odradio crafta dio geara preko recepata, kupi s AH BOE a ostalo navuci kroz HC dungeone i raid findier i pici pravo u Normal raidove. Previse smaras oko jednog aspekta igre kojeg mozes i preskocit.
Usrani tabard i gindanje HC-a za reputacije je po meni bilo glupo i dosadno, ovaj "daily" sistem mi se svidja daleko vise, rjesim koji questic usput razvalim glavu pokojem ally dok bere tratincice dok cekam 5-8 minuta (na mom serveru) da udjem u dungeon kao DPS i dobro.
Za razliku od prethodne do bola dosadne expanzije, ovdje se bar ima sta radit osim ceskanja mUuUda u Og dok ne popne invite za BG, dungeon ili RAF.
Ajde ti bar igras pa imas pravo i da komentiras, a onaj Razbijach je takav tupi proliv od hatera da se bar potrudi raspolagat cinjenicama umjesto da napamet pise gluposti. . .
Cata je bilo ružno dosadna i bezsadržajna, bar nakon prvog tiera. Tada sam okačio sve na klin i prestao igrati. Mountovi i achivmenti zbilja me ne zanimaju, zanima me najbolji dio igre to je pve (raidovi i 5 man) i pvp (prvenstveno arena). SVe ostalo mi je gubitak vremena jer ga nemam na bacanje. Ja sam se dotakao dailya kao nečeg što je meni loše i nezanimljivo.
Koliko sam skužio valor ne možeš trošiti ako nemaš reputaciju dignutu, a ako ti netko može kraftati te iste iteme onda super, ali ako ne može dolaziš do problema gdje naposlijetku moraš raditi dailye. Što mi se čini kao problem. Prije sam radio dailye (ogrilla, shattari skyguard, netherwing, isle of quel'danas tbc), ali to nije bilo pod mus. iŠao sam tamo kad sam imao volje tjedno 3-4 puta. Većinom bi rješio pola jer bi sat vremena proveo naganjajući hordu ili oni mene. Na kraju poanta je da mi je bilo svejedno hoću li dići exaltedtri tjedna ili tri mjeseca, ali kad ti imaš hrpu valora kojeg ne možeš pretvoriti u gear onda to postaje problem.
Kad god se čujem s frendom pitam ga jel bio u kojoj instanci kaže da ne stigne jer samo radi dailye. Koliko vidim po netu ja nisam jedni koji vajna u vezi toga čak i Lore (Frodo s Tankspota), koji je uvijek pametno obrazloži blizzardove novotarije ovaj je put skinuo gaće i kenjao pola sata o tome kako je to loše.
Heh vi kukate zato jer morate jednog lika proc kroz dnevne questove, sad si zamislite da igrate u hc guildi ko ja pa moram svaki bozji dan proc s 4 lika te questove. Za poludit, i da vjeruj mi nitko ne voli radit 30 q na svakom liku iz dana u dan. Al sta ces mora se (bar u mojoj kozi). Netko je prije par posta napisao da su raidovi teski lol, zato i je prva instanca gotova u 3 dana. Ja sam na svu srecu vidio iz prvog lica i mogu slobodno reci da je samo jedan boss choke u prvoj instanci a to je Spirit Kings.
Sto se tice valora, da istina je moras raditi dnevne q za reputaciju da mozes kupiti iteme s valorom onda. Ali opet dok ti dobijes dovoljno valora da si mozes priustit taj item recimo legsi su 2250 valora do tad ce vec proc vise od 2 tjedna. Dovoljno da lezerno radis dnevne q i dobijes repku. Radi novcica nemoras raditi svaki dan questove, dovoljno je 2-3 dana i imas ih dovoljno za taj tjedan.
Onaj link od DK sta solira Mionee, ona je u mojoj gildi. Zena je preluda stalno solira sama nemoguce stvari :)
Heh vi kukate zato jer morate jednog lika proc kroz dnevne questove, sad si zamislite da igrate u hc guildi ko ja pa moram svaki bozji dan proc s 4 lika te questove. Za poludit, i da vjeruj mi nitko ne voli radit 30 q na svakom liku iz dana u dan. Al sta ces mora se (bar u mojoj kozi).
Jel ovo bila zajebancija il sta? Ko tebe forsira da radis sve te questove?
Forsira me progress koji ako hocu biti u toku drugih gilda onda moram radit sve te dnevne q.
Znaci ti prema WoWu imas isti stav kao ja prema poslu,nesto sto mi se ne da radit al eto jbg moram.
Pa WoW prakticki i je moj posao posto me placaju za to.
Pa WoW prakticki i je moj posao posto me placaju za to.
Haha pa bas sam tio napisat reci ti svom guildu da ti plati gametime ako to vec traze od tebe , ali kazes ti si i placen... eee to je vec druga stvar :D,imas posa iz snova, ja bi bez problema za pare radio 700 dailya na dan.
Ubaci i mene u taj guild :)