Kakvo je ovo ludilo s lootboxovima. Mislio sam možda opet istalirati igru i koju partiju odigrati ali vidim na redditu opču pobunu.
Instaliraj ali nemoj lupati novce u igru koja je postala tesko njesra.
Previse je "pay to win" idiota u medium tenkovima (Leopard 1,STA,Skoda,TVP...) koji kampiraju-snajpaju i ne mrdaju sa par tocaka na mapama.
Ne postoji vise niti T od taktike vec je sada najavaznije platiti i kupiti opremu da sakrijes tenk na mapi i ostanes nevidljiv.
Znaci spoting sistem im je losiji nego na pocetku dok je igra bila u beta verziji...
Instaliras na vlastitu odgovornost, 100% zivciranje,0% uzivanje i opustanje.

Ja tek krenuo sa Švabama i sad sam na Tigeru I, 80% WR, tenk je zabava na gusjenicama, koliko se sjećam na starom acc sam imao oko 48% s njim...s druge strane, postoji li veće govno od kineskog teškaša BZ-166...na papiru solidno izgleda, u stvarnosti je teški šit i blueprintovima sam smanjio expza BZ-68 na pola
Jel ko dobio chieftana ili mbt, kakvi su tenkovi. Ja sam iz besplatnih kutija dobio emil 1951 i sad neznam dal da uzmem jos oko 50 kutijica
Ne radi ništa. Igra je F2P.
Btw. jesam li samo ja ili se Gryphon cini puno preskup? Exchange rate je užasan, bar meni - casual peasantu
Edit: nemam pojma kome sam odgovorio s ovime iznad :)
Mislim da je uvijek takav . Ako si uzeo boxove oko nove godine pun si bio golda, te kasnije si mogao mijenjati kad je povoljan omjer bio.
Mislim na exchange za Gryphon tenk...npr 1.25m kredita za 1%
A to, ja misli da gledaš free exp gold excange. Ja sam mijenjao dok je bio omjer 1:40 i normalnom igrom došao dao 1.800.000 fre exp. Na kraju ga uzeo evo prije 1 h i sviđa mi se.
-to je 'standarni tečaj' konverzije, na već nekoliko primjera kad se tenkić može kupiti za ingame resurse vs novac-pravi.. zaokruži cijenu tenka na cca 100 (125) milja srebra, ako usporedimo s normalnom cijeom običnog 6m ili s popustom 4-5m to je dvadesetak puta skuplje.. no takve iznose ili zlato-višak-količine, imaju samo visa-warriorsi, ne oni koji igraju isključivo đabe, tj tek ponekad uspiješ skupiti i to kombinacijom ostalh resursa kao obveznice i bluprintevi, mogu značajno pomoći.. pogotovo kad s blueprintovima više nemaš što napraviti..
-tj da žele stvarno nešto omogućiti običnim-free gamerima, tad bi mogli omogućiti prodaju-zamjeni svih resursa, npr wau-wau stikersa po bilo kojem tečaju... ili pretumbavanje posada po naciji ili .. no te stvari drže za visa-igrače tj one koji ekšli plaćaju, ingame zlatom.. za onog tko mjesečno potroši recimo 100€ je sve jeftino a sam tenk kupi za pola cijene kad se gleda 'konverzija tečaja'.. itd. tj time samo dodatno iscprljuju obične igrače željom za bilo kakvom zaradom, pri čemu imaju problem da je sad ni 10% igrača u odnosu na prije desetljeće.. i da sad ništa od kemijanja neće pomoći, no nastavljaju jednako daveći kokoš koja nese (zlatno) jaje kako bi danas pojeli kokoš..
-to je 'standarni tečaj' konverzije, na već nekoliko primjera kad se tenkić može kupiti za ingame resurse vs novac-pravi.. zaokruži cijenu tenka na cca 100 (125) milja srebra, ako usporedimo s normalnom cijeom običnog 6m ili s popustom 4-5m to je dvadesetak puta skuplje.. no takve iznose ili zlato-višak-količine, imaju samo visa-warriorsi, ne oni koji igraju isključivo đabe, tj tek ponekad uspiješ skupiti i to kombinacijom ostalh resursa kao obveznice i bluprintevi, mogu značajno pomoći.. pogotovo kad s blueprintovima više nemaš što napraviti..
-tj da žele stvarno nešto omogućiti običnim-free gamerima, tad bi mogli omogućiti prodaju-zamjeni svih resursa, npr wau-wau stikersa po bilo kojem tečaju... ili pretumbavanje posada po naciji ili .. no te stvari drže za visa-igrače tj one koji ekšli plaćaju, ingame zlatom.. za onog tko mjesečno potroši recimo 100€ je sve jeftino a sam tenk kupi za pola cijene kad se gleda 'konverzija tečaja'.. itd. tj time samo dodatno iscprljuju obične igrače željom za bilo kakvom zaradom, pri čemu imaju problem da je sad ni 10% igrača u odnosu na prije desetljeće.. i da sad ništa od kemijanja neće pomoći, no nastavljaju jednako daveći kokoš koja nese (zlatno) jaje kako bi danas pojeli kokoš..
Slažem se sa većinom tvojeg posta, ali da dodam još nešto. Mjesečno 100 eura da netko troši za wot mi je van svake pameti, a tokom ovih 12 godina igranja nisam još sreo nekog ta troši tolko, pa ni približno.Da wargaming sve više uzima pare od igrača to je istina , svako malo nude nove OP rremium tenkove za euriće, mm nisu popravili, novih mapa nema i sl. Igram 10-13 godina, potrošio sam i ja neke pare, ali ako ne želiš ne trebaš potrošiti ni cent i igrati bez problema. Trebat će ti više bez premium acc i prremium tenkova da dođeš to t10 tenkova, ali to je do tebe. Ja zadnjih 2-3 godine živim samo od božičnih loot-boxova. Počastim se za svaki božić sa cca 70 eura (+-10), ugrabim u boxovima cca 30000 golda , 2 premium T8 tenkića i nešto nižeg tier-a, cca 200 dana premiuma i to mi je jednom godišnje dovoljno. Znači 70 eura jednom godišnje, da ga hebeš to potrošiš na jedan izlazak. Ovih 30000 golda prebaciš u free exp kad je exchange rate 1:40 i evo ti 1.200000 free exp. Za to možeš uzeti ako želiš jednom godišnje iz asseble shopa tenk koji želiš.(Normalno da u ovih 3 godine nisam dobio top T8 premium ili T9- dobio Vz 68 i Fv266-dobar je)).
-da.. no ne igramo samo 'mi' .. igra i ostak eu, pa kad usporediš standard-plaće i na što sve trošimo i koliko.. ima ih, naravno sasvim druga ekipa ovisno koliko si mlad-star i ostali 'klasni' kriteriji.. recimo u vezi novca i kome je koji iznos prihvatljiv, za kavu-sladoled ili igru..
-nakupi se.. ja ne plaćam igru, isključivo free, grintanje.. no nije da na sasvim druge gluposti ne potrošim, npr kutija cigareta, trebaš dvije dnevno.. du-d-math, i što je 'pametnije'.. ponekad klinac uzme igru na steamu i to mi je ok 10-60€ par puta godišnje, pa da želim imati isti kriterij i ovo za wot bi nekako sam sebi opravdao .. :) ili drugima? .. runda pića, ponekad kad te jačim tenkom i čistim goldom pelcuju tupsoni popizdiš i pomisliš.. no ipak je to samo igra, veći problem je što nema igrača i time biz iza igre pretjerano forsira premiume-kupnju.. jedini kriterij je novac i to je iz rakursa biza ok, jer i oni moraju od nečeg plaćati račune..
-plaćam parking, kave-cigarete, plaćam netflix, svašta.. i ako usporedimo npr koliko kemijanja-kuknjave juzeri u win ili soft temama oko npr cijene win-licence.. koja je u ovim gabaritima sića kao što i sam gaming pc već troši višestruki iznos u startu npr samo za gpu više klase, pa kad to umnožim s računalima.. sve ostalo postane sića ili problem objektivnog-realnog kriterija pa kupujem svašta, npr kućište jer mi se sviđa ili je potrebnih gabarita eatxa.. a to opet košta, duplo od jeftikanera i većine čisto količinom u ponudi-prodaji koja direktno utječe na cijenu takvih kućišta.. a to je samo kutija, plastika-lim-staklo, koje već imam.. i ode 50-100€ samo tako, dok za posljednje čekam povrat-storno jer nije više dostupno.. i nema već tjedan, pa ću sutra telefonirati gdje je zapelo s povratom 55€.. ono, neš ti problema ili novca.. i kao prikaz nekog sličnog iznosa o kojima se u tim i sličnim trošenjima radi, mjesečno-godišnje.. nakupi se, bez kriterija.. no i to je ok, tj svaka osoba za sebe odlučuje i troši svoj novac na gušt kako želi.. čak i kad nema, tj tad pogotovo, jer kad imaš puno, tad nema tog iznosa koji je važan, no kad nemaš a sebi ili nekome tebi važnom kao klincu želiš nešto skuplje dati tad mada nemaš to daš.. kako se kaže 'od srca'.. i tad to 'objektivno' vrijedi x10 puta više, odnosno i tome služi novac, posao, život.. trošiti na piće, drogu, kurabe, nogomet, obilazak piramida.. sad se brazos ženio u veneciji.. ono, ode novac, .. na što? na pizze? ili prijatelje? kad svedem račun, realno, ugodnije se osjećam kad ja platim rundu ili pizzu ekipi nego brezos kojeg ženka suprotnog spola vidi kao kasicu, ljubav i ljubav.. svadba, fešta.. a i oni su ljudi, mali-jadni-jalni-sretni i nesretni.. pa troše na tartufe i rolexe nadajući se da kad već penisenlarđement nije pomogao protiv ženke barm to pomaže dok traje ili ovisno o klauzulama predbračnog..
-što je kome puno, ljudima istočno-južnog djiela eu, srednje-zapadno-sjevernog? švicarcu koji prosječno ima plaću 5-naviše.. ili albancu koji ima nulu manje ako je direktor.. a roditelj djetetu želi sve to priuštiti, što imaju i drugi, ajfon, igre, .. životni standard, pizza, .. koju čak i brezos ima na svadbi, jer smo ispod kože svi krvavi pa i isti.. jedino što on mora odbrojati za isti gušt par nula više nego ostatak populacije i opet ne sa svojom ekipom, onima s kojima ne bi bilo važno jel rolex košta 30.000 ili 3€.. a novac je na kraju priče samo neki neobičan papirić, zapis, nešto čime raspolažemo i trošimo.. i važnije je ne koliko nego kako, trošimo ili steknemo.. o tome kako ćemo se tad osjećati, sretno-tužno.. gušt.
-pa ja ne 'osuđujem' one koji troše.. na bilo što, njihov izbor, hobi, gušt.. može to biti boca domperignona, može i burek na okretištu ili pecanje u obližnjoj bari kao i lov na sabljarke putevima starca na hemingwayevom moru.. :) .. i to ne zato jer ja trošim pa tako opravdavam druge-sebe.. nego jer trošim na npr cigarete, što je štetno + skupo... i godišnji iznos možemo grubo zaokružiti na +3000€.. ili 10€ dan.. pa tad kad postavimo objektivne kriterije, što je skupo-jeftino? za što se isplati potrošiti ili zašto bi mi tad igra-soft ili nešto drugo bilo skupo, kad cigarete koje truju plaćam više? .. (ok, zvuči kao posipanje pepelom, no .. kriterij!)..
-i da, kao mali offtopic, no ipak je to i wot tema.. trošenje-iznosi i gušti, .. pa do tog da je smisao života i u tome, trošiti na gušte, ne samo na režije kao i samo postojanje igara-zabave i rezime, treba igrati s guštom, bez tog ne vrijedi igrati-raditi bilo što.. a tad ni cijena nije kriterij nego samo potrebna količina ili cifra na novčanicama... :)
edit: .. i ako nije jasno, ni jedan cent nisam potrošio na plaćanje wota-računa-premiuma i sl. .. igram s guštom, čak to nije krtiterij nego nešto kao karakter-navika. Problem s wotom je što takvim frosiranjem novca stvaraju nemoguću atmosferu za hobitstički gaming iz gušta.. a ja im kao iz inata ne dajem ni centa ili kako to već 'racionaliziram' sam sebi.. :)) ..