Tomb Raider (Reborn)

poruka: 605
|
čitano: 118.548
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

*****sadržava možebitni spojler*******

Veliki sam ljubitelj i fan ove franšize pa evo da podijelim svoje viđenje NOVE Lare...igra je grafički predivna... zadnji put kad sam doživio/vidio taj WOW osjećaj je bio Crysis 1 i sa sadašnjom 3-com spada u današnje vizualno najljepše zasada ove god. ... igra je posudila neke elemente od drugih kao što su Zelda, Far Cry 3, Max Payne, Batman Arkham City, Crysis 1, Rage, Uncharted, serije Lost (samo neke koje su mi pale napamet, no to je danas normalno u toj industriji što je u jednu ruku dobro u drugu baš i ne, no budimo realni mislim da se više nema šta izmišljati... previše je igara izašlo da je do toga moralo doći, barem sam ja dobio takav osjećaj igrajući je)... uglavno igra mi je napeta, zanimljiva priča iako ne i nova, kamera je vrhunska i ponekad imam dojam da gledam neki odličan film/dokumentarac /seriju vrhunske proizvodnje pod palicom vrhunskog režisera. ...Lara je dobila osobnost i nekako prolazim ono što i ona kroz igru igrajući što prije nije bio slučaj...nekako se više osjećam povezan s njom kroz igru...sviđa mi se koncept napredovanja/učenja/skupljanja/istraživanja, kamp i mogućnost vraćanja na lokacije što produžuje igru, dopada mi se i što će ponekada totalno neočekivano komentirati neke predmete/crteže uz koje prolaziš il gledaš, dodano je i ponešto iz RL-a pa dobiješ dojam da je doista živa i da živi u našem vremenu (fora sa Gordonom Ramsayem ili made in China sarkazam{#}.

Ono što je možda loše je nekako prelagana igra, koda se htjelo privuć novu publiku (što sam se uvijerio čitajući neke komentare po netu kako nisu nikad igrali, bila im mrska, teška al ovu će igrat jer je sada drugi koncept {#}) jer stari naslovi su samo za hard core uglavnom jer treba uključiti mozak a ovdje toga nema, kad nešto i treba riješit sve je u istoj prostoriji nema više lutanja od grada do grada il prostorije do prostorije u kojoj treba opet riješit zagonetku da dobiješ dio koji ti treba za novu zagonetku di si zapeo što je znalo živcirati al meni to osobno nekako fali, mogli su dodat par takvih situacija pa sigurno nebi na yt-bu tako brzo nikli prohodi i to uglavnom onih kojima je to posao i ta nova generaciija koja zna igrat samo fps pa se i prema ovoj tako odnose i jedini cilj im je proć igru što prije i krenut na novu a njihovi pratitelji u njima vide bogove koji sve znaju ...žalosna nova generacija igrača {#} ...što se tiče kontrola prije sam sve TR igrao na tipkovnici no ovu sam odlučio sa đojstikom jer imam osjećaj da je s njom nekako današnju Laru lakše igrati (dok za stare mi je lakše tipkovnicom) možda i zbog neprijatelja jer prije je sama ciljala a sada moraš sam što mi isto ponekad fali kad ih je više (očekivao sam manje ljudskih a više tipičnih TR neprijatelja koje očekujem u novim nastavcima koje ćemo sigurno dobit i baš me zanima dal će i tada morat radit i nadograđivat nova oružija, dal će bit sama il sa nekom ekspedicijom jer ako je sama malo je teže imat osobniju priču) ...uglavnom ima + eva i - nusa zavisi iz koje perspektive se gleda, koju je volio prije volit će i sada iako će im bit pomalo čudna ...definitivno moja preporuka i mojih dobro "BAČENIH" 369 kn ...eh da možda bi ubuduće mako ove mini zadatke/igre razbijaj lampe, pali zastave, pali vatru na kipovima itd. jer osim xp-a nekako mi to i nepaše u ovaj svijet iako produžuje igru, a sad se idem vratit igri, jučer sam zapeo u grobnici pa se danas osjećam nešto pametniji jer znam da gledam u riješenje samo ga nevidim a kad prođem osjećam se dobro znajući da sam ju pobijedio iako se sam sebi smijem kako to nisam mogo riješit iz prve al to je taj draž kad zapneš i neide pa moraš odustat i vratit se kad misliš da imaš novo riješenje {#} ...još nešto -  jel još ko ima problem sa spajanjem na multy jer meni se spaja ali ništa nenalazi za bilo šta koda niko neigra multy ??!?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 2:57 (9090).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Tomb Raider (Reborn)
da, te grobnice malo sadrze starog duha.
ali glavni quest je poglupljen.
em sto te previse vodi za ruku
em nema nikakvog izazova
da sam htio akciju, igrao bi far cry3.

ovako nisam ni jednom bacio gamepad od pod...

ponavljam igra je odlicna
ali cini mi se da je kraj visokobudzetnim mozgalicama.
13 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

pozdrav ljudi,jel neko presao igru,zapeo sam kod rusa kad ona bjezi zavezanih ruku,ne mogu rjesiti onog frajera sto ju nadje,koje tipke da koristim,vec pola sata se zezam pa ako neko preso nek se javi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tomb Raider (Reborn)

Kako je igra optimizirana/zahtjevna? Ne znam isplati li mi se uopće ispobavati na mom slabašnom PC-u.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DESKTOPKING kaže...

pozdrav ljudi,jel neko presao igru,zapeo sam kod rusa kad ona bjezi zavezanih ruku,ne mogu rjesiti onog frajera sto ju nadje,koje tipke da koristim,vec pola sata se zezam pa ako neko preso nek se javi

Nez jel u pravom trenutku moras stisnuti E ili F.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
14 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Kako je igra optimizirana/zahtjevna? Ne znam isplati li mi se uopće ispobavati na mom slabašnom PC-u.

mozes bez problema na medium

ja igram na high

14 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

samo ona cetiri outfita ili?

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.

1 0 hvala 0
17 godina
plug-in kaže...

Najbolje da je Lara ponesla ormar na izgubljeni otok.. Štikle i tako to...

ššššš - možda su u šumi
14 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
plug-in kaže...

dam se kladit da ima jbzovne noge.. {#} samo cekam neki mod za kratke hlacice..

xfact
12 godina
protjeran
=xfact= kaže...
doktor1 kaže...
plug-in kaže...

dam se kladit da ima jbzovne noge.. {#} samo cekam neki mod za kratke hlacice..

Možda nije obrijala pa zato sakriva XD

14 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
plug-in kaže...

ajme doktore, prvo me popljujes jer sam rekao da mi je potreban mob na ruci, sad sarkazam i mudrovanje.. 

stvarno si agresiva majoli, neka ti netko donese casu vode sa secerom. 

17 godina
plug-in kaže...
doktor1 kaže...
plug-in kaže...

ajme doktore, prvo me popljujes jer sam rekao da mi je potreban mob na ruci, sad sarkazam i mudrovanje.. 

stvarno si agresiva majoli, neka ti netko donese casu vode sa secerom. 

{#}

ššššš - možda su u šumi
15 godina
Tomb Raider (Reborn)

Lol recover the tools, i onda donesem jedan ključ i šerafciger, lol.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 6 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

Mozeli mi netko obijasniti opciju za grafiku u TOMB RAIDERU

V-SYNC IMAM OPCIJU OFF

DUBLE BUFER

TRIPLE BUFER

STO DA STAVIM I KOJA MI OPCIJA JE NAJBOLJA A GRAFICKA MI JE HD 7850

I STO JE TO SSAO U ADVANCE GRAFIKS

I DIPER OF FIELD STO JE TO ISTO OPCIJA U ADVANCE GRAFICI

Adrian Sutil
Moj PC  
1 8 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

lol

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

Oko TressFX-a - igra (a posebice TressFX) je razvijana u suradnji s AMD-om  i TressFX nije optimiziran za Nvidijine kartice. To dovodi do toga da framerate na GTX690 sa 60+ FPS padne na ispod 30 kada se uključi Real-Time hair. Nvidia radi s CD-om na rješenju problema, a izgleda da će trebati novi driveri i zakrpa za igru. Nadalje, BSN* neslužbeno doznaje da sve više novih naslova (CryTek (Crysis 3), Irrational Games (BioShock Infinite), Ubi Soft (Far Cry 3), Maxis (Sim City), Electronic Arts, Square Enix, ...) nastaje u suradnji s AMD-om - Nvidia se orijenira na Tegru, tako da manje ulaže u razvoj igara kroz TWIMTBP program.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 16:17 (hrx).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Tomb Raider (Reborn)

Jbt dokle će ova kiša i oluje i gromovi biti? 

0 5 hvala 0
15 godina
KonorKenvej kaže...

Jbt dokle će ova kiša i oluje i gromovi biti? 

Pa nezz, ja sam prešao preko 50% i stalno su kiša i oluje. Zapravo nisu, ima djelova di je baš mirno, ali čim se nešto bitnije dešava oluje su i gromovi.

Ako si pratio priču ubra bi da je to radi one božice himiko ili tako nekako, jer je otok kao uklet ili šta već.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
doktor1 kaže...

Meni se čini da ljudi zaboravljau pojam "video igre"...

Ovdje se žali na stvari: "prebrzo postane Rambo", "padne i preživi", "100 puta izbjegne smrt pod grotama/neprijateljima"......

Pa dali ljudi zaboravljaju da igraju video igru, da to nisu prave sise i guzice, da to nije "real life" nego da je to video igra kvragu...

Da su napravili čisti copy/paste prvog Tomb Raidera svi ovi koji kukaju kako "to nije Tomb Raider" bi prvi rekli da su "samo" zapakirali staru igru u novu grafiku!! Sigurno!!

Pa ova sranja o preživljavanju i Rambo pristupu... Pa sve igre i filmovi sličnog tipa su takvi! Ono, ljudi bi htjeli da to bude "stari" Tomb Raider, ali da se ne ponavlja, da nema akcije, da nema ovih "filmski efekata" itd...

Ima promašaja u video industiji sigurno, ali ovo nije promašaj... Odlična igra, (koja NIJE SANDBOX žanr) i kako je Danny rekao pošto su radili reboot mogli su napravit šta su htjeli... A napravili su odličan posao!

I ova kukanja su smješna...

Ako si igrao prvog tomb raidera valjda si primjetio kako ovaj nema previše sličnosti s njime tako da ti tvrdnja ne stoji...

17 godina
Tomb Raider (Reborn)

ima li tko da mu se s novim nvidia beta driverima pojavljuju random crne crte? ništa strašno,ali sam picajzla i iritira me {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

Pozdrav Bugovci zanima me je li igra ima velike zahtijeve, i kako je optimizirana?

Hoće li raditi na mom PC-u?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ajdin99 kaže...

Pozdrav Bugovci zanima me je li igra ima velike zahtijeve, i kako je optimizirana?

Hoće li raditi na mom PC-u?

Dobro je optimizirana, trebala bi raditi. Igraj se malo grafickim postavkama i rezom dok ne dobijes zadovoljavajuci omjer..

15 godina
neaktivan
hrx kaže...

Oko TressFX-a - igra (a posebice TressFX) je razvijana u suradnji s AMD-om  i TressFX nije optimiziran za Nvidijine kartice. To dovodi do toga da framerate na GTX690 sa 60+ FPS padne na ispod 30 kada se uključi Real-Time hair. Nvidia radi s CD-om na rješenju problema, a izgleda da će trebati novi driveri i zakrpa za igru. Nadalje, BSN* neslužbeno doznaje da sve više novih naslova (CryTek (Crysis 3), Irrational Games (BioShock Infinite), Ubi Soft (Far Cry 3), Maxis (Sim City), Electronic Arts, Square Enix, ...) nastaje u suradnji s AMD-om - Nvidia se orijenira na Tegru, tako da manje ulaže u razvoj igara kroz TWIMTBP program.

TressFX ne radi dobro ni na AMD-ovim karticama. Desava se ista stvar kao kod Nvidije.

13 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

Zanima me kad se zavrsi glavna prica dal se moze i dalje igrati,rjesavati one kampove i to..ili automatski zavrsi poslije zadnje misije,ako je neko presao pa da odgovori

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
moze se nastavit
17 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

TressFX ne radi dobro ni na AMD-ovim karticama. Desava se ista stvar kao kod Nvidije.

Kod mene radi super i bez većeg pada frejmrejta, a kod frenda uopće ne radi. Vrlo slične konfiguracije, nema pravila.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
15 godina
plug-in kaže...

Kako se mijenja obleka? (ili je automatski?)

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Kod mene radi super i bez većeg pada frejmrejta, a kod frenda uopće ne radi. Vrlo slične konfiguracije, nema pravila.

Kako mislis ne radi? Nije igrivo zbog malog broja frejmova ili?

16 godina
neaktivan

Nisam rekao da dobro radi na svim Radeonima. Prema AMD-u, TressFX zahtijeva visoke DirectCompute performanse i optimiziran je za GCN arhitekturu.

Pad frameratea kod 7970 je oko 30%, a 7700 oko 40%, a ta dva čipa bazirana su na GCN arhitekturi. Gledajući DirectCompute performanse, 6970 (VLIW4 arhitektura) ima 40-50% lošije DC performanse u odnosu na 7970 (GCN arhitektura), ali je pad frameratea, prema donjoj slici, oko 90% (za očekivati bi bio pad frameratea od oko 60%)  - očito je da nisu rađene optimizacije za VLIW4/5 arhitekturu.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan
hrx kaže...

Nisam rekao da dobro radi na svim Radeonima. Prema AMD-u, TressFX zahtijeva visoke DirectCompute performanse i optimiziran je za GCN arhitekturu.

Pad frameratea kod 7970 je oko 30%, a 7700 oko 40%, a ta dva čipa bazirana su na GCN arhitekturi. Gledajući DirectCompute performanse, 6970 (VLIW4 arhitektura) ima 40-50% lošije DC performanse u odnosu na 7970 (GCN arhitektura), ali je pad frameratea, prema donjoj slici, oko 90% (za očekivati bi bio pad frameratea od oko 60%)  - očito je da nisu rađene optimizacije za VLIW4/5 arhitekturu.

Tacno je to za HD6970. Meni je igrivo kada je Lara udaljena, no u scenama kada ona bude jako blizu, odnosno njena kosa, onda dolazi do ogromnog frejm dropa. 

Evo jos nesto: http://www.pcgameshardware.de/AMD-Radeon-Hardware-255597/Tests/Tomb-Raider-PC-Grafikkarten-Benchmarks-1058878/

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 23:31 (Almin94).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice