The Witcher 3 izdvojena tema

poruka: 6.116
|
čitano: 1.036.682
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: The Witcher 3
Odoakar kaže...

Nisam primjetio neku razliku, ali igram na Ultra sa 50-ak fps, tako da nisam baš relevantan za komentirati.

Uglavnom nakon 50h igranja, našao sam jedan problem s igrom - exp gain je totalno nebalansira, te igra postaje smiješno lagana na Broken bones težini. Sa story questovima sam još u Novigradu, lvl 12 recommended, a ja sam lvl 20! I to čak bez da sam odradio hrpu sidequestova, jednostavno par story questova i sidequestova je bilo dovoljno da sam sad 10 lvl iznad nekih 60% dostupnih questova, te se većina borbi svodi na snoozefest gdje samo spammam x. Što je stvarno šteta, jer kad se borim s monsterima mog levela, za biti poprilično napeto.

U početku sam bio protiv level scalinga, ali sad vidim da je ovo još veći problem. Definitivno trebaju srezati exp koji se dobije od story questova za nekih 70%, i povećati recommended level za hrpu story questova. Plus povećati cijeli Skellige za nekih 10-ak levela. Mislim da kad završim Novigrad storyarc da ću doći u Skellige sa lvl 25 geraltom i one-shotat sve.

Ako počistis SVE questove i side questove u Velenu uključujući Witcher i treasure questove, IMO mislim da ćeš bit max negdje 21-22 lvl. Neka me ispravi netko ako sam u krivu. Stvarno sam rješavao sve što se rješavat dalo, zujao satima okolo bez da sam dirao questove, znači rezao monster populaciju :), i računam kada kompletno počistim Velen da ću bit cca lvl 20.

A vidim sad su radili neki rebalans sa XP u novom patchu iako nisam baš pratio detalje.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
16 godina
The Witcher 3

Max teoretski lvl je 70, sa expanzijom će bit dignut na 100. Tako sam barem čitao i da ima potvrđeni lvl 56. Da li je išta preko lvl 35 potrebno... vjerujatno ne. Možete uvijek pratit priču sa pokojim sidequestom, dizat težinu i slično i bit će vam igra zabavna. Svjesni su i oni da je sve preko lvl 30-35 pretjerivanje, ali dostupno je onima koji to baš žele.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...
Odoakar kaže...

Nisam primjetio neku razliku, ali igram na Ultra sa 50-ak fps, tako da nisam baš relevantan za komentirati.

Uglavnom nakon 50h igranja, našao sam jedan problem s igrom - exp gain je totalno nebalansira, te igra postaje smiješno lagana na Broken bones težini. Sa story questovima sam još u Novigradu, lvl 12 recommended, a ja sam lvl 20! I to čak bez da sam odradio hrpu sidequestova, jednostavno par story questova i sidequestova je bilo dovoljno da sam sad 10 lvl iznad nekih 60% dostupnih questova, te se većina borbi svodi na snoozefest gdje samo spammam x. Što je stvarno šteta, jer kad se borim s monsterima mog levela, za biti poprilično napeto.

U početku sam bio protiv level scalinga, ali sad vidim da je ovo još veći problem. Definitivno trebaju srezati exp koji se dobije od story questova za nekih 70%, i povećati recommended level za hrpu story questova. Plus povećati cijeli Skellige za nekih 10-ak levela. Mislim da kad završim Novigrad storyarc da ću doći u Skellige sa lvl 25 geraltom i one-shotat sve.

Ako počistis SVE questove i side questove u Velenu uključujući Witcher i treasure questove, IMO mislim da ćeš bit max negdje 21-22 lvl. Neka me ispravi netko ako sam u krivu. Stvarno sam rješavao sve što se rješavat dalo, zujao satima okolo bez da sam dirao questove, znači rezao monster populaciju :), i računam kada kompletno počistim Velen da ću bit cca lvl 20.

A vidim sad su radili neki rebalans sa XP u novom patchu iako nisam baš pratio detalje.

Ja sam već sad lvl 20 uz hrpu neriješenih questova u velenu, trenutno rješavam lvl 12 story questove (triss, vernon roche, phillipa)...Rekao bih da sam odradio nekih 50% dostupnih questova i ? markera u velenu, i igra mi je prelagana negdje od kad sam bio lvl 12-13. Završit ću pa početi death march iako vidim da se ljudi tuze da je i to prelagano jednom kad overlevelas content.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 14:00 (Odoakar).
16 godina
The Witcher 3

Neboj se, neće ti ti side questovi davati toliko XPa koliko mislis :)

A što se težine tiče, za prva dva dijela, pogotovo dvojku su se mase (čitaj njubare) žalile da je preteška igra, a sad su kao i svaka prava franšiza sa ciljem obuhvaćanja što šire publike napravili laganiju igru. Nedostatak izazova u borbama u kasnijim stadijima na stranu, pogotovo kad se ufuras nakon 30tak sati igre, igra daje dosta toga u čemu se može uživati osim same borbe.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Witcher 3

Tu si u pravu, meni je TW2 taman bila pogođena tezina, al znam da se ekipa masovno bunila.

Jedino ne mogu ni zamisliti koliko lagana je 'just for the story' tezina u TW3...kuzim da su isli zadovoljiti sire mase i ne smeta mi to, jer igra je toliko ogromna u ambicijama da ne bi ni postojala da nema prihoda od te mase. Ali barem su mogli vece tezine napraviti puno tezima. Al mislim da definitivno moraju napraviti rebalans levela, jer mi je totalno glupo da dodjem u skellige i radim questove lvl 12. Kuzim da je ideja bila da mozes birati hoces u Novigrad ili skellige, ali bolje bi bilo da progress u igri ide velen - novigrad - skellige, pa kad dodjes tamo kao lvl 20 lik da te docekaju lvl 20-25 questovi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 14:48 (Odoakar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Odoakar kaže...

Igraj na death mrach tezini, mnogo je bolje i izazovnije. Na arhipelagu Skelliga su cudovista dosta ogroma i vrlo visokog levela, tako da ne znam oces li moci da ih one shotas...

12 godina
neaktivan
The Witcher 3

I završih main story prije kojih pola sata... 70 sati mi je trebalo. Imam kojih 10tak sivih side questova što su ostali (većinom borbe i skupljanje karata, odradit će se i to).

Svekupno igra 9.5/10, jedino me iritiralo to što je igra prelagana (prešao sam na death march).

Tko se žali, smotan je. Samo treba ulje, quen (yrden je drugi najkorisniji sign, esencijalan za wraithove), pokoji potion i dodge (alt). I po 10 levela veći protivnici će pasti. Za razliku od dosta ljudi koji su se često žalili, nisam imao nikakvih problema ni s crashanjem ni s glitchevima.

Grafika odlična, gameplay još bolji, priča šlag na kraju. GOTY.

Triss / Yen :

S obe, pa na kraju ni s jednom, story of my life

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Comi123 kaže...
Odoakar kaže...

Igraj na death mrach tezini, mnogo je bolje i izazovnije. Na arhipelagu Skelliga su cudovista dosta ogroma i vrlo visokog levela, tako da ne znam oces li moci da ih one shotas...

Adje bar nesto, to me malo tjesi.

Smijesno mi je recimo i da je quest za prvim ugpgradeom Bear opreme lvl 16, a quest za samom osnovnom bear opremom je lvl 20. Ili quest od phillipe je lvl 12, a da bi dosao do njega treba doci do rochea, sto znaci da treba odraditi dijkstrin quest, tako da kad to sve zbrojis nema sanse da ces biti ispod lvl 15-16 kad krenes na taj quest. I onda ti dodje po prvi put fire elemental i rasturim ga bez ulja, signova, bombi. Samo fast attack i strong attack.

12 godina
neaktivan
The Witcher 3

Link na steam review ako nekog zanima više detalja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
The Witcher 3

Stvarno mi nisu jasne žalbe da je igra "prelagana". Igram na predzadnjoj razini i mislim da je lijepo pogođena. Čak i sada na 20 levelu znam nadrapati od grupe negativaca levela npr. 12 ako bez veze uletim među njih.

Po meni, borba je, na ovoj težini koju sam probao, vrlo pristojno napravljena. Ukoliko uletiš bez veze bjesomućno lupajući po lijevom mišu, nadvladat će te i slabiji protivnici. No, ukoliko se propisno pripremiš, te paziš i razmišljaš u borbi, možeš potpuno dominirati borbom i protivnicima. I s 20 levelom treba paziti da izbjegavaš gužve, da digneš blok, da se popije neki potion, baci neki spell, namaže neko ulje. Točno tako bi trebalo i biti.

Na početku je bilo posebno teško jer par primljenih udaraca znači smrt, no Quen (abuse?) tu značajno pomaže. Dodatan problem je što skakutanje u stranu ne garantira imunost od ozljeda, barem dok se ne nauči i ta vještina.

Sada na 20. levelu, nakon hrpe teških bitaka i teško nabavljene opreme, ipak generalno osjećam neko olakšanje, no tako bi trebalo i biti! Zato i mrzimo level scaling, ne???

Na kraju, meni Geraltovo umiranje totalno trga immersion, pa nastojim da se to što manje dešava, dakle bez nekog save scumminga. Jednostavno ne vidim poantu u igranju iste bitke 5 puta jer to je "izazov" ili da bih poslije uspoređivao e-penis na forumu. Meni je bitnije da priča ide fluidno i da je kompletno iskustvo "immersive". Igranje super-teških "boss" bitaka 10 puta za redom ostavljam onima koji boluju od konzolitisa.  ( <-- PC Master Race comment  ).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Witcher 3

Ne znam, meni je jednostavno prelagano za sad, umirem jedino kad se skotrljam niz provaliju ili padnjem s ljestava. Plus, quen je sign koji najmanje koristim, jedino protiv fogleta. U signove nisam ulozio niti bod, vec sam isao u alchemy - potioni/bombe/oil jednostavno rasturaju kad se malo upgrade-a skill tree i kad su enhanced verzije.

Al sto jest, jest, questovi su cisto savrsenstvo. Scena danas, pricam s Mengeom a u sobi do Triss cupaju nokte. . Baš mi nekako nelagodno bilo, toliko su jake emocije koje igra stvara.

Inace, zanimljivo je da u questu kad od phillipe pronadjemo kristal i igra nudi da ga se odnese Triss ili Radovidu, da postoji treca skrivena opcija, a to je da ga se odnese yen. To me kopka cijeli dan, dao sam ga triss, a onda pod quest logom vidis da je failed mogucnost da ga odneses yen.

Plus, ne znam da li je netko odradio quest od Lamberta, kad se on i geralt dosetaju do lika koji je ubio lambertova frenda i sad je opcija što s tim likom. Ja sam ga ostavio na zivotu jer sam nasao kod bandita Hammonda poruku u kojoj mu tip šalje odbijanac i očito se više ne bavi kriminalom. Al Lambert je propisno popizdio na Geralta, pa se sad mislim možda sam ga ipak trebao ubiti jer ipak je bio u tom krugu kriminalaca. Ali glupo mi došetati liku u kucu i ubiti ga pred zenom i dvoje djece.

Uglavnom, questovi su toliko dobri da cu izdrzati sto nisu dovoljno izazovni.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 18:28 (Odoakar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Odoakar kaže...

Al sto jest, jest, questovi su cisto savrsenstvo. Scena danas, pricam s Mengeom a u sobi do Triss cupaju nokte. . Baš mi nekako nelagodno bilo, toliko su jake emocije koje igra stvara.

Taman prije nego što je trebalo doći do toga, s nikad većom odlučnošću i žarom kliknuo sam na "I had enough of this shit", te upropastio cijeli "suptilni" pristup i pobio sve prisutne. Nikad se nisam bolje osjećao upropaštavajući jedan "lukavi" plan. 

11 godina
neaktivan
The Witcher 3

Također,imam taj pristup u igri da ne dam na svoje :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Witcher 3

Ja sam isto to napravio u bojazni da me Triss poslije nece htjeti za svog muzjaka.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Witcher 3

ja ciljam na yen, pa sam riskirao:) doduse, otelo se malo kontroli, stvarno sam mislio da igra blefira i da nece do toga doci, kadli ono...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Odoakar kaže...

doduse, otelo se malo kontroli, stvarno sam mislio da igra blefira i da nece do toga doci, kadli ono...

Što se tiče emocija, reagiranja na side questove, njihovu priču i kvalitetu - Witcher 3 nema premca.

Stvarno mi nije svejedno bilo kad sam vidio da su Crones ubile i raskomadale onu djecu koja su mi prije toga pomogla naći Johnnya, uz pošalice i igru.

Baron i njegovo dijete i žena, pa skoro svaka noonwraith i njezinna priča (mogu se pronaći detalji u journalima i slično)...

17 godina
The Witcher 3

Mod je gotovo; cutscene lighting u igri. To je osvjetljenje prikazano na E3 2014 gameplay traielru.

Najbolje se vidi po noći i u Novigradu kada sjene imaju utjecaja na NPCe naspram Ultra /običnog osvjetljenja gdje likovi "svjetle"

Usporedba Cut scene / Ultra

Uskoro će ga izbacit

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 22:08 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Yen je hladnokrvna kućka (bar zasad, još nisam bio na Skellige), ne znam zašto bi je iko odabrao ispred Triss

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 22:47 (The Unforgiven).
11 godina
neaktivan
The Witcher 3

Jel' moguće kako obje odabrati ? -.-

0 0 hvala 0
15 godina
Mislim da je, al necu si spojlat nista citanjem walktroughova kako, ne preporucujem ni tebi, igraj i kamo te igra odvede, ovo se ionako prelazi bar 3 puta.
One ring to bring them all and in the darkness bind them
14 godina

70 sati, 25lvl, tek sada došao u kaer morhen..... pretpostavljam da kad završim da ću imati nekih 100 sati i lvl 30 odprilike 

Ono opijanje sa pajdašima u kaer morhenu je nešto najbolje što sam vidio u igri. "Let's summon some bitches." Klasik  I onda kasnije transić party u yen-inoj sobi i onda nas na kraju yen potjera sve u krevet na spavanje.  Predobro  

Inaće, opredjelio sam se za triss, yen sam od*ebo totalno. 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
15 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

Yen je hladnokrvna kućka (bar zasad, još nisam bio na Skellige), ne znam zašto bi je iko odabrao ispred Triss

Čitao sam knjige, tako da mi je to nekako imalo više smisla biti s yennefer. Jednostavno, ona i geralt su sudjeni jedno drugom. A i kad poslusas pjesmu od priscille, jasno ti je s kim geralt mora biti

Inace, ova stvar na kojem god je jeziku slusam je savrsena.

16 godina
The Witcher 3

Sve ove priče kak je igra "prelagana", nek se javi ko ju je prešo bez autosave i quick save/load  opcija, ko je jedini save radio kad je gasio igru i onda nastavljo - jer jedino takvi mogu pričat o laganoj igri.

A takvih nema.

Svi krepaju, onda pripreme sve što im treba za trenutni combat, prođu ga ko od šale i nakon toga prodaju pamet kak je bilo lagano - i ne mislim tu samo na witchera, već na večinu naslova.

Da, ima laganih situacija, ima ekstremno laganih igara i da, izlevelani queen znatno olakšava situaciju. Sa druge strane igrat protiv monstera isti ili veći level od sebe na največoj težini nije baš "šetnja parkom".

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 0:05 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

nek se javi ko ju je prešo bez autosave i quick save/load  opcija, ko je jedini save radio kad je gasio igru i onda nastavljo

Zašto bi to itko radio? Čisti mazohizam. Izgleda da je cilj što više frustracije, a ja budala mislio da igre služe da se čovjek zabavi 

12 godina

Ja od kad sam stavio na najlakšu težinu, dobio sam novu volju za igranjem. Sve do tada mi je bilo mučenje. Sad se mogu opustiti i uživati u priči, likovima i beštijama (stvarno ih ima puno vrsta).

PSN - DeniZg80
10 godina
neaktivan
The Witcher 3

bok svima, imam problem u witcheru 3 kad izronim iz vode jednostavno me izbaci iz igrice. jel bi mi netko mogao reći kaj da napravim? hvala

instalirao sam patch 1.4 i 1.5 ali nista

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivankona kaže...

bok svima, imam problem u witcheru 3 kad izronim iz vode jednostavno me izbaci iz igrice. jel bi mi netko mogao reći kaj da napravim? hvala

instalirao sam patch 1.4 i 1.5 ali nista

Nažalost mislim da ćeš morati instalirati Bioshock 1 & 2 i igrati samo te dvije igre.

11 godina
DeniZg kaže...

Ja od kad sam stavio na najlakšu težinu, dobio sam novu volju za igranjem. Sve do tada mi je bilo mučenje. Sad se mogu opustiti i uživati u priči, likovima i beštijama (stvarno ih ima puno vrsta).

I uzivas da ih 1 shootas,fun,fun bas ono Witcherovski pravo :)

15 godina
neaktivan
The Witcher 3

Ja na death march ne one shotam, ali redovito unutar 2 sekunde sijecem udove svima sa Whirlom. Zaista op, kad se pocnete vrtjeti sve oko vas gubi glave.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Wack kaže...
DeniZg kaže...

I uzivas da ih 1 shootas,fun,fun bas ono Witcherovski pravo :)

Pa hebemu jesam li badass Witcher ili ne.

Ali nije baš one shottanje. Treba bar 2-3 udarca za normalnog moba, a znam ponekad i zaginuti na witcher contractima (npr. Swamp thing contract).

PSN - DeniZg80
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice