jos jedna stvar za one kojima je igra prelagana..zar nije u svakoj TES igri do sada bilo da ako znas kako igrat, kako se levelat, uskoro postanes godlike, bez obzira na tezinu ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
stari bez uvrede ali ti ili trolas namjerno ili si pao s Marsa. O tome i pričamo, to je ključ problema što nema pišanja krvi, nema izazova, igras je EASY mod namjenjena za casual igrače. kao takvu mi se neda završavati sve questove i otkriti sve dijelove mape jer izazova više nema. i istina da mozes kupiti sve matse od blacksmitha, a mozes i naci rudnike i ici majnati, tvoj osobni stav sto i kako ces napraviti jeli.
najbolje da zakljucimo raspravu da se tebi igra ne svidja i da je nemoras vise igrat i istrazivat, jer ti se neda
ocito si pre dobar u igranji i najbolje je da nadjes neku drugu igru koja ce ti biti teza, kaj ne?
izgleda da su ipak napravili malo pre lagan najtezi nivo, ali kad imas najjaci armor koji postoji u igrici i skilovi su ti na max, pa normalno da ce ti vecina neprijatelja biti lagana, jer ocito protivnici imaju limite koji bi se mogli jedino rijesiti kvantitetom, a ne kvalitetom.
IMHO pojacavanjem protivnika, samo bi se doslo do situacija da neke nikako nemozes prec
puno bi bilo jednostavnije da se pojacava broj protivnika, tj. tamo di se pojavljuje 1 zmaj da se pojave 2, tamo di se pojave 2 da se pojave 4 i sl. znaci da se poveca broj protivnika
ali to je vrlo tesko, jer je ogranicenost prostorom i ocito igra nije tak zamisljena
vec je sve receno u ovoj diskusiji za tezinu..problem sa master tezinom je sto je kasnije manje vise normalna tezina, ali u pocetku, do lvl-a 15 je jako tesko..da je master jos teza, niko se ne bi levelo u borbi ili nesto, svi bi skupljali biljcice, udarali npc-jeve koji nece uzvratit i craftali iteme da dodjemo do malo veceg lvl-a kako bi smjeli izac u sumu a da nas prvi medvjed ne pojede u jednom udarcu..
meni je ovako ok, super balans izmedju zelje za istrazivanjem i tezine borbi, kome nije, tu su uvijek modovi...
Naso nesto bolje i skuplje od deadric armora!
stari izgledaš ko Iron Man, ali tam negdje 1500.god. unazad...hehe...ali inače jako ljepo izgleda...dok vidim kak posle ti svi štitovi ljepo izgledaju odma mi se vrača u igru ič dalje da i ja to dobim... ;D
Naso nesto bolje i skuplje od deadric armora!
nit je bolje nit je skuplje sine
najbolje da zakljucimo raspravu da se tebi igra ne svidja i da je nemoras vise igrat i istrazivat, jer ti se neda
ocito si pre dobar u igranji i najbolje je da nadjes neku drugu igru koja ce ti biti teza, kaj ne?
izgleda da su ipak napravili malo pre lagan najtezi nivo, ali kad imas najjaci armor koji postoji u igrici i skilovi su ti na max, pa normalno da ce ti vecina neprijatelja biti lagana, jer ocito protivnici imaju limite koji bi se mogli jedino rijesiti kvantitetom, a ne kvalitetom.
IMHO pojacavanjem protivnika, samo bi se doslo do situacija da neke nikako nemozes prec
puno bi bilo jednostavnije da se pojacava broj protivnika, tj. tamo di se pojavljuje 1 zmaj da se pojave 2, tamo di se pojave 2 da se pojave 4 i sl. znaci da se poveca broj protivnika
ali to je vrlo tesko, jer je ogranicenost prostorom i ocito igra nije tak zamisljena
Nije tako, samo mi je zao sto ovako odlicna igra ima za mene tako veliku manu, tek sam lv 30 imam jos puno toga za napraviti, niti sam max lv niti imam sve perkove otkljucane, cak ne i one primarne koji mi trebaju, nemam ni alkemiju ni ench .. taj dio cu na zalost skroz preskociti jer nema koristi... nije problem vecina neprijatelja, SVI su easy pie, onaj fire mage me je namucio i od tada nisam sreo ni moba ni minibossa na kojeg se jednostavno nisam zaletio i zatukao u 2-3 udarca, samo sam ocekivao da ce najteza postavka biti nocna mora za igrace... trebala je biti. izaci ce vec uskoro mod za tezinu, btw ispada sada tu da ja bitcham opasno po igri, ako pogledas sve forume vezane u skyrim 100% ces naci postove igraca koji se zale na iste stvari... igra je jednostavno prelagana...
Jeli istina da su protivnici u dungeonima na visočijim područjima tj. na planinama teži?
Inače, šta se sve mijenja prilikom levelanja ...konkretno zanima me oće li protivnike istog levela, a i iteme također, u istom dungeonu, naći netko ko uđe sa levelom 15 i netko ko uđe sa levelom 50?
kolko sam ja cuo, tezina protivnika se uglavno kalkulira kod prvog ulaska u dungeon i onda se locka. tak da nebi trebala biti ista tezina protivnika ako neko udje sa lvl15 ili sa lvl50, al ako tudjes sa lvl15 i svatis da ti je pre tesko i odes i vratis se sa lvl50 onda se vracas na protivnike kakvi su bili kad si uso sa lvl15 :) AFAIK
PS
ovaj dio za "nadmorsku visinu" neznam al pretpostavljam da su miroljubivija bica u dolinama, a da su na visinama zivcani radi hladnoce :)
ako netko može,bi li netko uploadati svoj config file sa boljim teksturama što se tiče shadowsa i npc clothing itd.zasad imam khm khm verziju ali kad legne plača kupujem.hvala unaprijed.
nije problem vecina neprijatelja, SVI su easy pie, onaj fire mage me je namucio i od tada nisam sreo ni moba ni minibossa na kojeg se jednostavno nisam zaletio i zatukao u 2-3 udarca, samo sam ocekivao da ce najteza postavka biti nocna mora za igrace...
kaj mislis da li bi se taj problem rjesio da ti se sad pojavljuju 2-3 moba ili minibossa zajedno? ili vise? pa dok ti jednog zviznes drugi krenu cipelarku s tobom? to bi bilo pre tesko, al po meni to bi bilo jedino rjesenje otezavanja igre, jer koliko god neki protivnici izgledaju teski i dalje IMHO nije zamisljeno da je protivnik jaci od igraca i vecinom bi trebalo biti moguce pobijediti protivnka na kojeg naletis (da li snagom ili pamecu :) )
a povecavanje kvantitete (broja protivnika) a ne kvalitete (jacine protivnika) nije zamisljeno AFAIK
Zna se zašto postoji hard mode, master mode ili koji već. To je mod za odlikaše! Zadnji mod težine treba pružati izazov bez obzira koje iteme imaš u igri. Nekako mi je teško vjerovat da se vodi rasprava u vezi toga, sam biraš koju ćeš težinu igrat i zna se da je zadnja namijenjena za pišanje krvi.
stari bez uvrede ali ti ili trolas namjerno ili si pao s Marsa. O tome i pričamo, to je ključ problema što nema pišanja krvi, nema izazova, igras je EASY mod namjenjena za casual igrače. kao takvu mi se neda završavati sve questove i otkriti sve dijelove mape jer izazova više nema. i istina da mozes kupiti sve matse od blacksmitha, a mozes i naci rudnike i ici majnati, tvoj osobni stav sto i kako ces napraviti jeli.
Ne znam možda nisam bio dovoljno jasan. Ovdje sam stao na tvoju stranu... Znači: na najtežem modu igre, sama igra bi trebala pružati izazov igraču bez obzira koje iteme ima, koje perkove i koji je lvl. Cijeli smisao hard moda je da s odličnim poznavanjem igre upotijebiš sve što možeš i da ipak nije lagano. Ako moraš namjerno gimpat svog lika da bi bilo izazovno onda je to greška developera a ne igrača. Nije mi jasno što se tu ima raspravljat.
jel itko od vas bio u zatvoru ??
Evo, prvi put igram ovaj tip igre pa imam par pitanja.Trenutno sam tek lvl 6 (prošlo je 7 dana u igri)
1. Jel može netko ponovit gdje ono nestaju stvari kad se spreme tj gdje ih nije dobro spremati. Jel u onoj sobi koju dobijemo kad idemo ucit magije?
2. Vidio sam da ima pitanje "Koliko godina ima konj?" pa me zanima ima li to kakvu ulogu kod kupnje konja.
3. Igram sa Nord rasom i više mi se sviđa tip igre mač-snaga-šuljanje. Magiju samo ponekad koristim za liječenje i firebolt. Pa me zanima koja područja bi bilo dobro poboljšavati sa bodovima za level up.
4. Općenito ako mi možete navest neke bitnije stvari u igri. Recimo kako "složiti" lika i sl., vidim da nekima to jako dobro ide. :D
Pravih modova nema jer bethesda još nije izbacila construction set za download.
pa znan to, zato san i napisa još čekan
Kako se preaci format slike u jpg ili png?
Evo, prvi put igram ovaj tip igre pa imam par pitanja.Trenutno sam tek lvl 6 (prošlo je 7 dana u igri)
1. Jel može netko ponovit gdje ono nestaju stvari kad se spreme tj gdje ih nije dobro spremati. Jel u onoj sobi koju dobijemo kad idemo ucit magije?
2. Vidio sam da ima pitanje "Koliko godina ima konj?" pa me zanima ima li to kakvu ulogu kod kupnje konja.
3. Igram sa Nord rasom i više mi se sviđa tip igre mač-snaga-šuljanje. Magiju samo ponekad koristim za liječenje i firebolt. Pa me zanima koja područja bi bilo dobro poboljšavati sa bodovima za level up.
4. Općenito ako mi možete navest neke bitnije stvari u igri. Recimo kako "složiti" lika i sl., vidim da nekima to jako dobro ide. :D
1. Kupi kuću i stashaj tamo. Ili kod kompanjona kojeg unajmiš. Najjeftinija kuća ti je 5k zlata, možeš neke dobit i questovima besplatno.
2. ne znam, ne koristim ragu
3. Igram sličnog lika sa redguardom. Uzmi ono što voliš koristiti, ne možeš pogriješit puno. ja koristim mace, shield, light armor. Nešto malo sneak, bow i smithing.
bio milijun puta vec XD samo neznam kak dok pobjegnem pa da pokupim svoje stvari kad tamo 2 cuvara stoje nonstop
Jep, mene su optužili za ubojstvo koje nisam napravio i nakon što sam prvi put u tom gradu sve poklao, drugi put dok sam došao u grad nisam se opirao i dobrovoljno sam otišao u zatvor.
Jep, mene su optužili za ubojstvo koje nisam napravio i nakon što sam prvi put u tom gradu sve poklao, drugi put dok sam došao u grad nisam se opirao i dobrovoljno sam otišao u zatvor.
jesi uspio izaći iz zatvora sa svojim stvarima? ja sad radim jedan quest gdje sam morao otić unutra pa me to zanima...
glupo bi mi bilo sad opet iz početka sve skupljat a imam super itema
jesi uspio izaći iz zatvora sa svojim stvarima? ja sad radim jedan quest gdje sam morao otić unutra pa me to zanima...
glupo bi mi bilo sad opet iz početka sve skupljat a imam super itema
ne oduzmu ti stvari ides u krevet prespavas vrijeme u zatvoru i vratis se imas sve stvari uvijek
Za prva dva ti je kolega više manje sve rekao.
3. Mač, snaga, šuljanje... Ne ied ti to baš zajedno, šuljati se mogu manji, lagani, okretni, ne mrcine u heavy armoru, ali diži two handed ( ako kristiš oružja za dvije ruke ) ili one handed ( ako koristiš oružja za jednu ruku ), sneak, lockpick, a možeš i block ako nosiš štit. Diži staminu i health, magija ti vjerojatno neće previše koristiti.
4. A što bi ti, slaži lika onakvog kakav želiš da bude, nediži mu sve, nego ono što hočeš od njega, radije par skillova do kraja nego sve do pola, često saveaj, kupi si kuću da budeš miran s odlaganjem stvari, skupljaj, lootaj, prodavaj, radi questove, istražuj...
Za prva dva ti je kolega više manje sve rekao.
3. Mač, snaga, šuljanje... Ne ied ti to baš zajedno, šuljati se mogu manji, lagani, okretni, ne mrcine u heavy armoru, ali diži two handed ( ako kristiš oružja za dvije ruke ) ili one handed ( ako koristiš oružja za jednu ruku ), sneak, lockpick, a možeš i block ako nosiš štit. Diži staminu i health, magija ti vjerojatno neće previše koristiti.
4. A što bi ti, slaži lika onakvog kakav želiš da bude, nediži mu sve, nego ono što hočeš od njega, radije par skillova do kraja nego sve do pola, često saveaj, kupi si kuću da budeš miran s odlaganjem stvari, skupljaj, lootaj, prodavaj, radi questove, istražuj...
Hvala na odgovorima
Za 2. pitanje o konju baš i nisam shvatio odgovor? Ne kupujete konje ili? I jel možda on ugine nakon nekog vremena od starosti recimo?
Nemože, kupi ga ako hočeš, dobro dođe kad si krcat ( jer s njim možeš fasttravelat čak i ako si pretrpan ) i inače si dosta brži na njemu. Može umrijeti u borbi doduše...
jos jedna stvar za one kojima je igra prelagana..zar nije u svakoj TES igri do sada bilo da ako znas kako igrat, kako se levelat, uskoro postanes godlike, bez obzira na tezinu ?
Da ali nikad baš u prvom prolazu već na dvadeset i nekom levelu i to na nekoj težini iznad normalne. To je ono što meni smeta, prerano se dolazi do te točke kad još imaš dobrih 50 levela i puno sati igre do "kraja" te praktiči još nisi ni ušao u dubinu same mehanike igre.
I na kraju krajeva ja kao fan serijala ću svejedno završiti igru. Pitanje je kakav će to dojam ostaviti na nekom padobrencu koji je došao pogledati kako to sve skupa izgleda i zaključio da mi se ne da više igrati jer mu igra je igra postala monotona.
Da ali nikad baš u prvom prolazu već na dvadeset i nekom levelu i to na nekoj težini iznad normalne. To je ono što meni smeta, prerano se dolazi do te točke kad još imaš dobrih 50 levela i puno sati igre do "kraja" te praktiči još nisi ni ušao u dubinu same mehanike igre.
I na kraju krajeva ja kao fan serijala ću svejedno završiti igru. Pitanje je kakav će to dojam ostaviti na nekom padobrencu koji je došao pogledati kako to sve skupa izgleda i zaključio da mi se ne da više igrati jer mu igra je igra postala monotona.
Ja nisam bas padobranac ali Morrowind nisam odigrao a Oblivion sam zapoceo i iz nekog razloga, kojeg se vise ne sjecam, nisam odigrao do kraja. A Skyrim mi je fantastican ponajprije zato sto je po meni i za moj ukus jako dobro izbalansiran po pitanju tezine. Igram cistog mage-a na adept i ulazem na destruct i nesto manje na restoration, level sam 28 nakon 57 sati igre i bude situacija gdje se bas moram solidno potruditi za proci neki quest. A naravno da bude i onih neprijatelja po putu koje sa jednim, dva shota sredim. Sve u svemu igra za duge zimske noci!
Da li vrijedi ukucat koji poen u 1 skill u block vještini (pitam pošto sam two-handed)? Jel to samo za štitove? Evo nekoliko sam puta ovo napisao a niko neće da odgovori :(
Da li vrijedi ukucat koji poen u 1 skill u block vještini (pitam pošto sam two-handed)? Jel to samo za štitove? Evo nekoliko sam puta ovo napisao a niko neće da odgovori :(
Block se odnosi i na bilo kakvo blockanje i bashanje i sa oružjima. A dal vijedi odluči sam :)
Btw. ako koristiš 2H oružja drži se onog prvog perka, onog u sredini i ona tri u desnoj grani koja se odnose na bash. Ovo ostalo je samo za štitove.
Postao Arch-Mage od Winterhold koledža, fakjeaaa !! Imam cijele svoje odaje, wuhuuu..di su nestale gole služavke?!
Sada sam na nekih 10 sati u igri, i mogu reči kako je stvarno dobra. Bethesda je ispravila večinu pogrešaka koje je imao Oblivion, ali nam je također dala retardirano konzolaško sučelje. No največi prigovor imam na konja koji je jako slabo implemetiran u igru. Jako je spor i još k tome se na njemu nemožeš koristiti oružjima, što je stvarno glupo jer svuda ima bandita ili drugih neprijatelja. Najprije moraš sići s njega, izvadit oružje, pa tek onda možeš se tuči, ovo je stvarno glupo i iritantno pa se nadam da će biti ispravljeno u nekim budučim pečevima ili modovima.
U konzolu ukucajte "saveini" i u my documents u skyrim.ini ce vam sejvat 40 kb linija koda koje mozete podesavat.Znaci od brzine otvaranja mape i knjiga do tweakanja grafike.
u kojem gradu se moze kupiti kuca? :)