imas masu od nekih 50-60 igraca (karikiram sad) koji se krecu u skupini i cisto zbog brojnosti sve krse pred sobom. zatim se desavalo da ljudi namjerno napustaju keep koji su osvojili i onda rade sacekusu. cim netko drugi osvoji, nije ni vrata stigao popraviti, ekipa uleti i opet je njihovo. i tako dizu bodove svom serveru, jer igra nije nagradivala drzanje keep-ova nego samo osvajanje.
Slično je imao i WoW dok ga Blizzard nije uništio, a zatim je imao Battlegroundse sa sličnim sistemom. Taj problem nagrađivanja se lako riješi, tako da ne vidim razlog zašto nisu?
Ja bih volio da bude open pvpa ali ne sad u smislu da te može bilogdje bilokada napadati svatko............................to ne volim, neka stave posebne neutralne zone gdje je opasno i riskantno prolaziti i gjde riskiraš nailazak na neku vrstu bandita u vidu ostalih igrača.
Ja baš bih, napisat ću kasnije zašto...
jesi pvp-ao tonči?
jeli zna netko dali će biti world pvp-a u smislu npr. questova na enemy mapama?
Ja bih volio da bude open pvpa ali ne sad u smislu da te može bilogdje bilokada napadati svatko............................to ne volim, neka stave posebne neutralne zone gdje je opasno i riskantno prolaziti i gjde riskiraš nailazak na neku vrstu bandita u vidu ostalih igrača.
meni je baš taj pristup: moze te napast svako svuda najbolji. mislim,imas pve i pvp servere, ko nezeli takvo iskustvo ode na pve server i ode u pvp zonu kad oce pvpat
@tonči
ja se nisam mogao maknuti od pvp-a u beti 
@rocinante
ma u aoc-u su open world pvp zone bile živi show program
mislim da sam par dana proveo u onoj laguni sa svojim rangerom na lvlu 20, nije mi se dalo napredovati/lvlati 
Otvoreni PvP (PvE igrače se zaštiti PvE serverima) je po meni bolji iz mnogo razloga:
- questanje traži podršku frakcije, guildova, frendova i daje smisao MM akronimu iz MMO kratice. Moderni MMO-i su do sada sve više u smjeru single-player igre koja se bespotrebno vrti na globalnim serverima.
- potiče spontano udruživanje "putnika namjernika", dakle, slučajnih grupa kako bi preživjeli
- stvara dublju atmosferu stvarnog igranja s drugim ljudima, stvara pravu opasnost na putu do nekog zadatka (budimo iskreno, mobovi su u 99,99% slučajeva samo blaga smetnja jer im je AI smeće i opasnost je samo u broju, ali i hendikep gameplayu)
- ljudi su nemjerljivo bolji i poticajniji protivnici za bilo što
- simulacija stvarnog svijeta je bolja kad je ekonomija i sve u igri pokretano isključivo igračima (EVE je primjer)
Nažalost, postoji nekoliko razloga zašto su takvi MMO-i završili s Camelotom i zašto je to "ubijeno" u WoW-u:
- asocijalni ljudi to ne vole jer žele igrati sami; MMO i nije za takve, ali lova je lova
- mnogo je teže, što je veliki problem za dobar dio igrača, pogotovo nove generacije gotovana
- frustrirajuće je za djecu, a djeca su ogroman dio populacije igrača)
- nije casual, a casual igrači ne vole pretjerane izazove od 20-21 sat navečer kad im se priigra pred spavanje
Iskreno, za PvP MMO poput EVE-a u fantasy svijetu plaćap bih pretplatu. Za uobičajene MMO-ove nisam više siguran.